آثار ورشکستگی تجاری و چگونگی وقوع آنها
ورشکستگی تجاری:
ورشکستگی: مشاغل کوچک از نظر نوع کالاها و خدماتی که ارائه میدهند، بسیار متفاوت هستند، اما برای تداوم حیات تمامی شرکتها باید فروش و ایجاد درآمد داشته باشند.
هنگامی که شرکتها برای مدت طولانی سودآور نباشند، ممکن است صاحبان خود را مجبور به ورشکستگی کنند تا از بازار خارج شوند یا تجارت را دوباره سازمان دهند.
در حالی که عدم سودآوری دلیل اصلی اکثر ورشکستگیها است، بسیاری از عوامل اساسی می توانند توانایی شرکت برای عدم سودآوری و ورشکستگی را مهار کنند.
-
وضعیت بازار:
شرایط نامساعد کل اقتصاد و بازار خاصی که تجارت در آن فعالیت میکند، از علل شایع ورشکستگی است. اقتصاد گرایش به شکوفایی دارد و توسعه سریع و به دنبال آن افت و خیزها یا رکود اقتصادی نیز از جمله روندهای این چرخه است.
در دورههای رکود اقتصادی، اعتماد به نفس و هزینههای مصرف کننده رو به کاهش است که میتواند منجر به پایین آمدن درآمد شود. شرکتهای درگیر در نیچ مارکتها نیز میتوانند مستعد تغییر در علایق مصرف کننده باشند.
به عنوان مثال، اگر مشتریان شروع به خرید فلشهای دیجیتالی به جای CD کنند، ممکن است صاحب مشاغل کوچکی که دارای فروشگاه موسیقی است، مجبور به تعطیلی فروشگاه شود.
رقابت با شرکتهای بزرگتر یکی دیگر از عوامل بازار است که میتواند درآمد شرکتهای کوچک را کاهش داده و به ورشکستگی منجر شود.
-
تأمین مالی:
تأمین مالی یکی از چالشهای اساسی مشاغل کوچک است. بسیاری از صاحبان مشاغل برای تأمین مالی عملیات خود، وام دریافت میکنند.
در این حالت در بعضی مواقع وام دهنده این شرکتها ممکن است مایل به تأمین بودجه اضافی نباشند، که این امر میتواند منجر به ورشکستگی کسب و کارها شود.
حتی اگر مالک بتواند بودجه بیشتری را برای تأمین اعتبار شرکت خود در کوتاه مدت تأمین کند، بدهی زیاد باعث میشود سودآوری یک شرکت دشوارتر شود زیرا مجبور است بدهی خود را پرداخت کند.
-
تصمیم گیری ضعیف:
فقدان برنامه ریزی و تفکر سطحی میتواند منجر به تصمیمات شتابزده و شکست کسب و کار شود. به عنوان مثال، صاحبان مشاغل ممکن است وقت و هزینه خود را صرف ساختن محصولی کند که به آن اعتقاد دارند و این کار را بدون بررسی مشتری و هزینههای تولید انجام دهند و سود حاصل از این محصول را ارزیابی نکند.
حتی اگر این محصول مفید باشد، ممکن است از نظر اقتصادی دوام نداشته باشد. فقدان آموزش و تجربه در امور مالی و مدیریت میتواند احتمال تصمیم گیری ضعیف را افزایش دهد، اما هیچ شرکتی از انجام اشتباه مصون نیست.
ورشکستگی میتواند ناشی از مشکلات اساسی دیگری باشد که سودآوری را مهار میکند. برخی دیگر از عواملی که میتوانند به ورشکستگی کمک کنند عبارتند از: ضعف در کسب و کار، از دست دادن کارمندان کلیدی، دعاوی مطرح شده توسط رقبا و موارد شخصی مانند بیماری یا طلاق.
حوادث غیرمترقبه و فعالیتهای طبیعی مانند سیل، طوفان، آتش سوزی، سرقت و کلاهبرداری همچنین میتواند مشکلاتی را به وجود آورد که منجر به ورشکستگی شود.
آشنایی با معایب ورشکستگی:
از سایر دلایل شایع ورشکستگی شخصی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
مخارج پزشکی:
مطالعهای که در سال 2019 در ژورنال بهداشت عمومی منتشر شد، نشان داد که 66.5٪ از ورشکستگیها به دلیل مشکلات پزشکی مانند عدم توانایی پرداخت قبضها یا به دلیل از دست رفتن زمان کاری است.
بیماریهای نادر یا جدی یا صدمات میتواند به راحتی منجر به صدها هزار دلار هزینه پزشکی شود. هزینههایی که میتوانند حسابهای پس انداز و بازنشستگی، صندوقهای تحصیلات دانشگاهی و حقوق صاحبان خانه را در کمترین زمان ممکن خالی کنند.
-
از دست دادن شغل
چه اخراج، چه استعفا، در هر صورت از دست دادن درآمد یک شغل میتواند به همان اندازه ویران کننده باشد. نداشتن حساب اضطراری پس انداز این وضعیت را وخیمتر کرده و استفاده از کارتهای اعتباری برای پرداخت قبض میتواند فاجعه بار باشد. بهتر است بدانید که:
بدهی پزشکی و از دست دادن شغل به دلیل بیماری علت بیش از نیمی از ورشکستگیها است.
ورشکستگی اغلب به عنوان آخرین راه حل در یک بحران مالی تلقی میشود.
-
استفاده بیش از حد از اعتبار مالی شخصی
برخی از افراد به سادگی نمیتوانند هزینههای خود را کنترل کنند. صورتحساب کارت اعتباری، بدهی اقساطی ماشین و سایر پرداختهای وام در نهایت میتوانند از کنترل خارج شوند تا سرانجام، وام گیرنده قادر به پرداخت حداقل پرداخت برای هر نوع بدهی نباشد.
داشتن صندوق پس انداز اضطراری، بیمه پزشکی و پایین نگه داشتن نسبت بدهی به اعتبار، راههای محافظت از خود در برابر اعلام ورشکستگی در آینده است.
اگر وام گیرنده نتواند به وجوه دوستان یا خانواده دسترسی پیدا کند و بدهی خود را پرداخت کند، معمولاً ورشکستگی جایگزین اجتنابناپذیر است.
آمارها حاکی از آن است که اکثر برنامههای ادغام بدهی به دلایل مختلف شکست میخورند و معمولاً فقط موجب تاخیر در اعلام ورشکستگی میشوند.
-
طلاق یا جدایی
اختلافات زناشویی از چندین طریق فشار مالی عظیمی را برای هر دو شریک ایجاد میکنند. ابتدا حق الزحمه حقوقی و پس از آن تقسیم داراییهای زناشویی، حکم حمایت از کودک و / یا نفقه و در نهایت هزینه مداوم نگهداری دو خانواده جداگانه پس از جدایی میتواند هزینههای نجومی برای افراد ایجاد کند.
هزینه لازم برای حمایت از کودک یا نفقه میتواند افراد را از توانایی پرداخت مابقی صورتحسابهای خود محروم کند و منجر به ورشکستگی آنها شود.
-
مخارج غیر منتظره:
از دست دادن اموال به دلیل سرقت یا تلفاتی مانند زمین لرزه، سیل یا گردباد و بیمه نبودن مالک میتواند افراد را به ورشکستگی بکشاند.
احتمالاً بسیاری از مالکان خانه از این امر آگاه نیستند که باید از پوشش بیمهای جداگانهای استفاده کنند تا از وقایع خاصی مانند زلزله، دارایی خود را ایمن کنند.
کسانی که در برابر این نوع خطرات، خود را بیمه نکنند، با از بین رفتن نه تنها خانههایشان بلکه تمام داراییهای خود روبرو خواهند شد.
چه زمانی باید برای اعلام ورشکستگی اقدام نمود؟ عواقب اعلام ورشکستگی چیست؟
اعلام ورشکستگی یک اقدام بسیار حیاتی است. با استفاده از روش صحیح و در زمان مناسب، میتوان موجب صرفه جویی در مصرف پول و حفظ آرامش خاطر شما شد و وضعیت مالی را دوباره به سطح مناسب خود رساند.
با این حال، اعلام ورشکستگی همچنین میتواند گران و وقتگیر باشد و تأثیر زیادی بر اعتبار شما بگذارد. این کار به نوبه خود، میتواند تأثیرات گستردهای بر جنبههای دیگر زندگی ، مانند خرید یک ماشین جدید یا خانه یا حتی درخواست کار داشته باشد.
همچنین، انتظار برای اعلام ورشکستگی تا زمانی که کاملاً ور شکسته شوید، در واقع میتواند زیان بزرگی محسوب گردد.
اگر در صدد اعلام ورشکستگی هستید، به این موارد توجه کنید:
از آنجا که اعلام ورشکستگی اثرات قابل توجه و طولانی دارد، ابتدا همه گزینههای ممکن را در نظر بگیرید. سؤال زیر را از خودتان بپرسید. اگر به هر یک از آنها پاسخ مثبت بدهید، اعلام ورشکستگی ممکن است هنوز انتخاب مناسبی نباشد.
آیا میتوانید منبع پولی دیگری برای پرداخت قبوض پیدا کنید؟
از طریق روشهای طوفان مغزی میتوانید پول نقدی اضافی به دست آورید. به کارگیری شغل دوم یا سوم در آخر هفته یا اوقات بیکاری میتواند بسیار خسته کننده باشد اما در یک دوره کوتاه مدت میتواند منبع درآمد اضافی تلقی شده و برخی از بدهیهای شما را پوشش دهد.
آیا به دنبال برنامه ریزی بودجه خود هستید؟
بسیاری از افراد پول خود را برنامه ریزی نمیکنند و بنابراین نمیدانند که پولشان در کجاها خرج میشود. برای اکثر افراد، بزرگترین بخش درآمدی صرف هزینههای مسکن و حمل و نقل میشود. بنابراین راههایی را برای کاهش این هزینهها در نظر بگیرید.
به عنوان مثال، اگر مستاجر هستید، اجاره کردن یک مکان کوچکتر یا قبول یک هم اتاقی میتواند تأثیر زیادی در کاهش میزان هزینه اجاره داشته باشد و حتی ممکن است در هزینههای خدمات نیز صرفه جویی شود.
خرید یک اتومبیل با سوخت کارآمد، میتواند موجب صرفه جویی زیادی در مصرف سوخت شده و هزینههای استهلاک اتومبیل را به طرز چشمگیری کاهش دهد.
آیا وضعیت شما هنگام ورشکستگی موقتی است؟
به طور واقع بینانه در نظر بگیرید که آیا مشکلات مالی شما موقتی است؟ به عنوان مثال، اگر شغل خود را از دست دادهاید، میتوانید از مزایای بیکاری استفاده کنید؟ تعداد فرصتهای شما برای قبول شغل دیگری چقدر است؟
هنگامی که برای اعلام ورشکستگی اقدام میکنید، دادگاه نه تنها به درآمد فعلی شما بلکه به درآمد شما در طی شش ماه یا بیشتر نیز توجه میکند.
اگر در حال حاضر مشکل مالی دارید، اما قبضهای خود را به موقع پرداخت کردهاید، چند ماه صبر کنید تا ببینید وضعیت بهتر میشود یا خیر.
آیا میتوانید مستقیما با وام دهندگان خود مذاکره کنید؟
اگر به آنها بگویید که در حال ورشکستگی هستید، بسیاری از وام دهندگان نرخ بهره را کاهش داده و یا برنامه پرداخت شما را از دوباره تنظیم میکنند. این امر به ویژه در مورد شرکتهای کارت اعتباری صادق است.
اگر وام دانشجویی دارید که نمیتوان در دوران ورشکستگی از باز پرداخت آن جلوگیری کرد، ممکن است واجد شرایط دریافت برنامههای عفو شوید که با تغییر برنامه بازپرداخت یا پیوند دادن پرداختها به سطح درآمد، میزان پرداخت ماهانهتان کاهش یابد.