استارت آپمدیریت

10 توصیه‌ برای شروع و راه‌ اندازی استارت آپ

نکات مهم در مورد پیش نیازهای شروع و راه اندازی استارت آپ

در این مقاله به 10 توصیه‌ای که قبل از راه‌ اندازی استارت آپ باید بدانید اشاره می‌کنیم تا بهتر خود را برای شروع و ادامه این مسیر پر فراز و نشیب آماده کنیم. استارت آپ نوع جدیدی از فعالیت اقتصادی است که هدفش توسعه الگوی رو به رشد کسب و کار برای برآورده سازی نیازها و حل مشکلات بازار است.

راه‌ اندازی استارت آپ رویای نهایی هر فرد کار آفرین است. رها کردن شغلی که درآمدی ثابت دارد و برداشتن گامی بزرگ برای شروع یک استارت آپ، نیاز به عزم و برنامه ریزی دقیقی دارد. بسیاری از کارآفرینان نمی‌توانند با مشکلات ناشی از راه اندازی یک شرکت رو در رو شوند.

یک کارآفرین موفق قبل از ورود به دنیای استارتاپ‌ها، باید از موارد که در لیست زیر ذکر شده است، آگاهی داشته باشد:

 

راه‌ اندازی استارت آپ رویای نهایی

در حوزه استارت آپ مدنظر خود تحقیق کنید.

مطمئننا شما هم مایل هستید از حوزه کاری که قصد شروع فعالیت در آن را دارید، بیشتر بدانید؛ زیرا می‌خواهید بر تمامی جوانب آن تسلط کافی داشته باشید.

ایان رایت، بنیانگذار شرکت انرزی بریتانیا می‌گوید:

  1. “مهم نیست که تا چه اندازه اطمینان دارید که ایده کسب و کار شما خاص است، باید همیشه رقبایتان را زیر نظر داشته باشید”.
  2. «به صرف اینکه ایده ای درخشان در سر دارید به این معنا نیست که افراد دیگر که هم ردیف شما هستند نیز همان ایده را نداشته‌اند”.
  3. “اگر نمی توانید چیزی بهتر و یا ارزان‌تر از آنچه رقبایتان عرضه می‌کنند به مشتریان ارائه دهید، پس بهتراست درباره شروع کسب و کارتان در آن منطقه دوباره فکر کنید، شاید نظرتان تغییر کرد»

 

 

شما همچنین باید جمعیت هدف را در نظر بگیرید. هر تصمیمی که می‌گیرید، نیروی محرکه شماست.

همیشه به یاد داشته باشید، بدون مشتریان و مخاطبانتان نمی‌توانید هیچ سودی کسب کنید، بنابراین آن‌ها را دراولویت قرار دهید.

سونیا اف. لاخانی (sonia f. lakhany)، وکیل دادگستری نیز در این باره می‌گوید: ” باید مطمئن شوید که شما آنچه که مشتری می‌خواهد را به او ارائه می‌دهید، نه آنچه شما آن را می‌خواهید.

این مسئله به شما بینش وآگاهی لازم را می‌دهد که چگونه بر اساس تصمیمات مشتری برای خرید در هر زمینه‌ای اقدام کنید و آزمون و خطاهای لازم را تا رسیدن به نتیجه مطلوب انجام دهید.”

 

تحقیق برای راه اندازی استارت آپ

ریسک های راه‌ اندازی استارت آپ

  • همیشه در هرسرمایه گذاری مقداری ریسک وجود خواهد داشت.
  • محاسبه، تحلیل و برنامه‌ریزی برای پیش بردن هر ریسکی مهم است که باید قبل از شروع کار خود در نظر بگیرید.
  • این بدان معناست که خطرات را قبل از شروع برنامه کسب و کار خود ارزیابی کنید.

جف سامرز (jeff summers) مدیر یکی از شرکت‌های معتبر بیمه می‌گوید: « كارآفرینان باید از خطرات حرفه خود قبل از خرید بیمه كسب و كار آگاهی داشته باشند»

برای مثال، حسابداران به بیمه ای حرفه‌ای نیاز دارند که در صورت طرح دعوی توسط ارباب رجوع، بتوانند ادعا کنند خطایی در هزینه بازگشت مالیات آنها وجود دارد.

در حالیکه، هر حوزه‌ای که در آن وارد آن شوید ریسک‌های به خصوص خود را دارد، اما ریسک شخصی بزرگی نیز در کمین است که با شروع کسب و کارتان ایجاد می‌شود.

هنگامی که مشخص کردید که چگونه کسب و کار شما تحت تأثیر ریسک قرار می‌گیرد، در نظر بگیرید که پس از راه اندازی و شروع startup جدیدتان، چگونه بودجه را مدیریت می‌کنید.

 

ریسک های راه‌ اندازی استارت آپ

این همان ریسک شخصی شماست!

تام کولتا درباره‌ی ریسک راه‌ اندازی استارت آپ می‌گوید: “صحبت و مذاکره حول محور ریسک‌های موجود در حوزه شغلی و کسب و کارتان باید کاملا صادقانه و شفاف باشند.”

“یادگیری درست دستورالعمل‌های بانکی که با آن کار می‌کنید، در این زمینه ها بسیار مهم است. وقتی بانک‌ها پیشنهاد وام‌هایی با نسبت بیش از 3 به 1 به ارزش ویژه را به شما دادند، درخواست وام نیاز به بررسی بیشتری دارد، زیرا به نظر می‌رسد ریسک بالایی داشته باشد.”

از زمان به درستی استفاده کنید

زمان بندی عنصر مهمی در فرآیند راه‌اندازی یک کسب و کار به شمار می‌آید. قطعا شما هم می‌خواهید کسب و کار خود را در زمانی آغاز کنید که وضعیت اقتصاد و آینده شغلی تضمین شده و رو به رشدی داشته باشید، اما تصمیماتی که در حوزه شغلی خود اتخاذ می‌کنید در شکل گیری وضعیت آینده شما بسیار موثر خواهد بود.

 

ویدیو پییشنهادی : آموزش ارزش گذاری استارت آپ
آموزش ارزش گذاری استارت آپ

 

کوین مک کولی، بنیان‌گذار و مدیر عامل شرکت Upper Hand می‌گوید:« بسیار مهم است که به هنگام راه‌اندازی یک استارتاپ، قاطع و مطمئن باشید». وی در ادامه گفت:«ای کاش می‌دانستم که زمان می‌تواند در راه‌اندازی یک startup بسیار نقش پر رنگی ایفا کند.

یک بار در جایی خواندم، اگر 70 درصد از مسیر زمان تصمیم‌گیری را پیموده‌اید، تصمیم بگیرید. اگر منتظرید این درصد به 90 درصد برسد، باید خیلی صبر کنید و زمان زیادی را از دست می‌دهید. اگر می‌توانستم از روز اول این طرز فکر را داشته باشم، احتمالاً درشرایط سخت شب‌های کمتری را با بی‌خوابی سر می‌کردم»

بودجه بندی مناسبی برای راه‌ اندازی استارت آپ خود داشته باشید

هنگام راه اندازی استارت آپ موفق، کارآفرین باید حواسش به هزینه‌هایی که متحمل شده،باشد و بداند چه مواردی نیاز به بودجه بیشتر و کدام موارد نیاز به هزینه کمتری دارند.

قاعده اصلی هر استارتاپ این است که هر ریالی که خرج می‌کنید باید حساب شده باشد. همه شرکت‌های نوپا برای شروع فعالیت خود بودجه کافی ندارند، بیشتر هزینه‌ها از طریق وام یا از طریق روش‌های دیگر جمع می‌شود و این موضوع کارآفرین را نسبن به مدیریت بودجه حساس می‌کند.

 

بودجه بندی مناسبی برای راه‌ اندازی استارت آپ خود داشته باشید

داشتن نظم و پایبندی به ارزش‌های اساسی استارتاپ خود را جدی بگیرید

موفقیت در هر فعالیت اقتصادی زمانی حاصل می‌شود که شخص صاحب کسب و کار، انضباط ،پشتکاری و پایبندی به یک سری از ارزش‌های اساسی را جدی بگیرد.

  • این امر دیدگاه فرد و اهداف مورد نظر وی برای رسیدن به موفقیت را تعریف می‌کند.
  • زندگی افراد حول محور حفظ تعادل بین جوانب مختلف کارشان می‌چرخد.
  • با این حال، یک استارت آپ نیاز به مشارکت بیشتری نسبت به یک تجارت مستقرشده و پایدار دارد.
  • startup درست مانند یک کودک از همان ابتدا نیاز به تغذیه و مراقبت مناسب دارد تا بتواند به تنهایی بر پای خودش بایستد و مستقل شود.

بهترین تیم را از آن خود کنید:

یک startup نمی‌تواند با قدرت و توانایی یک نفر سرپا بماند و یک تیم باید بر همه جوانب کسب و کار مانند امور مالی، مدیریت، منابع انسانی و غیره نظارت کند.

جمع کردن تیمی از افراد همفکر و همسو که آماده کار به طور هم زمان هستند و تمایل دارند برای رسیدن به موفقیت ساعات طولانی نیز کار کنند، می‌تواند به طرز شگفت آوری موجب رشد استارت آپ شما شود.

 

مقاله پییشنهادی : استارت آپ چیست؟
استارت آپ چیست؟

برای هر کاری آماده باشید:

  1. همه استارت آپ‌ها یک شبه به موفقیت نمی‌رسند و در یک روز میلیون‌ها تومان پول جمع نمی‌کنند.
  2. عجله و شتاب بیش از حد برای رسیدن به نتایج و اهداف مورد نظر شرکت، کمک شایانی به رشد استارتاپ شما نخواهد کرد.
  3. کارآفرین نباید در انجام مسئولیت‌های مختلف و یا ورود به هر حوزه  کاری در هر شرایط زمانی سر باز بزند.
  4. جلب اعتماد مشتری و مخاطب، اساسی‌ترین و ضروری‌ترین هدف هر startup است.
  5. رضایت طولانی مدت در حفظ مشتری نقش بسیار موثری ایفا می‌کند و قطعاً به روند رشد و افزوده شدن مشتری شما از طریق مراجعه به موقع یا انجام بررسی‌های لازم کمک خواهد کرد.مهارت های خود را تحلیل کرده و از ضعف های خود آگاه باشید:

قبل از ورود به دنیای استارتاپ‌ها، کارآفرین باید نقاط قوت و ضعف خود را بداند و روی آنها کار کند.

  1. دانستن نقاط قدرت و ضعف مانند دانستن مهارت لازم برای رسیدن به هدف، اهمیت دارد.
  2. تقویت نقاط ضعف بهترین راه برای مقابله با موارد پیش‌بینی نشده و غافلگیرکننده است که ممکن است در آینده به وجود بیاید.

این مرحله از استارت‌ آپ شما موقت است:

بسیاری از افراد کار آفرین نمی‌توانند شرایط سختی که در روزهای ابتدایی متحمل می‌شوند را به خوبی مدیریت کنند و  معمولا  سریع تسلیم شده و کار را رها می‌کنند.

  • درست مثل زندگی که مراحل دشوار و شیرین هیچوقت نمی‌مانند، در حوزه استارت‌ آپ هم هیچ مرحله‌ای ثابت نمی‌شود
  • هر کارآفرینی در این مسیر می‌جنگد، شکست می‌خورد اما در نهایت با تلاش در طول زمان بهتر می‌شود.
  • کارآفرین باید در نظر داشته باشد که این فقط  یک مرحله موقت است تا زمانی که آن‌ها جای پایشان را در این حرفه محکم کنند.

راه اندازی استارت آپ به صورت موقت

اطمینان حاصل کنید که تقاضا برای محصول یا خدمات شما وجود دارد.

هنگامی که اوضاع سخت می شود، وجه نقد شما تمام می شود و می خواهید انصراف دهید، به یاد داشته باشید که فروش ممکن است همه مشکلات را شما را حل نکند، اما شما قطعا نمی‌توانید مشکلاتتان را بدون فروش حل کنید.

شرکت‌هایی که پیشرفت خود را روی سودآوری مداوم متمرکز می ‌کنند، قادرند در برابر وقایع غیرقابل پیش بینی مانند رکود اقتصادی مقاومت کنند.

قبل از شروع کار، تحقیقات لازم را انجام دهید، رقم‌ها و اعداد مورد نیاز را به دقت بررسی کنید و مطمئن باشید که در بازار تقاضا برای محصول یا خدمات شما وجود دارد.

هر فروش باید سودآور باشد، در حالت ایده آل این سود 50 درصد است. سپس برای استخدام افراد خود بودجه کافی خواهید داشت تا بتوانید روی کارهایی که قصد دارید انجام دهید، متمرکز شوید.

از هر موردی نمونه کپی و سند داشته باشید و همانطور که پیش می‌روید، سیستم کسب و کار به خصوص خود را بسازید.

در نهایت شاید هر فردی بتواند در آینده کار شما را انجام دهد، وظایف را برعهده بگیرد تا شما به مسئولیت‌های مهم دیگری برسید؛ اما ابتدا یاد بگیرید که چگونه می‌توانید مجصولات و خدمات‌تان را به فروش برسانید!

پیش‌نیاز راه اندازی استارت آپ

  1. راه‌ اندازی استارت‌ آپ و کارآفرین شدن، مستلزم کار سخت و یادگیری بیشتر در مورد خودتان است، حتی بیش از چیزی که تصور می‌کنید.
  2. این موضوع به طور حتم نتایج سودآوری دارد اما هیچ تضمینی هم برای خروجی مدنظر شما وجود ندارد.
  3. اینها برخی از نکاتی هستند که یک کارآفرین قبل از شروع startup باید در نظر داشته باشد.
  4. در نظر داشتن این نکات به کارآفرین کمک می‌کند تا دید روشنی داشته باشد و برای شروع فعالیت خود برنامه‌ریزی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا