مقالات دیجیتال مارکتینگ

آیا گوگل ادز بر سئو سایت تاثیر دارد؟

از زمانی که گوگل به عنوان رهبر بازار موتورهای جستجو شناخت شد، سؤالی ذهن همگان را مشغول کرده است: «تاثیر گوگل ادز بر سئو چقدر است؟» این پرسش بحث برانگیز برای مدت طولانی مطرح شده است و بسیاری از متخصصان سئو شواهدی در مورد دلیل مثبت بودن آن ارائه می‌دهند؛ اما چه کسی درست می‌گوید؟ آیا گوگل ادز بر سئو تاثیر می‌گذارد یا این موضوع فقط یک افسانه است؟ در پایان این مقاله، درک روشنی از استدلال‌های مختلف خواهید داشت و در نهایت متوجه می‌شوید که حقیقت واقعاً چیست. با مقاله دیگری از وبلاگ مکتبخونه همراه ما باشید.

قبل از انتشار گوگل ادز در سال ۲۰۰۰، گوگل یک موتور جستجوی کاملاً ارگانیک بود. این قابلیت به بازاریابان اجازه می‌داد تا در یک فضای برابر رقابت کنند زیرا گوگل در درجه اول محتوای درون صفحه و بک لینک‌ها را بررسی می‌کرد؛ اما وقتی گوگل ادز منتشر شد، همه چیز تغییر کرد. وب سایت‌هایی که نتوانستند از طریق سئو رتبه کسب کنند، اکنون می‌توانستند با پرداخت هزینه به بالای لیست نتایج بیایند.

این اتفاق بلافاصله باعث شد تا بازاریابان سیاست‌های گوگل را زیر سؤال ببرند. چه اتفاقی برای کسب و کار و وبسایت‌هایی میفتد که پول نمی‌دهند؟ آیا با آنها مانند سایر کسب و کار پردرآمد رفتار می‌شود؟ به طرز شگفت انگیزی، بیش از ۲۰ سال از شروع کار گوگل ادز می‌گذرد، برخی هنوز فکر می‌کنند که تبلیغات PPC بر سئو تاثیر دارد!

ویدئو پیشنهادی : گوگل ادز
گوگل ادز

 

تاثیر گوگل ادز بر سئو

تاثیر گوگل ادز بر سئو چقدر است؟

وقتی به دیجیتال مارکتینگ به عنوان یک صنعت فکر می‌کنیم، هنوز در ابتدای راه هستیم. تنها در ۱۰ سال گذشته است که به لطف پیشرفت فنآوری و رسانه‌های اجتماعی، بازاریابی دیجیتال واقعاً رشد کرده است. این بدان معناست که با هر بخش رو به رشدی، همیشه تعداد زیادی مبتدی بی‌تجربه وارد صنعت می‌شوند و با وجود کم‌تجربگی و عدم درک عمیق، باعث می‌شوند برخی مفاهیم و داده‌ها صرفاً اشتباه وارد دنیای آنلاین شوند.

اولین و اصلی‌ترین دلیلی که چرا گوگل ادوردز بر سئو تاثیر نمی‌گذارد را بگذارید از زبان مسئولین گوگل بشنویم:

«با وجود برخی ادعاها، اجرای یک کمپین تبلیغات گوگل به رتبه سئو کمک نمی‌کند.»

علاوه بر این، دنی سالیوان، یکی از اعضای تیم گوگل، در توییتی تأیید کرد که سرچ گوگل کاملاً از گوگل ادز جداست. این بدان معناست که هرگونه معیار یا داده‌ای از گوگل ادز هیچ تاثیری بر نتایج ارگانیک ندارد. اگرچه نمی‌توانید به همۀ آنچه گوگل می‌گوید اعتماد کنید اما دلایل زیادی وجود دارند که عدم تاثیر گوگل ادز بر سئو را نشان می‌دهند.

یکی از این دلایل، قوانین مبارزه با انحصار است. فقط برای یک ثانیه تصور کنید که اگر گوگل ادز می‌توانست بر سئوی سایت تاثیر بگذارد، نه تنها سرچ گوگل را تا حدی بی‌معنی می‌سازد بلکه مشکلات قانونی زیادی نیز به وجود می‌آورد.

این مسئله نه تنها قوانین ضد قیومیت (ضد تراست) ایالات متحده را نقض می‌کرد بلکه باعث نقض قوانین رقابتی اتحادیه اروپا را نیز می‌شد که منجر به اقدامات قانونی برخی از بزرگ‌ترین کشورهای جهان می‌شد. آیا گوگل واقعاً با انجام کاری بسیار احمقانه، مدل تجاری خود را به خطر میندازد؟ قوانین ضد تراست هرگونه انحصار طلبی را مردود می‌شمارند.

 

رایج‌ترین سوء تفاهم‌ها درباره تاثیر گوگل ادز بر سئو

این شایعه در ابتدا چگونه آغاز شد؟ چرا برخی معتقدند گوگل ادز بر سئو تاثیر می‌گذارد؟ از نظر ما، به احتمال زیاد این ناشی از سوء تفاهم‌های زیر است:

  • آپدیت‌های گوگل

اولین و محتمل‌ترین دلیل اینکه چرا برخی معتقدند که گوگل ادوردز در سئوی وبسایت تاثیر می‌گذارد، به روز رسانی‌های معمول گوگل است. هر فردی که در دیجیتال مارکتینگ فعالیت دارد، می‌داند که گوگل به طور معمول به روزرسانی‌های مختلفی را در موتور جستجوی خود انجام می‌دهد.

به گفته کارمند گوگل، گری ایلیز، آنها به طور متوسط ​​روزانه سه بار گوگل را به روزرسانی می‌کنند. برخلاف به روزرسانی‌های اصلی آنها که چند بار در سال اتفاق میفتند، ۹۹ درصد از به روزرسانی‌های کوچک اعلام نمی‌شوند. بنابراین چطور می‌توان گفت اگر فردی تبلیغات گوگل را شروع می‌کند، می‌تواند سئو خوبی کسب کند، وقتی اطلاعاتی زیادی از به روزرسانی‌های پنهان گوگل ندارد!

  • تفسیر نادرست تحلیل‌ها

یکی دیگر از دلایلی که ممکن است باعث سوء تفاهم در تاثیر گوگل ادز بر سئو شود، تفسیر نادرست تحلیل‌هاست. برای متخصصان بی‌تجربه، استفاده از گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) یا هر پلتفرم آنالیز دیگر می‌تواند برای رمزگشایی اطلاعات صحیح مشکل باشد. این مهم اغلب می‌تواند منجر به سوء تفاهم و نتیجه گیری نادرست شود.

ممکن است تبلیغات گوگل باعث جذب کاربران زیادی شود و این در بلند مدت به سئو وبسایت شما کمک کند؛ اما باید توجه کنید که کاربران نه مستقیماً از گوگل ادز بلکه از طریق آشنایی با برند شماست که وارد صفحات مختلف سایتتان می‌شوند و این چنین ممکن است تصور کنید که گوگل ادز به طور مستقیم به سئوی سایت شما کمک کرده است.

  • عوامل غیرمستقیم

دلیل نهایی اینکه چرا گوگل ادز بر سئو تاثیر می‌گذارد، به عوامل رتبه بندی غیرمستقیم برمی‌گردد. ترافیک مستقیم از یک وبسایت به عنوان یکی از عوامل مهم کسب رتبه در نتایج گوگل ذکر شده است. اگر کسب و کاری تبلیغات گوگلی را اجرا کند، به احتمال زیاد آگاهی از برند خود را با کلمات کلیدی مهم و مرتبط افزایش می‌دهد.

با اجرای مداوم تبلیغات گوگل برای چند ماه، این کار می‌تواند تعداد بازدیدکنندگان مستقیم را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. شاید یک کاربر یک کلمه کلیدی را جستجو می‌کند اما روی تبلیغ گوگل ادز کلیک نکند! در عوض، او به دلیل مشاهده متعدد نام دامنه وبسایت در نتایج گوگل، آن را در خاطر خود حفظ می‌کند.

گوگل از بازدید مستقیم به عنوان عامل رتبه بندی استفاده می‌کند، بنابراین گوگل ادز به دلیل معرفی برند، به طور غیرمستقیم به سئوی سایت کمک کرده است. اگر یک کسب و کار، تبلیغات PPC خود را متوقف کند، با گذشت زمان، به آرامی‌ می‌تواند کاهش بازدیدکنندگان مستقیم خود را مشاهده کند که این  بر رتبه سئوی کسب و کار تاثیر منفی می‌گذارد.

معیارهای دیگری که اجرای گوگل ادز می‌تواند بر آنها تاثیر بگذارد، مواردی مانند نرخ بازگشت کلی سایت، زمان ماندگاری در سایت و سایر معیارهای تجربه کاربری هستند. اگر اجرای تبلیغات این معیارهای کلی را بهبود بخشد، در این صورت احتمال کمی وجود دارد که بتوانید سئوی سایت خود را بهبود بخشید.

مقاله پیشنهادی : راه های افزایش ورودی گوگل
راه های افزایش ورودی گوگل

 

آیا گوگل ادز بر سئو سایت تاثیر دارد؟

کلام آخر

یکبار دیگر سؤال می‌کنیم: «آیا تاثیر گوگل ادز بر سئو مثبت است؟» پاسخ خیر است. گوگل ادوردز تاثیر مستقیمی در سئوی سایت و کسب رتبه بالاتر ندارد. بسیاری از موارد ناشی از سوء تفاهم در داده‌هاست. گوگل ادز به هویت برند کمک می‌کند اما هر کلیک مخاطب بر روی لینک وبسایت‌هایی که عبارت Ad را دارند، هیچ تاثیری در سئو نخواهد داشت؛ اما این بدین معنا نیست که باید از تبلیغات گوگل دست کشید بلکه باید از آن در کنار سئوی ارگانیک، استفاده از استراتژیک کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا