منظور از طراحی وب سایت چیست
چگونه وب سایت خود را طراحی کنیم
آیا تا به حال به این فکر کردهاید که چگونه سایتها طراحی میشوند؟ یا اصلا طراحی وب سایت چه چیزی میتواند باشد؟ یا این سایتها اصلا چه فایدهای برای ما دارند؟ ما در مقاله طراحی وب سایت چیست قصد داریم شما را با این مقوله بیشتر آشنا کنیم، شاید در آینده شما هم طراح سایت شوید.
برای طراحی سایت شما اول ملزم به درست کردن یک وبسایت هستید. زیرا شما فقط میتوانید در وبسایتها، سایت خود را طراحی کنید و اطلاعات خود را به اشتراک بگذارید.
در وبسایتها شما میتوانید فایل، فیلم و تصاویر مختلف را بارگذاری و ایجاد کنید. در وبسایتها، هرعکس و فیلم در دسته بندیهای مختلفی و مشخصی قرار میگیرند.
به طورمثال: بخش عکسها را ما نمیتوانیم دربخش فیلمها قراردهیم، چون این کار هم چهرهی سایت شما را زشت میکند و هم مخاطبی که سایت شما را میبیند از ادامه دیدن سایت شما منصرف میشود.
طراحی وب سایت چیست و چگونه یک سایت یا یک وبسایت را طراحی کنیم
طراحی وب به مهارت لازم برای ساخت و همچنین راهاندازی صفحات وب گفته میشود. در ابتدا سایتها با کدهای بسیار سادهای به نام HTML نوشته میشدند، این نام گونهای از ساختار نوشتاری سایت است که به راحتی به موتور جستجوگر گوگل مسیر (لینک) میدهد.
برای طراحی سایت یا وبسایت باید به این نکته توجه داشته باشید که به درستی یک لینک را ساخته و وارد کنید چنانچه در درست کردن لینک خطایی رخ دهد ممکن است سایت شما کلا از دسترس خارج شود.
وبسایتها شامل چه بخشهایی هستند
وبسایتها شامل بخشهایی مانند :
- سرتیتر
- پاراگراف
- توانایی پیوند زدن به سایتهای مختلف
وبسایتها به راحتی میتوانند از طریق لینکهای مختلف شما را جا به جا کنند به این معنی که شما را از یک سایت ساده ممکن است به یک ابر سایت پیوند دهند (این گونه که شما را به یک سایت پر بازدیدتر انتقال میدهند).
چه کسی سایت یا وبسایت را برای اولین بار اختراع کرد
اگر بخواهیم به تاریخچه طراحی وب اشاره کنیم باید بگوییم که شخصی به نام (تیم برنرزلی) برای اولین بار در سال ۱۹۹۱ به برپایی یک سایت اقدام کرد، که این امر موجب شد که نامش به عنوان اولین فردی که توانسته یک سایت را طراحی کند در جهان ثبت شود.
همچنین (تیم برنرزلی) برای اولین بار توانسته بود در وبسایت خود از ابرمتن و همینطور پیوندی برای ایمیل (پست الکترونیک) استفاده کند.
وبسایتها از گذشته تا به امروز دچار چه تغییراتی شدهاند
وبسایتها از گذشته تا به امروز دستخوش تغییرات بسیار زیادی شدهاند به عنوان مثال: همینطور که پیشتر گفتیم در گذشته از کدهای سادهای استفاده میشد ولی با گذشت زمان و همچنین با پیشرفت علم و تکنولوژی هنر طراحی زبان کد نویسی جدیدی اختراع شد، که توانست ابرمتن را پیچیدهتر و انعطاف پذیرتر کند.
چگونه شرکت مایکروسافت در طراحی سایت نقش داشته باشد
مایکروسافت در سال ۲۰۰۰ میلادی توانست مرورگری به نام Internet Explore برای سیستم عاملهای ویندوز و مک طراحی کند که این مرورگر نقش بسیار مفیدی را در بهتر شدن سایتها ایفا کرد که همین امرموجب پیشرفت چشمگیری در راه اندازی و طراحی وب سایت در آن زمان شد.
مرورگر Internet Explore به قدری قدرتمند بود که از همان ابتدا کار میتوانست از کدهای HTML و CSS بدون هیچ مشکلی و به راحتی پشتیبانی کند، اینگونه شد که در آن زمان انقلاب بزرگی را در سایتها به وجود آمد.
مقاله پییشنهادی : روانشناسی رنگ ها در طراحی وب سایت چه تاثیری دارد؟
مراحل طراحی وب سایت چگونه است
طراحی سایت به چند مرحله تقسیم میشود که عبارتاند از :
- طراحی وایر فریم
- طراحی گرافیک
- تعیین کردن کد و برنامه نویسی
- راه اندازی سایت
این ۴ مرحله مراحل ساخت و طراحی یک وب سایت میباشند که با استفاده از این مراحل میتوانید یک سایت کامل و با جزئیات را طراحی و راه اندازی کنید، و خود به نوعی طراح سایت شوید.
انواع وب سایتها به چه صورت هستند
اگربخواهیم انواع وب سایتها را معرفی کنیم باید بگوییم که سایتها از نظر تنوع به دو دست تقسیم میشوند به نامهای :
- سایتهای استاتیک
- سایتهای داینامیک
وب سایتهای استاتیک: به سایتهایی گفته میشود که هر کدام از صفحات آن به صورت جداگانه و مجزاء طراحی شده است و در سایت قراگرفته و به طور کامل بارگذاری میشود.
از سایتهای استاتیک امروزه بسیار کمتر استفاده میشود ولی اگر به صورت کلی بگوییم در واقع تمامی سایتهای امروزی بخشهای مختلفی از طراحی استاتیک را در خود جای دادهاند.
وب سایتهای داینامیک: سایتهای داینامیک به سایتهایی گفته میشود که کاملا پویا هستند. به این منظور که این درسایت میتوان هر روز مطالب جدید و بهروزی را اضافه کرد وهمچنین میتوان محتوا آن را تغییر داد.
امروزه از سایتهای داینامیک بیشتر استفاده میشود زیرا این سایتها به صورت کاملا پویا هستند و کار را برای یک طراح سایت بسیار راحتتر میکنند.
همچنین می توانیم بگوییم که با امنیتی که وب سایتهای داینامیک دارند و همینطور ارزان بودن سرورهای آن، توانستهاند جایگزین بسیارمناسبی برای سایتهای استاتیک باشند.
چه مشاغلی میتوانند با یک طراح سایت همکاری کنند
مشاغل زیادی هستند که میتوانند با استفاده از یک طراح سایت باعث پیشرفت شغل خود شوند مانند :
- گرافیست
- متخصص دیجیتال مارکتینگ
- کارشناس تولید محتوا
- کارشناس و متخصص سئو
- طراح رابط کاربری
شما با کمک این مشاغل میتوانید یک سایت کاملا مفید برای خود و همچنین برای کسب و کار خود فراهم کنید.
برای اینکه وب سایت با کیفیتی از خود ارائه دهید حتما از افرادی استفاده کنید که تخصص کامل را در این زمینه داشته باشند، زیرا این کار به مهارت لازم و کد نویسیهای مناسب نیازمند است.
هدفمان از طراحی یک وب سایت چیست
شما اگر بخواهید یک وب سایت را طراحی کنید حتما باید یک هدف مشخص را در ذهن خود قرارداده باشید. هر فردی که یک سایت را طراحی میکند هدف خاص و مشخصی دارد.
به طور مثال: مثلا افرادی یک وب سایت را برای فروش اجناس خود طراحی میکنند ولی افرادی دیگر به منظور آگاهی واطلاع رسانی بیشتر ممکن است این کار را انجام دهند.
شما با یک جستجو ساده در گوگل میتوانید ببینید که چندین هزار وبسایت وجود دارد که هر کدام هدف مشخص برای خود دارند و آن را دنبال میکنند.
چگونه طراحی یک وب سایت را یاد بگیریم
اگر شما علاقه ی زیادی به وب سایت و طراحی آن را دارید به راحتی میتوانید به یک طراح وب سایت تبدیل شوید. ابتدا باید اصول اولیه سایت و همچنین کار با وب سایت را به طور کامل یاد بگیرید.
امروزه کلاسهای (آنلاین یا به صورت حضوری) بسیاری دراین زمینه وجود دارند که با استفاده از این کلاسها میتوانید به راحتی مفاهیم اولیه یک وب سایت را بیاموزید.
برای اینکه به یک طراح وب سایت حرفهای تبدیل شوید حتما از تجربیات دیگر افراد استفاده کنید این مورد کمک بسیار زیادی به شما میکند.
برای طراحی وب سایت از چه برنامههایی میتوانیم استفاده کنیم
برای طراحی وب سایت باید برنامههای مختلفی را بشناسیم که کار ما را برای ایجاد یک سایت راحتتر کنند. دراینجا به چند نمونه ازاین برنامهها اشاره میکنیم :
- Joomla
- Word press
- Front page
- Dreamweaver
- Adobe Edge Animate
پس از اینکه متوجه شدیم طراحی وب سایت چیست شما با استفاده از این برنامههای پرکاربرد امروزی به راحتی میتوانید یک وب سایت را طراحی کنید.