سیگنال و سیستم یکی از مهمترین دروس دوره کارشناسی مهندسی برق است. سیستمها، مستقل از اینکه یک مدار الکتریکی ساده باشند یا یک سیستم مخابراتی پیشرفته، از یک نظریه کلی پیروی میکنند که این نظریه ...
آموزش درس سیگنال و سیستم
آموزش رایگان درس سیگنال و سیستم
کمک به دانشجویان برای امتحانات پایانی
کمک به داوطلبان کنکور ارشد برق
سیگنال و سیستم یکی از مهمترین دروس دوره کارشناسی مهندسی برق است. سیستمها، مستقل از اینکه یک مدار الکتریکی ساده باشند یا یک سیستم مخابراتی پیشرفته، از یک نظریه کلی پیروی میکنند که این نظریه کلی موضوع این درس است. در این درس تأکید اصلی روی نظریه سیستمهای خطی و تغییرناپذیر با زمان بوده و ابزارهای گوناگون برای تحلیل این سیستمها، از جمله انتگرال (یا مجموع) کانولوشن، سری فوریه (پیوسته و گسسته)، تبدیل فوریه (پیوسته و گسسته)، تبدیل لاپلاس و تبدیل Z تدریس خواهند شد. دوره آموزش سیگنال و سیستم با هدف آموزش این درس مهم در مکتب خونه تهیه و تدوین شده است که در ادامه به معرفی آن خواهیم پرداخت.
دوره آموزشی برای این درس در 24 جلسه و مدتزمان 28 ساعت انجام میپذیرد. جلسات این دوره آموزش سیگنال و سیستم به ترتیب عبارتاند از:
دوره مذکور از کلاسهای درس دانشگاه صنعتی شریف ضبط شده که مدرس آن دکتر مسعود بابایی زاده است. این درس همچنین یکی از مهمترین مواد کنکور کارشناسی ارشد مهندسی برق نیز هست.
یکی از بهترین مراجع برای این درس کتاب زیر است:
· V. Openheim and A.S. willsky and S.H. Nawab, "signal and system", prentice Hall, 1997
سرفصلهای درس سیگنال و سیستم که در دوره آموزشی مذکور به آنها پرداخته شده است، عبارت اند از:
دوره آموزش سرد سیگنال و سیستم برای تمامی دانشجویان رشته مهندسی برق با گرایشهای مختلف مناسب است و همچنین این درس برای افراد متقاضی شرکت در کنکور ارشد نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
آموزش سیگنال و سیستم از دروس علوم پایه برای شاخههای مهندسی به ویژه رشته مهندسی برق و کامپیوتر است. دروس ارائهشده در این آموزش از مباحث تجزیهوتحلیل سیگنالهای آنالوگ یا دیجیتال و سیستمهای مرتبط با آنها است. تاکید بیشتر در این درس بر روی نظریه سیستمهای خطی و تغییرناپذیر با زمان خواهد بود. در این آموزش سرفصلهای اصلی تجزیهوتحلیل سیگنالها و سيستمها معرفی و مثالهایی ملموس و عملی مباحث بیان خواهند شد. این نوع از آموزش با هدف یادگیری صد درصد مسائل تئوری و تقویت بخش عملی برای استفاده از این دانش است. به عنوان یک دانشجوی کارشناسی ارشد میتوانید با مطالب این آموزش همراه شوید.
در درس سیگنال و سیستم ابتدا با تعریف سیگنال آشنا میشوید. سپس باید سیگنالهای زمان پیوسته و گسسته را با هم مقایسه کنید. سیگنال پایه و خواص مربوط به آن مسائل مهمی است که در زمان پیوسته و زمان گسسته مورد بررسی قرار میگیرد. بعد از آن باید تعریف سیستم را یاد بگیرید. هنگامی که با اجزای تشکیل دهنده سیستمها آشنا شدید به سراغ خواص سیستمها در حوزه زمان پیوسته و گسسته میروید. بعد از یادگیری کامل سیگنالها و سيستمها و خواص آنها، فرکانس بیان میشود. با توجه به ساده بودن خواص سیستم در حوزه فرکانس نسبت به حوزه زمان، روشهای سری فوریه، تبدیل فوریه، تبدیل لاپلاس و تبدیل Z، سیگنالها و سیستمها تحلیل خواهند شد.
از سال 96 است که درس سیگنال و سیستم در آزمون کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر و گرایشهای تخصصی معماری سیستمهای کامپیوتری و هوش مصنوعی استفاده شد. با اینکه این درس در سال 99 حذف شد اما دوباره در سال 1400 به کنکور کارشناسی ارشد گروه مهندسی برگشت. در این سالها 7 سؤال از این درس در آزمون مطرح شده که بیشترین مباحث درباره خواص سیستمها، سیستمهای خطی و تغییرناپذیر با زمان و تبدیل فوریه بوده است. علاوه بر اینها این درس مانند درس نظریه زبانها و ماشینها در گرایشهای هوش مصنوعی و قرآن کاوی رایانشی ضریب 3 و در دیگر گرایشها ضریب 2 دارد.
کتاب سیگنال و سیستم تألیف آلن اپنهایم (Alan V. Oppenheim) به عنوان مرجع در دانشگاهها انتخاب شده است. این کتاب حجم بسیار زیادی دارد و داوطلبان را برای تسلط بر تمام بخشها و آماده شدن برای آزمون کارشناسی ارشد با مشکل رو به رو خواهد کرد. بنابراین دانشجویان تصمیم میگیرند در کلاسهای آمادگی کارشناسی ارشد شرکت کنند یا منابع دیگر را مطالعه مورد بررسی قرار دهند. کتاب تجزیهوتحلیل سیستمها، کتاب مجموعه سؤالهای چهارگزینهای سیگنالها و سيستمها نوشته V. Openheim، A.S. willsky و S.H. Nawab از منابع قابل قبول برای آمادگی داوطلبان هستند.
درس سیگنال و سیستم از جمله منابعی است که برای آزمون کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر و برق در گرایشهای مختلف در نظر گرفته شده است. در این درس سیگنالهای پیوسته، سیگنالهای گسسته، خواص سیستمها در حوزه زمان پیوسته و گسسته، انواع روشها مانند سری فوریه، تبدیل z و غیره تدریس میشوند. دورهها و منابع مناسب به داوطلبان کمک میکنند به بهترین نحو سؤالات این بخش را در آزمون کارشناسی ارشد پاسخ دهند. اگر به فکر یادگیری درس سیگنال و سیستم هستید و یا قصد دارید در امتحانات و کنکور این درس موفق باشید، هماکنون با ثبتنام در دوره آموزش سیگنال و سیستم مکتب خونه اولین و مهمترین قدم این مسیر را بردارید.
اطلاعات بیشتر
از مجموع 210 امتیاز
84 نظرنظرات بیشتر
دکتر بابایی زاده عضو هیأت علمی دانشکده برق دانشگاه صنعتی شریف است.
وی مدارک کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را در رشته مهندسی برق به ترتیب از دانشگاههای صنعتی اصفهان (۱۳۷۳) و صنعتی شریف (۱۳۷۵)، و دکترای خود را در رشته مهندسی برق به طور مشترک از دانشگاههای گرونوبل فرانسه (INPG) و صنعتی شریف (۱۳۸۱) اخذ نموده است. او در سال ۱۳۸۲ به عضویت هیأت علمی دانشکده برق دانشگاه صنعتی شریف در آمد و در حال حاضر نیز دانشیار آن دانشکده است.
زمینه علاقه اصلی وی پردازش سیگنال است، و تا کنون مقالات متعددی از وی در ژورنالها و کنفرانسهای بینالمللی به چاپ رسیده است. اطلاعات بیشتر در مورد سوابق وی در آدرس http://sharif.edu/~mbzadeh/ در دسترس است.
اطلاعات بیشتر