آشنایی با زمان آینده در زبان آلمانی
در تمامی زبانها زمان آینده کاربردهای خاص خود را دارد و به شکل مستقلی مورد استفاده قرار میگیرد. بدیهی است که زمان آینده برخلاف زمان حال و گذشته گرامر چندان پیچیده و سنگینی ندارد و به طور معمول در هر زبانی تا حد ممکن ساده و بدون پیچیدگی خاصی به کار میرود. به طور خلاصه زمان آینده در زبان آلمانی به دو حالت آینده ساده و آینده کامل به کار برده میشود. در این مطلب قصد داریم با زمان آینده آشنا شویم و ببینیم تفاوتهای زمان آینده ساده و کامل چیست.
زمان آینده ساده و کاربردهای آن
در زبان آلمانی برای استفاده از آینده ساده الگوی مشخصی وجود دارد که در ادامه به ساختار آن خواهیم پرداخت. از زمان اینده عموما برای اشاره به اتفاقی که قرار است رخ دهد استفاده میشود. اتفاقی که هنوز به وقوع نپیوسته و در جمله به کمک فعل مورد نظر به این واقع اشاره میشود. اما لزوما کاربرد آینده ساده در یک اتفاق خلاصه نمیشود و میتواند یک فرض یا گمان را به تصویر بکشد، اینکه تصوراتی ادامه دار از یک چیز در ذهن باشد.
ساختار زمان آینده ساده
برای ساخت یک جمله با زمان آینده ساده در زبان آلمانی اولین کار صرف فعل Werden است که باید با توجه به فاعل جمله صرف شود و با آن مطابقت داشته باشد. همچنین فعل مذکور پس از صرف باید در جایگاه دوم (Position II) قرار گیرد. فعل Werden به عنوان یک فعل کمکی در ساخت زمان آینده به ما کمک میکند. شاید معادل فعل کمکی Werden در زبان انگلیسی will باشد. البته این مسئله در همه موارد صدق نمیکند ولی برای بیان مطلب کار را ساده میکند.
دومین قدم برای ساخت یک جمله در زمان آینده ساده قرار دادن فعل ثانویه در حالت مصدری (infinitiv) است. این به این معنا است که برای ساخت یک جمله در زمان آینده به زبان آلمانی لازم است فعل مذکور را تغییر داده و از حالت فعل به مصدر تبدیل کنیم که در مثالها با این ساختار آشنا خواهیم شد.
صرف فعل Werden در زیر آورده شدهاست:
شخص فاعل جمله
اول شخص مفرد ich werde
دوم شخص مفرد du wirst
سوم شخص مفرد er wird
اول شخص جمع wir werden
دوم شخص جمع ihr werdet
سوم شخص جمع sie warden
دوم شخص محترمانه Sie warden
مثال ۱:
.Ich werde dort ein Hotel suchen
.I will look for a hotel there
من در آنجا به دنبال هتل خواهم گشت.
مثال ۲:
.Ich werde das Geschirr spülen
.I will do the dishes
من ظرفها را خواهم شست.
مثال ۳:
.Ich werde morgen fliegen
.I will fly tomorrow
من فردا پرواز خواهم کرد.
مقاله پییشنهادی : زمانها در زبان آلمانی
زمان آینده کامل و کاربردهای آن
زمان آینده کامل تفاوتهایی با زمان آینده ساده دارد. زمان آینده کامل در زبان آلمانی مبتنی بر فرض و گمان است. تا به اینجا ویژگیها شبیه به آینده ساده است اما تفاوت در نوع جمله و نوع فرض است. در حالت اول یعنی زمان آینده ساده فرض به شکل یک قانون و فرض کلی مطرح میشود که از ابتدا برقرار بوده و در آینده نیز ادامه دار است. درحالی که در حالت دوم یعنی زمان آینده کامل این موضوع متفاوت است و فرض بر پروسهای است که آغاز و پایانی دارد و بر اساس یک قانون کلی نیست. در نظر داشته باشید آینده کامل همیشه بر پایه یک فرض یا گمان نیست اما عموما در زبان آلمانی اینگونه به کار میرود.
ساختار زمان آینده کامل در زبان آلمانی
ساختار و بنیان زمان آینده کامل در زبان آلمانی همانند زمان آینده ساده است و تنها تفاوتهای کوچکی میان این دو وجود دارد. از جمله این تفاوتها استفاده از مصدر فعل در حالت سوم (past participle) است. این در حالی است که در زمان آینده ساده از مصدر فعل اصلی بهره میبردیم. از دیگر تفاوتها بین این دو زمان آینده به کار بردن دو فعل کمکی sein و haben است که به همراه مصدر فعل در حالت سوم در جمله قرار میگیرند.
مثال ۱:
.Wenn ihr ankommt werde ich ein Hotel gefunden haben
.By the time you arrive, I will have found a hotel
تا رسیدن شما هتلی پیدا خواهم کرد.
مثال ۲:
.Bis heute Abend werde ich das Geschirr gespült haben
.By this evening, I will have done the dishes
تا پیش از عصر ظرفها را خواهم شست.
مثال ۳:
.Er wird morgen angekommen sein
.He will have arrived tomorrow
او احتمالا فردا خواهد رسید.
به یاد داشته باشید در زمان آینده کامل گاهی از قیدهایی مانند احتمالا، حتما، قطعا، مطمئنا و … برای بیان فرض استفاده میشود.
مقاله پییشنهادی : زمان گذشته در زبان آلمانی
استثنائات
در ساخت فعل سوم در آینده کامل باید درنظر بگیرید که استثنائاتی وجود دارد که باید در ساخت مصدر فعل از آنها غافل نشوید. در زیر تعدادی از استثنائات نامبرده را ذکر کردیم.
در این افعال در حالت سوم بن فعل تغییر میکند که باید به آن دقت کرد:
gehen – gegangen, bringen – gebracht
افعالی که مصدرشان در انتها به ieren ختم شود در حالت سوم پیشوند ge را نمیگیرند:
studieren – studiert
برخی افعال از جمله افعال تفکیک پذیر در حالت سوم پیشوند ge نمیگیرند:
verstehen – verstanden
همچنین در افعال تفکیک پذیر پس از پیشوند فعل از ge استفاده میشود.
انواع آینده در کاربرد جملهای
به لحاظ کاربردی زمان آینده در زبان آلمانی به ۳ دسته تقسیم میشود که جملات معمولا در یکی از این سه گروه میگنجند. این ۳ دسته عبارتند از: برنامه، پیش بینی و قول.
برنامه عبارت است از وقتی که شما به دنبال برنامه ریزی برای انجام کاری در آینده هستید. در این هنگام میتوان گفت نوع جمله در دسته برنامه (plan) جای میگیرد.
.Julia wird nach der schule studieren
جولیا بعد از مدرسه درس خواهد خواند.
پیش بینی عبارت است از حالتی که رخدادی را در آینده پیش بینی میکنید یا در اصطلاح پیش بینی (prediction) رخدادی در آینده که قرار است اتفاق بیفتد.
.Morgen wird die sonne scheinen
فردا خورشید خواهد تابید.
قول خود به تنهایی بیان کند شرح خود است. هنگامی که قرار است قولی (promise) برای انجام کاری داده شود میتوان گفت نوع جمله در این دسته قرار خواهد گرفت.
.Hasan wird nicht mehr rauchen
حسن دیگر سیگار نخواهد کشید.
مقاله پییشنهادی : صفت در زبان آلمانی
سخن آخر
با قواعد استفاده از زمان آینده در زبان آلمانی آشنا شدیم و مثالهایی را با هم بررسی کردیم. فراموش نکنید که زبانهای خارجی بسیار فرار هستند و تنها تمرین میتواند آنها را به خاطر بسپارید. بنابراین به هیچ وجه از اهمیت تمرین زبان به کمک فیلم، موزیک، مطالعه، صحبت با شریک، همراه و دوست خود غافل نشوید.