برنامه نویسی و IT

راهنمای انتخاب مسیر شغلی برنامه نویسی

راهنمای انتخاب مسیر شغلی برنامه نویسی

بی‌شک همه ما می‌دانیم که امروزه، استفاده از اینترنت و تلفن‌های هوشمند تا چه حد در زندگی روزمره افراد تاثیر داشته و تا چه اندازه این ابزار‌های دیجیتال کاربردی هستند؛ حتی کوچک‌ترین اموری مثل سفارش غذا نیز با استفاده از بستر اینترنت و به کارگیری تلفن‌های همراه صورت می‌گیرد. آینده برنامه نویسی با شگفتی‌های بسیاری همراه بوده و قطعاً می‌تواند زندگی افراد را به طرز موثری تحت تأثیر قرار دهد.

همین کاربرد موبایل، اینترنت و اپلیکیشن‌ها در زندگی امروزی باعث اهمیت پیدا کردنِ برنامه نویسی و تبدیل شدن آن به یکی از مشاغل پر طرفدار گردیده است.

 

 

برنامه نویسی شغلی پرطرفدار اما حساس و دقیق است که میزان درامد خوبی دارد و افراد بسته به علاقه، استعداد و تلاش خود می‌توانند اقدام به یادگیری زبان برنامه نویسی مورد نظر نموده و برای اشتغال در این حرفه اقدام کنند.

زبان های برنامه نویسی مختلفی وجود دارند که هر یک مسیر شغلی خاص خود را داشته و شما را به سوی هدف و کسب‌وکار خاصی سوق می‌دهند، در این مقاله به مسیر شغلی برنامه نویسی با چند زبان مختلف اشاره نموده و توضیحات لازم را برایتان بازگو می‌کنیم؛

 

راهنمای انتخاب مسیر شغلی برنامه نویسی

برنامه نویس کیست و چه کاری انجام می‌دهد؟

قبل از هر چیز باید بدانید که شغل برنامه نویسی دقیقاً شامل چه فعالیت‌هایی می‌شود و به چه فردی برنامه نویس می‌گویند.

یک برنامه نویس فردی است که کدهای خاصی را به وسیله یک ابزار هوشمند مثل کامپیوتر وارد سیستم نموده و به او می‌گوید که دقیقاً چه کاری باید انجام شود. این تعریف ساده می‌تواند مفهوم را برساند اما شاید بخواهید تعریف دقیق‌تر و گسترده‌تری را نیز مطالعه کنید؛

برای نمونه می‌توان یک توسعه‌دهنده نرم‌افزار را مثال زد که برای یک طرح گرافیکی یا مفهوم خاص که به عنوان پروژه به او واگذار شده است، کدنویسی می‌کند و در حقیقت به کامپیوتر تفهیم می‌نماید که چگونه پروسه‌های مختلف را اجرا نماید تا به هدف مورد نظر دست پیدا کند.

معمولاً یک برنامه نویس به خلق و ساختن چیزی می‌پردازد که پایه و اساس آن، اِلمان‌های طراحی شده توسط اشخاص دیگر می‌باشد. البته برخی برنامه نویسان خودشان، هم به طراحی و هم به کدنویسی تا رسیدن به نتیجه نهایی می‌پردازند.

آینده برنامه نویسی

آینده برنامه نویسی بسیار روشن و کاربردی خواهد بود، چراکه سمت و سوی جامعه به طرف پیشرفت تکنولوژی و اتوماسیونی شدن اکثر کارها جهت دارد و این یعنی، به جان خریدنِ سختی‌های مربوط به کسب مهارت در این رشته ارزش رسیدن به جایگاه مورد نظر را دارد.

اگر قصد دارید در مسیر شغلی برنامه‌نویسی قدم بگذارید ابتدا باید پاسخ سوالات زیر را پیدا کنید؛

  • چرا می‌خواهید برنامه نویس شوید؟
  • چرا می‌خواهید برنامه نویسی یاد بگیرید؟
  • قصد دارید با دانش جدیدتان چه کاری انجام دهید؟
  • آیا نسبت به یادگیری برنامه نویسی جدی هستید؟
  • و در نهایت باید بدانید که میخواهید چه نوع برنامه نویسی انجام دهید؟

قبل از آن که اقدام به یادگیری برنامه نویسی نمایید باید در رابطه با انواع مختلف زمینه‌های کاری، اطلاعات کسب کرده و حوزه فعالیت خود را مشخص نمایید. در ادامه برخی از رایج ترین و بهترین انواع برنامه نویسان را به شما معرفی خواهیم کرد؛

آینده برنامه نویسی

مسیر شغلی برنامه نویسی اندروید

از آنجایی که میزان استفاده از تلفن‌های هوشمند در سراسر جهان با رشد چشمگیری مواجه شده و استفاده از اپلیکیشن‌های جدید نیز برای عموم افراد جذاب و کاربردی می‌باشد، می‌توانید در مسیر شغلی برنامه نویسی اندروید قرار گرفته و پس از یادگیری زبان مورد نظر به شمارِ توسعه‌دهندگان اپلیکیشن‌های موبایل در سیستم‌عامل اندروید بپیوندید.

امروزه یکی از سودآورترین مشاغل همین حوزه برنامه نویسی اندروید می‌باشد، لذا یادگیری زبان اندروید می‌تواند آینده برنامه نویسی خوبی را برایتان رقم بزند.

مسیر شغلی برنامه نویسی وب

در این مسیر، توسعه‌دهندگان وب، به دو دستۀ توسعه‌دهندگان Front-end  و توسعه‌دهندگان Back-end  تقسیم می‌شوند؛

برنامه نویسان Front-end با هدف ایجاد یک ظاهر و شکل و شمایل مناسب برای نمایش محتوای یک وب سایت به کدنویسی می‌پردازند.

البته نوع سومی از برنامه نویسی نیز تحت عنوان  Full-stack وجود دارد که به افرادی‌ اطلاق می‌شود که به طور مسئول نوشتن کد‌های Front-end  و Back-end یک وب‌سایت می‌باشند.

 

مسیر شغلی برنامه نویسی پایتون

پایتون یکی از ضروری‌ترین و مهم‌ترین زبان‌های برنامه نویسی است که قابلیت تطبیق پذیری بالایی داشته و به عنوان یک زبان رایج و متداول در سراسر جهان شناخته می‌شود.

برای افرادی که قصد فعالیت در حوزه توسعه نرم‌افزار و یا علوم داده‌ای را دارند، پایتون می‌تواند گزینه بسیار مناسبی محسوب شود.

از طرفی زبان پایتون بسیار به‌روز بوده و در فناوری‌های جدیدی مثل هوش مصنوعی و یادگیری ماشین نیز از کاربردهای آن استفاده می‌شود، از همین‌رو می‌توان آینده برنامه نویسی با این زبان را بسیار روشن دانست.

 

مسیر شغلی برنامه نویسی پایتون

مسیر شغلی برنامه نویسی جاوا

در صورتی که می‌خواهید خیلی سریع و آسان وارد حرفه برنامه نویسی شوید، می توانید زبان جاوا را انتخاب کنید. یکی دیگر از زبان‌های تطبیق پذیر و پرکاربرد در دنیای برنامه نویسی در کنار پایتون، همین زبان جاوا می‌باشد.

برای برنامه نویسان مبتدی و افرادی که زیاد با منطق برنامه نویسی آشنایی ندارند، یادگیری جاوا بسیار آسان است چرا که می‌توان مثل زبان انگلیسی آن را خوانده و یاد گرفت.

مسیر شغلی برنامه نویسی c

با توجه به جایگاه خاص و اهمیت بالای زبان برنامه نویسی c یادگیری این زبان به عنوان پایه و اساس دیگر زبان های برنامه نویسی می‌تواند بسیار کاربردی و کارآمد باشد.

بسیاری از زبان‌های برنامه نویسی با الهام بخشی از زبان c به وجود آمده‌اند و بدیهی است که یادگیری این زبان می‌تواند درکی عمیق و منطقی کاملی، از نحوه برنامه نویسی را برای افراد روشن نماید.

مسیر شغلی برنامه نویسی c در ابتدا کمی پیچیده و دشوار خواهد بود اما در نهایت با یادگیری این زبان می‌توانید به راحتی کد نویسی کرده و حتی با توجه به پیش‌زمینهء ذهنی ایجاد شده، به راحتی اقدام به یادگیری دیگر زبان‌های برنامه نویسی نمایید و به شغل مورد نظر دست پیدا کنید.

وبینار مسیر شغلی

محدوده فعالیت برنامه نویسی بسیار گسترده است و در این راه می‌توان به حوزه‌های مختلفی مثل نوشتن نرم‌افزار‌های کامپیوتری با زبان های c، جاوا، پایتون و غیره اشاره نمود.

طراحی اپلیکیشن‌های موبایل، برطرف کردن خطاها، توسعه و به روزرسانی برنامه‌های موجودط توسعه و یا طراحی صفحات وب و بسیاری از موارد دیگر نیز همگی از فعالیت‌هایی هستند که با برنامه نویسی به انجام می‌رسند و سرعت پیشرفت آن‌ها نیز هر روز در حال افزایش است.

اگر کمی در سایت‌های کاریابی جستجو کنید، قطعاً با موقعیت‌های شغلی مختلفی مواجه می‌شوید که همگی با دشته برنامه نویسی پیوند خورده‌اند.

منابع مختلفی وجود دارند که با استفاده از آن‌ها می‌توانید زبان ‌برنامه‌نویسی مورد نظرتان را یاد بگیرید و از آنجایی که بستر اینترنت برای یادگیری، آموزش، تمرین و در نهایت پیدا کردن یک شغل ایده آل می‌تواند کاربردی و مناسب باشد، شرکت در وبینار‌های مختلفی که با هدف هدایت شما در مسیر شغلی موردنظرتان برنامه ریزی شده‌اند نیز بسیار مفید خواهند بود.

پاسخ به سوالات مهم در وبینار مسیر شغلی

در یک وبینار مسیر شغلی برنامه نویسی، به سوالات مهمی پاسخ داده خواهد شد که از جمله مهمترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مسیر شغلی یک برنامه‌ نویس چیست؟
  • گزینه‌های شغلی یک برنامه‌ نویس کدامند؟
  • کدام مسیر شغلی برنامه‌ نویسی مناسب‌تر می‌باشد؟
  • درآمد برنامه‌ نویسان چقدر است؟
  • برای شروع کدام زبان برنامه‌ نویسی مناسب است؟
  • نحوه یادگیری زبان مورد نظر چگونه است؟
  • منابع مفید کدامند؟
  • آینده برنامه نویسی چگونه است؟
  • مهاجرت با داشتن مهارت برنامه نویسی چگونه است؟

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا