برنامه نویسی و ITهوش مصنوعی

معرفی شرکت های هوش مصنوعی ایران

ده‌ها یا شاید صدها شرکت هوش مصنوعی در کشور ایران وجود دارند که به‌دنبال کار روی AI یا (Artificial intelligence) هستند. حاصل زحمات این شرکت‌ها، محصولاتی چون «ربات تولید محتوای یونیک»، «استخراج متن از عکس»، «تبدیل متن به گفتار» و غیره هستند. اما با جستجوهایی که داشتم متوجه شدم، بله! در ایران هم شرکت‌های قدرتمندی هستند که در زمینه تولید هوش مصنوعی موفق عمل کردند. در ادامه شما را با 10 تا از معتبرترین، فعال‌ترین و باسابقه‌ترین شرکت های هوش مصنوعی در ایران آشنا خواهیم کرد.

۱۰ تا از برترین شرکت های هوش مصنوعی ایران

کشورها به‌دنبال هوشمندسازی کارهای بشر هستند و ایران هم به‌کمک شرکت‌هایی چون پارت، دیتاک، پیشرو، امن موج، دیتامون، ناپ و غیره جزو این کشورها است. هر کدام از این شرکت‌ها با هدف خاصی تاسیس شده‌اند. پس بیایید با این ١٠ تا شرکت‌ های هوش مصنوعی ایران آشنا شویم. توجه داشته باشید که این رتبه ها نسبی هستند.

۱. مرکز تحقیقات هوش مصنوعی پارت

گل سرسبد این اکوسیستم شرکتی جز «پارت» نیست. سال 1396 بود که این شرکت راه‌اندازی شد. در این سال‌ها، چالش‌های زیادی سر راه شرکت پارت بود؛ اما این شرکت با مدیر‌عاملی چون علی رسولی زاده‌ئی، توانست به بزرگ‌ترین شرکت AI در ایران تبدیل شود.

مرجع کامل آموزش هوش مصنوعی + اعطای گواهینامه

 

هزاران نفر از مردم ایران جزو کارکنان این شرکت هستند و بیش از ١٥٠ نفر در دسته متخصص هوش مصنوعی قرار می‌گیرند. این شرکت، چهار تیم بینایی ماشین، پردازش زبان طبیعی، پردازش گفتار و داده‌کاوی تشکیل داده است. از محصولات خلق شده توسط این شرکت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • سهاب: سرویس هوشمند ابری
  • شهاب: شبکه هوشمند ابری
  • آی‌کوانت: سامانه معاملات الگوریتمی
  • فراشناسا: سامانه احراز هویت الکترونیکی
  • آواشو: خواندن هوشمند متن
  • آوانگار: تبدیل‌کننده هوشمند متن به صوت یا ویس
  • نویسه‌نگار: تبدیل‌کننده هوشمند تصاویر به متن

برترین شرکت های هوش مصنوعی ایران

عمده فعالیت این شرکت دانش بنيان، توسعه‌دهنده ابزار برای مشتریان، افزایش امنیت و غیره است. درآمد این شرکت از راه پرداخت حق اشتراک، پرداخت به‌ازای استفاده و غیره است.

پیشنهاد مطالعه: بررسی کاربردهای هوش مصنوعی در کشاورزی

۲. هوش مصنوعی در ایران شرکت دیتاک

دیتاک یکی دیگر از شرکت های هوش مصنوعی ایران است که در زمینه فناوری اطلاعات فعالیت می‌کند. این شرکت از سال 1396 راه‌اندازی شد. از مهم‌ترین اهداف این شرکت ایرانی، ساخت ابزارهایی در خصوص بازیابی اطلاعات، پردازش زبان طبیعی، یادگیری ماشین برای استخراج دانش و غیره است. مدیرعامل این شرکت غیر‌دانش‌بنیان، امیرحسین عسگری است و نهاد ریاست جمهوری، اسنپ، بانک‌شهر و برخی از شرکت‌های دولتی مانند سازمان برنامه و بودجه، از مشتریان اصلی این شرکت هستند. سکوی هوشمند پردازش داده، دیتاک تله بات و سامانه روابط عمومی، از مهم‌ترین محصولات این شرکت هستند که به‌زبان جاوا نوشته شده‌اند.

۳. فرآیند مدار پیشرو

دومین شرکت دانش بنیان این لیست، در سال 1396 در زمینه تسریع پروسه کاری و بهبود راه‌حل‌های نرم‌افزاری کسب‌و‌کارها فعالیت خود را آغاز کرد. زهرا شیخلر مدیرعامل این شرکت است. از محصولات این شرکت می‌توان به بات کاسکو، سامانه «هوش مصنوعی، پلن سازمانی و پنل خبرگزاری سرخبر» اشاره کرد. کاسکو، جزو اولین چت‌بات هوش مصنوعی صوتی در ایران است. از این ابزار، در مدیریت سرویس دسک‌ها، مراکز تماس، تعاملات بانکی، اپلیکیشن‌های مالی، وضعیت آب‌و‌هوا، نقشه مسیریابی و غیره استفاده می‌شود.

۴. امن موج

اگر به‌دنبال رباتیک ایرانی هستید که بتواند محتوا، متن، گفتار و تصاویر را پردازش کند، «امن موج» نیاز شما را برآورده می‌کند. یکی از نکات قوت محصولات این شرکت، امکان بازنشانی اشیا در تصاویر و ویدیو است. به همین دلیل یکی از موفق‌ترین شرکت های هوش مصنوعی ایران به شمار می‌رود. تلاش‌های این شرکت برای تولید محتوای 360 درجه‌ای، امکان جستجو در محتوای تصویری و ویدیو  و غیره به ثمر نشسته است و این محصولات در کسب‌و‌کارها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

از برنامه‌های محمدرضا تهوری، مدیرعامل این شرکت در خصوص تولید نرم‌افزار مخصوص پلتفرم‌هایی مانند اندروید، ای‌او‌اس، ویندوز و توسعه انواع نرم‌افزارها است. حاصل این برنامه‌ها، تولید اپلیکیشن‌هایی چون رضوان، تودید، سامانه معاملات الگوریتمی بازار بورس اوراق بهادار و کالای تهران، سامانه تحلیل اخبار و غیره است.

پیشنهاد مطالعه: معروفترین دانشمندان هوش مصنوعی در دنیا

۵. دیتامون

دیتامون، یکی از شرکت‌هایی است که روی کاغذ مشخص می‌کند در طرحِ صیانت، مشارکت داشته است. هدف این شرکت در ساخت این فناوری ها، سانسور متن و تصاویر است. خودنگار و رخ‌نگار از مهم‌ترین محصولات این شرکت است. مهدی حمدپورفرد، مدیرعامل این شرکت، در سال 1398، کسب‌و‌کار خود را راه‌اندازی کرده است. از مهم‌ترین مشتریان این شرکت، کسب‌و‌کارها و سازمان‌های دولتی است.

هوش مصنوعی در ایران

از هوش مصنوعی خودنگار، در دوربین‌های راهنمایی و رانندگی مورد استفاده قرار می‌گیرد و خودنگار، توانایی زیادی در خواندن پلاک خودروها به‌صورت خودکار و با دقت بالا دارد. حذف پس‌زمینه تصویر، تبدیل تصویر به متن، شناسایی اشیا در تصویر، تبدیل صوت به متن و حتی تبدیل متن به صوت و غیره، از محصولات تولید شده توسط دیتامون است. استفاده محصولات این شرکت، حدود 1 ماه رایگان است و پس از آن باید اشتراک آن را تهیه کنید.

۶. فناپ

یکی دیگر از شرکت های هوش مصنوعی ایران، فناپ است که فعالیت این شرکت، از سال 1384 آغاز شد. ابرآروان، خدمات آیو از مهم‌ترین محصولات این شرکت تهرانی است و سِمت مدیرعامل آن، برعهده شهاب جوانمردی است. نخستین تلویزیون اینترنتی کشور توسط این شرکت راه‌اندازی شد.

آموزش صفر تا صد یادگیری ماشین

 

شرکت فنا‌پ برای خدمات حمل‌و‌نقل، بانک، بورس، مدیریت تراکنش مالی و غیره ابزارهایی توسعه داده است. به‌نما و به‌خوان، دو تا از برجسته‌ترین محصولات شرکت فناپ است که در نظارت تصاویر و تشخیص پلاک خودرو، و پایش و کنترل ترافیک  به نیروی انتظامی کمک می‌کند. از مهم‌ترین مشتریان این شرکت، بانک‌ها، کنترل ترافیک تهران و غیره است.

۷. ایبو (Eboo)

ایبو که به هدف تولید نرم‌افزار و طراحی سایت‌های اینترنتی تولید شد. توانست ابزاری برای تبدیل عکس و PDF به Word، تولید کند. این پلتفرم ایرانی،  سرویس تبدیل گفتار به نوشتار هم تولید کرده است. ایرانسل و همراه‌اول، برخی از مشتریان این شرکت شمالی هستند.

برخی از مهم‌ترین خدمات Eboo، عبارتند از:

  • راه‌اندازی سایت در زمینه خرید، فروش و حسابداری آنلاین
  • تاسیس سایت در زمینه سامانه آزمون‌گیری آنلاین داوطلبین استخدامی شرکت‌های دولتی
  • تبدیل تصاویر و پی‌دی‌اف به ورد به‌صورت فایل متنی

پیشنهاد مطالعه: خطرات هوش مصنوعی برای بشریت

۸. راهکار پردازش ژرف (روشن)

اولین فعالیت راهکار پردازش ژرف (روشن)، در سال 1395 بود. این شرکت ایرانی، به‌دنبال طراحی نرم‌افزار پردازش صدا، ویدیو، تصویر و متن بوده است. از مهم‌ترین محصولات این شرکت،  می‌توان به پلتفرم «کشف»، «الفبا»، «هضم» و غیره اشاره کرد. علیرضا نوریان که مدیرعامل این شرکت است، یک محصول جدید به نام «حرف» تولید کرده است که هدف آن تبدیل گفتار به متن است.

۹. فن‌آفرینان زندگی نو (لایف وب)

سایت Alexa، محصول آمازون که رتبه سایت‌ها را مشخص می‌کرد یادتان است؟ لایف وب از سال 1389 فعالیت خود را آغاز کرد و یکی از محصولات این شرکت، الکسای ایرانی است و به‌عنوان یکی از پیشروترین شرکت های هوش مصنوعی ایران شناخته می‌شود. وزارت نیرو، شهرداری تهران، شرکت ملی گاز، قوه‌قضاییه و غیره از مهم‌ترین مشتریان این شرکت است. دیگر خدمات ساخته‌شده توسط فن‌آفرینان زندگی نو، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • الکسای ایرانی
  • بولتن سازن
  • گزارش‌های تحلیلی
  • سامانه استعلام نام، شغل، مکان و غیره
  • سامانه تحلیل‌گر برای فضای مجازی مانند لینکدین، توییتر و غیره

پیشنهاد مطالعه: ChatGPT چیست؟ سیر تا پیاز جادوگری به نام چت جی پی تی

۱۰. پایگاه جامع تحلیل محتوا – از برترین شرکت های هوش مصنوعی ایران

این پایگاه ایرانی، از سال 1398 راه‌اندازی شد و از مهم‌ترین اهداف پایگاه جامع تحلیل محتوا یا (CICAP)، بهبود سرویس‌هایی در زمینه تصویر، متن، صوت و ویدیو است. متن‌خوان فارسی آریانا از عصر گویش، «آوا» برای سرویس گفتاری، «سیما» برای استخراج هوشمند متن، «قلم» برای حل مشکل غلط‌های نگاری، استخراج کلید‌واژه و «سروش» برای  شناسایی سلامت ویدیو، 4 تا از مهم‌ترین محصولات ساخته شده توسط Catotalservices است.

هوش مصنوعی ایران

توپك هوشمند در زمینه تشخیص نشتی لوله‌ها، رایا داده، فناوران اطلاعات سخن، «پردازش هوشمند نور و رباتیک» و هوش مصنوعی نوژان،  چهار شرکت بعدی هستند که جزو بهترین شرکت‌های حوزه هوش مصنوعی در ایران هستند.

پیشنهاد مطالعه: هوش مصنوعی های رایگان و شگفت انگیز در دنیا

سخن پایانی

شرکت های هوش مصنوعی ایران هم مانند دیگر شرکت‌ها در کشورهای آسیایی و اروپایی محصولاتی بر پایه هوش مصنوعی تولید کرده‌اند. دیتامون و فناپ، دو شرکت هوش مصنوعی در ایران هستند که با سازمان‌های دولتی مانند نیروی انتظامی و غیره همکاری می‌کنند. كنفرانس هوش مصنوعی کمی در ایران برگزار می‌شود و احتمال انتقال تجربیات مدیر‌عاملان این شرکت‌ها به کسب‌و‌کارهای تازه‌کار، کم است.

آموزش مبانی هوش مصنوعی و یادگیری ماشین

 

نمایشگاه‌های انگشت‌شماری در ایران وجود دارند که مردم عادی توانایی بررسی محصولات و گفت‌و‌گو با سازندگان ابزارهای بر پایه هوش‌مصنوعی داشته باشند. اگر به‌دنبال یادگیری یا تاسیس شرکت هوش مصنوعی در ایران هستید، در قدم اول باید با زبان‌های برنامه‌نویسی مانند پایتون یا جاوا آشنا باشید که می‌توان گفت بذر پیشرفت در این کار است تا بتوانید هوش مصنوعی تولید کنید. شما در سایت مکتب‌خونه، می‌توانید در دوره‌های آموزش AI شرکت کنید.

کامل بهرامی

کامل بهرامی دانش‌آموخته کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم‌افزار از دانشگاه ارومیه است. به حوزه کامپیوتر، برنامه‌نویسی و فناوری اطلاعات علاقه‌مند‌ است و هم اکنون به عنوان عضو تیم سئو و مدیر تیم نویسنده‌های مکتب خونه در این مجموعه فعالیت می‌کند.

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. سلام
    مقاله ی خیلی خوبی بود.
    البته فکر میکنم شرکت های بسیاری در زمینه هوش مصنوعی در حال فعالیت هستن که در برخی موارد از شرکت هایی که نام بردید هم شناخته شده تر باشند ولی در این مقاله به اونها اشاره ای نشده.
    موردی که به نظرم میرسید این بود که اگر امکان داشته باشه، وب سایت این شرکت ها رو هم به صورت لینک در توضیحات هر کدوم قرار بدید. البته که موقع خواندن در موردشان جست و جو کردم ولی قرار دادن لینک میتونه به صورت مستقیم به وب سایت مورد نظر وصل کنه.
    متشکرم

    1. سلام و عرض ادب. بله حق با شماست و ممکنه شرکت های هوش مصنوعی ایرانی دیگری در این مطلب از قلم افتاده باشند. انشالله در بروزرسانی های بعدی این مسئله را مد نظر قرار خواهیم داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا