شبکه مخابرات داده

poster
پیش‌نمایش دوره

درس شبکه های مخابراتی یکی از درس‌های تخصصی در رشته کامپیوتر است که در آن به بررسی شبکه های کامپیوتری و اجزای آن‌ها پرداخته می‌شود. شبکه های مخابراتی دارای ساختار لایه‌ای بوده و با استفاده ... ادامه

4.8 (17 رای)
سطح: مقدماتی
 رایگان
  
زمان مورد نیاز برای گذراندن دوره:  28 جلسه
مجموع محتوای آموزشی:  36 ساعت ویدئو
 (قابل دانلود می‌باشد)

سرفصل‌های دوره شبکه مخابرات داده

فیلم های آموزشی
  جلسه اول - تاریخچه شبکه
مشاهده
"70:05  
  جلسه دوم - ساختار لایه ای شبکه
مشاهده
"76:04  
  جلسه سوم - مدل OSI، مدل TCP/IP، معماری اینترنت
مشاهده
"78:05  
  جلسه چهارم - لایه فیزیکی: کابل مسی، فیبر نوری، ارتباط بیسیم
"77:53  
  جلسه پنجم - لایه فیزیکی: ارتباط بیسیم و ماهواره ای
"79:55  
  جلسه ششم - ساختار تلفن ثابت و ADSL
"85:26  
  جلسه هفتم - فیبر در خانه FTTH، ساختار SONET
"60:24  
  جلسه هشتم - تلفن همراه GSM, 3G, LTE
"85:20  
  جلسه نهم - لایه پیوند داده ها، Data Link Layer
"78:19  
  جلسه دهم - لایه پیوند داده ها، Data Link Layer (بخش دوم)
"75:27  
  جلسه یازدهم - لایه پیوند داده ها، Go-Back-N و Selective-Repeat
"67:21  
  جلسه دوازدهم - مثال هایی از لایه پیوند داده ها، HDLC و ATM
"70:34  
  جلسه سیزدهم - معرفی لایه MAC با مثالی از ALOHA
"74:50  
  جلسه چهاردهم - تکنیک های مختلف لایه MAC
"79:31  
  جلسه پانزدهم - استاندارد های سری IEEE 802.x و Ethernet
"82:01  
  جلسه شانزدهم - استاندارد IEEE 802.5، ترافیک خود متشابه، شروع مبحث wireless
"75:47  
  جلسه هفدهم - ادامه مبحث wireless و IEEE 802.11
"72:51  
  جلسه هجدهم - استاندارد 802.16 و 802.15 ، WiMax و Bluetooth - سویچینگ لایه MAC و Bridge
"79:29  
  جلسه نوزدهم - لایه شبکه و مسیریابی
"75:07  
  جلسه بیستم - ادامه مبحث مسیریابی
"76:13  
  جلسه بیست و یکم - مسیریابی - Broadcast, Multicast, Ad-Hoc
"64:46  
  جلسه بیست و دوم - Congestion Control, Jitter Control, QoS
"80:01  
  جلسه بیست و سوم - Traffic Shaping, Admission Control, Internet
"77:15  
  جلسه بیست و چهارم - IP, NAT
"83:20  
  جلسه بیست و پنجم - مسیریابی در اینترنت، IPv6, مسیریابی در ATM, ATM QoS
"76:24  
  جلسه بیست و ششم - Transport Layer, TCP, Congestion Control
"79:03  
  جلسه بیست و هفتم - TCP, UDP, RTP
"65:42  
  جلسه بیست و هشتم - لایه اپلیکیشن
"137:18  

درباره دوره

درس شبکه های مخابراتی یکی از درس‌های تخصصی در رشته کامپیوتر است که در آن به بررسی شبکه های کامپیوتری و اجزای آن‌ها پرداخته می‌شود. شبکه های مخابراتی دارای ساختار لایه‌ای بوده و با استفاده از مدل‌هایی به توصیف آن‌ها پرداخته می‌شود. در شبکه های کامپیوتری مکتب خونه تلاش می‌شود تا همه این مباحث به‌طور کامل پوشش داده شوند.

دوره درس شبکه مخابرات داده چیست؟

دوره درس شبکه مخابرات مکتب خونه توسط گروه دانشجویی رسانا ضبط شده و در اختیار دانشجویان سراسر کشور قرار گرفته است. در این درس پس از بررسی تاریخچه شبکه، مباحث تخصصی مربوط به شبکه مخابرات بررسی شده و مدل‌های توضیح‌دهنده آن موردبررسی قرار می‌گیرد. همچنین دوره درس آموزش شبکه های کامپیوتری مکتب خونه به بررسی استانداردهای هر لایه شبکه پرداخته و کاربران این دوره را با مباحثی مانند IEEE 802.11، AdHoc Networks، TCP، Ethernet و MAC آشنا می‌کند.

هدف از یادگیری دوره درس شبکه مخابرات داده چیست؟

هدف از درس شبکه های کامپیوتری مکتب خونه آشنا کردن دانشجویان با مباحث مختلف موجود در شبکه و لایه‌های متفاوت آن است. به عبارت بهتر گروه دانشجویی رسانا، جزوه درس شبکه های مخابراتی و فیلم‌های آموزشی شبکه مخابرات را با هدف دسترسی همه دانشجویان به آموزش باکیفیت تهیه کرده‌اند. با استفاده از آموزش‌های این دوره، افراد در سراسر کشور و دنیا می‌توانند با این مباحث آشنا شده و سوالات خود را در زمینه درس شبکه های مخابراتی برطرف کنند.

دوره درس شبکه مخابرات داده مناسب چه کسانی است؟

درس شبکه های کامپیوتری مکتب خونه مناسب افرادی است که در رشته کامپیوتر در مقاطع کارشناسی یا کارشناسی ارشد تحصیل می‌کنند. به‌این‌ترتیب دانشجویانی که در دوره کارشناسی، گرایش نامرتبطی داشته‌اند؛ می‌توانند با استفاده از مباحث مطرح‌شده در دوره شبکه مکتب خونه کاملا به این درس تسلط پیدا کنند. همچنین دانشجویانی که به هر دلیل نتوانسته‌اند درس شبکه های مخابراتی را به‌درستی یاد بگیرند؛ می‌توانند با استفاده از آموزش‌های این دوره، دانش خود را تکمیل کرده و برای کار بر روی پروژه‌های مختلف آماده شوند.

همچنین دوره درس شبکه های کامپیوتری مکتب خونه برای دانشجویان مقطع دکترا که می‌خواهند در آزمون جامع شرکت کرده و یا پروژه‌ای در حوزه شبکه های مخابراتی ارائه دهند؛ بسیار مفید خواهد بود. در کنار این‌ها هر فرد علاقه‌مند به حوزه شبکه های مخابراتی و استانداردهای آن، می‌تواند از مباحث مطرح‌شده در این دوره سود ببرد.

بعد از فراگیری دوره درس شبکه مخابرات داده چه مهارت‌هایی کسب خواهید کرد؟

بعد از فراگیری درس آموزش شبکه های کامپیوتری شما با تاریخچه شبکه آشنا شده و ساختار لایه‌ای آن را خواهید شناخت. همچنین مدل‌های مختلف مانند OSI و TCP/IP را شناخته و به معماری اینترنت پی خواهید برد. در پایان دوره شبکه های کامپیوتری مکتب خونه شناخت کاملی نسبت به کابل‌های مسی، فیبر نوری و ارتباط بی‌سیم به دست آورده و شیوه‌های مسیریابی در اینترنت آشنا خواهید شد. همچنین اطلاعات کافی را درباره مباحث مختلفی مانند NAT، IP، Traffic Shaping، QoS و Jitter Control به دست خواهید آورد.

آموزش‌های پیش‌نیاز این دوره

ازآنجاکه در دوره آموزش شبکه های کامپیوتری مکتب خونه به مباحث کاملا پایه‌ای پرداخته شده و همه‌چیز از ابتدا بررسی می‌شود؛ شرکت در این دوره نیازی به پیش‌نیاز نداشته و افراد می‌توانند با هر سطح مهارتی، از مباحث مطرح‌شده در آن بهره بگیرند.

سرفصل‌های درس شبکه مخابرات

درس شبکه های مخابراتی در مکتب خونه در 28 جلسه ارائه شده که شامل 36 ساعت محتوای آموزشی است. در جلسات اول دوره شبکه مکتب خونه به بررسی تاریخچه و ساختار لایه‌ای شبکه پرداخته خواهد شد. پس از آن شما با معماری اینترنت، ساختار تلفن ثابت، تلفن همراه و ADSL آشنا شده و لایه‌های مربوط به ارتباط بی‌سیم را خواهید شناخت.

سپس در جلسه نهم تا دوازدهم به بررسی لایه پیوند داده‌ها پرداخته شده و مثال‌هایی از آن ارائه می‌شود. جلسه سیزدهم و چهاردهم دوره شبکه مخابرات به معرفی و بررسی تکنیک‌های لایه MAC پرداخته است. با شروع جلسه پانزدهم، شما وارد مباحث مربوط به استانداردهای شبکه خواهید شد که تا پایان جلسه هجدهم ادامه دارد.

در جلسه نوزدهم تا بیست و یکم مباحث مربوط به مسیریابی در دوره شبکه های مخابراتی مکتب خونه موردبررسی قرار می‌گیرند. درنهایت از جلسات بیست و دوم تا بیست و هفتم به بررسی مباحث تخصصی‌تر مانند congestion Control، TCP، Transport Layer، RTP، UDP و Jitter Control پرداخته خواهد شد. جلسه انتهایی دوره درس شبکه های کامپیوتری مکتب خونه نیز به بررسی لایه اپلیکیشن اختصاص یافته است.

این درس به همت گروه دانشجویی رسانا ضبط شده است.

درباره استاد

maktabkhooneh-teacher محمدرضا پاکروان

دکتر محمدرضا پاکروان تحصیلات دوره کارشناسی خود را در رشته مهندسی برق در دانشگاه تهران گذراند. او تحصیلات خود را در دانشکده مهندسی دانشگاه اتاوا (کانادا) در مقطع کارشناسی ارشد و دکترای رشته مخابرات ادامه داد. فعالیت‌های او در طی دوران تحصیل در زمینه‌های مخابرات بی‌سیم، مخابرات نوری، پردازش سیگنال و تخمین و مدل‌سازی کانال‌های بی‌سیم نوری متمرکز بوده است. او در طی دوران تحصیل موفق به کسب 8 جایزه تحصیلی از دولت کانادا و دانشگاه اتاوا گردید و مقالات منتشر شده او در دو مورد به عنوان مقالات برگزیده IEEE جوایز ویژه‌ای دریافت نمودند.

وی در سال 1379 به عضویت هیأت علمی دانشکده برق دانشگاه شریف در آمد و در حال حاضر فعالیت‌های خود را با تدریس و تحقیق در این دانشگاه ادامه می‌دهد و رئیس آزمایشگاه پژوهشی شبکه‌های مخابرات داده است. او همچنین در زمینه تحقیق، طراحی و ساخت سیستم‌های انتقال نوری و شبکه‌های نسل جدید مخابراتی به فعالیت مشغول است و مدیریت فعالیت‌های پژوهشی و صنعتی در جهت طراحی و ساخت این سیستم‌ها و نیز ارائه خدمات مشاوره‌ای در این حوزه را به عهده دارد.

او به عنوان مشاور و عضو کمیته‌های تخصصی پژوهشی و صنعتی با معاونت علمی ریاست جمهوری، بنیاد ملی نخبگان، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، شورای فناوری اطلاعات، مرکز تحقیقات مخابرات ایران، مرکز صنایع نوین وزارت صنایع، شرکت مدیریت شبکه برق ایران و پژوهشگاه نیرو همکاری داشته و دارد.

از جمله مهم‌ترین جوایز کسب شده توسط ایشان می‌تواند به جایزه بین المللی Neal Shepherd از انجمن مهندسین برق و الکترونیک (IEEE) در سال 2001 میلادی، دو جایزه بین المللی خوارزمی در سال‌های 1392 و 1397و انتخاب توسط فرهنگستان علوم به عنوان مهندس برجسته کشور در حوزه مهندسی برق و کامپیوتر در سال 1396 اشاره نمود.

صفحه‌ی شخصی:

http://sina.sharif.ac.ir/~pakravan/

مشاهده پروفایل و دوره‌‌های استاد

نظرات کاربران

تا کنون نظری برای این دوره ثبت نشده است. برای ثبت نظر باید ابتدا در دوره ثبت نام کرده و دانشجوی دوره باشید.
1403-01-05
ممنون از زحماتتون.میشه از این دوره برای منبع درس شبکه کنکور ارشد کامپیوتر استفاده کرد؟منظورم اینه که این همون درس شبکه هست؟(با توجه به اینکه خود استاد هم گفتن دو تا درس شبکه،یکی شبکه های کامپیوتری ویکی هم شبکه های مخابراتی داریم)
سید مهران موسوی پوریگانه 1402-10-05
سلام وقتتون بخیر ببخشید این دوره مناسب برای کنکور ارشد هست؟یعنی در کنار کتاب های کنکوری این دوره روهم نگا کنیم
1402-08-08
سلام. این درس همان درس شبکه های کامپیوتری در رشته کارشناسی مهندسی کامپیوتر است یا متفاوت با آن است؟
شهرام احدی 1400-08-11
سلام و عرض ادب خدمت دکتر پاکروان قطعا دانش و ادبیات شما در کیفیت این دوره بسیاری از نارسایی های صوتی و تصویری را پوشش میدهد. از اینکه این دوره تهیه و در مکتب خونه درج شده از تیم مدیریتی ممنونم
1400-05-25
دوره ای تقریبا کامل و با تدریس بی نظیر استاد پاکروان // به شدت عالی و کاربردی // این دوره در سال 2012 ضبط شده و نسبتا قدیمی هست // ای کاش تیم مکتب خونه دوره ای جدید و بروز رو تهیه کنه // با تشکر از استاد محترم و مکتب خونه.
مکتب‌خونه
همراه عزیز؛ از اینکه نظر خود را با ما در میان گذاشتید صمیمانه سپاسگزاریم. موارد مطرح شده جهت بررسی بیشتر به بخش مربوطه ارسال شد. در صورت نیاز به پیگیری بیشتر با شما در ارتباط خواهیم بود.
1400-03-12
خیلی عالی موفق باشید
1399-11-22
این دوره عالی هست ولی با توجه به اینکه خالص از روی ویدئو پروژکتور گفته میشه بهتر بود همزمان اسکرین کامپیوتر استاد ضبط میشد و صداشون هم که هست . مثلا دوره ی هوش مصنوعی برکلی رو اینجوری ضبط کردن و دنبال کردنش خیلی ساده شد .‌ با تشکر از وبسایت فوق العاده تون
محسن حبیبی 1399-01-01
از روی سرفصل ها میتونم بگم دوره کاملی باید باشه ممنون از همه شما
1400-06-27
دوره ای تقریبا کامل و با تدریس بی نظیر استاد پاکروان // به شدت عالی و کاربردی // این دوره در سال 2012 ضبط شده و نسبتا قدیمی هست // ای کاش تیم مکتب خونه دوره ای جدید و بروز رو تهیه کنه // با تشکر از استاد محترم و مکتب خونه.

دوره‌های پیشنهادی

سوالات پرتکرار

آیا ممکن است که درسی ناقص ضبط شده باشد؟
ما همواره تلاش کرده­‌ایم که دروس را به طور کامل ضبط نماییم و در اختیار شما دوستان قرار دهیم. اما گاهی برخی ناهماهنگی ها سبب می شود که یک یا تعدادی از جلسات یک درس ضبط نشود. توضیح این گونه نواقص در توضیح درس­ ها آمده است.

سوالات پرتکرار

اگر لینک دانلود یا پخش ویدئو مشکل داشت چه باید کرد؟
در صورتی که با هر گونه مشکلی رو به رو شدید می توانید از طریق صفحه ارتباط با ما به ما اطلاع دهید تا ما سریعا مشکل را پیگیری و برطرف نماییم.

سوالات پرتکرار

آیا امکان دریافت فیلم های یک درس به صورت سی دی یا دی وی دی وجود دارد؟
در حال حاضر امکان ارسال دروس به صورت سی دی یا دی وی دی وجود ندارد.
صفحات پربازدید
poster
پیش‌نمایش دوره
  
برگزار کننده:  دانشگاه صنعتی شریف
  
زمان مورد نیاز برای گذراندن دوره:  28 جلسه
مجموع محتوای آموزشی:  36 ساعت ویدئو
 (قابل دانلود می‌باشد)