نکات مهم اپلای – کل هزینههای اخذ پذیرش اپلای
نکات مهم اپلای
آشنایی کافی داشتن با نکات مهم اپلای در این فرایند بسیار مهم هست،بسیاری از افراد هستند که رویای رفتن به خارج از کشور را برای داشتن زندگی یا تحصیل دارند و به این فکر میکنند که تحصیل و زندگی در ایران فایدهای ندارد و یا قصد دارند با فرهنگ کشورهای دیگر آشنا شده و زندگی در آن کشورها را تجربه کنند.
فرقی ندارد شما در چه مقطعی تحصیل کرده باشید، در هر مقطع که باشید میتوانید برای گرفتن پذیرش در مقطع بالاتر اقدام کنید؛ یکی از دلایلی که افراد به سمت اپلای کرد سوق داده میشوند این است که میتوانند به جای آنکه چندین سال زمان برای ادامه تحصیل بگذرانند، با داشتن زبانی قوی شانس آنکه بتوانند اپلای بکنند بیشتر است یعنی در اپلای بزرگترین شرط برای پذیرش داشتن زبان قوی است.
بعضی از افراد بعد از آنکه دوران تحصیل خود را پشت سر میگذرانند به سراغ تقویت زبانهای خارجهی خود میروند و بعضی دیگر که هنوز فارغالتحصیل نشدهاند بدنبال راه حلی هستند تا از فرصت باقی مانده نهایت استفاده را برای پذیرش بهتر انجام دهند، عدهای دیگر به تازگی کنکور ارشد دادهاند و بدنبال بهترین رشتهها برای اپلای هستند که پذیرش راحتتری را داشته باشد؛ به یاد داشته باشید در صورت داشتن معدل پایین از پذیرش در اپلای نا امید نشوید چراکه میتوانید در رزومهی خود یک نقطهی ضعف را با چندین نقطه قوت پوشش بدهید.
توجه داشته باشد در ارزیابیهای اولیه شرایط هر فرد به صورت کاملا شخصی بررسی شده و شما باید از تمام نکات مهم اپلای آگاهی داشته باشید، مهمترین کار برای شروع داشتن برنامهای زمانبندی شده و مشخص است؛ اما ارزیابی اولیه چیست؟ ارزیابی اولیه یک جلسه به صورت اسکایپ است که در آن شرایط متقاضی به طور کامل بررسی میشود؛ در ارزیابی اولیه هدف، زمانبندی، شرایط شخصی و خانوادگی مورد بررسی و مشاوره قرار گرفته و روند پذیرش شما شروع میشود.
دانشگاه محل تحصیل یا معدل؟
به غیر از چند دانشگاه سراسری تهران که ممکن است تاثیری در روند پذیرش داشته باشد، دیگر دانشگاهها تفاوت چندانی در پذیرش ندارند؛ دلیل تاثیر مثبت دانشگاههای سراسری تهران هم این است که تعداد زیادی از فارغالتحصیلان این دانشگاهها به خارج از کشور رفتهاند و اساتید با اینگونه دانشگاهها آشنایی دارند.
فراغ از اینکه کدام دانشگاه تحصیل کردهاید رزومهی شما تعیین کنندهی وضعیت شما در پذیرش خواهد بود که مواردی شامل معدل، مقالات چاپ شده در ژورنالهای علمی، نمرات آزمونهای زبان، GRE و… تاثیرگذار خواهد بود؛ بنابراین اگر در دانشگاهی معمولی تحصیل کردهاید و معدل خوبی دارید نگران نباشید چراکه معدل در فرآیند اخذ پذیرش تاثیر خود را خواهد گذاشت پس سعی کنید رزومهی خوبی را جمع کنید.
اپلای برای دانشگاهها بدون داشتن نمره آیلتس و تافل
در برخی از دانشگاهها این امکان وجود دارد که بدون داشتن نمرات آزمونهای زبان، اپلای کنید؛ با این وجود حتما با دانشگاه مربوطه مکاتبهای داشته باشید و از شرایط آن اطلاع حاصل کنید. بسیاری از دانشگاهها روی ددلاینهایشان حساس هستند و اپلیکیشن شما را در صورت ناقص بودن ریجکت میکنند.
مقاله پییشنهادی : همه چیز در مورد آزمون تافل
توجه داشته باشید که اگر نمرهی آیلتس یا تافل شما کمتر از حداقل مورد نیاز برای دانشگاه مقصد باشد، اگر مابقی پارامترهای رزومهی به شما پذیرش مشروط داده باشد، به شما این امکان داده میشود تا مجددا آزمون زبان داده و حداقل نمره مورد نیاز را کسب کنید، تضمین برای پذیرش گرفتن شما را فقط نمرات زبان و رزومهی شما مشخص میکند.
مدرک در فرآیند اپلای
برای شروع فرآیند اپلای شما به هیچگونه مدرکی اعم از مدرک زبان، مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد، نیاز ندارید؛ صرفا از طریق مکاتبه با اساتید و به همراه داشتن رزومهای خوب، که مهمترین بخشهای اپلای است را فرآیند اخذ پذیرش را شروع کنید؛ هرچند که داشتن کدرک در یک رشتهی هنری یا ورزشی نکتهی مثبتی در روزمهی شما خواهد بود. توجه کنید در نحوه نوشتن رزومهی خوب برای اپلای و نگارش انگیزهنامه حرفه ای اپلای که در گوگل یا فضای مجازی وجود دارد استفاده نکنید.
مهمترین نکته در خصوص اپلای این است که شما خود را به یک دانشگاه یا شهر یا کشور خاص محدود نکنید، اگر هدف اصلی شما آمریکا است، حتما دانشگاههایی در کانادا و اروپا را هم مدنظر قرار دهید تا در صورت عدم اخذ ویزا گزینههای دیگری را پیشرو داشته باشید.
نکات مهم در مکاتبهی با اساتید
- در متن ایمیل غلط املایی نداشته باشد.
- مختصر و مفید بنویسید.
- نشان بدهید که وبسایت استاد موردنظر را خواندهاید و سعی کنید خیلی کوتاه در مورد مقالات اخیرش اظهار نظر کنید.
- ویرایش کنید، نوشتن اشتباه اسم استاد، نام دانشگاه و… غیر قابل قبول است.
- در مورد علاقهمندیهایتان بنویسید.
- رزومهتان را در وبسایت شخصی خود بگذارید و لینک آن را در ایمیل قرار دهید.
مقاله پییشنهادی : چه زمانی نیاز به مصاحبه دارید + ۳ مرحله آمادگی برای مصاحبه
هزینههای اخذ پذیرش اپلای
هزینههای اخذ پذیرش تحصیلی یکی از دغدغههای فرآیند اپلای است، بهتر است در هنگام شروع اپلای و برنامهریزی برای آن کل هزینهها به صورت نسبی تخمین زده شود اما میتوان گفت ۹۵ درصد پرداختها به یکی از روشهای زیر است:
پرداختهای ارزی و پرداختهای ریالی
پرداختهای ارزی(هزینهی ثبتنام آزمونهای تافل و GRE، ریپورت نمرات تافل و GRE، هزینهی Application Fee دانشگاهها و هزینههای تعیین وقت سفارت)
پرداختهای ریالی(هزینههای ترجمه مدرک، هزینههای کلاسهای آموزش زبان، هزینه تور مسافرتی برای مصاحبه سفارت، هزینه آزادسازی مدارک دانشگاهی و…)
اینگونه هزینهها برای هر کس متفاوت خواهد بود؛ بسته به مهر دادگستری و سفارت مبلغی که برای هزینههای ترجمه مدرک پرداخته میشود چیزی در حدود ۷۰۰هزار تومان تا ۲میلیون تومان است، هزینهی تافل ۲۱۵ دلار است که حدود ۲۰ دلار هزینه ریپورت میشود، هزینه آیلتس حدود ۳ میلیون دلار، GRE 205 دلار که ریپورت آن برای هر دانشگاه ۲۷ دلار است که اگر کد ۴ دانشگاه را داشته باشید رایگان است، هزینههای پست بسته به اینکه دانشگاه با پست قرارداد داشته باشد متفاوت است که هزینهی متغیر ۲۰۰ تا ۳۵۰ هزار تومان را دارد، هزینهی Application Fee برای آمریکا بین ۵۰ تا ۱۲۰ دلار و برای کانادا بین ۹۰ تا ۱۴۰ دلار کانادا، برای دانشگاههای کشورهای اروپایی برای آن دسته از دانشگاهها که هزینهی Application Fee را دارند مبلغی بین ۳۰ تا ۷۵ یورو پرداخته میشود، هزینههای ویزا آمریکا جمعا ۵۱۰ دلار و برای کانادا ۲۰۵ دلار کانادا و برخی از کشورهای اروپایی مانند آلمان ۶۰ یورو میباشد.
برای آمریکا و کانادا سفر خارجی نیاز است و باید از کشور خارج شوید و برای انجام مراحل انگشتنگاری باید به ترکیه، دبی و ارمنستان مراجعه کرد که این نیز هزینهای بسته به آژانس انتخابی و هزینهی بلیت دارد، هرچقدر بلیت را نزدیک به تارخ حرکت دریافت کنید مبلغ بیشتری را باید بپردازید.
بسته به اینکه چه تعداد دانشگاه را برای اپلای انتخاب کنید هزینههای متفاوتی خواهد داشت اما به طور کلی هزینههای کلی که برای مراحل اخذ پذیرش نیاز است چیزی در حدود ۳۷ میلیون تومان است؛ که حداقل در طول یک و سال ونیم پرداخت میشود.
هزینههای تحصیل اپلای در مقاطع مختلف
مقطع تحصیلی | هزینه سالانه(دلار) |
فوق دیپلم(Associate) | ۸۰۰ الی ۱۲۰۰۰ |
فوق لیسانس(MA/MS/MEng) | ۱۲۰۰۰ الی ۲۵۰۰۰ |
دکتری(PHD/EH.D/D.SC) | ۱۵۰۰۰ الی ۲۲۰۰۰ |
داروسازی(بعد از لیسانس) | ۳۵۰۰۰ الی ۵۰۰۰۰ |
لیسانس(BA/BS/BBA/BEng) | ۱۲۰۰۰ الی ۱۵۰۰۰ |
مدیریت اجرایی(MBA//DBA) | ۱۲۰۰۰ الی ۳۰۰۰۰ |
پزشکی و دندانپزشکی | ۳۵۰۰۰ الی ۵۰۰۰۰ |
دوره زبان انگلیسی(ترم) | ۲۴۰۰ الی ۴۵۰۰ |
کلام پایانی
در اپلای گرفتن از کشورهای خارجی قبل از هر چیز باید به نکات مهم اپلای و تمام هزینه های اخذ پذیرش تحصیلی خوب فکر کنید و آیا واقعا قصد انجام چنین کاری را دارید یا نه، با توجه به نکات و هزینههای گفته برخی ممکن است از تصمیم خود منصرف بشوند بنابراین قبلا از هر کاری از قطعیت در تصمیم خود مطمئن شوید پس از آن بدنبال زمانبندی و برنامهای ایدهآل باشید تا بتوانید پذیرش دلخواه خود را بدست آورید.