زبان خارجی

چگونه آیلتس تدریس کنیم؟ راهنمای کاربردی تدریس آیلتس

اگر شما یک معلم تازه کار آیلتس هستید که قصد دارد دانش آموزان خود را در سطوح بالا آموزش دهد و یا حتی یک معلم با تجربه آیلتس باشید که بخواهید نحوه تدریس خود را بهینه‌تر کنید، ما شما را به دلیل اینکه به دنبال منابع آموزشی جدید برای ارتقا سطح آموزشی خود هستید، تحسین می‌کنیم و این را نشانه‌ای از فداکاری شما می‌دانیم.

احتمالا هنگام تدریس آیلتس با چالش‌های مختلفی مواجه خواهید شد. در واقع آیلتس مهارت دانش آموزان در زمینه زبان انگلیسی را ارتقا داده و در طی آزمونی این مهارت‌ها را مورد آزمایش قرار می‌دهد. بر همین اساس شما نقشی دوگانه را ایفا می‌کنید. به عنوان اولین چالش با ارزش، شما نه تنها وظیفه آماده کردن دانش آموزان برای آزمون را بر عهده دارید؛ بلکه باید به آن‌ها در شرایطی عاری از استرس یک زبان جدید را نیز آموزش دهید. در ادامه مطلب با جنبه‌های مختلف اینکه چگونه آیلتس تدریس کنیم آشنا خواهید شد.

تدریس آیلتس به عنوان اولین تجربه

بزرگترین سوال افرادی که برای اولین بار قصد تدریس آیلتس را دارند می‌تواند این باشد که چگونه آیلتس تدریس کنیم. جای نگرانی نیست. با استفاده از نکاتی که ذکر خواهد شد می‌توانید ذهن خود را از اینکه چطوری تایم مفیدی برای دانش آموزان خود فراهم کنید دور کنید. در عوض از ایده‌های آموزشی که در ادامه آورده خواهند شد بهره برده و با به کارگیری آن‌ها برنامه‌های تدریسی خود را جهت شناخت نقاط ضعف و قدرت دانش آموزان و در نتیجه به موفقیت رساندن آن‌ها مدون خواهید ساخت.

لغات و دانش آموزان مبتدی

مدرسان تازه کار بسیار زیادی وجود دارند که شاید هنوز نمی‌دانند آیلتس را به دانش آموزان مبتدی چطوری تدریس کنند. جای هیچگونه ترس و نگرانی وجود ندارد تنها کافی است با استفاده از رویکرد‌ها و روش‌های متفاوت در مورد سطوح مختلف دانش آموزان آن‌ها را در این راه یاری رسانید.

تدریس آیلتس به عنوان اولین تجربه

اولین قدم در این راه می‌تواند با صحبت درباره دایره لغات شروع شود. اولین گام در یادگیری زبان انگلیسی می‌تواند یادگیری ۱۰ الی ۱۵ لغت در هر روز باشد که امری قابل کنترل به نظر می‌آید. در صورتی که برخی از دانش آموزان از این کار امتناع می‌کنند می‌توانید آن‌ها را تشویق به مطالعه در زمان‌های مرده مانند مسیر رفت و آمد به مدرسه و در اتوبوس، مترو و یا زمان‌هایی که در صف انتظار قرار دارند، کنید. استفاده از PDF لغات آیلتس در منزل و یا فلش کارت‌های لغات در هنگام حرکت می‌تواند روش مفید دیگری باشد که شما به آن‌ها پیشنهاد می‌دهید.

چگونه بخش‌ های مختلف آزمون را آموزش دهیم؟

آزمون آیلتس شامل بخش‌های متفاوتی بوده که هر کدام مهارت مخصوص به خود را می‌آزماید. ما کمی ریز‌تر شده و به جای بررسی نکات کلی بخش‌های مورد نیاز در آزمون آیلتس را مانند نوشتن، خواندن، حرف زدن و شنیدن را به شما یاد می‌دهیم.

رایتینگ آیلتس یا مهارت نوشتن در IELTS

اولین گام برای آموزش رایتینگ آیلتس پیش از هر اقدامی یادگیری فرمت نوشتن و مرور آن است. مشاهده نحوه نمره‌گذاری در آزمون آیلتس نیز موضوع مفید دیگری است که یک مدرس باید با آن آشنا باشد. و سوالی که در اینجا مطرح می‌شود آن است که بهترین نمره آیلتس چند است؟

پس از در آوردن فرمت کلی می‌توانید کمی در آن عمیق‌تر شوید و هر چیزی را که دانش آموزان نیاز دارند یاد بگیرند تا کسب نمره بهتری داشته باشند به آن‌ها آموزش دهید. پس از اینکه دانش آموزان فهمیدند که آزمون آیلتس چه چیزهای از آن‌ها می‌خواهد، حالا وقت آن است که روی بخش‌های مورد آزمون تمرکز کرده و به تمرین هر یک از آن‌ها با دانش آموزان بپردازید. از طرف دیگر یادگیری مهارت‌های مربوط به هر بخش آزمون نیز بسیار حائز اهمیت است.

آموزش نحوه‌ی بازنویسی به دانش آموزان یکی از نکات کلیدی بخش رایتینگ به شمار می‌آید. یکی از مشکل‌ترین قسمت‌های بخش رایتینگ نحوه درست نوشتن و رعایت بکارگیری حداقل کلمات مورد نیاز در مدت زمان تعیین شده است. شما می‌توانید از تمرین‌های زمان‌بندی شده در آموزش خود استفاده کرده که معمولا ۱۰ الی ۱۵ دقیقه به طول می‌کشند. مراحل این روش به صورت زیر است:

  • استفاده از تایمر برای انجام یک درخواست
  • نوشتن بدون وقفه در طول تمرین
  • تمرکز بر پر کردن صفحات با تمام جزئیات

این کار برای رفع مشکل انگلیسی زبانان غیر بومی برای نوشتن با حداقل کلمات تعیین شده است. اکثر دانش آموزان بدون اینکه پیام اصلی را بیان کنند شروع به فهرست کردن پشت سر هم جملات می‌کنند. مدرسین آیلتس در این زمان می‌توانند یک سوال یا نکته را مطرح کرده و به وسیله مثال ها، تصاویر و یا به روش‌های مختلف منظور آن را تفهیم کنند.

ویرایش مطلب نوشته شده توسط دانش آموز و یا همکلاسی مشترک پس از اتمام زمان 

موارد متفاوتی وجود دارند که تمرکز بر روی آن‌ها الزامی بوده و بعد از اینکه دانش آموزان اشراف کافی بر موارد مورد نیاز برای شرکت در آزمون آیلتس را پیدا کردند باید آن‌ها را به سمت تسلط بر موارد زیر سوق دهید.

تمرین ۱:

  • نوشتن اعداد مختلف مانند تاریخ، زمان، اعداد اعشاری، درصد، پول و…
  • تدریس نحوه تفسیر و توضیح مدل‌های تصویری مختلف از وظیفه شماره یک
  • بحث و گفتگو درباره روند‌ها و الگو‌های حاصل از داده‌ها
  • به کارگیری زبان تحلیلی و مفهومی

نحوه تدریس آیلتس

هشدار درباره تسک ۱ رایتینگ

در این قسمت دانش آموزان نباید دیدگاه‌های شخصی را دخیل کرده و باید قلمی گزارش گونه از مهم‌ترین اطلاعات به دست آورده از تصاویر را داشته باشند. یکی از بهترین تمرین‌ها برای دانش آموزان زمانی است که فرصت لازم برای توصیف داده‌های واقعی چارت ها، تصاویر و یا نمودار‌ها را پیدا می‌کنند به ویژه اگر دو تصویر برای مقایسه وجود داشته باشد. در تمرین ۱ معمولا از دانش آموزان می‌خواهند که به توصیف تغییرات، روند ها، الگو‌ها و مواردی از این قبیل در یک تصویر بپردازند.

تمرین ۲:

تمرین دو رایتینگ شامل موارد زیر است:

  • پیش‌نویس
  • ایده‌پردازی
  • یادگیری نحوه تهیه چکیده سریع قبل از نوشتن
  • سازماندهی مطلب
  • شناخت انواع نوشته در زمینه تمرین ۲
  • یادگیری مقدمه‌نویسی
  • فراگیری راه‌های نوشتن بخش‌های اصلی نوشته
  • فراگیری روش‌های استفاده از جزئیات کمک کننده
  • فراگیری نحوه نوشتن نتیجه گیری

این مطالب بخش بزرگی از مشکلات را حل کرده اما با این حال هنوز موارد کوچک اما مفید وجود دارند که برای بهتر انجام دادن تمرین ۱ و ۲ نوشتن درست مفید هستند. در پایان نیز اگر دانش آموزان آزمون آیلتس به صورت کاغذی می‌دهند باید نوشتن و تمرین با کاغذ و مداد را با آن‌ها تمرین کنید. املا دانش آموزان امتیاز قابل توجهی بر مهارت نوشتن دارد و بنابراین در این زمینه بیشتر کار کرده تا سطح زبان آن‌ها ارتقا پیدا کند.

نکته نوشتاری تمرین ۲

دانش آموزان باید در بازگردانی کلمات به انگلیسی و ایجاد انسجام در نوشتار تسلط کافی پیدا کرده و بر طبق نظر منابع معتبری مانند شورای فرهنگی بریتانیا (UWisconsin)، ضمایر می‌توانند در این زمینه نقش کلیدی برای شروع کار داشته باشند.

پیشنهاد مطالعه: بهترین کانال یوتیوب برای آیلتس – ٧ کانال کاربردی

مهارت اسپیکینگ یا صحبت کردن برای تدریس آیلتس

مدرسان آیلتس پیش از برنامه ریزی برای نحوه آموزش صحبت کردن به دانش آموزان بهتر است فرمت این بخش را از طریق منابع موثق مانند Rubric و نحوه امتیاز دهی به دانش آموزان را فرا بگیرید.

نکات مهمی درباره مهارت صحبت کردن در آیلتس

  • پاسخ مستقیم به سوال پرسش کنندگان و دوری از پراکنده صحبت کردن
  • تمرکز بر روی موضوع مورد سوال
  • اثر بخش صحبت کردن
  • به کارگیری گرامر‌های مختلف و به جا
  • به کارگیری درست و گسترده از لغات در هنگام صحبت کردن

چگونگی تدریس آیلتس

موارد لازم که دانش آموزان و معلمان باید درباره مهارت صحبت کردن پیش بینی کنند.

بخش ۱: صحبت کردن درباره خود

هنگام صحبت کردن درباره خود باید درباره موضوعاتی مانند: محل تولد، عادت ها، خانواده و معرفی آن‌ها و مدرسه بتوانیم اطلاعات مناسبی را بدهیم

بخش ۲: جواب‌های مونولوگ

  • استفاده از جواب‌های مونولوگ ایده پردازانه در مدت زمان یک دقیقه
  • ارائه پاسخ‌های کامل
  • به کار بردن جزئیات کمک کننده
  • تغییر بحث و بیان ایده اصلی بحث به وسیله کلمات انتقالی و یا دیگر موارد

بخش ۳: ارائه نظرات شخصی

در این بخش لازم است مهارت و اطلاعات خود را در زمینه بحث و اظهار نظر شخصی درباره موضوعات پیش بینی نشده مانند دولت، سیاست، ورزش، تاریخ، محیط زیست و بسیاری دیگر افزایش دهیم. بهترین روش برای این کار آن است که معلمان دانش آموزان را در معرض موضوعات مختلف قرار داده و آن‌ها را تشویق به صحبت‌های طولانی مدت درباره این موضوعات کنند.

پیشنهاد مطالعه: بهترین کتاب آیلتس فارسی برای آمادگی بیشتر و بهتر

مهارت ریدینگ یا خواندن در آیلتس

اولین موضوع در پس خواندن آشنایی با فرمت این بخش و نحوه امتیازدهی به آن است. علاوه بر این دانش آموزان باید سوالات را با جزئیات آن بررسی کرده و بخش‌های مختلف این قسمت از آزمون را فرا بگیرند. پس از درک مطلب، استراتژی پیش رو بر اساس دو اصل زیر خواهد بود:

  • پیش خوانی (مرور اجمالی متن)
  • مرور جواب‌ها

با توجه به کوتاه بودن وقت بهتر است برای کسب بهترین نتیجه به روش‌های زیر عمل کرد.

  • زیر ۳ دقیقه متن را مرور کنید.
  • عناوین را مطالعه کنید.
  • جملات ابتدایی (یک یا دو جمله) از هر پاراگراف را خوانده و مابقی را نگاه اجمالی بیندازید.
  • زیر کلمات کلیدی و مهم خط بکشید.
  • نکته برداری‌های کوتاه ۱ الی ۳ کلمه‌ای در کنار هر پاراگراف.

در آخرین مرحله سوالات را خوانده و جواب را پیدا کنید. مدرسان می‌توانند از این طریق دانش آموزان را آماده آزمون ساخته و مسئله چگونه آیلتس تدریس کنیم را حل کنند.

پیشنهاد مطالعه: چگونه آیلتس بخوانیم؟ رازهای موفقیت امتحان IELTS

مهارت گوش دادن یا لیسنینگ آیلتس

مدرسان نباید فکر کنند که با حضور دانش آموزان تنها در کلاس آموزشی آن‌ها مهارت لیسنیگ به راحتی آب خوردن حل شده و آن‌ها دیگر مشکلی ندارند. تقلید لهجه‌ها در برنامه آموزش لیسنینگ کار بیهوده و گیج کننده‌ای بوده و به هیچ عنوان پیشنهاد نمی‌شود.

کاری که باید انجام دهید ابتدا آموزش فرمت و نحوه امتیاز دهی به این بخش بوده و تنها گوش دادن به مدل‌های مختلف مکالمه انگلیسی کافی نیست. شما باید به دانش آموزان خود نحوه آنالیز سوالات لیسنینگ را آموزش داده و با آن‌ها تمرین کنید. آن‌ها باید قبل از اینکه سخنران صحبت را شروع کند که چیزی در حدود ۳۰ ثانیه است کار خود را شروع کنند.

سپس آن‌ها باید پیش بینی از جواب‌های صحیح را در ذهن خود داشته باشند. در آخر برای اینکه دانش آموزان با فرم ها، لهجه ها، موضوعات و متن‌های مختلف آشنا شوند بهتر است آن‌ها را تشویق به گوش دادن بحث‌ها و سخرانی‌های آکادمیک کنید. برای آشنایی دانش آموزان با لهجه‌های مختلف می‌توانید از اینترنت استفاده کرده و آن‌ها را با انواع پادکست ها، برنامه‌های رادیوئی و … که در کشور‌های انگلیسی زبان مانند کانادا، انگلستان، استرالیا و آمریکا آشنا سازید.

جمع‌بندی از نحوه تدریس آیلتس

شاید این سوال که چگونه آیلتس تدریس کنیم یکی از ابتدایی‌ترین و اساسی‌ترین سوالاتی باشد که هر معلم تازه کار باید از خود بکند. در این نوشته نکات بسیار مفیدی با نحوه تدریس آیلتس را به شما عزیزان یادآور شدیم. چنانچه قصد تدریس آیلتس را دارید می‌توانید علاوه بر مطالعه مطالب فوق به عنوان یک مطلب آموزشی مقدماتی و کلی، از دوره‌های آموزشی مختلف مانند آموزش آیلتس مکتب خونه استفاده کرده و با روش‌های پیشرفته آموزش زبان انگلیسی در سطح آیلتس آشنا شوید.

کامل بهرامی

کامل بهرامی دانش‌آموخته کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم‌افزار از دانشگاه ارومیه است. به حوزه کامپیوتر، برنامه‌نویسی و هوش مصنوعی علاقه‌مند‌ است و هم اکنون به عنوان عضو تیم سئو و مدیر تیم نویسنده‌های مکتب خونه در این مجموعه فعالیت می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا