مهندسی مکانیکنرم افزارهای مهندسی

بررسی بازار کار نرم افزار کتیا

CATIA (ساخت به کمک رایانه) است. بنابراین خوب است برای بررسی بازار کار نرم افزار کتیا، ابتدا نگاهی به هر یک از این زمینه‌ها و ابزاری که CATIA برای افزایش نوآوری در توسعه محصول به متخصصان ارائه می‌دهد، نگاهی بیاندازیم.

CAD (Computer Aided Design) چیست؟

نرم افزارهایی که CAD هستند، امکان طراحی دو بعدی و سه بعدی را فراهم می‌کنند. طراحی به کمک رایانه بیشتر برای کمک به ایجاد، اصلاح و تجزیه و تحلیل نمایش‌های گرافیکی از طرح‌های موجود، توسط مهندسان استفاده می‌شود. کاربردهای این گونه از نرم افزراها به دلیل بسیاری از مزایای محبوبشان در بسیاری از صنایع گسترش یافته است.

مرجع کامل آموزش کتیا + اعطای گواهینامه دوره

 

نوآوری در نرم افزار CAD از طریق دقت بیشتر و کاهش خطاهای طراحی، کیفیت طراحی را بهبود می‌بخشد. نرم افزار CAD همچنین به دلیل متمرکز کردن داده‌ها و مستندات طراحی، ایجاد یک منبع واحد از داده‌ها برای مهندسان و تولیدکنندگان می‌تواند ارتباطات را بهبود بخشد.

CAE (Computer Aided Engineering) چیست؟

امکان تأیید و بررسی شبیه سازی انجام شده از طریق تجزیه و تحلیل مدل‌های سه بعدی در این نرم افزارها وجود دارد.
بیشترین استفاده از مهندسی به کمک رایانه را مهندسان برای شبیه سازی و تحلیل طرح‌های مدل‌های مختلف دارند. این تجزیه و تحلیل‌ها معمولاً شامل آنالیز اجزای محدود (Finite Element Analysis)، دینامیک سیالات محاسباتی (CFD) و دینامیک چندگانه(Multibody Dynamics) است.

مشابه نمونه سازی اولیه، این فرایندها به تهیه یک طرح نهایی برای شرایط دنیای واقعی کمک می‌کنند. این آنالیزها مهندسان را قادر می‌سازد تا تصمیمات و تجدیدنظرهای بهتری در مورد طراحی محصول اتخاذ کنند که در نهایت منجر به عملکرد بهتر محصول و تجارب مشتری می‌شود.
نرم افزار فلوئنت

مقاله پییشنهادی :کتیا یاد بگیریم یا سالیدورک؟

CAM (Computer Aided Engineering Manufacture) چیست؟

امکان تولید فرایند برای ساخت مدل‌های سه بعدی تعریف این نرم افزار است.
تولیدات به کمک رایانه معمولاً توسط تولیدکنندگان، و نه مهندسین طراحی، برای برنامه ریزی، مدیریت، کنترل و خراه اندازی عملیات تولید استفاده می‌شوند. نرم افزار CAM برای به دست آوردن دستورالعمل‌های ماشینکاری ضمن بهینه سازی بازده تولید قطعات و استفاده از مواد، از طرح‌های CAD استفاده می کند.

ورژن‌های نرم افزار کتیا

نرم افزار کتیا

آخرین نسخه‌ی نرم افزار کتیا، در حال حاضر در نسخه ۶ است که بیشتر به CATIA V6 معروف است.
اولین بار نرم افزار کتیا در سال ۱۹۷۷ توسط Dassault Systèmes منتشر شد، این شرکت هنوز هم نرم افزار را پشتیبانی می‌کند و توسعه می‌دهد. نرم افزار کتیا در ابتدا برای استفاده در طراحی جت جنگنده Dassault Mirage ساخته شد.

امروزه پرکاربردترین نسخه CATIA V5 است، CATIA V4 هنوز هم در بعضی از صنایع، بیشتر به صورت همزمان با V5، مورد استفاده قرار می‌گیرد. بین نسخه‌های مختلف نرم افزار کتیا از نظر کاربرد و شکل ظاهری تفاوت‌های چشمگیری وجود دارد. هر نسخه عملکرد اضافی قابل توجهی را به ارمغان می‌آورد. بین V4 و V5، اصول فرآیند طراحی توسعه یافته است و بین V5 و V6 ویرایش و ثبت داده‌ها تغییر کرده است. در هر نسخه، Dassault Systèmes همچنین به روزرسانی‌هایی را به صورت نسخه‌های تکمیلی منتشر می‌کند.

نسخه‌های جدید به طور معمول سالانه منتشر می‌شوند و همچنین دارای عملکردهای اضافی نسبت به نسخه‌ی قبلی و همچنین رفع اشکال هستند.

ورژن‌های کتیا

برای سازمان‌های بزرگ، مدیریت مقادیر زیادی از داده‌ها و به اشتراک گذاشتن این داده‌ها برای کاربران دشوار است. این کنترل و اشتراک گذاری داده‌ها را می‌توان با استفاده از محصولات PLM (مدیریت چرخه عمر) کنترل کرد. CATIA V5 می‌تواند بر اساس پرونده یا در کنار بسته نرم افزاری دیگری که شامل PLM است مانند ENOVIA یا SMARTEAM استفاده شود. با این حال CATIA V6 از قبل دارای ENOVIA V6 است. مزایای اصلی استفاده از محصول PLM جلوگیری از اتلاف اطلاعات و کنترل زمینه امنیتی است.

ویدئو پییشنهادی :آموزش نرم‌افزار فلوئنت (مقدماتی)

CATIA 3D Experience چیست؟

CATIA 3DEXPERIENCE در اصل تکرار بعدی نسخه‌ی CATIA V6 است. این ورژن از نرم افزار کتیا شامل مدیریت داده‌های محصول (PDM) و مدیریت چرخه عمر محصول (PLM) از طریق ENOVIA با فراهم بودن امکان ادغام برندهای دیگر Dassault Systèmes مانند SIMULIA ، DELMIA و غیره است.
هدف از انتشار پلتفرم ۳D Experience اتصال سایر زمینه‌های کاری یک سازمان که فراتر از دفتر مهندسی باشد، است. این پلتفرم PLM استثنایی و مبتنی بر وب و همچنین امکان مشاهده مدل‌ها بدون نصب برنامه‌های اضافی را فراهم کرده است. CATIA 3DEXPERIENCE نه تنها تغییری در رابط کاربری گرافیکی (GUI) ایجاد کرده است، بلکه سهولت استفاده و تجربه‌ی کابری را بهبود می‌بخشد.

قابلیت‌های نرم افزار کتیا

اکثر کاربران به کلیه قابلیت‌های موجود در نرم افزار کتیا نیازی ندارند که این امر تأثیرات قابل توجهی در هزینه برای کاربر یا سازمان دارد. بنابراین مجوزها شامل عملکردهای لازم می‌شوند و از قبل تعریف شده اند. بسته به مجوز ، میزهای کار اضافی و یا ابزارهای اضافی داخل میز کار در دسترس قرار می‌گیرد.

میز کار در نرم افزار کتیا کمی شبیه نرم افزارهای مختلفی است که برای شبیه سازی و مدلسازی استفاده می‌شوند. آن‌ها به کاربر اجازه می‌دهند کارهای مختلفی را انجام دهد که مهم‌ترین آن مدل سازی قطعات است.

قابلیت‌های نرم افزار کتیا

میز کار Part Design

میز کار Part Design کاربران را قادر می سازد تا قطعات مکانیکی دقیق سه بعدی را طراحی کنند. از طراحی مونتاژ گرفته تا طراحی دقیق، برنامه Part Design اکثریت قریب به اتفاق نیازهای طراحی را در خود جای داده است.

 مدل سازی مونتاژ

میز کار طراحی مونتاژ یا میز کار Assembly Design کاربران را قادر می‌سازد تا با برنامه‌های Part Design و Generative Drafting در پروژه‌های طراحی مقیاس پذیر همکاری کنند. ابزارهای مختلف بصری امکان ناوبری سه بعدی را فراهم کرده است.

 مدل سازی سطح

میز کار Generative Surface Design کاربران را قادر می‌سازد تا عناصر ساختاری وایر فریم را ایجاد کرده و طرح قطعات مکانیکی موجود را با ویژگی‌های وایرفریم و سطح آن غنی سازی کنند.

تحلیل عناصر محدود

یکی از کابرهای تحلیل عناصر محدود، تجزیه و تحلیل ساختاری محصول طراحی شده است.
تجزیه و تحلیل ساختاری ، کاربران را قادر می‌سازد تجزیه و تحلیل مکانیکی مرتبه اول را برای سیستم‌های سه بعدی انجام دهند. این میز کار شامل موارد زیر است:

  • تجزیه و تحلیل ساختاری بخش تولیدی (GPS) برای به دست آوردن اطلاعات رفتار مکانیکی.
  • تجزیه و تحلیل ساختاری ELFINI (EST) برای تحولات تحلیل مکانیکی.
  • تجزیه و تحلیل ساختاری تولید کننده (GAS) برای تجزیه و تحلیل رفتار مکانیکی یک مجموعه.
  • تجزیه و تحلیل پویا تولید (GDY) برای کار در یک زمینه پاسخ پویا.

 طراحی قطعات به شکل ورق

طراحی قطعات به شکل ورق که طراحی ورق تولیدی بخشی از آن است. طراحی ورق تولیدی (Generative Sheetmetal Design) کاربران را قادر می‌سازد مدل سازی مبتنی بر ویژگی‌های مطلوب را ایجاد کنند، و این امکان را فراهم می‌کند تا قطعات ورق فلزی را بین قسمت باز یا تاشده طراحی کنند.

 رندرینگ یا رندر گرفتن

میز کار Real Time Rendering کاربران را قادر می‌سازد مشخصات متریالی را که در کل فرآیند تولید محصول به اشتراک گذاشته می شود، تعریف کنند؛ در حالی که مواد را روی قطعات و محصولات تهیه می‌کنند تا رندرهای واقع گرایانه تولید کنند.

رندر گرفتن

ایجاد نقشه مهندسی

میز کار Generative Drafting کاربران را قادر می‌سازد از قسمت‌های سه بعدی و تعاریف مونتاژ نقشه ایجاد کنند.

بازار کار نرم افزار کتیا

در خصوص بازار کار نرم افزار کتیا ، همانطور که گفته شد کاربردهای زیادی درطراحی قطعات دارد پس هر صنعتی که با تولید قطعات سروکار دارد نیاز به نیرویی دارد که متخصص نرم افزار کتیا باشد. هدف شما برای شروع به کار با استفاده از نرم افزار کتیا می‌تواند تمامی صنایع موجود باشد.

آموزش کامل کتیای مقدماتی

 

هم‌چنین اگر از مهارت و تخصص بالایی برخودار باشید، می‌توانید به صورت فریلنسر هم به عنوان مهندس طراح فعالیت کنید.

تدریس نرم افزار کتیا

شما می‌توانید مدرس نرم افزار کتیا شوید. باتوجه به این که نرم افزار کتیا یکی از نرم افزارهای اصلی و پرکاربرد برای مهندسین مکانیک و ساخت و تولید است، تقاضای زیادی هم برای مدرس این نرم افزار وجود دارد.

بازار کار نرم افزار کتیا در صنعت

در صنعت تولیدی ایران به خصوص صنایع فولاد و خودرو سازی، نرم افزار کتیا به همراه نرم افزار سالیدورکس، پرکابردترین نرم افزارها هستند. اگرچه در سال‌های اخیر از این نرم افزار در کشور ما زیاد صحبت شده است اما به دلیل کمبود نیرویی که تخصص کافی در نرم افزار کتیا داشته باشد، بازار کار نرم افزار کتیا هنوز اشباع نشده است.

بازار کار نرم افزار کتیا

فراموش نکنید که نکته‌ی مهم برای شروع به کار تخصص داشتن است. پس اگر قصد دارید با اتکا به این نرم افزار وارد بازار کار شوید، مطمئن شوید تخصص لازم را دارید.

کتیا کار؛

کتیا را باید یکی از پرکاربردترین نرم‌افزارها در حوزه طراحی مهندسی دانست و کسی که بتواند به درستی از ظرفیت‌های این نرم‌افزار استفاده کند؛ کسی که ما اصطلاحا به او کتیا کار می‌گوییم؛ می‌تواند بازار کار مناسبی را برای خود ایجاد کند.

کتیا تمام چیزی که برای طراحی و اجرای محصول، قطعه یا … را نیاز دارید در اختیار شما قرار می‌دهد. منظور از همه چیز واقعا هوه چیز است! فقط این موضوع را در نظر بگیرید که شرکت‌های بزرگی مثل بوئینگ برای انجام پروژه‌های طراحی خود از این نرم‌افزار استفاده می‌کنند و این یعنی، احتمالا کسب و کارهای کوچک به چیزی نیاز ندارند که کتیا نتواند آن را انجام دهد. پیش از پرداختن به بازار و فرصت‌های شغلی کتیا کار، بد نیست تا خود کتیا را بیشتر بررسی کنیم.

کتیا کار؛

کتیا چیست؟

شاید بارها از کسانی که آن‌ها را می‌شناسید و در رشته‌های مهندسی به خصوص مهندسی مکانیک یا نقشه کشی فعال هستند؛ نام کتیا را شنیده باشید. کتیا یک نرم‌افزار طراحی مدرن است که تمام امکانات لازم برای طراحی را در اختیار شما قرار می‌دهد و شما را وارد فضایی سه بعدی می‌کند.

این نرم‌افزار جذاب برای اولین بار توسط شرکت داسو طراحی و به کار گرفته شد. مثل اکثر فناوری‌ها و نرم‌افزارهای مهندسی، کارکرد اولیه کتیا هم نظامی بود و برای طراحی و بهبود هواپیماهای میراژ به کار برده می‌شد.

با خاموش شدن آتش جنگ، حالا این صنعت بود که نقش اصلی را در پیشی گرفتن قدرت‌های جهانی از یکدیگر ایفا می‌کرد و این موضوع باعث شد تا کتیا به نرم‌افزاری کاربردی برای طراحی‌های صنعتی تبدیل شود.

از جمله امکاناتی که کتیا برای طراحی در اختیار شما قرار می‌دهد باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • ایجاد امکان طراحی‌های دو بعدی و سه بعدی
  • ایجاد امکان طراحی سیستم هیدرولیکی و مکانیکی
  • مدیریت پروژه از ابتدا تا انتها
  • شبیه سازی
  • و…

نکته‌ای که باید کمی بیشتر به آن پرداخت، مدیریت پروژه در کتیاست. به عبارت دیگر کتیا کار، که در ادامه به ارائه تعریفی نسبی از آن خواهیم پرداخت؛ با تسلط خود بر ابزارهای موجود در کتیا می‌تواند پروژه‌ای را تعریف کرده و با تکیه بر همین ابزارهای کارا، تمام مراحل از طراحی تا انجام پروژه را مدیریت کند. در مدیریت پروژه تلاش می‌شود تا پروژه تعریف شده، با استفاده از منابع موجود، با کمترین هزینه و بیشترین کیفیت ممکن و در اسرع وقت انجام شود. شما برای مدیریت پروژه به ابزارهای برآورد و تحلیل دیتا نیاز دارید و مایل تمام این موارد را در اختیار شما قرار خواهد داد.

کتیا کار کیست؟

پیش از پرداختن به بازار کار کتیا و درآمد کتیا کار باید تعریفی نسبی از خود مفهوم کتیا کار ارائه دهیم. احتمالا اصطلاح کتیا کار، به خودی خود ذهن شما را به این سمت می‌برد که کتیا کار کسی است که بتواند با نرم‌افزار کتیا کار کند!

اما همه می‌دانیم که این تعریف، توضیح واضحات است! ما باید بتوانیم مفهوم کار کردن با کتیا را کمی دقیق‌تر توصیف کنیم. در بخش قبل به این موضوع پرداختیم که برنامه کتیا چیست و سعی کردیم تاریخچه‌ای مختصر از آن را به شما ارائه کنیم.

کتیا کار کیست؟

در یک تعریف دقیق‌تر بر اساس ماهیت کتیا باید گفت که کتیا کار کسی است که می‌تواند با استفاده از ابزارهای متنوع کتیا، پروژه‌هایی را انجام دهد. این پروژه‌ها می‌توانند از طراحی یک محصول یا قطعه ساده تا طراحی ماشین‌آلات صنعتی بزرگ و حتی هواپیما را نیز در بر بگیرد. به عبارت دیگر کتیا کار کسی است که بتواند از قابلیت‌‌های این نرم‌افزار در جهت برآورده کردن نیازهای صنعتی در حوزه طراحی و مدیریت پروژه استفاده کند.

آموزش مهندسی معکوس با فایل ابر نقاط و مش در کتیا

 

طبیعتا بسته به توانایی هر کس در کار کردن با کتیا، بازدهی او در استفاده از ابزارهای ارائه شده در نرم‌افزار متفاوت خواهد بود. اما این که باید پس از کسب چه سطحی از مهارت در طراحی با کتیا، کسی را با عنوان کتیا کار صدا زد؛ مبهم است. افراد و موسسات زیادی که به آموزش نرم‌افزار کتیا مشغول هستند نوعی سطح بندی حدودی از مقدماتی تا پیشرفته را برای این موضوع مطرح کرده‌اند که بیشتر جنبه شخصی دارد. اما می‌تواند معیاری نسبی برای تعیین مهارت باشد.

به عبارت دیگر با توجه به قابلیت‌های فراوان کتیا و پاسخگویی این قابلیت‌ها در مورد نیازهای شرکت‌های بزرگ می‌توان حدس زد که محدودیت‌هایی که با آن‌ها در هنگام کار با کتیا روبرو می‌شویم؛ احتمالا به ضعف مهارت ما بازمی‌گردد تا ضعف نرم‌افزار. در نتیجه حتی مهندسین طراح شرکت بوئینگ یا فورد را هم باید کتیا کار دانست. در نهایت برای این که بتوانیم حداقل سطح مهارت لازم برای این که کتیا کار باشیم را تعیین کتیم؛ می‌توانیم بگوییم سطحی از توانایی کار با نرم‌افزار کتیا که برای آن در بازار تقاضا وجود دارد؛ حداقل سطح لازم برای کتیا کار بودن است.

علت وجود تقاضا را باید در این جستجو کرد که بسیاری از دانشجویان در محیط دانشگاه و برای انجام پروژه‌های درسی خود هم از کتیا استفاده می‌کنند اما نمی‌توان آن‌ها را کتیا کار دانست.

کسب درآمد با نرم‌افزار کتیا

پس از بررسی مفهوم کتیا کار وقت آن رسیده تا ببینیم که کتیا کار از چه راهی می‌تواند درآمد داشته باشد. گفتیم که کتیا دیزاین می‌تواند سطح گسترده‌ای از نیازهای صنعتی در حوزه طراحی را پوشش دهد.

پس تسلط به کتیا می‌تواند باعث شود تا شما به عنوان یک طراح صنعتی بتوانید فعالیت خود را آغاز کنید. اما بگذارید کمی دقیق‌تر به بازارکار کتیا بپردازیم. درآمدهای کسب شده از کتیا را می‌توان تحت عناوین زیر دسته بندی کرد:

استخدام یا انجام پروژه

کتیا کار ماهر می‌تواند در بسیاری از شرکت‌های صنعتی به عنوان کارمند با حقوق مناسب استخدام شود. درخواست‌های زیادی هم برای این موضوع وجود دارد. کافیست عبارت استخدام کتیا کار را در اینترنت سرچ کنید.

این موضوع می‌تواند حالت شخصی‌تری نیز داشته باشد. احتمالا شما با سایت‌هایی که افراد در آن به صورت فریلنسری به انجام پروژه مشغول هستند آشنا هستید. کتیا کار حرفه‌ای می‌تواند با ساختن پروفایلی در این سایت‌ها و ایجاد رزومه برای خود؛ با مشتریان بازار آزاد مرتبط شده و پروژه‌های کتیا را به صورت شخصی دریافت کرده و انجام دهد. این موضوع فقط مختص به داخل ایران نیست؛ چون کتیا مختص ایران نیست و یک نرم‌افزار طراحی در سطح جهانی محسوب می‌شود. بنابراین از طریق کسب مهارت در کتیا می‌توان با دریافت پروژه‌های شرکت‌ها یا افراد خارجی، درآمدی ارزی داشت.

فروش فایل سه بعدی

یکی از قابلیت‌های کتیا طراحی سه بعدی است. شما می‌توانید با طراحی آزاد در محیط کتیا، فایل‌های سه بعدی جذابی بسازید و وجهه‌ای هنری به کار خود بدهید و این فایل‌ها را چه در سایت‌هایی داخلی و چه در سایت‌های خارجی به فروش برسانید.

وجود دستگاه‌هایی مثل cnc یا چاپگرهای سه بعدی باعث شده تا طرح شما به سادگی قابل اجرا باشد. بسیاری از افرادی که در حوزه ماشینکاری فعال هستند، ایده‌های خود را که‌ کاربردی بوده و تغییری اقتصادی در تولید ایجاد می‌کند و امروز به هر دلیلی از نبود منابع گرفته تا نبود تجهیزات، اجرا نمی‌شوند؛ به شکل فایل سه بعدی به فروش می‌رسانند. این کار علاوه بر کسب درآمد می‌تواند به شما در یافتن مشتریان جدید هم کمک کند و به نوعی فعالیت بازاریابی محسوب می‌گردد.

مشاوره در طراحی

یک کتیا کار می‌تواند بخشی از درآمد خود را از ارائه مشاوره در خصوص نحوه طراحی صنعتی قطعه یا محصول کسب نماید. البته برای کسب درآمد از این شیوه باید سطح مهارتی بالایی داشته باشید و علاوه بر این توانسته باشید برند خود را نیز بسازید.

تولید محتوا

با توجه به تقاضای زیاد برای کتیا کار، افراد زیادی به دنبال یادگیری کتیا مقدماتی، متوسط یا پیشرفته هستند. اگرچه معمولا این افراد ابتدا سراغ « آموزش رایگان کتیا، صفر تا صد» می‌روند اما خیلی زود متوجه می شوند که هیچ چیز ارزشمندی به صورت رایگان در اختیار آن‌ها قرار نخواهد گرفت.

آموزش طراحی ورق در نرم‌افزار کتیا – Sheet Metal

 

بنابراین یک کتیا کار می‌تواند از طریق ایجاد محتواهای آموزشی یا حتی برگزاری دوره‌ آموزش کتیا تیر درآمد کسب کند. انجام چنین فعالیت‌هایی، به خصوص اگر قصد دارید تا به عنوان کتیا کار از فریلنسری درآمد کسب کنید، در ایجاد و پیشرفت برند شما بسیار موثر‌ است.

درآمد کتیا کار چقدر است؟

پاسخ به این سوال واقعا غیر ممکن است. اولا سطح مهارت کتیا کار در میزان درآمد او تأثیر بسزایی دارد. از سوی دیگر اینکه کتیا کار چه میزان و چه حجمی از پروژه‌ها را انجام می‌دهد هم در درآمد او تاثیرگذار است و به این موارد سابقه و برندینگ را هم اضافه کنید.

درآمد کتیا کار چقدر است؟

در نهایت می‌توان گفت که در صورتی که سطح مهارتی مناسبی از کار با نرم‌افزار کتیا را به دست بیاورید و روی بازاریابی و برندینگ خود تمرکز کنید؛ در مدتی کوتاه (کمتر از یک سال) می‌توانید به درآمدی مناسب دست پیدا کنید.

آموزش کتیا در مکتب خونه

اگر به آموختن مهارت‌های کتیا علاقه پیدا کرده‌اید و فعالیت به عنوان کتیا کار را مناسب خود می‌دانید و اکنون به دنبال دوره آموزش کتیا از مقدماتی تا پیشرفته هستید از شما دعوت می‌کنیم تا دوره‌های آموزش کتیا در مکتب خونه را که با بهترین کیفیت ممکن ارائه شده‌اند را بررسی کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا