اکسل

آموزش تابع upper در اکسل

تابع upper در اکسل، تابعی است که می‌تواند تمام حروف انگلیسی را به‌صورت uppercase (نوشته‌شده با حروف بزرگ capital) درآورد. در این مطلب، به آموزش تابع upper در نرم افزار اکسل و شیوه‌ی فراخوانی و کارکرد آن پرداخته‌ایم.

uppercase و lowercase در زبان انگلیسی

همان‌طور که می‌دانید، هر حرف در الفبای زبان انگلیسی دو فرمت کوچک یا بزرگ دارد. مثلاً حرف a در فرمت کوچک یا lowercase به‌صورت «a» و در فرمت بزرگ یا uppercase به‌صورت «A» نوشته می‌شود. به‌طور معمول، حروف ابتدای اسامی خاص (مانند اسم انسان، اسم شهر و …) و حرف ابتدایی هر جمله، به‌فرمت بزرگ نوشته می‌شود. البته قواعد دیگری برای رعایت حروف بزرگ و کوچک در زبان انگلیسی وجود دارد که ما در این‌جا بدان نمی‌پردازیم.

دوره پیشنهادی: آموزش اکسل از صفر

رعایت حروف بزرگ و کوچک، برای موارد زیادی اهمیت دارد. مثلاً اگر یک متن رسمی باشد، متنی توسط ویراستار تهیه شود، متن شامل ارجاعات متعدد باشد و غیره؛ ضرورت دارد تا استفاده از upper case و lower case را در آن رعایت کنیم.

اکسل و بزرگ و کوچک‌نویسی حروف انگلیسی

در زبان فارسی چیزی به نام حساسیت به حروف کوچک و بزرگ تعریف نشده است. در واقع نوشتن حروف کوچک فارسی در اکسل بی‌معنی است. اما در زبان انگلیسی، گاه در هنگام ورود دیتا و داده‌ها به اکسل، پیش می‌آید که به‌دلیل بی‌دقتی، حروف بزرگ و کوچک انگلیسی رعایت نمی‌شوند. در این صورت، برای ویرایش فایل اکسل دو راهکار پیش رو داریم. در روش اول این‌که دانه دانه‌ی سلول‌ها را از نظر صحت املایی (upper lower) بررسی کرده و در صورت لزوم آن را اصلاح کنیم. این روش برای کاربرگ‌های کوچک با حجم داده‌ی محدود، مناسب است.

در صورتی که شیت اکسل، حجم داده‌ی بالایی داشته باشد، آیا می‌توانیم تک‌تک سلول‌ها را از نظر صحت املایی بررسی کنیم؟ چنین کاری، بسیار زمان‌بر و خسته‌کننده خواهد بود. به‌علاوه این‌که امکان خطا، باز هم وجود دارد. پس چه باید کرد؟ در این شرایط می‌بایست از توابع اکسل استفاده کنیم.

تابع upper در برنامه‌ی اکسل و توابع مشابه آن مانند تابع lower اکسل، این کار را انجام می‌دهند. این توابع در دسته‌ی توابع متنی اکسل جای دارند. یعنی توابعی که روی ورودی‌های متن و text (نه اعداد) کار می‌کنند. کافی است تا متن داخل سلول‌ها را به‌ این توابع بدهید تا به‌صورت اتومات، عمل جایگزینی حروف کوچک به بزرگ و برعکس انجام شود. در ادامه، این توابع را تشریح کرده‌ایم.

پیشنهاد مطالعه: آموزش تابع now در اکسل به زبان ساده

تابع upper در اکسل

تابع upper می‌تواند تمام حروف انگلیسی را به‌فرمت uppercase درآورد. در واقع کاربرد این فرمول، برای تبدیل حروف کوچک به بزرگ در اکسل است. برای این‌کار، کافی است تا سینتکس دستوری تابع upper را بلد باشید. با فراخوانی این تابع، عمل uppercase‌نویسی اجرا می‌شود. فرمول این تابع در زیر نوشته شده است.

=UPPER(text)

همان‌طور که می‌بینید، دستور UPPER یک آرگومان ورودی دریافت می‌کند. این آرگومان می‌تواند یک متن و یا آدرس سلول حاوی آن متن باشد. در این صورت، کلیه‌ی حروف آن متن به حروف بزرگ انگلیسی تبدیل خواهد شد.

نکته: اگر متن حاوی کاراکترهای خاص مانند $، # و نظیر آن باشد، تابع UPPER تغییری روی آن لحاظ نمی‌کند. در نظر بگیرید که کاربرگ زیر را داریم. در این کاربرگ اسامی پنج میوه در زبان انگلیسی درج شده است.

تابع upper در اکسل

عمداً نام میوه‌ها را ترکیبی درهم از حروف بزرگ و کوچک انگلیسی نوشته‌ایم. می‌خواهیم با استفاده از تابع UPPER در اکسل، تمام نوشته‌ها به حروف capital تبدیل شوند. برای این منظور می‌نویسیم:

=UPPER(A1)

=UPPER(A1)

در این‌جا upper function برای سلول سطر اول و ستون A فراخوانی شده است. محتوای این سلول، پیش از فراخوانی تابع، «apple» بوده است. با فراخوانی تابع در سلول مجاور، نتیجه‌ی زیر برگردانده می‌شود.

اکنون این تابع را برای تک‌تک سطرها فراخوانی می‌کنیم. کاربرگ به‌صورت زیر درمی‌آید.

مشاهده می‌کنید که نام تمامی میوه‌ها به‌صورت uppercase درج شده است.

دوره پیشنهادی:  آموزش فرمول‌ها و توابع کاربردی اکسل 

تابع lower در اکسل

در اکسل، تابعی وجود دارد که می‌تواند به سادگی تمام حروف انگلیسی را به فرمت lowercase درآورد. نام این تابع، lower است. پس اگر خواستید حروف کلمات انگلیسی، به فرمت کوچک تبدیل شوند، کافی است تا از تابع تابع lower در اکسل استفاده کنید. فرمول تابع lower در اکسل، به‌صورت زیر است. این تابع یک متن را به‌عنوان آرگومان ورودی، دریافت می‌کند.

=LOWER(text)

در آرگومان ورودی، می‌توان یک متن یا آدرس یک سلول از شیت اکسل را نوشت. تابع مذکور، مقدار ورودی را دریافت می‌کند، سپس تمام حروف را به lowercase تبدیل کرده و آن را برمی‌گرداند.

مثال زیر را در نظر بگیرید. در شیت اکسل زیر، نام حیوان فیل (elephent) را به اشتباه با ترکیبی از حروف بزرگ و کوچک وارد کرده‌ایم.

تابع lower در اکسل

برای اصلاح بزرگی حروف، باید از تابع lower استفاده کنیم. بدین صورت که می‌نویسیم:

=LOWER(A1)

در این‌جا تابع LOWER وظیفه دارد تا محتوای سلول ستون A و سطر اول را به فرمتی برگرداند که تمام حروف کوچک نوشته شده باشند. تصویر زیر، نتیجه‌ی نهایی را نشان می‌دهد.

آموزش تابع lower در اکسل

تابع proper در اکسل

در ابتدای مطلب، اشاره کردیم که زبان انگلیسی، قواعدی برای رعایت uppercase و lowercase در متون مختلف دارد. اگر بخواهیم طبق یکی از این قواعد، عمل capital‌نویسی حروف، فقط برای حرف اول کلمه انجام شود، می‌بایست از تابع proper در اکسل استفاده کنیم.

دقت کنید که تابع upper، تمام حروف کلمه را به‌حالت بزرگ می‌نویسد. بنابراین در این‌جا کاربردی نخواهد داشت. شکل دستوری تابع proper به‌صورت زیر است.

دوره پیشنهادی:  آموزش اکسل مقدماتی نسخه 2021

=PROPER(text)

در این تابع، یک آرگومان ورودی که آدرس سلول و یا متن مورد نظر برای اصلاح املایی است، درج می‌شود. تابع حرف اول واژه را به‌صورت uppercase درآورده و نتیجه را برمی‌گرداند. به‌عنوان مثال، در نظر بگیرید کاربرگ زیر را داریم. در این کاربرگ ستونی به نام و ستونی به نام خانوادگی افراد اختصاص داده شده است.

تابع proper در اکسل

برای کار با تابع proper، عمداً اطلاعات برخی از سلول‌ها را به اشتباه درج کرده‌ایم. اکنون می‌خواهیم به کمک تابع، حروف ابتدای نام و یا نام خانوادگی را اصلاح کنیم. می‌نویسیم:

=PROPER(B3)

در این دستور، سلول مربوط به ستون ‌B و سطر سوم، یعنی متن «brown» آرگومان ورودی تابع است. چون باید حرف اول در نام‌ خانوادگی با حروف capital درج شود، از تابع PROPER استفاده می‌کنیم. نتیجه به‌صورت زیر خواهد بود.

همان‌طور که گفتیم، تابع PROPER فقط حرف اول کلمه را به‌فرمت capital برمی‌گرداند. مابقی حروف به صورت lowercase نوشته می‌شوند. برای درک این موضوع این تابع را برای سلول B4 فراخوانی کرده‌ایم.

اکنون نتیجه را ببینید.

در تصویر دیده می‌شود که متن bEll به ‌‌‌Bell تغییر یافته است.

پیشنهاد مطالعه: آموزش آمار توصیفی در اکسل برای مبتدیان

تابع concatennate در اکسل

تابع concatennate محتویات دو سلول یا بیش‌تر از ستون‌های مختلف را با هم ادغام می‌کند. این تابع هم‌چنین برای ادغام متن دلخواه نیز کاربرد دارد. شکل دستوری این تابع به‌صورت زیر است.

=CONCATENATE(text1, [text2],…)

همان‌طور که دیده می‌شود، حداقل یک آرگومان ورودی برای این تابع ضروری است.

به‌عنوان مثال تصور کنید که کاربرگی داریم که حاوی اسامی دانش‌آموزان یک کلاس است. در این کاربرگ، ستونی به «نام» دانش‌آموزان و ستونی مجزا به «نام خانوادگی» آن‌ها اختصاص داده شده است.

تابع concatennate در اکسل

اگر بخواهیم ستون نام و نام خانوادگی با هم ادغام شود، می‌توانیم از دستور تابع concatennate استفاده کنیم. بدین صورت که درسلول مورد نظر، می‌نویسیم:

=CONCATENATE(A2,B2)

در این‌جا محتویات سلول آدرس A2 با محتویات سلول آدرس B2 با هم ادغام می‌شود. نتیجه در سلول C2 (جایی که تابع فراخوانی شده است) برگردانده خواهد شد.

در خروجی ملاحظه می‌کنید که محتوای نام و نام خانوادگی به هم چسبیده است. برای رفع این مشکل، می‌بایست از یک کاراکتر فاصله در میان آرگومان‌های تابع CONCATENATE استفاده کنیم. یعنی:

آموزش تابع concatennate در اکسل

=CONCATENATE(A2,” ”,B2)

نتیجه به‌صورت زیر درمی‌آید.

یک راهکار ساده و کاربردی

به عنوان یک راهکار فوق‌العاده ساده و کاربردی، شما می‌توانید برای توابع پراستفاده‌ی اکسل، یک کلید میان‌بر تعریف کنید. کلیدهای میانبر یک‌سری کلیدهای قراردادی هستند که کد و دستورات خاص را اجرا می‌کنند. در این صورت، برای فراخوانی تابع مورد نظر، کافی است تا از آن کلید استفاده کنید. روشن است که این روش، سرعت عمل بالا و سادگی زیادی دارد.

بنابراین از آموزش مربوط به تعریف کلید میان‌بر در برنامه‌ی excel استفاده کنید. سپس روش کلید میانبر تبدیل حروف بزرگ به کوچک در اکسل را تمرین کنید. بدین صورت که سلولی که می‌خواهید تابع روی آن اعمال شود را انتخاب کرده (می‌توانید از مطلب انتخاب سلول در اکسل استفاده کنید) و سپس کلید میانبر را فشار دهید تا تابع فراخوانی شده و محتوای سلول را تغییر دهد.

دوره پیشنهادی: مهارت‌های اکسل برای کسب‌وکار – متوسط

کلام آخر

در این مطلب به معرفی و آموزش تابع upper در اکسل پرداختیم. این تابع برای تبدیل کاراکترهای انگلیسی به صورت capital کاربرد دارد. در این مطلب، به شما آموزش دادیم که چطور از این تابع استفاده کنید. هم‌چنین توابع مرتبط دیگر مانند تابع lower و تابع proper را معرفی کردیم. این توابع کاربردهای زیادی در اکسل دارند.

برای درک بهتر مفاهیم، مثال‌های ساده‌ای را ذکر کردیم. در هر مثال، به‌صورت گام‌به‌گام به شما نشان دادیم که چطور باید از توابع مورد نظر استفاده کنیم. هم‌چنین خروجی هر تابع با درج تصویر مربوطه نشان داده شد.

پیشنهاد مطالعه: آموزش تابع sumproduct در اکسل

آموزش اکسل در مکتب خونه

اکسل نرم‌افزار بسیار کاربردی است. این برنامه، در خود توابع و امکاناتی گنجانده است که برای بیش‌تر مشاغل، یادگیری و استفاده از آن ضرورت دارد. اگر به دنبال یادگیری و آموزش اکسل در مکتب خونه هستید، می‌توانید از دوره‌های آموزش اکسل این آکادمی استفاده کنید و صفر تا صد کار با نرم‌افزار excel را یاد بگیرید.

کامل بهرامی

کامل بهرامی دانش‌آموخته کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم‌افزار از دانشگاه ارومیه است. به حوزه کامپیوتر، برنامه‌نویسی و فناوری اطلاعات علاقه‌مند‌ است و هم اکنون به عنوان عضو تیم سئو و مدیر تیم نویسنده‌های مکتب خونه در این مجموعه فعالیت می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا