آموزش روانشناسی

معرفی برترین کتاب‌های روانشناسی دنیا

برترین کتاب‌های روانشناسی دنیا را در این مقاله باهم بشناسیم. هر بار که به کتابفروشی مراجعه می‌کنیم، با بخش وسیعی به نام بخش کتاب‌های روانشناسی مواجه می‌شویم. امروز در دنیای ما، کتاب‌های روانشناسی بیشتر از و سریع‌تر از هر زمان دیگری در حال تولید و پخش هستند. در این میان، انتخاب برترین کتاب‌های روانشناسی دنیا بیش از پیش سخت شده چرا که انتخاب‌هایمان به بی‌نهایت رسیده‌اند و هنوز هم نمی‌دانیم چه کتاب‌هایی برای ما بهترین گزینه هستند.

 

مقاله پیشنهادی : آشنایی با شاخه های علم روانشناسی
آشنایی با شاخه های علم روانشناسی

 

واقعیت این است که در دنیای کتاب‌های روانشناسی، یک نسخه خاص  برای همه افراد وجود ندارد و هر کس با توجه به شرایط، روحیات و پیشینه خود باید بهترین کتاب را انتخاب کند.

اما می‌توان تعدادی از پرفروش‌ترین و برترین کتاب‌های روانشناسی را معرفی کرد تا لااقل بتوانیم در بین آن‌ها به دنبال کتاب مناسب برای خودمان بگردیم. در این مقاله می‌خواهیم تعدادی از پرفروش‌ترین کتاب‌هایی را معرفی کنیم که در سرتاسر جهان با استقبال خوبی از سمت مخاطبان روبرو شده‌اند.

ویدیو پیشنهادی :ویدئو آموزشی روانشناسی
ویدئو آموزشی روانشناسی

 

کتاب‌های روانشناسی اروین یالوم :

اروین یالوم بیش از هر چیز یک روانکاو قصه گوست. با مطالعه آثار او اول از همه با تعدادی قصه روبرو می‌شویم. قصه‌هایی از افرادی که به او مراجعه کرده‌اند و هر کدام درباره زندگی‌شان سخن گفته‌اند. ما با دنیای پیچیده و در عین حال جذاب انسان‌ها روبرو می‌شویم و در ادامه می‌توانیم گفتگوهای اروین یالوم را با این مراجعان بخوانیم.

کتابی مانند دروغگویی روی مبل در همین دسته قرار دارد و ما را به عنوان یک ناظر سوم به اتاق رواندرمانی می‌کشاند. در بعضی دیگر از آثار اروین یالوم، با بعضی از درگیری‌ها و نگرانی‌های ذهن انسان امروز مواجه می‌شویم. به عنوان مثال کتاب خیره به خورشید نگریستن.

یالوم در کتاب خیره به خورشید نگریستن که یکی از برترین کتاب های روانشناسی دنیا است، به این سوال پاسخ می‌دهد که باید با اضطراب مرگ چه برخوردی داشته باشیم؟ آیا اضطراب از مرگ یک چیز غیر طبیعی‌ست و باید نگران آن بود؟ چه راهکارهایی برای زمانی که با این اضطراب مواجه می‌شویم جلوی پای ما قرار دارد؟

 برترین کتاب‌های روانشناسی دنیا

بازی با شخصیت‌های مهم و تاریخی، یکی دیگر از شگردهای اروین یالوم در بعضی از آثار اوست که آن‌ها را بسیار تاثیرگذار و خواندنی می‌کند.

به عنوان مثال کتاب محبوب «وقتی نیچه گریه کرد» که به داستان روبرو شدن فردریچ نیچه با دکتر ژوزف بروئر روانپزشک می‌پردازد و به خواننده کمک می‌کند تا در طول کتاب با وسواس های فکری که هر روز زندگی ما را احاطه می‌کند روبرو شود.

در کل، کتاب‌های اروین یالوم از جمله کتاب‌هایی‌ست که می‌توانیم با اطمینان بالایی آن‌ها را به خودمان یا دیگران توصیه کنیم.

چرا که در آن‌ها بیش از هر چیز فرصت فکر کردن به ما داده می‌شود و قرار نیست در پایان کتاب با چندین صفحه نتیجه اخلاقی روبرو شویم. در کتاب‌های اروین یالوم، خودمان را بر روی صندلی روانکاوی می‌بینیم و می‌توانیم از احساساتمان گذر کنیم و به آن‌ها آگاه شویم.

 

مقاله پیشنهادی :روانشناسی کودک و نوجوان
روانشناسی کودک و نوجوان

 

کتاب‌های آلن دو باتن

کتاب های آلن دو باتن، یکی از آن دسته کتاب‌هایی هستند که کمتر کسی که در جستجوی مطالعه کتاب‌های روانشناسی است ممکن است به آن‌ها سر بزند.

به دلیل اینکه بیشتر کتاب‌های آلن دو باتن را در دسته کتاب های فلسفی طبقه بندی می‌کنند. اما مگر می‌شود فلسفه را از زندگی و از روان انسان جدا کرد. آلن دو باتن به سراغ فلسفه در زندگی روزمره انسان‌ها می رود. فلسفه سوالات به ظاهر ساده اما عمیق.

عشق چیست و چرا عاشق می‌شویم؟ معنای زندگی چیست؟ مرگ چیست؟ و… تنها بخشی از سوالاتی هستند که آلن دو باتن با دقت و پیگیری تمام به سراغ پیدا کردن جواب‌هایشان رفته و نتیجه‌اش شده است برترین کتاب های روانشناسی و فلسفه دنیا.

 برترین کتاب‌های روانشناسی دنیا

نکته جالب دیگر درباره کتاب های او این است که مهم نیست اهل فلسفه باشید یا نباشید. از هر طبقه و با هر سطح مطالعه ای که باشید او می‌تواند کمکتان کند تا به سوالات عمیقی که ذهنتان را مشغول کرده‌اند جور دیگری نگاه کنید و پاسخ آن‌ها را در دنیای اطرافتان جستجو کنید.

در همه کتاب‌های آلن دو باتن می‌توان رگه‌هایی از روانشناسی و پیچیدگی روان انسان‌ها پیدا کرد و همین نکته کتاب‌های او را به شدت خواندنی و جذاب می‌کند.

مفهوم عشق و ازدواج در کتاب «سیر عشق»، مفهوم فلسفه برای زندگی روزمره در کتاب «تسلی بخشی‌های فلسفه»، مفهوم نیاز ما به هنر در کتاب «هنر همچون درمان» و ده‌ها مفهوم دیگر، از جمله مفاهیمی هستند که در کتاب‌های او به آن‌ها پرداخته شده است و برای هر فردی جذاب و گیراست.

مقاله پیشنهادی :روانشناسی بالینی
روانشناسی بالینی

 

کتاب‌های کلاسیک حوزه روانشناسی

همان‌طور که در دنیای ادبیات، باید به سراغ کتاب‌های ادبیات کلاسیک برویم تا معنای ادبیات را بهتر درک کنیم، در دنیای روانشناسی هم مطالعه کتاب‌های اصلی روانشناسان بزرگ به ما کمک می‌کند تا نظریه‌های پایه‌ای علم روانشناسی را بشناسیم.

واقعیت این است که هیچ کلاس و دوره روانکاوی نمی‌تواند به اندازه خود شخص زیگموند فروید نظریات آن را به ما آموزش دهد. وقتی به سراغ کتاب‌های این روانشناسان بزرگ می‌رویم، در واقع انگار سر کلاس آن‌ها نشسته‌ایم و اجازه داده‌ایم تا نظریات و تفکراتشان را برای ما روایت کنند. قبول داریم که ممکن است مطالعه کتاب‌های کلاسیک علم روانشناسی برای همه افراد آسان نباشد.

اما درست مانند تمرین دویدن و ورزش کردن که ابتدا عضلات ما آماده نیست، به مرور زمان به آن عادت خواهیم کرد و تغییر بزرگی در زندگی‌مان می‌بینیم. مطالعه کتاب‌های افراد بزرگی مانند کارل گوستاو یونگ، زیگموند فروید، ملانی کلاین و… از جمله بزرگترین هدایایی‌ست که می‌توانید به خودتان و ذهنتان بدهید.

برترین کتاب‌های روانشناسی دنیا

کتاب‌های انگیزشی آری یا نه؟

این اصل را که کتاب‌های انگیزشی جزو پرفروش‌ترین و برترین کتاب های روانشناسی دنیا هستند را نمی‌توان انکار کرد. واقعیت این است که در همه جای دنیا با افرادی روبرو هستیم که این کتاب‌ها را مطالعه می کنند و حتی به نوعی به مطالعه آن‌ها اعتیاد دارند. اما آیا کتاب‌های انگیزشی کتاب‌های مناسبی برای مطالعه هستند؟

 

جواب این است که «انگیزش» و مفهوم «انگیزه» یکی از مفاهیم مهم در علم روانشناسی است و همه دانشجویان روانشناسی با این مفهوم و راه‌های پرورش آن آشنا می شوند. پیدا کردن انگیزه برای ادامه دادن به زندگی یا انجام دادن یک کار نه تنها بد نیست، بلکه گاهی‌ تنها راهی‌ست که پیش روی ماست.

هیچ کس نمی‌تواند بگوید نباید به دنبال پیدا کردن انگیزه و مطالب انگیزشی رفت. پس تا اینجای کار می‌دانیم که مراجعه به بعضی از عناوین کتاب‌های انگیزشی حتی می‌تواند مثبت باشد.

اما چه زمانی مشکل به وجود می‌آید؟ مسئله از وقتی آغاز می‌شود که این کتاب‌ها را به چشم راه حل مشکلاتمان ببینیم. بیماری را تصور کنید که به علت یک عفونت خاص دچار تب شده است.

اگر تب او را با کمک داروی تب‌بر قطع کنیم و فکر کنیم که بیماری او را درمان کرده‌ایم، چه اتفاقی برای او خواهد افتاد؟ همین اتفاق زمانی می‌افتد که برای یک مشکل اساسی و پایه‌ای به سراغ کتاب‌هایی انگیزشی می‌رویم.

ممکن است یک یا دو روز حالمان بهتر باشد، اما این آرامش کاملا موقتی‌ست و پایه و اساس مشکل ما نه‌تنها برطرف نشده بلکه در لایه‌های زیرین روانمان مشغول رشد کردن است. پس نمی‌توان کتاب های روانشناسی انگیزشی را به تنهایی بد یا خطرناک دانست. این رفتار ما است که می‌تواند این کتاب‌ها را خطرناک یا سازنده کند.

 

مقاله پیشنهادی : هر آنچه باید درباره رشته روانشناسی بدانیم
هر آنچه باید درباره رشته روانشناسی بدانیم

 

جمع بندی:

با تعدادی از برترین کتاب‌های روانشناسی دنیا آشنا شدیم. واقعیت این است که این لیست می‌تواند به اندازه ده‌ها مقاله ادامه پیدا کند. تعداد برترین کتاب‌های روانشناسی دنیا بسیار بیشتر از آن چیزی‌ست که تصور می‌کنیم. اما با مراجعه به همین عنوان‌ها که از آن‌ها صحبت شد، به مرور زمان توانایی این را پیدا می‌کنیم که خودمان کتاب‌های خوب و مناسب را پیدا کنیم.

شما چه کتاب‌های روانشناسی خوانده‌اید که برایتان مناسب بوده ست؟ چه تجربه‌هایی در این زمینه دارید؟ با ما در بخش نظرات در میان بگذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا