توسعه فردی

ترفندهای آموزش فن بیان و صداسازی

فن بیان قوی مستلزم داشتن صدایی رسا و قوی است و صدای رسا هم نیاز به آموزش‌های صداسازی دارد. در دوره آموزش فن بیان و صداسازی نه تنها تکنیک‌های مربوط به فن بیان بلکه تکنیک‌هایی برای زیباتر کردن صدا ارائه می‌شوند که با استفاده از آن‌ها می‌توان انرژی کلمات را افزایش داد. اگر در سمینارها و سخنرانی‌ها حضور چشمگیری دارید اما از صدای خود راضی نیستید، با چند تمرین ساده می‌توانید صدای دلخواه خود را بسازید. کافی است آموزش صداسازی را پشت سر بگذارید و با تمرینات صداسازی در فن بیان مهارت فن بیان خود را شکوفا کنید. در ادامه راهکارهایی برای صداسازی و فن بیان ارائه شده‌اند.

اهمیت شرکت در دوره آموزش فن بیان و صداسازی

در دنیای امروزی که ارتباطات داشتن صدای خوب و فن بیان بیشترین میزان تاثیر را در مخاطبان مقابل ما دارد، صداسازی از اهمیت قوق‌العاده‌ای برخوردار شده است. منظور از صداسازی تبدیل صدای معمولی به صدای دوبلورها نیست! منظور ما تمرین و بهبود صدای فرد است؛ به گونه‌ای که این صدا تبدیل به صدایی پرقدرت و رسا شود.

مرجع کامل و جامع آموزش فن بیان + اعطای گواهینامه تخصصی

 

اگر شما به فکر تقویت صدای خود باشید و از تمرین فن بسان و صداسازی بهره‌مند شوید، قطعا ارائه‌ای قوی و اثربخش خواهید داشت. بهبود مهارت فن بیان، بهبود اثرگذاری روی مخاطب، متقاعد کردن مخاطبان و مواردی از این قبیل هستند که اهمیت شرکت در دوره‌های آموزش فن بیان و صداسازی را افزایش داده‌اند.

اهمیت شرکت در دوره آموزش فن بیان و صداسازی

تمرینات صداسازی برای ارتقای مهارت فن بیان

صداسازی نیاز به تمرین و تکرار دارد تا یک فرد با ایجاد تغییرات فیزیکی در جسم خود و همچنین کسب مهارت ارتقای صدا، بهتر صحبت کند. برخی از مهم‌ترین تکنیک‌ها و راه‌حل‌هایی که به شما در داشتن صدایی ایده آل کمک می‌کنند، موارد زیر هستند:

تنفس صحیح داشته باشید

اولین گام در صداسازی تمرین تنفس است. تمرین صدا از دیافراگم آغاز می‌شود تا کیفیت بیان افزایش پیدا کند. اگر شما تنفس دیافراگمی داشته باشید، حین صحبت کردن صدایی پرانرژی و قوی خواهید داشت. برای انجام تمرینات تنفس دیافراگمی دست خود را روی شکم خود قرار دهید و بدون این که سینه حرکت کند، دم و بازدم را انجام دهید. برای انجام این تمرین می‌توانید به پشت بخوابید یا دراز بکشید و با دم و بازدم شکم خود را به سمت بالا و پایین حرکت دهید.

پیشنهاد مطالعه: راهکارهای مؤثر برای تقویت فن بیان

صدای خود را گرم کنید

گرم کردن صدا تکنیک دیگری است که برای داشتن صدای پرانرژی به آن نیاز دارید. برای گرم کردن صدای خود تمرین خمیازه کشیدن را انجام دهید. اگر خمیازه کشیدن شما را اذیت می‌کند، باید با ملایمت سرفه کنید. این نوع از تمرینات قسمت پایینی ستون فقرات و ماهیچه‌های شکم شما را درگیر می‌کنند تا در صحبت کردن بهتر عمل کنید.

صدای خود را در فک آزاد و رها کنید

زمانی کلمات شما واضح و آزاد ادا می‌شوند که صدا در فک شما آزاد و رها شود. اگر در ناحیه فک شما کشش ایجاد شود، دهان هنگام صحبت کردن کاملا باز می‌شود و این به بهبود بیان کمک می‌کند.

بلند خوانی را تمرین کنید

یکی از ضروریات یک سخنرانی خوب بلند خوانی است. در طول سخنرانی باید صدای شما واضح و رسا باشد تا مخاطبان آنچه که می‌گویید را درک کنند و بفهمند‌. بلند خوانی موجب افزایش برد صدا می‌شود و انرژی کلامی ارائه و سخنرانی شما را ارتقا می‌دهد. همواره سعی کنید متون و کلمات را با صدای بلند ادا کنید تا همه حواس مخاطبان جمع شود.

صدای خودتان را ضبط کنید

ضبط کردن صدای خود فرد اگرچه تمرینی بی تاثیر به نظر می‌رسد اما چنین نیست و می‌تواند نقش موثری در بهبود صدا داشته باشد. با ضبط کردن صدا دو اتفاق خاص می‌افتد: اول این که صداهای ضبط شده شما پس از چند روز میزان بهبود صدا را نشان می‌دهد و موفقیت شما در مسیر صداسازی را مشخص می‌کند.

آموزش اصول و فنون مذاکره

 

دوم این که صدای ضبط شده شما همان صدایی است که دیگران می شنوند و این می‌تواند در رفع نقاط ضعف صدا تاثیرگذار باشد. به همین دلیل در آموزش فن بیان و صداسازی نسبت به ضبط صدا اهمیت داده می‌شود.

شمرده صحبت کنید

نکته دیگری که هر گوینده باید بداند، شمرده صحبت کردن است‌. آیا تا کنون به این فکر کرده‌اید که وقتی تند تند صحبت می‌کنید، چه احساسی به فرد مقابل خود می‌دهید؟ افرادی که صحبت آن‌ها با سرعت است در واقع این را به ذهن مخاطب منتقل می‌کنند که افرادی عصبی هستند. اما صحبت کردن به صورت شمرده نشان می‌دهد که شما اعتماد به نفس بالایی دارید و به خوبی با دیگران به خصوص گروهی از افراد ارتباط برقرار می‌کنید. به همین دلیل یکی از مهم‌ترین تمرینات صداسازی برای گویندگی تمرین شمرده صحبت کردن است.

وضعیت بدن شما باید مناسب باشد

جالب است بدانید زبان بدن می‌تواند در تنفس تاثیرگذار باشد و صحبت کردن را با مشکل مواجه کند. هنگام سخنرانی شما باید صاف بنشینید یا صاف بایستید تا هوای بیشتری وارد سیستم تنفسی بدن شود. با این کار می‌توانید راحت‌تر و شمرده‌تر حرف بزنید. همچنین باید سر شما به سمت بالا باشد تا صدایتان بهتر به گوش مخاطبان برسد.

پیشنهاد مطالعه: تأثیر ابعاد فن بیان در مدیریت کسب و کار

به خوبی گوش دهید

این غیر قابل انکار است که تمرین گوش دادن موثر می‌تواند در صداسازی نقش زیادی داشته باشد. ما در طول شبانه روز صداها و کلمات مختلفی را از افراد می‌شنویم که ممکن است برخی از آن‌ها را با جان و دل گوش دهیم. گوش دادن به این کلمات و صحبت‌ها به خصوص صحبت مجریان و بازیگرانی که در حال اجرای برنامه‌های مختلف هستند، می‌تواند در صداسازی نقش موثری ایفا کند. پس الگوی شما باید افراد حرفه‌ای باشند تا شما نیز به فردی حرفه‌ای تبدیل شوید.

با حروف صدادار تمرین کنید

حروف صدادار تمرین دیگری هستند که در آموزش فن بیان و صداسازی به آن توجه می‌شود. برای این که لحنی رسا و صدایی پرانرژی داشته باشید، باید حروف صدادار را به دو صورت اغراقی و آوازه‌ای تلفظ کنید. شاید بپرسید چطور باید این کار را انجام دهیم؟ ما به شما می‌گوییم.

  • در حالت اول یعنی حالت اغراق آمیز سعی کنید حروف صدادار که شامل اَ، اِ، اُ، ای و آ هستند را به صورت کشیده تلفظ کنید؛ به گونه‌ای که دهان شما بیش از حد معمول باز و بسته شود.
  • در حالت دوم باید حروف صدادار را به صورت آواز و با زیر و بم‌های گوناگون تلفظ کنید. مثلاً می‌توانید آهنگ خاصی که در ذهن دارید را با زیر و بم دادن به صدا بخوانید و تمرین کنید.

 

تمرین ۱ تا ۱۰ انجام دهید

یکی از تمرین‌های توصیه شده در آموزش فن بیان و صداسازی تمرین ۱ تا ۱۰ است. این تمرین بدین صورت است که شما از عدد ۱ تا عدد ۱۰ می‌شمارید و با هر شمارش تن صدای خود را افزایش می‌دهید. عدد ۱ پایین‌ترین تن صدا و عدد ۱۰ پایین‌ترین تن صدای شما است. با کمک این تمرین می‌توانید حداقل و حداکثر میزان صدای خود را بشناسید و در مواقع لازم بهترین تن صدا را انتخاب کنید و کلمات خود را به بهترین شیوه بیان نمایید.

با لحن آرام تمرین کنید

برای تمرین صدا برای خوانندگی بهتر است لحن آرام را امتحان کنید. هر روز یک شعر یا یک متن کوتاه را در حالت ایستاده، نشسته و تکیه داده بخوانید. شعر خوانی و کتاب خوانی شما باید به گونه‌ای باشد که در عین آرامش داشتن، فراز و نشیب‌های صوتی و معنادار را حفظ باشید. با انجام این کار روز به روز پیشرفت خواهید کرد و صدایی پرانرژی خواهید داشت که هر فردی را مجذوب خود می‌کند.

برای تقویت صدا چه بخوریم؟

خوش صدا بودن آرزوی بسیاری از افرادی است که می‌خواهند سخنران باشند، می‌خواهند گوینده باشند یا رویای خوانندگی را در دل دارند. اما خوش صدا بودن بدون توجه به مواد غذایی اتفاق نخواهد افتاد. برای این که صدای خوبی داشته باشید به جای مصرف لبنیات، کافئین و مصرف ترشیجات باید به دنبال آب عسل، جوشانده‌هایی همچون برگ کاسنی و خوردن جرعه جرعه شیر گرم گاو باشید. همچنین نوشیدن آب جوش و آب ولرم به صورت ناشتا می‌تواند صدای شما را رساتر و بهتر کند.

جادوی صدا با آموزش فن بیان و صداسازی

صداسازی یکی از زیر مجموعه‌های فن بیان است و بدون آن نمی‌توان به خوبی روی مخاطبان تاثیر گذاشت. برای این که مهارت فن بیان را در خود پرورش دهید، نیاز به آموزش فن بیان و صداسازی دارید. در این آموزش‌ها تکنیک‌ها و راه حل‌هایی برای بهبود صدا و قوی‌تر کردن صدا ارائه می‌شوند. هر کدام از این تکنیک‌ها با تمرین و تکرار می‌توانند رویای داشتن صدایی ایده‌آل را به حقیقت پیوند بزنند.

آموزش جامع فن بیان و سخنرانی

 

کافی است همین حالا عزم خود را جزم کنید و با دانلود رایگان دوره صداسازی صدای خود را بهتر از قبل کنید. شما می‌توانید حتی از آموزش‌های فن بیان و صداسازی مکتب خونه کمک بگیرید تا صدای خویی داشته باشید.

پیشنهاد مطالعه: دلایل ترس از سخنرانی و راهکارهای مقابله با آن

کلام پایانی

در این مطلب به آموزش فن بیان و صداسازی پرداختیم و تکنیک‌هایی را جهت بهبود صدا در سخنرانی و گویندگی ارائه کردیم. تکنیک‌هایی همچون خمیازه کشیدن، گوش دادن، وضعیت بدن مناسب، شمرده صحبت کردن، تنفس صحیح و گرم کردن صدا به شما در بهبود صدا کمک شایانی می‌کنند. همچنین شرکت در دوره‌های آموزش صداسازی نقش چشمگیری در بهبود و ارتقای صدای شما دارد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد دوره‌های آموزش صداسازی و فن بیان، سری به صفحه آموزش فن بیان در سایت مکتب خونه بزنید.

کامل بهرامی

کامل بهرامی دانش‌آموخته کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم‌افزار از دانشگاه ارومیه است. به حوزه کامپیوتر، برنامه‌نویسی و فناوری اطلاعات علاقه‌مند‌ است و هم اکنون به عنوان عضو تیم سئو و مدیر تیم نویسنده‌های مکتب خونه در این مجموعه فعالیت می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا