برنامه نویسی و ITوردپرس

تگ وردپرس چیست و چه تفاوتی با دسته بندی دارد؟

هنگامی که می‌خواهید نوشته جدیدی را در وردپرس بسازید، یکی از بخش‌هایی که نظر شما را به خود جلب می‌کند، برچسب یا تگهای وردپرس است. این بخش با اینکه بسیار ساده است، اما نقش بسیار مهمی در سایت دارد. اگر به صورت درست از آن استفاده نکنید، مشکلات زیادی برای سئو سایت به وجود می‌آورد؛ مشکلاتی که حتی امکان دارد باعث حذف سایت از نتایج گوگل و ایندکس نشدن نوشته‌ها شود. پس اگر با سوالاتی همچون، تگ در سایت چیست و برچسب در وردپرس چیست، مواجه هستید تا انتها همراه ما باشید. در این نوشته قصد داریم به کاربرد مهم برچسب ها در WordPress پرداخته و توضیح دهیم تگ وردپرس چیست و چه نقشی در سایت دارد. همچنین نحوه صحیح استفاده از Tag را نیز با شما عزیزان به اشتراک خواهیم گذاشت.

تگ وردپرس چیست و چه کاربردی دارد؟

برچسب یا تگ ابزاری برای گروه‌بندی پست‌ها و محصولات سایت است. این ویژگی به شما کمک می‌کند تا محتواها و محصولات را در گروه‌ها و موضوعات خاصی دسته‌بندی کنید. به طور مثال فرض کنید محتواهای سایت را در دسته‌بندی‌های لباسشویی، ظرفشویی، تلویزیون و جاروبرقی قرار داده‌اید. در این شرایط، اگر برای این محتواها تگ سامسونگ، ال جی، دوو یا سایر برندها را مشخص کنید، محصولات این برندها در یک گروه قرار می‌گیرند. بعد از آن، هنگامی که کاربر بر روی تگ سامسونگ کلیک می‌کند، فقط محتواهای مربوط به این برند را می‌بیند.

دوره پیشنهادی: آموزش طراحی سایت بدون کدنویسی

اینکار، هم به شما کمک می‌کند تا مطالب سایت را مدیریت کنید و هم کاربران سریع‌تر به مطالب مورد نظر دسترسی پیدا می‌کنند. اما شاید این سوال برای شما به وجود آید که کاربرد دسته در وردپرس چیست؟ با وجود دسته‌بندی چه نیازی به برچسب داریم؟

تفاوت دسته و برچسب وردپرس چیست؟

در این بخش از بررسی مفهوم تگ وردپرس چیست، قصد داریم به تفاوت‌های بین دسته و برچسب بپردازیم. این دو از لحاظ ساختاری کاملا شبیه به یکدیگر هستند. اما در کاربرد، تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند. به این صورت که برای موضوعات کلی سایت از دسته‌ها و برای موضوعات جزئی از برچسب استفاده می‌کنیم. به طور مثال اگر دسته‌بندی شما برای یک سایت، موبایل شیائومی، سامسونگ، آیفون و.. است، تگ می‌تواند شامل مدل‌های خاص آن‌ها مثل سامسونگ سری A یا شیائومی سری Note باشد. تگ‌ها نیز مانند دسته‌بندی شانس رتبه گرفتن در نتایج گوگل را دارند. بنابراین اگر به صورت بهینه از آن‌ها استفاده کنید، کاربران زیادی را جذب خواهد کرد.

پیشنهاد مطالعه: افزونه‌ ثبت نام وردپرس – معرفی بهترین ها

نحوه ایجاد برچسب در وردپرس

حال که با مفهوم تگ وردپرس چیست و تفاوت آن با دسته‌ها آشنا شدید، در این بخش قصد داریم به نحوه ایجاد آن در وردپرس بپردازیم. برچسب‌ها را هم می‌توان برای نوشته‌ها و هم برای محصولات استفاده کرد.

  • برای ایجاد تگ، وارد پیشخوان وردپرس شده و از منو نوشته‌ها به برچسب‌ها مراجعه کنید. در صورتی هم که قصد ایجاد تگ برای محصولات را دارید، باید به منو محصولات و سپس برچسب‌ها بروید.

نحوه ایجاد برچسب در وردپرس

  • در صفحه جدیدی که باز می‌شود، در بخش نام، یک اسم برای برچسب انتخاب کرده و یک نامک برای آن تعیین کنید. همچنین می‌توانید توضیحاتی هم برای آن بنویسید. در نهایت با کلیک کردن بر روی دکمه «افزودن برچسب»، تگ جدید ایجاد خواهد شد. در سمت راست نیز می‌توانید برچسب‌های ایجاد را مدیریت کنید.
  • با نگه‌داشتن موس بر روی هر کدام از برچسب‌ها، امکان ویرایش، حذف و نمایش برچسب وجود دارد.

نحوه ایجاد برچسب در وردپرس

  • همچنین برچسب‌ها را می‌توان در زمان نوشتن پست نیز ایجاد کرد. اگر به بخش نوشته‌ها مراجعه کنید، در ستون سمت چپ بخشی به نام «افزودن برچسب» وجود دارد. در کادر مربوطه می‌توانید برچسب‌های مورد نظر را نوشته و دکمه اینتر را بزنید. برای جدا کردن تگ‌ها از کاما استفاده کنید.

نحوه ایجاد برچسب در وردپرس

مزایای تگ وردپرس چیست و برچسب گذاری چه فایده‌ای دارد؟

استفاده مناسب از تگ، مزایای زیادی برای سایت دارد که در ادامه برخی از آن‌ها را بررسی خواهیم کرد.

1. ایجاد پیوند بین صفحات مختلف سایت (لینک‌سازی داخلی)

یکی از بهترین راه‌های لینک‌سازی بین موضوعات مختلف سایت، استفاده از برچسب‌ها است. در حقیقت، تگ زنجیره‌ای از مطالب مرتبط به وجود می‌آورد و کاربران را به صفحات مختلف هدایت می‌کند. در نتیجه میزان ماندگاری کاربران بیشتر شده و باعث بهبود سئو سایت می‌شود. بنابراین اگر با این سوال مواجه هستید که تگ در سئو چیست، باید بگوییم تگ گزینه‌ای مناسب برای ایجاد پیوند بین صفحات است.

2. هدایت کاربران به مطالب و موضوعات مرتبط

کاربران معمولا به مطالعه مطالب مرتبط با موضوع دلخواهشان علاقه دارند. بنابراین با برچسب‌گذاری صحیح می‌توانید آن‌ها را به مطالب بیشتری هدایت کنید. به طور مثال با قرار دادن تگ «گیمینگ» در محصولات، کاربران می‌توانند تجهیزات گیمینگ بیشتری را ببینند. این مساله به کاربران کمک می‌کند تا سریع‌تر مطالب مرتبط را پیدا کنند. هر دو این موارد در کنار هم باعث بهبود سئو سایت و افزایش ترافیک می‌شوند.

دوره پیشنهادی:  آموزش طراحی سایت مقدماتی

چه زمانی از برچسب وردپرس استفاده کنیم؟

سوال بعدی که در مقاله تگ وردپرس چیست به آن پاسخ خواهیم داد، زمان استفاده از تگ است. در پاسخ به این سوال می‌توان گفت، همه چیز به استراتژی سئو و ساختار سایت بستگی دارد. همه سایت‌ها به برچسب‌گذاری نیاز ندارند و بدون آن هم می‌توان سایت را سئو کرد. بنابراین از همان ابتدا بررسی‌های لازم را انجام داده و تصمیم بگیرید که آیا سایت شما به برچسب نیاز دارد یا خیر.

چنانچه به تصمیم قطعی نرسیدید، توصیه می‌کنیم از برچسب استفاده نکنید. یا اگر استفاده کردید، تعداد آن محدود باشد. در حالت کلی، بهتر است تعداد تگ‌ها در یک پست یا محصول بیشتر از 5 عدد نشود.

اشتباهات رایج در استفاده از تگ وردپرس

اشتباهی که افراد در درک مفهوم تگ گذاری چیست می‌کنند، این است که آن را با کلمات کلیدی اشتباه می‌گیرند. همچنین برخی‌ها بر این باورند هر چقدر تعداد تگ‌های سایت بیشتر باشد، به SEO و افزایش رتبه کمک می‌کند. اما در واقع هر دو این موارد کاملا اشتباه هستند.

اشتباهات رایج در استفاده از برچسب وردپرس

در این بخش از نوشته تگ وردپرس چیست، برخی اشتباهات رایج در این حوزه را بررسی و راهکارهایی را ارائه می‌کنیم.

  1. از تگ برای موضوع‌بندی محتواها و محصولات سایت استفاده می‌کنند. بنابراین تگ مفهومی جداگانه با کلمه کلیدی دارد. بر همین اساس توصیه می‌کنیم هرگز کلمه کلیدی را به‌عنوان برچسب استفاده نکنید. فرض کنید یک نوشته با نام «آموزش وردپرس از صفر تا صد» ایجاد کرده‌اید و در بخش برچسب‌ها نیز همین عنوان را قرار داده‌اید. در این صورت دو برگه در سایت با عنوان یکسان ایجاد می‌شود. در نتیجه گوگل آن را یک امتیاز منفی در نظر می‌گیرد.
  2. زیاد بودن تعداد تگ‌ها هیچ تاثیری در بهبود سئو سایت ندارد. بلکه اگر تعداد برچسب‌ها زیاد باشد، احتمال دارد نتیجه عکس بدهد.
  3. اشتباه دیگری که وجود دارد، استفاده از تگ‌های طولانی است. تگ‌های طولانی ممکن است به سئو سایت صدمه بزنند.
  4. نام دسته‌بندی‌ها باید با نام برچسب‌ها یکی نباشد. حتی وجود تشابه بین آن‌ها نیز برای سایت مضر است. به طور مثال اگر در دسته‌بندی‌ها، سامسونگ را نوشته‌اید، دوباره آن را به عنوان برچسب انتخاب نکنید.
  5. تگ‌های مشابه نیز به سئو سایت صدمه می‌زنند. برای مثال فرض کنید از دو برچسب «تگ وردپرس چیست» و «برچسب وردپرس چیست» در یک نوشته استفاده کرده‌اید. از آنجایی که گوگل این دو را مشابه یکدیگر می‌داند، آن را نمره منفی لحاظ می‌کند.

پیشنهاد مطالعه: تفاوت طراحی سایت با وردپرس و برنامه‌ نویسی

نکاتی مهم برای انتخاب تگ

تا اینجا با مفهوم تگ وردپرس چیست و کاربردهای آن آشنا شدیم. در این بخش قصد داریم نکاتی را برای انتخاب صحیح تگ بیان کنیم.

اولین نکته‌ای که باید رعایت کنید، موجود بودن مفهوم تگ در محتوا است. قرار دادن تگ‌های خارج از محتوا هیچ سودی برای شما ندارد. به طور مثال اگر در مورد گوشی سامسونگ محتوایی نوشته‌اید، استفاده از تگ شیائومی یا اپل در آن معنایی ندارد؛ مگر اینکه گوشی سامسونگ را با شیائومی یا اپل مقایسه کرده باشید. اما در صورتی که برای کفش ورزشی نایک محتوا نوشته‌اید، قرار دادن تگ‌های، کفش ورزشی یا نایک ایرادی ندارد.

نکته بعدی که وجود دارد، عدم استفاده از تگ‌های تکراری یا تگ‌های طولانی است که در بالا آن‌ را توضیح دادیم.

دوره پیشنهادی: آموزش وردپرس (WordPress)

برچسب‌گذاری اشتباه چه مشکلاتی برای سایت ایجاد می‌کند؟

برخی از مشکلاتی که در صورت عدم دقت در انتخاب تگ به وجود می‌آید، عبارتند از:

1. تولید محتوای تکراری یا Duplicate Content

اگر یک محتوا بیش از یکبار در سایت وجود داشته باشد، به آن محتوای تکراری می‌گویند. در این شرایط، موتور جستجو در شناختن صفحه مرجع با مشکل مواجه می‌شود؛ بنابراین اعتبار کلمه کلیدی را بین هر دو صفحه تقسیم می‌کند. حتی امکان دارد هر دو را از لیست نتایج حذف کند یا به اختیار یکی از آن‌ها را به‌عنوان صفحه مرجع در نظر بگیرد.

بعد از این اتفاق، ترافیک سایت به حد قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند. به همین دلیل توصیه می‌کنیم از ایجاد برچسب‌هایی که با کلمات کلیدی، عنوان سایت، دسته‌بندی‌ها و حتی سایر برچسب‌ها مشابه یا یکسان هستند، خودداری کنید.

2. ایجاد صفحات کم ارزش یا صفحات زامبی (Zombie Pages)

به صفحاتی از سایت که ترافیک کمی دارند یا موتورهای جستجو به سختی به آن‌ها دسترسی پیدا می‌کنند، صفحات زامبی گفته می‌شود. هنگامی که برچسب‌های زیاد و غیرمرتبط در سایت ایجاد می‌کنید، صفحاتی با محتوای کم و بی‌ارزش به وجود می‌آید. گوگل هر کدام از این‌ها را یک نمره منفی در نظر گرفته و باعث افت رتبه محتواهای قابل استفاده و مفید نیز می‌شود.

3. به وجود آمدن مشکل کلمات کلیدی مشابه یا Cannibalization

این مشکل زمانی به وجود می‌آید که در یک عبارت کلیدی جستجو شده در گوگل، دو مطلب از سایت شما نمایش داده شود. با اینکار شانس رتبه گرفتن را از دست می‌دهد و در اصل خودتان با خودتان رقابت می‌کنید. به طور مثال اگر کلمه کلیدی شما «آموزش طراحی سایت» باشد و از همان کلمه برای برچسب استفاده کنید، احتمال به وجود آمدن مشکل Cannibalization وجود دارد.

به وجود آمدن مشکل کلمات کلیدی مشابه یا Cannibalization

چطور برچسب‌های اشتباه را اصلاح کنیم؟

اگر به هر دلیلی تگ‌های اشتباه در سایت ایجاد کرده‌اید، در این بخش از آموزش تگ وردپرس چیست به نحوه اصلاح کردن آن‌ها خواهیم پرداخت.

1. حذف برچسب‌ها

اگر برچسب‌های اشتباهی در سایت ایجاد کرده‌اید، بهترین راهکار حذف آن‌ها است. با اینکار کاربران به صفحه 404 هدایت خواهند شد و اگر صفحه 404 را شخصی‌سازی کرده باشید، مطالب دیگر سایت را مشاهده می‌کنند.

2. استفاده از ریدایرکت 301

راه بعدی برای حل این مساله، ریدایرکت کردن تگ‌های اضافی به صفحات و مقالات مرتبط است. با اینکار، هنگامی که کاربران قصد ورود به صفحه تگ را دارند، خود به خود به صفحه دیگری هدایت می‌شوند. حتی بعد از حذف یک صفحه نیز می‌توان آدرس آن را به صفحه دیگری ریدایرکت کرد.

پیشنهاد مطالعه: 8 مورد از معایب و نقاط ضعف وردپرس که باید از آن‌ها آگاه باشید

3. استفاده از کنونیکال

یکی دیگر از راه‌های مدیریت تگ‌های اضافی، استفاده از تگ کنونیکال یا Rel=Canonical است. در این روش، به جای حذف کردن صفحه اضافی، صفحه مرجع و اصلی را برای گوگل مشخص می‌کنید. اینکار را با کمک افزونه‌های سئو مثل یوست سئو می‌توان انجام داد. در صورتی که صفحه مربوط به تگ ورودی ندارد، آن را به طور کامل حذف کنید. اما اگر صفحه دارای ورودی است، بهترین راهکار ریدایرکت کردن آن است.

آموزش برنامه نویسی شی گرا در پایتون Python
آموزش صفر تا صد طراحی سایت با وردپرس از ابتدا

جمع‌بندی

همانطور که متوجه شدید، تگ‌ها نقش بسیار مهمی در سایت ایفا می‌کنند و استفاده اشتباه از آن‌ها مشکلات زیادی به وجود می‌آورد. به همین دلیل توصیه می‌کنیم قبل از ایجاد برچسب، حتما با قوانین مربوط به آن آشنا بشید. در این نوشته سعی کردیم مفهوم تگ وردپرس چیست را به طور کامل با شما به اشتراک بگذاریم. امیدواریم که مفید بوده باشد.

اگر به طراحی سایت با وردپرس علاقه دارید، مکتب خونه دوره‌های مختلفی برای آموزش وردپرس طراحی کرده است. در دوره‌های آموزش وردپرس به صورت حرفه‌ای با همه بخش‌های این سیستم آشنا می‌شوید. بعد از اتمام دوره نیز می‌توانید وارد بازار کار شده و کسب درآمد کنید. اساتید دوره نیز آماده پاسخگویی به سوالات و مشکلات شما در دوره هستند.

کامل بهرامی

کامل بهرامی دانش‌آموخته کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم‌افزار از دانشگاه ارومیه است. به حوزه کامپیوتر، برنامه‌نویسی و فناوری اطلاعات علاقه‌مند‌ است و هم اکنون به عنوان عضو تیم سئو و مدیر تیم نویسنده‌های مکتب خونه در این مجموعه فعالیت می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا