آشنایی با تفاوت جاوا با سی شارپ (C#)
درباره تفاوت جاوا با سی شارپ (C#)
اگر به موقعیتی رسیدهاید که نمیدانید در میان زبان برنامهنویسی جاوا و سی شارپ کدام یک را انتخاب کنید و دوست دارید بدانید که اصلا این دو زبان چه تفاوتی با یکدیگر (تفاوت جاوا با سی شارپ (C#)) دارند؟ زبانهای برنامهنویسی جاوا و سی شارپ (C#) هر دو زبانهای ضروری برنامهنویسی هستند. شاید دلیل ضرورت این دو زبان برنامه نویسی را بپرسید؟! دلیل اصلی ضرورت این دو زبان برنامهنویسی این است که هر دو برای یک کار گزاره هستند و حالات یک برنامه را تغییر میدهند. حال اگر موافق باشید در این مقاله به سراغ تفاوتها و ویژگی این دو برنامه برویم.
جاوا و سی شارپ (C#)
جاوا و سی شارپ کاملا شیگرا هستند، به طوری که قابلیت جمعآوری زباله دارند و هم کامپایل شده هستند. جاوا به راحتی میتواند میان پلتفرمهای دیگر جابه جا شود و یادگیری بسیار آسانی نیز دارد. اما برعکس جاوا، زبان برنامهنویسی سی شارپ کاملا برای تمامی کارهای مایکروسافت ساخته شده است و یادگیری آن میتواند کمی دشوار و سخت باشد.
اگر شما فردی مبتدی در کدنویسی هستید و تازه وارد این صنعت پر زرق و برق شدهاید ممکن است با خیلی از پرسشها روبرو شوید و به نوعی با بمباران زبانهای برنامهنویسی روبرو شوید، گاهی اوقات تقریبا این انتخابها و پرسشها به میدانی شبیه به میدان نبرد خواهد بود. امروزه ایجاد نرم افزار و توسعه آن به یک زمین رقابتی میان برنامهنویسان برتر تبدیل شده است.
صرف نظر از اینکه جاوا و سی شارپ شهرت بسیاری دارند و تقریبا از یک شهرت یکسان برخوردارند. با این تفاسیر بهتر است کدام یک را انتخاب کنیم؟ آیا میتوانیم تصمیمی آگاهانه در این رابطه داشته باشیم؟! برای اینکه بتوانید تصمیمی درست و منطقی بگیرید بهتر است زبانهای جاوا و سی شارپ را به صورت جداگانه تجزیه و تحلیل کنیم.
زبان برنامه نویسی جاوا
جاوا که توسط Sun Microsystems توسعهیافته و توسط جیمز گاسلینگ در سال ۱۹۹۵ طراحی شده است ، یک زبان چند پارادایمی مبتنی بر کلاس و شیگرا است. این برنامه با مفهوم WORA طراحی شده است، یعنی یکبار در هر جایی که بخواهید میتوانید از آن استفاده کنید. به همین خاطر به جاوا زبان برنامهنویسی مستقل از پلتفرم نیز میگویند.
برنامههای کاربردی در جاوا به صورت کد بایتی کامپایل میشوند که میتوانند در هر JVM بدون در نظر گرفتن سیستم عامل و معماری آنان اجرا شوند. این برنامه کاربردهای خود را در توسعه وب و سایر نرم افزارهای مبتنی بر Android برای چندین دستگاه ارائه میدهد.
برنامههای کاربردی سطح بالا جاوا شامل سیستمهای جاسازی شده، دسکتاپ و برنامههای کاربردی است. دستگاههایی مانند تلفنهای هوشمند، دستگاههای خودپرداز، سیستمهای امنیتی خانگی و شرکتی و… همه اینها توسط جاوا پشتیبانی میشوند.
اهداف اصلی جاوا شامل:
- باید ساده و شیگرا باشد.
- باید محکم و ایمن باشد.
- باید برنامه نهایت عملکرد خود را داشته باشد.
- کاملا پویا باشد.
ویژگیهای جاوا شامل:
- ساده: دارای نحوی ساده است و یادگیری آن آسان است.
- شیگرا: از مفاهیم OOP مانند وراثت، انتزاع، چند شکلی، کپسولهسازی پیروی میکند.
- Platform Independent: عملکرد WORA خود را با اجرای برنامههای خود بر روی هر پلتفرم با کمک JRE دنبال میکند (Java Runtime Environment)
- امن: ویژگیهای پایدار جاوا ما را قادر میسازد تا یک سیستم عاری از ویروس و بدون مزاج ایجاد کنیم.
- معماری خنثی: کامپایلر کد بایت تولید میکند که مستقل از معماری رایانه است.
- عملکرد بالا: جاوا عملکرد بالا را با استفاده از کامپایلر به موقع امکانپذیر میکند.
- چند رشتهای: جاوا برنامهای را برای انجام چندین کار به طور همزمان طراحی میکند. بنابراین، از حافظه یکسان و منابع دیگر برای اجرای چندین رشته به طور همزمان استفاده میکند.
زبان برنامه نویسی C#
C# به عنوان ابتکار .NET در سال ۲۰۰۰ توسط مایکروسافت توسعه یافت، سی شارپ یک زبان برنامهنویسی چند پارادایمی است که برای اینکه برنامه نویسان راحت تر بتوانند کدهای مورد نظر خود را بنویسند و عملکردی بالا داشته باشند طراحی شده است. سی شارپ یکی از زبانهای برنامهنویسی است که برای CLI (Common Language Infrastructure) طراحی شده است.
اهداف زبان سی شارپ شامل:
- بتواند از سیستم عامل های مختلف پشتیبانی کند.
- از بینالمللی شدن پشتیبانی کند.
- قابلیت جابهجایی و حمل را ارائه میدهد بنابراین میتواند در سیستم عاملهای مختلف اجرا شود.
- این زبان به عنوان یک زبان برنامهنویسی مدرن، ساده و شیگرا در نظر گرفته شده است.
- پیادهسازیهای C# بتواند از اصول مهندسی نرم افزاری پشتیبانی کند.
ویژگیهای زبان سی شارپ شامل:
- کاملا نوین
- مدیریت حافظه و جمع آوری زباله به صورت خودکار انجام میشود و نیازی به کد مشخص ندارد.
- قدرتمند، مقیاسپذیر، قوی
- از ++C و جاوا گرفته شده است
- کاملا ساده و بخشی از Microsoft Visual Studio است و …
تفاوتهای اصلی میان جاوا و سی شارپ (C#)
اگر این دو زبان برنامهنویسی را بخواهیم بررسی کنیم هردو اگرچه به عنوان رقیب یکدیگر به حساب میآیند و به نوعی میتوان گفت که هردو عملا تقلیدی از C/C++ هستند که طراحی خود را از این دو زبان الهام گرفتهاند. بنابراین جنبه های خاصی از نحو (syntax) را به اشتراک میگذارند. از آنجا که C++ همه منظوره و شیگرا است، جاوا و C# نیز این ویژگیها را به اشتراک میگذارند.
جمعآوری زباله یک مزیت کلیدی است. جاوا و سی شارپ هرگونه برنامهنویسی سطح پایین غیر ضروری را حذف میکنند. آنها همچنین یک کد زبان میانی پس از کامپایل ایجاد میکنند. حال اجازه دهید شما را با تفاوتهای کلیدی و اصلی جاوا و سی شارپ (C#) آشنا کنیم که عبارتند از:
- جاوا روی Java Runtime Environment (JRE) اجرا میشود در حالی که C# برای اجرای زمان رایج (CLR) طراحی شده است.
- جاوا یک زبان مبتنی بر کلاس شیگرا است در حالی که C# شیگرا، کاربردی، تایپ قوی، کامپوننت محور است.
- جاوا از اضافه بار اپراتور پشتیبانی نمیکند در حالی که C# اضافه بار اپراتور را برای چندین اپراتور فراهم میکند.
- جاوا از اشارهگرها پشتیبانی نمیکند در حالی که C# نشانگرها را فقط در حالت ناامن پشتیبانی میکند.
- در جاوا، آرایهها یک تخصص مستقیم برای Object هستند در حالی که آرایهها در C# تخصص سیستم هستند.
- انواع دادههای بیشتر و قوی تری در سی شارپ نسبت به جاوا وجود دارد.
- در جاوا، روشها بصورت پیش فرض مجازی هستند اما میتوانند نهایی شوند. در حالی که، در C# آنها به طور پیش فرض مهر و موم شده اند، اما میتوانند مجازی شوند و …
آیا یادگیری جاوا و سی شارپ (C#) ضرورتی دارد؟
با اینکه هر یک از این دو زبان در جادههای مختلفی در حال حرکت هستند و تقایل آنان با یکدیگر میتواند کمی پیچیده باشد. اما از اول تولد این دو زبان برنامهنویسی با یکدیگر در رقابت بودند اما انتخاب یادگیری یکی بر دیگری به عوامل مختلفی بستگی دارد.
در اینجا یک خلاصه سریع وجود دارد که به شما کمک میکند. اگر شما به توسعه بازی علاقهمند باشید پس زبان برنامهنویسی سی شارپ را در نظر داشته باشید، این زبان یکی از بهترین زبانهای ساخت بازی است. اما اگر برنامهنویسی مبتدی و تازه کار هستید پیشنهاد میکنیم زبان جاوا را انتخاب کنید. جاوا بسیار محبوب و قدرتمند است و میتواند گزینه مناسبی باشد. در هر صورت، هر دو این زبانهای برنامهنویسی کارایی فوقالعادهای دارند و شما میتوانید از آنان بهترین بهره را ببرید.
کلام آخر و نتیجهگیری
حال که با مرور اجمالی جاوا و سی شارپ (C#) تقریبا توانستید با تفاوت آنان (تفاوت جاوا با سی شارپ (C#)) آشنا شوید. حال بهتر است دست به کار شوید و زبان مورد نیاز خود را برای کارتان انتخاب کنید. این نکته را همیشه به یاد داشته باشید، همیشه با توجه به نیاز کاری خود، زبانها را با یکدیگر مقایسه کنید تا بتوانید بهترین آنان را انتخاب کنید. در آخر اگر از محتوای این مقاله رضایت خاطر داشتید خوشحال میشویم نظرات خودتان را با ما به اشتراک بگذارید 🙂