مدیریت

هر آنچه لازم است درباره مدیریت دولتی بدانید!

مدیریت دولتی شامل فرآیندیست برای حل کردن مسائلی که مربوط به تأمین اهداف سازمان و با استفاده مؤثر از منابع کمیاب در محیطی که در حال تغییرات است.

اداره امور دولتی دارای پیشینه ای طولانیست و فردی که می خواهد در آن مدیریت کند شخصی است که مسئولیت عملکرد افراد زیادی را در سازمان برعهده دارد و این فرد با سرپرست،رهبرگروه،مدیربخش،مدیر اداره و معاون فعالیت دارد.

 

ویدیو پیشنهادی : مدیریت
مدیریت

 

هدف‌ رشته‌ مدیریت‌ دولتی‌

هدف از این رشته آموزش نیروی انسانی متخصص مورد نیازسازمان ها، اداره ها و شرکت های دولتی و خصوصی و نیز آشنایی دانشجویان باکاربرد روشهای علمی در مدیریت و همچنین تربیت‌ مدیران‌ شایسته‌ای ‌است‌ که‌ بتوانند وظایف‌پنجگانه‌ محوله‌ را به‌ بهترین نحو در سازمان‌ها وتشکیلات‌ دولتی‌ کشور انجام‌ دهند.

دوره کارشناسی مدیریت دولتی یکی از دوره های تحصیلی آموزش عالی است و هدف از تشکیل این دوره آموزش نیروی انسانی متخصص مورد نیاز سازمانها، اداره ها، موسسه ها و شرکتهای دولتی و خصوصی دولتی و خصوصی و نیز آشنایی دانشجویان با کاربرد روشهای علمی در حرفه ی مدیریت است.

شرکت کنندگان و دانش پژوهان در این دوره افزون بر آشنایی با مسائل نظری دانش مدیریت با کاربرد های این رشته نیز آشنا می شوند. ضرورت و اهمیت این دوره در آشنا سازی مدیران رده های گوناگون با نقش اصلی رشته مدیریت در سازمان ها و موارد استفاده این دانش، و همچنین تربیت نیروی متخصص به عنوان رابط بین مدیران و کارمندان اداری و فنی که معمولاً عهده دار مسؤولیت اجرایی و سرپرستی واحد ها را خواهند شد، می باشد.

 

ویدیو پیشنهادی : مدیریت منابع انسانی
مدیریت منابع انسانی

 

رشته مدیریت دولتی

 آینده شغلی مدیریت دولتی

در این دوره نیروی انسانی متخصص برای سازمان ها، مؤسسات ،ادارات و شرکت های دولتی و خصوصی آموزش داده می شود و فارغ التحصیلان می توانند در بخش های گوناگونی از ادارات دولتی و خصوصی جذب شوند. اما این امر مهم منوط به کسب مهارت های لازم و کاربردی ضمن تحصیل و کسب تجربه می باشد و تنها با اخذ مدرک دست یافتنی نیست.

آینده شغلی مدیریت دولتی

برای تحصیل در رشته مدیریت دولتی چه چیزهایی مورد نیاز است؟

  • علاقه مندی به فراگیری دقیق مفاهیم و مباحث مدیریتی و اداری (بسیار مهم)
  • قدرت و توان ادراک، تجزیه و تحلیل،تدبیر و نهایتا حل مشکلات مدیریتی
  • کسب مهارت های عمومی و تخصصی لازم در این حرفه (زبان، ICDL و … )

گرایش های مدیریت دولتی چیست ؟

مدیریت دولتی در مقطع کارشناسی ارشد در ۵ گرایش دانش جو می پذیرد که این گرایش‌ها در ۲۰ واحد درسی مشترک بوده وتفاوت آنها تنها در ۸ واحد درسی است که در هر گرایش متفاوت است.

  • ساختار و تشکیلات و روش‌ها
  • مدیریت سیستم های اطلاعاتی
  • مدیریت منابع انسانی
  • تحول سازمانی
  • مدیریت مالی دولتی

معرفی رشته مدیریت دولتی و  مزایا و معایب رشته مدیریت دولتی

باید بگوییم رشته مدیریت دولتی شرایط فعلی از بازارکار راضی کننده ای برخوردار نیست ،علت اصلی این موضوع را باید در انتخاب رشته افرادی که فارق التحصیل این رشته شده اند جستجو کرد. زیرا که اگر ویژگی‌های شخصیتی و علایق آنها با این رشته مرتبط و سازگار بود احتمال موفقیت آنها به مراتب افزایش پیدا می‌کرد،کسانی که در این رشته به موفقیت چندانی دست می یابند آن هایی هستند که علاوه بر پاس کردن واحد های درسی شان، مهارت های گوناگونی را که مرتبط با این رشته هستند؛بیاموزند.

اما این موضوع بدان معنا نیست که فارغ التحصیلان این رشته همگی بیکار هستند بلکه هر یک از آن ها ممکن است در بخش های مختلف مشغول به کار شوند اما محل کسب و کارشان ارتباطی با دانش تخصصیشان نداشته باشد از دیگر ایرادات این رشته این است که مدیریت دولتی با بسیاری از رشته ها و گرایش های مدیریت همپوشانی دارد و لزوما سازمان ها و موسسه ها برای استخدام کارمندان تاکیدی روی فارغ التحصیلان مدیریت دولتی ندارند و ممکن است از زیرشاخه های دیگر مدیریت نیز استخدام کنند. لازم به ذکر است با توجه به پذیرش بالای دانشگاه ها در زمینه مدیریت دولتی این رشته به مرز اشباع رسیده است.

باوجود همه ی این مسائل و مشکلات رشته مدیریت دولتی برای پیشرفت و توسعه سازمان ها امری ضروری و ارزشمند تلقی می شود از دیگر مزایای این رشته این است که فارغ التحصیلان رشته مدیریت دولتی دایره شغلی بسیار گسترده ای دارند و می توانند در بخش های مختلفی از یک سازمان مشغول به کار شوند.

وجود آن ها باعث بهبود کارکرد ها و عملکرد های سازمان می شود.  آن ها می توانند در بخش های مختلفی نظیر منابع انسانی، سیستم های اطلاعاتی سازمان، یا در تشکیلات سازمانی با سمت های کارشناس اداری، امور کارکنان، برنامه ریزی پرسنلی، ارزیابی عملکرد سازمان، حقوق و دستمزدها، تحول اداری، و … مشغول به کارشوند همچنین درصد زیادی از  آزمون های استخدامی که هرساله برگزار می شود به فارغ التحصیلان رشته مدیریت دولتی نیاز مندند.

اما با وجود تمامی این مزایا و معایب این نوید را به دانشجویان رشته مدیریت دولتی می دهیم که اگر با آگاهی و علاقه و بر اساس ویژگی‌های شخصیتیشان وارد این رشته شوند و با علاقه ی زیاد در آن تحصیل کنند و همواره، سایر مهارت ‌های جانبی خود را نیز توسعه دهند، می‌توانند در بازار کار آینده خود نقش به مراتب مؤثرتر و بالاتری نسبت به فارغ التحصیلان سایر رشته‌ها ایفا کنند.

 

ویدیو پیشنهادی : مدیریت محصول
مدیریت محصول

 

مهم ترین وظایف یک مدیر دولتی عبارتند از؛

  • برنامه ریزی درباره ماموریت ها، اهداف و اقدامات لازم برای رسیدن به آن ها و اجرای برنامه ریزی درست و به موقع
  • سازماندهی کارهای سازمان و تصمیم گیری در مورد کارهای مورد نیاز و وظایف مطرح شده و قراردادن آن ها در یک چارچوب تصمیم گیری یا ساختار سازمانی با نظم کافی
  • تقسیم کار متناسب و عادلانه بین کارکنان
  • هدایت و رهبری گروه ها و افراد سازمان برای تعیین اهداف سازمان و رسیدن به آن
  • کنترل و نظارت بر عملکرد ها و نحوه انجام وظایف کارکنان به منظور نیل به اهداف سازمان
  • عملیات‌ امور استخدامی‌ یا کارگزینی‌ کارکنان‌جدید

رشته مدیریت دولتی برای چه کسانی مناسب است؟

اولین معیار برای انتخاب و ورود به رشته ی مدیریت دولتی باید علاقه به این رشته باشد. علاوه بر این دانشجویان این رشته باید از روابط عمومی بالا و فن سخنوری و زبان بدن برخوردار باشند تا بتوانند در راستای  پیشبرد اهداف، دیگر کارکنان سازمان را برای انجام دستورات و تصمیم گیری ها قانع و مشتاق کنند. دانشجویان مدیریت دولتی چون وظیفه ی رهبری و هدایت گروه را برعهده دارند به همین علت باید اعتماد به نفس بالایی داشته باشند.

در ضمن آشنایی با مهارت های هفتگانه کامپیوتر ICDL و زبان انگلیسی برای موفقیت دانشجویان مدیریت دولتی در حرفه خود بسیار پر اهمیت است و کمک بسیار زیادی به آن ها می کند.

فارغ التحصیل رشته مدیریت دولتی در چه کارها و صنایعی می‌تواند شاغل شود؟

دانش آموختگان مدیریت دولتی در اعم از واحد های اداری وخدماتی وزارتخانه ها، شهرداری ها، دانشگاه ها، بیمارستان ها، و … می توانند مشغول به کار شوند.

از آنجایی که هر بنگاه و سازمانی به تعدادی مدیر نیاز دارد، امکان اشتغال در تمامی سازمان‌ها و بنگاه‌های تولیدی و خدماتی برای افراد فارغ التحصیل در این رشته امکان‌پذیر است. لذا امکان اشتغال در طیف وسیعی از همه سازمان ها و شرکت های دولتی نظیر وزارتخانه‌ها، سازمان‌های دولتی، پژوهشکده‌ها، دانشگاه‌ها، شهرداری‌ها، بیمارستان‌ها، بنگاه‌های تولیدی، کارخانه‌ها و … برای فارغ التحصیلان این رشته وجود دارد.

 

ویدیو پیشنهادی : مدیریت مالی
مدیریت مالی

 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا