امروزه با پیشرفت سیستمها، میکروکنترلرها نیز توسعه پیدا کردهاند، این تراشهها داخل وسایل مختلفی مانند ماشین، تلفن همراه و... قرار دارند و چهار گروه اصلی PIC ، ARM، 8051 و AVR از معروفترین و رایجترین آنها در ایران هستند. میکروکنترلرهای ARM تقریبا در هر نوع کاربردی از پروتکلهای پزشکی گرفته تا سیستمهای امنیتی، حمل نقل خودرو و نظامی به صورت گسترده در حال استفاده میباشد. این تراشهها دارای سیستم پردازشی 32 بیتی با سرعت پردازش چند مگاهرتز تا چند صد مگاهرتز میباشند. در این خانواده کارایی بالا، قیمت پایین و مصرف انرژی بسیار پایین، باعث شده سازندگان بزرگی مثل شرکت ST، NXP، Apple این تراشهها را تولید و عرضه کنند.
میتوان از ARM7، ARM9، ARM10 و ARM11 به عنوان معروفترین انواع میکروکنترلر ARM نام برد و در این بین، میکروکنترلر ARM7 پراستفادهترین نوع هستههای پردازشی موجود میباشد. بعد از ARM7 به ترتیب ARM9 و ARM10 و ARM11 در رتبههای بعدی قرار میگیرند، که در دستگاههای مختلفی مانند لپتاپ استفاده میشوند.
دوره آموزشی میکروکنترلر ARM با رویکردی متفاوت نسبت به سایر دورههای موجود در این زمینه ارائه میشود. در این دوره فراگیران ضمن آشنایی با خانوادهها و امکانات میکروکنترلرهای شرکت ST، واحدهای مهم و امکانات میکروکنترلرهای STM32F10xx را به همراه جزئیات آنها میآموزند. از ویژگیهای مهم این دوره میتوان به آموزش نحوه برنامهنویسی میکروکنترلرهای ARM و انجام پروژههای عملی وکاربردی منطبق بر همه مباحث تدریس شده اشاره کرد تا آموختههای دانشجویان دوره میکروکنترلر ARM را محک بزند و علاوه بر تسلط بر مباحث تئوری مهارت مورد نیاز در زمینه انجام پروژههای عملی را نیز کسب کنند.
آموزش میکروکنترلر ARM برای دانشجویان رشتههای مهندسی برق، مهندسی کامپیوتر، مکاترونیک و مهندسی پزشکی کاربرد بسیار زیادی دارد و مخاطبان اصلی این دوره میباشند؛ هرچند تمامی افرادی که به موضوع میکروکنترلرها علاقهمند هستند میتوانند با شرکت در این دوره، از مزایای آموزشی آن بهرهمند شوند. دوره آموزشی میکروکنترلر ARM نرمافزارها و ابزارهای مورد نیاز مانند کامپایلر، Keil، j-link و هدربرد میکروکنترلر STM32F103RCT6 را معرفی کرده و نحوه راهاندازی آنها را آموزش میدهد. همچنین در این دوره علاوه بر پرداختن به مباحث مفهومی، جزئیات پرکاربرد در پروژههای عملی را نیز تحلیل و بررسی میشود.
توجه داشته باشید که علاقهمندان به حضور در این دوره باید زمینهی آشنایی با زبان برنامهنویسی C و اصول کار با میکروکنترلرها را داشته باشند هرچند که زبان C در حد نیاز و کاربردی آموزش داده میشود.
دانشجویان در انتهای این دوره قادر خواهند بود میکروکنترلرهای STM32F1 را راهاندازی کرده و پروژهها وایدههای مربوط به این حوزه را به آسانی انجام دهند.
محمدرضا فتان دانشآموخته مهندسی برق گرایش الکترونیک از دانشگاه صنعتی سهند میباشد. ایشان چند سالیست که در زمینههای طراحی مدارات الکترونیکی صنعتی؛ طراحی PCBهای چندلایه، برنامهنویسی میکروکنترلرهای ARM ، AVR سری STM و LPC بردهای آردینو و Raspberry Pi فعالیت دارند. همچنین حوزه پردازش تصویر و هوش مصنوعی و همچنین برنامهنویسی به زبانهای اسمبلی، C++ ،Cو پایتون از دیگر زمینههای کاری مورد علاقه ایشان میباشد.
اطلاعات بیشتردر صورت قبولی در دوره، گواهی نامه رسمی پایان دوره توسط مکتبخونه به اسم شما صادر شده و در اختیار شما قرار می گیرد.
خدمات منتورینگ به معنای برخورداری دانشجو از راهنما یا پشتیبان علمی در طول گذراندن دوره میباشد. این خدمات شامل پاسخگویی به سوالات آموزشی(در قالب تیکتینگ)، تصحیح آزمون یا پروژه های دوره و ارائه باز خورد موثر به دانشجو میباشد.
این دوره طوری طراحی شده است که محتوای آموزشی دوره حول چند پروژه واقعی و کاربردی هستند تا یادگیری دانشجو در طول دوره به کاربردهای عملی تبدیل شود و به این ترتیب بالاترین سطح یادگیری را فراهم نمایند.
با قرار گرفتن تمرین ها و آزمون های مختلف در طول دوره، محیطی تعاملی فراهم شده است تا بهره گیری از محتوا و یادگیری بهتر و عمیق تر شود.
شما می توانید از طریق تالار گفتگو با دیگر دانشجویان دوره در ارتباط باشید، شبکه روابط حرفه ای خود را تقویت کنید یا سوالات مرتبط با دوره خود را از دیگر دانشجویان بپرسید.
در صورت قبولی در دوره، شما میتوانید با وارد کردن اطلاعات آن در بخش دورههای آموزشی رزومهساز «جاب ویژن»، تایید مهارت خود را در قالب اضافه شدن «مدال مهارت» به روزمه آنلاین خود دریافت نمایید. این مدال علاوه بر ایجاد تمایز در نمایش رزومه شما، باعث بالاتر قرار گرفتن آن در لیست انبوه رزومههای ارسالی به کارفرما شده و بدین ترتیب شانس شما را برای استخدام در سازمانهای موفق و پر متقاضی افزایش میدهد.
مباحثی که در دوره پیشرو فرا میگیریم:
در دوره آموزش برنامه نویسی میکروکنترلرARM در 9 فصل به تدریس کامل و جامع در حوزه میکروکنترلرها پرداخته میشود و هر کدام از فصول ارائه شده با ایجاد زمینهی آموزشی موردنیاز، به تدریس عمیق با رویکرد پروژه محور میپردازد.
فصل اول: آشنایی با میکروکنترلرهای ARM سری STM32
در این فصل با هدف ایجاد زمینههای اولیه در حوزه میکروکنترلرها به معرفی و آشنایی میکروکنترلرهای ARM ، تراشه STM323F10X، نامگذاری میکروکنترلرهای شرکت ST، برد STM32F103RCT، بلوک دیاگرام STM32F10X و ابزارهای پروگرام کردن تراشه STM32F10X پرداخته میشود.
فصل دوم: آشنایی با زبان برنامهنویسی C
در این فصل به تدریس انواع دادهها، تعریف متغیرها و انواع عملگرها به همراه حلقههای تکرار، ساختارهای تصمیمگیری، استراکچرها، آرایهها و توابع با مثالهای مختلف پرداخته میشود.
فصل سوم: آشنایی با نرمافزار KEIL UVISION
در فصل سوم با نحوه نصب نرمافزار KEIL و معرفی توابع CMSIS به طور کامل آشنا خواهید شد و همچنین سعی شده است تا با ایجاد پروژهای کاربردی، مباحث آموخته شده برای دانشجویان به صورت کامل تفهیم شود. در این فصل نیز به تدریس پروگرام کردن یک پروژه ساده با KEIL و ابزار J-LINK پرداخته میشود.
فصل چهارم: آشنایی با GPIO
در فصل چهارم، فراگیران را به یادگیری ساختار پینهای ورودی و خروجی هدایت کرده و مقاومتهای PULL UP/PULL DOWN معرفی میشود. در این بخش با معرفی توابع مربوط به GPIO، پروژه کنترل LED با کلید، راهاندازی LCD 2*16 و کیپد و چگونگی نمایش اعداد در LCD آموزش داده میشود. در پایان این فصل برای فراگیران پروژهای کاربردی و عملی درنظر گرفته شدهاست تا مهارت و تسلط کافی بر روی مباحث تدریس شده، شکل بگیرد.
فصل پنجم: راهاندازی ADC
در این فصل ابتدا به مفهوم و نحوه کار مبدل ADC پرداخته می شود، سپس نحوه راهاندازی این مبدل در تراشههای STM32F10xx آموزش داده میشود، همچنین یک پروژه پرکاربرد در این زمینه برای دانشجویان درنظر گرفته شدهاست.
فصل ششم : تبادل داده با UART
علاوه بر آموزش مقدمات لازم در زمینه UART، راهاندازی آن و ارسال و دریافت دیتا با استفاده از UART آموزش داده میشود.
فصل هفتم : راهاندازی TIMER و وقفه خارجی
تایمر یکی از پرکاربرد ترین امکانات هر میکروکنترلری است، در این فصل مفهوم و نحوه راهاندازی تایمر میکروکنترلر آموزش داده می شود، همچنین به مفهوم وقفه در میکروکنترلر پرداخته شده و درانتهای فصل برای درک بهتر موضوع پروژه ساعت رومیزی برای دانشجویان درنظرگرفته شده است.
فصل هشتم: تولید موج PWM
در این فصل کاربردهای موج PWM بیان شده و چگونگی تولید موج PWM با دیوتیسایکل(چرخه کار) متفاوت و فرکانسهای مختلف آموزش داده خواهدشد.
فصل نهم: پروژههای کاربردی
در آخرین فصل این دوره، برای تسلط بیشتر شرکتکنندگان به برنامهنویسی میکروکنترلر و آشنایی آنها با فضای عملی کار، پروژههای پرکاربردی مانند: کنترل سروموتور با جوی استیک، کنترل دور و جهت موتور DC و کنترل ربات با بلوتوث تلفنهمراه به دانشجویان محول میشود و در پایان نیز پروژه نهایی این دوره مطابق با کلیه مفاهیم تدریس شده در این دوره آموزشی برای دانشجویان طراحی شده است.
کلام پایانی
با توجه به توضیحات داده شده و معرفی فصلهایی که در این دوره آموزشی ارائه میشود، دوره پیش رو را میتوان آموزشی جامع برای افراد علاقهمند به یادگیری میکروکنترلرARM دانست