برنامه نویسی و ITبرنامه‌نویسی موبایل

طراحی اپلیکیشن را از کجا شروع کنیم

منظور از طراحی اپلیکیشن چیست

توسعه و طراحی اپلیکیشن حرفه‌ای برای پلتفرم iOS یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های امروزی برای تولید‌کنندگان نرم‌افزار است. سیستم‌عامل iOS یک پلتفرم اختصاصی است که توسط اپل ساخته ‌شده ‌است. سیستم‌عامل iOS شامل دستگاه‌های تلفن (iPhone) و رایانه‌های لوحی (iPad) است.

می‌توانید برنامه‌هایی را برای سیستم‌عامل iOS ایجاد کنید و سپس همان برنامه را هم در iPhone و iPad هدف قرار دهید. برنامه‌های iOS از فروشگاه اپلیکیشن Apple قابل نصب بر روی iPhone یا iPad شما هستند.

 

منظور از طراحی اپلیکیشن چیست

زبان برنامه‌نویسی Objective-C

Objective -C یک زبان برنامه ‌نویسی اصلی است که توسط اپل برای توسعه iOS و OS X قبل از توسعه Swift استفاده ‌شده ‌است. این زبان برنامه‌نویسی یک مشتق از زبان برنامه‌نویسی C است که برای ios خاص شده است.

زبان برنامه‌نویسی اولیه برای برنامه ‌های iOS ،Objective-C  توسط اپل برای ساخت برنامه‌هایی قوی و مقیاس‌پذیر انتخاب شده است. به عنوان بخشی از چارچوب توسعه اپل، Objective-C  کاملاً در تمام چارچوب‌های iOS و MacOS ادغام شده است. با این حال، برای ساخت اپلیکیشن حرفه‌ای در سیستم‌عامل اپل این برنامه با زبانی قوی‌تر به نام Swift تقویت و جایگزین شده است. در عین حال، از زمانی که اپل نرم‌افزار Swift را معرفی کرده است، محبوبیت Objective-C کاهش‌ یافته ‌است. اما با این وجود هنوز هم محبوبیت خود را در بین توسعه‌دهندگان حفظ‌کرده‌است. از این جهت که چارچوب برنامه‌ها هنوز هم تا حد زیادی به Objective – C متکی هستند.

 

زبان برنامه نویس Swift

اپل Swift را در سال 2014 به عنوان زبان برنامه‌نویسی معرفی کرد. به این ترتیب Swift زبان برنامه‌نویسی iOS  بسیار جوان و امیدوارکننده است و قطعاً آینده توسعه iOS است. برنامه‌نویسی Swift شما را قادر به نوشتن کدهای واضح‌تر می‌کند و برای همان کارایی در Objective-C به خطوط کد کمتری برای کد‌نویسی نیاز دارید. می‌توانید با یادگیری این زبان، ساخت اپلیکیشن حرفه‌ای را تجربه کنید.

اگرچه این زبانی است که به همراه Objective-C کار می‌کند، اما شرکت Cupertino برای برنامه‌نویسان iOS  این قابلیت را فراهم‌کرده‌است که برای برنامه‌نویسی کامل، می‌توانند تماما به Swift اکتفا نمایند. همچنین بسیاری از مشاغل به دنبال استخدام برنامه‌نویسان Swift با تخصص در زمینه توسعه برنامه‌های همراه با استفاده از این زبان هستند که ساخت اپلیکیشن حرفه‌ای را به خوبی آموزش دیده ‌باشند.

 

طراحی اپلیکیشن اندروید

طراحی اپلیکیشن اندروید

در این قسمت قصد داریم برخی از نرم‌افزارهای طراحی اپلیکیشن فروشگاهی اندروید و  ios را برای شما به صورت خلاصه عنوان کنیم.

زبان برنامه‌نویسی جاوا

زبان برنامه‌نویسی جاوا هنگامی که صحبت از توسعه، طراحی و ساخت اپلیکیشن اندروید است، یکی از زبان‌های محبوب به‌شمار می‌رود. یک زبان برنامه‌نویسی شی گرا که جیمز گوسلینگ در سال 1996 در Sun Microsystems طراحی‌کرد (اکنون متعلق به اوراکل است).

جاوا API را برای فعالیت‌های مختلف مانند اتصال به بانک اطلاعاتی، شبکه‌سازی، برنامه‌های کاربردی و غیره ارائه می‌دهند و یک زبان شی گرا به حساب می‌آید. همچنین برای برنامه‌های وب و داده‌های بزرگ نیز استفاده می‌شود.

درآمد توسعه دهنده جاوا

متوسط حقوق برای هر توسعه دهنده جاوا در ایالات متحده 101013 دلار در سال است. و یکی دیگر از مزایای این زبان برنامه‌نویسی را می‌توان یادگیری ساده و آسان آن نام برد. با این حال، بهتر است افراد مبتدی با چیزی ساده‌تر شروع کنند و سپس به آن برگردند، زیرا ممکن است کمی پیچیده باشد. در کل، جاوا یک زبان عالی برای تجربه لذت کامل توسعه و طراحی اپلیکیشن اندرویدی است.

جاوا عمدتاً برای توسعه برنامه‌های دسکتاپ، چارچوب‌های وب پشتیبان و برنامه‌های اندرویدی مورد استفاده قرار می‌گیرد، که آن را به بهترین سیستم‌عامل موبایل در سال 2019 برای توسعه‌دهندگان تبدیل می‌کند. این برنامه از JVM استفاده می‌کند که در هر سیستم‌عامل عمل می‌کند. بسیاری از سازمان‌ها از جاوا پشتیبانی می‌کنند زیرا این زبان همه‌کاره است و انعطاف‌پذیری را برای مهندسان برای توسعه سریع و بدون خطای برنامه‌های کاربردی موبایل ارائه می‌دهد.

 

 

جاوا را می‌توان به دو روش مختلف اجرا کرد: یا در یک پنجره مرورگر، یا در یک صفحه‌ی مجازی که بدون مرورگر امکان‌پذیر است. برخی از محبوب‌ترین برنامه‌های جاوا عبارتند ازOffice cloud ThinkFree، باد جهانی NASA ، انجمن Disc Blu-ray و Ultra Mixer، اما سیستم‌ عامل اندروید مهمترین کاربرد این زبان برنامه‌نویسی است. برای کمک به شما در این تصمیم‌گیری آگاهانه برای انتخاب بهترین زبان برنامه‌نویسی برای ساخت اپلیکیشن حرفه‌ای و طراحي اپليكيشن موبايل، جزئیات مربوط به این موارد ارائه شده است.

زبان کوتلین (Kotlin)

این زبان را می‌توان یکی از زبان برنامه‌نویسی‌های کلاس اول شی گرا دانست و در ساختار زبان، کاملاً شبیه جاوا است. این زبان به نوعی به نسبت جاوا قوی‌تر است و دارای چندین ویژگی پیشرفته در مقایسه با جاوا است که باعث می‌شود بین این دو بهتر شود. در حقیقت Kotlin در این واقعیت بی‌نظیر است که تقریباً از تمام IDE ها از جمله اندروید استودیو و ابزار SDK پشتیبانی می‌کند.

Kotlin یک زبان مستقل است که تمام سیستم‌عامل‌ها را هدف قرار می‌دهد و کد بومی آن بر روی چندین سیستم‌عامل اجرا می‌شود و می‌توانید به خوبی طراحی اپلیکیشن حرفه‌ای را یاد بگیرید.

همچنینKotlin  یک زبان برنامه‌نویسی آماری است که از ماشین مجازی جاوا (JVM) پشتیبانی می‌کند و همچنین با کد منبع جاوا اسکریپت قابل تهیه است. این یک ترکیب مختصر و ادراکی است که در نهایت باعث افزایش کارایی کل کد می‌شود و بهترین بخش این است که به دلیل وضوح و سهولت ارائه‌شده، اشکالات بسیار کمتری برای پیدا کردن در کد وجود دارد.

کامپایلر Kotlin

تا حد زیادی جستجوی اشکالات را تسهیل می‌کند و حتی در وهله اول می‌تواند از بروز آنها جلوگیری‌کند. کامپایلر Kotlin چک‌های زیادی را انجام می‌دهد، از خطاهای زمان اجرا جلوگیر می‌کند و باعث کاهش هزینه و مانع از تلاش رفع خطا مجدد می‌شود.

Kotlin به شما امکان می‌دهد تا از ابزارهای افزایش بهره‌وری خود استفاده کنید و یک تجربه‌ی ساخت اپلیکیشن حرفه‌ای را داشته‌باشید. کدهای قابل تغییر، جستجو، پیمایش و به صورت خودکار تکمیل می‌شوند، گویی کد Kotlin جاوا است و بالعکس. پشتیبانی کامل برای رفع اشکال، تست واحد و موارد دیگر وجود دارد که این زبان را برجسته می‌کند.

 

مقاله پییشنهادی : معرفی شبیه سازهای اندروید
معرفی شبیه سازهای اندروید

 

همچنین یک زبان برنامه‌نویسی متقابل است که ممکن‌است به عنوان جایگزینی برای جاوا برای توسعه برنامه Android استفاده شود. همچنین در سال 2017 به عنوان زبان رسمی جاوا معرفی شده است که می‌تواند با جاوا همکاری کند و در دستگاه مجازی جاوا نیز اجرا می‌شود.

تنها مشکلی که سازندگان با Kotlin می‌توانند با آن روبرو شوند این است که این زبان منابع محدود یادگیری دارد.

جاوا اسکریپت (JavaScript)

جاوا اسکریپت که در ابتدا توسط شرکت Netscape Navigator 2.0 و توسط شخصBrendan Eich  در سپتامبر 1995 منتشر شد و با نام LiveScript  نامیده می‌شد که بعداً به JavaScript تغییر نام داد. از زمان آغاز این زبان برنامه‌نویسی، برنامه ترکیبی JavaScript از نظر پیچیدگی و محبوبیت رشد کرده است. بررسی برنامه‌نویسان توسط Stack Overflow نشان داد که جاوا اسکریپت محبوب‌ترین زبان در بین توسعه‌دهندگان امروز است.

با این حال، JavaScript  یک زبان برنامه‌نویسی نیست که در تنها برای توسعه برنامه تلفن همراه طراحی شده باشد. بلکه این زبانی است که توسط مرورگرها برای تهیه و کنترل صفحات وب نیز اجرا می‌شود. این زبان برنامه‌نویسی برای شما ساخت اپلیکیشن حرفه‌ای را رقم می‌زند.

مطابق بررسی انجام شده از برنامه‌نویسان،JavaScript  رایج‌ترین زبان برنامه‌نویسی روی زمین است. حتی توسعه‌دهندگان Back-end نیز بیشتر از هر زبان دیگری از آن استفاده می‌کنند (به این معنا که در زمینه‌های وب نیز کاربردهای فراوانی دارا است). در عین حال این زبان، یکی از بهترین زبان‌ها برای توسعه تلفن همراه از طریق سیستم‌عامل اندروید است.

 

طراحی اپلیکیشن پی اچ پی (PHP)

 

پس از رمزگذاری برنامه تلفن همراه توسط ابزارهایی که وجود دارند، می‌توانید آن را در تمام سیستم‌عامل های Android ،iOS و Windows منتشر کنید و کد ایجاد شده‌ی خود را در تمامی دستگاه‌ها اجرا کنید. به تازگی ایجاد برنامه‌های موبایل ترکیبی از JavaScript با HTML ،CSS  و Ajax به لطف چارچوب‌های موبایل مانندPhoneGap ، jQuery Mobile  و Ionic امکان پذیر شده است.

یکی دیگر از مزایا این زبان این است که جاوا اسکریپت برای یادگیری نسبتاً ساده است و می‌تواند به آسانی با سایر زبان‌ها کار کند و در سیستم‌عامل های متنوعی قابل استفاده است.

طراحی اپلیکیشن پی اچ پی (PHP)

Hypertext Preprocessor یا PHP یک زبان منبع سرور است که در سال 1995 توسط Rasmus Lerdorf PHP برای وب سایت‌ها تهیه شده است. اما امروز، این زبان کاربردهای خود را بیشتر در توسعه اهداف عمومی افزایش داده است.

 

مقاله پییشنهادی : هک اندروید چیست
هک اندروید چیست

 
PHP برای اسکریپت نویسی از سمت سرور، اسکریپت نویسی خط فرمان و برنامه‌های کد نویسی استفاده می‌شود. در ابتدا یک زبان رمز نویسی، از PHP برای ایجاد وب سایت‌های پویا استفاده می‌شد، اما اکنون می‌تواند برای توسعه و ساخت اپلیکیشن فروشگاهی اندروید رایگان و iOS نیز استفاده شود.

PHP به عنوان یک زبان می‌تواند به شما در ایجاد وب سایت‌های پویا، برنامه‌های وب و انواع برنامه‌های تلفن همراه کمک کند. نمونه برنامه‌های کاربردی در استفاده از این زبان برنامه نویسی، ایجاد برنامه‌های وب، سیستم‌های مدیریت محتوا، برنامه‌های تجارت الکترونیکی است. به عبارت دیگرPHP را می‌توان برای بسیاری موارد دیگر و همچنین ایجادGUI‌، ایجاد برنامه‌های Facebook، پردازش تصویر، سیستم‌های مدیریت محتوا، ایجاد PDF، ابزار مدیریت پروژه کد و غیره در نظر گرفت.

برنامه‌نویسی کاربردی و شی گرا را انجام می‌دهد و یک سیستم مناسب آزمایش و استقرار کدها است. نکات منفی این نرم‌افزار این است که PHP فاقد ابزار اشکال زدایی است و اینکه به نوعی می‌توان گفت که php امن نیست زیرا یکی از زبان‌های منبع باز است. همین طور توسعه وب سایت با PHP Web Development نسبت به سایر زبان‌های برنامه‌نویسی کندتر عمل می‌کند.

سعید هابطی

چند سالی میشه که در زمینه سئو و دیجیتال مارکتینگ در حال فعالیت هستم. به موسیقی و فلسفه علاقه ی خاصی دارم و بیشتر زمان رو صرف مطالعه و نوازندگی می کنم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا