برنامه نویسی و IT

روانشناسی رنگ ها در طراحی وب سایت چه تاثیری دارد؟

تاثیر روانشناسی رنگ ها در طراحی سایت

روانشناسی رنگ ها در طراحی وب سایت بسیار مهم است. در این مقاله علل تاثیر روانشناسی رنگ ها در طراحی وب سایت‌ها، نحوه تاثیر گذاری آن و در نهایت چگونگی کنترل روانشناسی رنگ ها در طراحی وب سایت را بررسی خواهیم کرد. تحقیقات نشان داده است که تنها یک دهم ثانیه طول می کشد در مورد شخصی قضاوت بصری داشته باشیم یا به عبارتی از وی تاثیر بگیریم و این مورد در مورد وب سایت ها نیز حاکم است.

طبق تحقیقاتی که شرکت گوگل در سال ۲۰۱۲ در رابطه با روانشناسی رنگ ها، با عنوان ” نقش پیچیدگی بصری و نمونه سازی های اولیه در رابطه با برداشت های اولیه از وب سایت ها (تلاش برای یافتن اصول زیبایی شناسی)” انجام داده است، ثابت شده است که تنها کمتر از ۵۰ میلی میلی ثانیه نیاز است تا کاربر از وب سایت شما تاثیر بگیرد. یا به عبارتی در وب سایت شما باقی بماند یا آن را ترک کند. لذا روانشناسی رنگ ها در طراحی وب سایت نیز اهمیت پیدا می کند.

روانشناسی رنگ ها در طراحی وب سایت ها چه تاثیری دارد؟

از معنای روانشناسی رنگ، تا روانشناسی رنگ ها در طراحی وب سایت

ذهن انسان تاثیر بسیار زیادی در روانشناسی رنگ ها دارد. در حقیقت گرچه ما تمایل داریم رنگ ها را به عنوان یک ساختار مادی تجسم کنیم؛ اما تاثیر آنها یک امر روانشناسی می باشد. تحقیقات نشان می دهد درک ما از رنگ ها بسیار بیشتر از آنکه توسط چشم ما کنترل شود، توسط ذهن ما کنترل می شود.

رابطه بین رنگ ها و ذهن انسان بسیار پیچیده است. نه تنها رنگ ها در ذهن درک می شوند، بلکه بر روان ما نیز تاثیر می گذارد. کارشناسان ادعا می کنند که افراد به طور ناخود آگاه رنگ های خاصی را با پیام های خاص اجتماعی یا فرهنگی مرتبط می کنند. لذا می توان گفت که روانشناسی رنگ ها در طراحی وب سایت بیشتر یک فرایند روانشناسی است. در یک مطالعه که ژورنال تحقیقات تجاری انجام داده است نشان می دهد که ۱۵درصد مشتریان تمایل دارند بیشتر از فروشگاه هایی خریداری کنند که دارای رنگ آبی هستند تا فروشگاه هایی که دارای رنگ نارنجی هستند.

 

ویدیو پییشنهادی : طراحی وب سایت
طراحی سایت

تاثیرات روانشناسی رنگ ها

روانشناسی رنگ ها و تاثیر آنها وابسته به گزاره های علمی، روانشناسی و فرهنگ افراد وابسته است. در واقع چگونگی واکنش ما به رنگ ها، هم توسط ویژگی های مشترک با مردم جهان و هم پیشینه فرهنگی ما مشخص می شود.

محققان عقیده دارند ارتباط افراد با رنگ ها تا حدودی وابسته به شیوه تکامل و زندگی آنها است. به عنوان مثال تعداد کمی از افراد به دلیل ارتباط با محصولات پوسیده، قهوه ای را به عنوان رنگ مورد علاقه انتخاب می کنند. همانطور که گفته شد تاثیر رنگ با احساساتی که از آنها می گیریم و رویداد های زندگی متفاوت است. پس فرهنگ نیز بر آن تاثیر بسیار زیادی دارد.

به عنوان مثال در دنیای غرب عروس ها لباس سفید می پوشند و عزاداران لباس سیاه به تن دارند؛ در حالی که در آفریقای جنوبی رنگ عزاداری رنگ قرمز است. در هندوستان نیز عروس لباسی رنگارنگ و روشن به تن دارد. در نتیجه در کنار مطالعه روانشناسی رنگ ها در طراحی سایت بایستی مطالعات خود را در مورد آداب و فرهنگ مخاطبان خود افزایش دهید.

 

تاثیرات روانشناسی رنگ ها در طراحی وب سایت

معنای رنگ ها

طبق تحقیقاتی که در غرب انجام شده، با در نظر گرفتن ویژگی های همگانی مردم جهان و فرهنگ غرب، رنگ های اصلی با ایده ها و احساسات زیر در ارتباط هستند. لذا سعی کنید حسی را که از هر رنگ ساطع می شود بدانید و در به این صورت از روانشناسی رنگ ها در طراحی وب سایت خود به بهترین نحو استفاده کنید.

قرمز

رنگ قرمز نشان از شادی، انرژی و اشتیاق دارد. همچنین در فرهنگ غرب بیانگر عشق نیز می باشد. گاهی رنگ قرمز می تواند پرخاشگری و عصبانیت را با خود داشته باشد.

سبز

از آنجا که رنگ سبز، رنگ زندگی و طبیعت است؛ احساسات مثبتی را در آدمی ایجاد می کند مانند آرامش و امید. همچنین نماد سخاوتمندی، امنیت، هماهنگی و رشد است.

روانشناسی رنگ ها در طراحی وب سایت و کد گذاری ذهن مخاطب

زرد

رنگ زرد، رنگ خورشید است. نشاط و شادی را القا می کند و نماد دوستی، گشودگی و آزادی می باشد. رنگ زرد می تواند بر روی خلق و خوی لحظه ای فرد تاثیر بگذارد.

آبی

آبی رنگی خنک و آرامش بخش است. رنگ آسمان و آب است. با خود پیام آرامش، اعتماد و امنیت را به همراه دارد.

مشکی

نمایانگر حس اقتدار، قدرت و ثبات است. غالبا نمادی از هوشمندی نیز است، اما استفاده زیاد از آن توصیه نمی شود.

سفید

حس پاکی و امنیت را منتقل می کند. برای القا حس بی طرفی و عدم تفاوت نیز می توان از آن استفاده کرد. رنگ سفید می تواند آغازگر قوه خلاقیت باشد زیرا که حالتی بدون تنالیته و تمیز دارد.

معنای هر رنگ و روانشناسی رنگ ها در طراحی وب سایت

بکارگیری روانشناسی تاثیر رنگ ها

هنگام طراحی وب سایت، استفاده از قالب ها و عناصر زیبا سازی، بدون شک عناصر اصلی طراحی هستند. اما زیبا سازی و دسترسی های آسان در وب سایت برای دستیابی به نتیجه ای ایده آل و کیفیتی درجه یک، کافی نیست. در حقیقت رمز موفقیت شما بکارگیری روانشناسی تاثیر رنگ ها در طراحی وب سایت خود می باشد.

در حالت کلی وب سایت ها هم شامل رنگ های خنثی هستند و هم رنگ های اصلی را شامل می شوند. روانشناسی تاثیر رنگ ها به این صورت است که، اغلب رنگ های خنثی مانند سیاه، سفید و خاکستری، معمولا برای پس زمینه استفاده می شوند. در حالی که رنگ های روشن تر برای جزئیات و سایر عناصر، در پس زمینه استفاده می شود.

در طراحی مدرن به صورتی که روانشناسی تاثیر رنگ ها رعایت شود، رنگ های خنثی بر دیگر رنگ ها قالب هستند. به عبارتی فضای بیشتری را شامل می شوند. عملکرد استفاده از این رنگ های به این صورت است که ذهن خواننده را به استراحت دعوت می کند و این فرصت را به آنها می دهد که محتویات وب سایت را هضم و اولویت بندی کنند. علاوه بر این رنگ های خنثی در طراحی ها مرسوم هستند و جلوه ای مینیمال به وب سایت می بخشد.

بکارگیری روانشناسی رنگ ها در طراحی وب سایت

بکارگیری روانشناسی تاثیر رنگ ها

اگر در مبحث روانشناسی رنگ ها به استفاده از رنگ های گرم مانند قرمز، زرد و نارنجی علاقه دارید. باید بدانید این رنگ ها، رنگ های قوی ای هستند و برای جلب توجه ناظر بر روی یک مطلب خاص بسیار کاربردی می باشند. با این حال استفاده بیش از حد رنگ قرمز در مبحث روانشناسی رنگ ها در طراحی وب سایت می تواند احساسات منفی مانند پرخاشگری و عصبانیت را به فرد انتقال دهد. در مقابل ترکیب رنگ های مختلف سبز و آبی، یک اثر آرام بخش بر روی ذهن مخاطب دارد. آبی همچنین حس وفاداری و امنیت را منتقل می کند.

درکی که از یک رنگ برداشت می شود به رنگ زیرین آن یا سایه آن بستگی دارد. به عنوان مثال رنگ های ملایم معمولا توجه کاربر را جلب نمی کنند؛ اما حس هماهنگی و هارمونی را به شخص انتقال می دهد.

روانشناسی تاثیر رنگ ها و کد گذاری ذهن مخاطب

ذهن کاربران به صورت خود آگاه یا ناخودآگاه تحت تاثیر رنگ آمیزی مورد استفاده در یک صفحه خاص قرار می گیرد و غالبا مطابق احساسی که به یک رنگ خاص دارد عمل می کند. شما می توانید از روانشناسی رنگ ها استفاده کرده و ذهن مخاطب را کد گذاری کنید. برای مثال تغییر رنگ دکمه “ارتباط با ما” در وب سایت شما، می تواند باعث رشد میزان مشتریانی باشد که با شما تماس می گیرند.

 

ویدیو پییشنهادی : طراحی وب سایت (Front-End)
طراحی وب سایت (Front-End)

 

عواملی که در کارایی یک دکمه در وب سایت شما (لینک) اثرگذار است ۵ عنصر هستند که باید با هماهنگی و طراحی درست در وب سایت قرار داشته باشند. این پنج عنصر عبارتند از: فرم، اندازه، محتوا، محل جایگذاری و رنگ. هر پنج عنصر در میزان خروجی لینک شما اثر گذار هستند.لذا سعی کنید علاوه بر توجه به روانشناسی رنگ ها در طراحی وب سایت خود، با سایر آیتم ها نیز توجه کنید. با این حال تحقیقات نشان داده است که رنگ نیز تاثیر بسزایی خواهد داشت. در یک مطالعه موردی که توسط مکسی میسر Maxymiser انجام شده است، در یک شرکت تنها با تغییر رنگ لینک پرداخت در وب سایت در آن شرکت، میزان مشتریانی که پرداخت داشته اند ۱۱ درصد رشد داشته است.

روانشناسی رنگ ها در طراحی وب سایت و کد گذاری ذهن مخاطب

روانشناسی تاثیر رنگ ها و افزایش فروش

محققان ادعا می کنند که رنگ های گرم روشن مانند قرمز، نارنجی و زرد بیشترین میزان بازدهی در لینک ها را دارند. سبز نیز گزینه بسیار مناسبی است. زیرا برای اکثر افراد تداعی گر چراغ سبز می باشد و افراد این گمان را دارند که در حال انجام کار درستی هستند؛ لذا بر روی لینک کلیک می کنند. در مقابل رنگ های تیره مانند سیاه، خاکستری تیره و قهوه ای میزان بازدهی بسیار کمتری را دارند.

جمع بندی مقاله

در پایان می توان گفت که بکارگیری روانشناسی تاثیر رنگ ها، در برانگیختگی احساسی کاربران، یک گام اساسی در رشد فرایند طراحی سایت موفق است. مطالب مربوط به روانشناسی رنگ ها در طراحی وب سایت هم می تواند به طراح ها و هم به کارآفرینان عرصه دیجیتال کمک کند تا از همان ابتدای فرایند طراحی، بهترین تصمیمات را جهت بهینه سازی و کارآمدی بهتر بگیرند.

سعید هابطی

چند سالی میشه که در زمینه سئو و دیجیتال مارکتینگ در حال فعالیت هستم. به موسیقی و فلسفه علاقه ی خاصی دارم و بیشتر زمان رو صرف مطالعه و نوازندگی می کنم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا