برنامه نویسی و ITبرنامه‌نویسی موبایل

آشنایی با بهترین فریمورک های ساخت بازی اندروید

مختصر تعریفی از فریمورک ساخت بازی اندروید

آیا تا به حال برایتان اتفاق افتاده که بخواهید یک بازی اندرویدی بسازید و دقیق ندانید فریمورک ساخت بازی اندروید چیست و هر کدام بدرد چه کاری می‌خورند؟! خب جای نگرانی ندارد ما در این مقاله اطلاعاتی را برایتان جمع‌آوری کرده‌ایم که می‌توانند کمک خوبی در این رابطه (فریمورک ساخت بازی اندروید) برای شما باشند.

 

ویدیو پییشنهادی : آموزش برنامه نویسی اندروید
آموزش برنامه‌نویسی اندروید

 

در بازار چندین فریمورک وجود دارد که به شما امکان ساخت و توسعه بازی‌های اندروید را می‌دهد اما با وجود این فراوانی ممکن است شما به دنبال بهترین فریمورک‌های ساخت و توسعه اندروید باشید. به طور معمول توسعه‌دهندگان Android Studio  را که جزء یکی از بهترین نسخه‌های Eclipse است، برای ساخت و توسعه برنامه‌های اندرویدی خود انتخاب می‌کنند.

به این نکته مهم توجه کنید که تمامی ویژگی‌های عالی و منحصر به فرد یک بازی اندروید به نوع موتور سازنده آن بستگی دارد. موتور و فریمورک انتخابی سازنده بازی، نقش مهمی در موفقیت بازی اندروید دارد.

 

مختصر تعریفی از فریمورک ساخت بازی اندروید

فریمورک های ساخت بازی اندروید

ابتدا اجازه دهید تعریف کوتاهی در رابطه با فریمورک داشته باشیم متخصصان اینگونه فریمورک‌ها را تعریف می‌کنند که چارچوبی هستند شامل ۹۰ درصد قوانین کدهای برنامه‌نویسی. 

شاید بپرسید برای چه ما از فریمورک‌ها استفاده می‌کنیم؟ جواب این سوال ساده‌ست، به این خاطر که ما به جای اینکه بیایم چندین هزار کد را بنویسیم و خود را الکی خسته کنیم می‌توانیم از کدهای فریمورک استفاده کنیم که با کمترین کد می‌توانند بیشترین کارایی را به ما بدهند.

 

مقاله پییشنهادی : ساخت بازی اندروید
ساخت بازی اندروید چه مراحلی را طی می‌کند

 

مزایایی که کدهای فریمورک دارند شامل:

  • استفاده از کدهای کارآمدتر به جای استفاده از چندین هزار کد 
  • جلوگیری از نوشتن کدهای تکراری و بی فایده
  • امنیت خوب و بالا
  • قدرتمند بودن کدهای برنامه‌نویسی 

از همه مهم تر این است که فریمورک باعث می‌شود که کدنویسی ساده‌تر و روان‌تر شود تا برنامه نویسان به راحتی بتوانند کدهای مد نظر خود را بنویسند و سرعت کار بیشتری در فرایند کد نویسی خود داشته باشند.

حال که کمی با فریمورک آشنا شوید اجازه دهید به سراغ بهترین فریمورک ساخت بازی اندروید برویم که شامل:

Unity

Unity به عنوان بهترین چارچوب توسعه اندروید برای توسعه و ساخت بازی‌های چند بعدی (۲ بعدی، سه بعدی)، واقعیت افزوده، واقعیت مجازی و همچنین سایر شبیه‌سازی‌ها شناخته می‌شود.

این موتور بازی توسط Unity Technologies ساخته شده و در نسخه‌های رایگان و حرفه‌ای عرضه می‌شود. اگر شما جزء توسعه‌دهندگانی هستید که از C# و UnityScript استفاده می‌کنند این خبر خوب را می‌توانیم به شما بدهیم که می‌توانید با Unity نیز کار کنید و از آن به بهترین شکل ممکن برای ساخت بازی‌های اندروید خود استفاده کنید.

زبان Unity کاملا مشابه JavaScript است. Unity یک چارچوب بین پلتفرمی است که سازندگان بازی را قادر می‌سازد تا  بازی‌های خود را به چندین سیستم عامل مانند iOS ،Web ،PlayStation ،Windows ،Xbox و … تولید کنند.

جالب اینجاست که بدانید اکثریت بازی‌ها با استفاده از موتور Unity ساخته شده است. اینجاست که فریمورک Unity توانسته به بهترین شکل خود را نشان دهد.

 

فریمورک ساخت بازی اندروید

 

Unity به عنوان موتور بازی ‌سازی می‌تواند فیزیک اشیاء، نمایش نور، حرکت و عناصر گرافیکی بازی را کنترل کند. همانند بسیاری از ابزارهای توسعه نرم افزار، یونیتی (Unity) دارای یک ویرایشگر داخلی است که به شما اجازه می‌دهد از پنجره Animator  تصاویر را ویرایش کرده و انیمیشن‌ها را مدیریت کنید.  تقریبا از سال ۲۰۱۸، نیمی از بازی‌های جدید اندرویدی و ۶۰ درصد از واقعیت افزوده و تجربیات واقعیت مجازی با موتور Unity تولید شده است.

نکته: بزرگترین مزیتی که یونیتی (Unity) دارد این است که دارای چند پلتفرم می‌باشد یا به زبانی ساده‌تر چند پلتفرمی است. بنابراین با توجه به این مزیت Unity می‌تواند بازی ساخته شده را نه تنها برای اندروید بلکه برای iOS و PC Desktop نیز توسعه دهد.

 

مقاله پییشنهادی : بهترین گوشی اندروید
بهترین گوشی اندروید مناسب برای گیمینگ

CryEngine

CryEngine یک فریمورک پیشرفته و مختص حرفه‌ای‌ها است. اگر شما فردی حرفه‌ای هستید و دوست دارید علاوه بر Unity از فریمورکی پیشرفته‌تر استفاده کنید CryEngine مناسب کار شماست.

خوشبختانه شما برای کار با  CryEngine نیاز ندارید تا هزینه‌های اضافی پرداخت کنید و این فریمورک رایگان در دسترس شما قرار دارد. زبان اصلی برنامه‌نویسی این فریمورک Lua و C++ و C# است این زبان‌های برنامه‌نویسی کار شما را برای ساخت انواع بازی و برنامه‌های اندرویدی آسان‌تر می‌کند.

GameMaker

به طور کلی از GameMaker Studio برای ساخت اکثریت بازی‌ها به کار رفته است از جمله بازی‌هایی مانندMiami  Spelunky ،Undertale. فریمورک GameMaker Studio از انواع پروژه‌های دو بعدی پشتیبانی می‌کند و شما به راحتی می‌توانید هر بازی دو بعدی را که خواستید، بسازید.

 

نتیجه‌گیری فریمورک ساخت بازی اندروید

نکاتی در رابطه با GameMaker

برای اینکه راحت تر بتوانید با GameMaker کار کنید چند نکته وجود دارد که بهتر که بدانید این نکات بدین شکل است که: اول از همه اگر به موس خود نگاه کنید چرخ (اسکرول) میانی موس خود را مشاهده خواهید کرد اگر شما بر روی یکی از کدهای برنامه با استفاده از این چرخ کلیک کنید مشاهده می‌کنید که آن کد اصلا برای چه کاری است و چه کاربردی دارد.

نکته دوم این است که اگر شما تابع یا متغیری را برای برنامه مد نظر خود تعریف کرده باشید می‌توانید با کلیک بر روی آن مشاهده کنید که برنامه در کجا قرار گرفته است. به این نکته توجه کنید که اگر شما بر روی تابعی که مرتبط به GameMaker کلیک کنید برنامه شما را به بخش راهنمای GameMaker هدایت می‌کند.

 

 

قابل ذکر است که برای اینکه شما بتوانید یک بازی موفق بسازید ابتدا فکر کنید که قصد و هدف شما از ساخت بازی چیست و همینطور به سبکی که دوست دارید بازی را بسازید نیز فکر کنید، زیرا این مسائل منجر به شکست و پیروزی شما در ساخت بازی می‌شوند.

اگر شما قصد دارید بازی دو بعدی بسازید CryEngine یا GameMaker می‌توانند کمک خوبی برای شما باشند زیرا هم رایگان هستند و هم می‌توانند به بهترین شکل برنامه و بازی مورد نظر شما را بسازند. اما اگر قصد دارید بازی بسازید که دارای گرافیک چشمگیر و صدایی گوش نواز و سه بعدی باشد بهتر است از Unity 3D استفاده کنید. 

ناگفته نماند که در ساخت بازی، مهارت و سطح برنامه‌نویسی شما حائز اهمیت است و اینکه کدام فریمورک را برای ساخت بازی خود انتخاب می‌کنید یکی از نکاتی است که به موفقیت شما بسیار کمک می‌کند. 

UDK

فریمورک UDK بیشتر معروف به Unreal Engine3 است و می‌تواند از چند زبان پشتیبانی کند. فریمورک UDK کاملا پیشرفته و حرفه‌ای در ساخت بازی عمل می‌کند.

نتیجه‌گیری فریمورک ساخت بازی اندروید

تا اینجای کار سعی کرده‌ایم که تمامی فریمورک‌هایی که برای ساخت بازی اندروید نیاز دارید را به شما معرفی کنیم تا شما به راحتی بتوانید انتخاب کنید و مشخص کنید کدام یک مناسب کار شما هستند. در آخر امیدواریم مقاله فریمورک ساخت بازی اندروید برای شما مفید واقع گردیده باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا