آموزش های اپلایبرنامه نویسی و ITمهندسی

اپلای مهندس کامپیوتر/بهترین گرایش کامپیوتر برای اپلای

شرایط اپلای برای مهندس کامپیوتر

اپلای مهندسی کامپیوتر
بهترین گرایش کامپیوتر برای اپلای

رشته کامپیوتر رشته‌ای مناسب برای اپلای است چرا که فرصت‌های شغلی خوبی نه‌تنها در ایران به ویژه در خارج از کشور برای فارغ‌التحصیلان مهیا است. انتخاب بهترین گرایش کامپیوتر برای اپلای یکی از دغدغه‌های دانشجویان کارشناسی برای ادامه تحصیل در خارج از کشور است؛

به این دلیل که هرکدام از گرایش‌ها موقعیت‌های متفاوتی را فراهم کرده است.

با توجه به اهمیت این موضوع و نیاز دانشجویان به کسب اطلاعات در رابطه با شرایط گرایش‌ها در کشورهای دیگر، قصد داریم به تشریح کامل این مطلب بپردازیم.

بهترین گرایش کامپیوتر برای اپلای

فارغ‌التحصیلان کامپیوتر از فرصت‌های شغلی خوبی برخوردار هستند و حتی در شرایط کرونا هم با وجود محدود شدن فعالیت‌های فیزیکی موقعیت‌های شغلی برای مهندسان کامپیوتر نه‌تنها کم نشده بلکه از رونق خوبی هم برخوردار شده است؛ چرا که فعالیت‌های این رشته قابلیت دورکاری خوبی دارند بدون آن‌که از کیفیت کار کاسته شود.

در عصر دیجیتال که با رونق بازار کار کامپیوتر مواجه هستیم این رشته در خارج از کشور نیز طرفداران و متقاضیان زیادی برای شغل و ادامه تحصیل دارد، حجم زیادی از این متقاضیان نیز در ایران هستند که به دنبال انتخاب بهترین گرایش کامپیوتر برای اپلای هستند.

بدون اغراق می‌توان گفت اکثر گرایش‌های کامپیوتر آینده‌ی خوبی دارند چرا که تمامی صنایع در حوزه‌های مختلف به کاربرد کامپیوتر در فرآیندهای خود نیاز دارند؛ اما بر حسب علاقه افراد بهترین‌ها متفاوت خواهند بود.

بهترین گرایش کامپیوتر برای اپلای
بهترین گرایش کامپیوتر برای اپلای

یکی از عوامل تأثیرگذار در پیشرفت تکنولوژی استفاده از مهندسی و علوم کامپیوتر در بخش‌های مختلف فناوری است، به همین دلیل داشتن زبانی قوی برای برقراری ارتباط با سایر رشته‌ها و حوزه‌ها از الزامات ماندن و پیشرفت در این رشته است.

به طوری که توصیه می‌شود علاوه بر اینکه تسلط به زبان انگلیسی واجب است، یادگیری زبان‌هایی مانند چینی، آلمانی و فرانسوی هم توصیه می‌شود.

چرا که بیشتر کارفرمایان را از این کشورها برخواسته‌اند و چشم پوشی به این زبان می‌تواند فرصت‌های خوب شغلی را از دست بدهد.

نکات مهم در اپلای مهندسی کامپیوتر

یکی از نکات مهم در اپلای به دانشگاه‌های خارجی داشتن مدارک زبان آیلتس و تافل است تا بتوان از دانشگاه‎‌‌های برتر مهندسی کامپیوتر مانند: مؤسسه فناوری ماساچوست، دانشگاه استنفورد، مؤسسه فناوری فدرال زوریخ و دانشگاه کمبریج پذیرش گرفت.

یکی از نکات مثبت مؤثر در بهترین گرایش کامپیوتر برای اپلای، داشتن توانایی‌هایی است که دانشجویان کارشناسی باید به آن‌ها تسلط داشته باشند تا شانس قبولی آن‌ها در فرآیند پذیرش بیشتر شود؛ بطور مثال توانایی در طراحی و آزمایش و تجزیه و تحلیل داده‌ها، طراحی سیستم، تدوین و حل مشکلات مهندسی، توانایی استفاده از تکنیک‌ها و روش‌های مدرن در مسائل پیچیده مهندسی

بنابراین اگر به دنبال بهترین گرایش کامپیوتر برای اپلای هستید باید مهارت‌هایی که مورد نیاز این گرایش‌ها است را نیز در خود تقویت کنید.

انتخاب بهترین گرایش کامپیوتر برای اپلای را نمی‌توان کاری دشوار تصور کرد چرا که دانشگاه و کشورهای متقاضی دارای شرایطی برای پذیرش هستند مه شما باید مطابق با علاقه و استعداد خود بهترین گرایش کامپیوتر برای اپلای انتخاب کنید.

رشته مهندسی کامپیوتر به طور کلی دارای گرایش‌های نرم‌افزار، سخت‌افزار، امنیت اطلاعات، تجارت الکترونیک، معماری کامپیوتر، مکاترونیک، شبکه‌های کامپیوتری، الگوریتم‌ها و محاسبات مهندسی و هوش مصنوعی است.

گرایش‌های مقطع ارشد مهندسی کامپیوتر

گرایش‌های مهمی که در مقطع ارشد در دانشگاه‌های خارج از کشور بطور معمول ارائه می‌شود عبارت‌اند از:

گرایش رایانش امن، گرایش شبکه، گرایش هوش مصنوعی و رباتیک، گرایش مهندسی الگوریتم‌ها و محاسبات، گرایش معماری سیستم‌های کامپیوتری و گرایش مهندسی نرم‌افزار

بهترین گرایش کامپیوتر برای اپلای
بهترین گرایش کامپیوتر برای اپلای

ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری گرایش‌های زیادی دارد؛ پس از انتخاب گرایش مورد نظر در هر کدام از مقاطع تحصیلی مهارت‌های ویژه‌ای فرا خواهید گرفت، بطور کل این مهارت‌ها شامل: طراحی و توسعه سیستم‌های یکپارچه، حل مشکلات فنی کامپیوتری و طراحی و استفاده از ابزارهای پیشرفته مهندسی است.

داوطلبان برای پذیرش در دانشگاه مدنظر خود به ویژه ورود به دانشگاه‌های آمریکا، باید در آزمون‌های GRE, ACT و SAT شرکت کرده و نمره‌ای قابل قبول در این آزمون‌ها بدست آورند. در صورتی که دانشجویان مقاله علمی هم در رزومه خود داشته باشند شانس بیشتری برای پذیرش خواهند داشت.

علوم کامپیوتر یا مهندسی کامپیوتر کدام برای اپلای بهتر است؟

علوم کامپیوتر و مهندسی کامپیوتر به لحاظ پایه مباحث آموزشی در یک سطح هستند اما علوم کامپیوتر بیشتر به افرادی توصیه می‌شود که به دنبال علم بوده و قصدی جدی برای اپلای دارند؛ چون در خارج از کشور برخلاف ایران این رشته از اهمیت بالایی برخوردار بوده و فارغ‌التحصیلان این رشته بها داده می‌شود.

اما اگر خیلی به دنبال مباحث پایه‌ای و ریشه‌ای از کامپیوتر نیستید و عشق کار با سیستم را دارید و به اپلای هم فکر می‌کنید مهندسی کامپیوتر برای شما ایده‌آل خواهد بود.

از طرفی چون این رشته علوم کامپیوتر با تقاضای کمی مواجه است قبولی در دانشگاه براحتی ممکن می‌باشد و می‌توانید با رتبه‌ای نه چندان بالا در دانشگاه‌های مطرحی همچون دانشگاه صنعتی شریف هم قبول شوید که قطعا در آینده در روند اخذ پذیرش از دانشگاه‌های خارج از کشور هم مؤثر خواهد بود؛

در حالی که رشته مهندسی کامپیوتر به دلیل تقاضای بالا امکان قبولی با رتبه‌ی بالا در دانشگاه‌های محبوب را نخواهید داشت.

بهترین گرایش کامپیوتر برای اپلای کدام است؟

رشته مهندسی به لحاظ شانس قبولی از طریق ادامه تحصیل یکی از سخت‌ترین رشته‌ها است چرا که دانشگاه‌های خارج از کشور تنها تمایل به سرمایه‌گذاری بر روی دانشجویان ممتاز و معدل بالا دارند؛ از طرفی چون هزینه‌های تحصیل و زندگی برای دانشجویان ایرانی در کشورهای آمریکایی و اروپایی بالا است، لذا بورس تحصیلی بهترین گزینه است.

در انتخاب گرایش و دانشگاه مورد نظر خود و حتی انتخاب کشور باید به این نکته توجه داشته باشید که کشور مقصد به دنبال چه نیروی کاری در حوزه مهندسی کامپیوتر است و بعد آن بهترین گرایش کامپیوتر برای اپلای انتخاب کنید؛ چرا که اگر گرایشی را انتخاب کنید که به لحاظ بار اقتصادی مورد توجه دانشگاه و کشور مقصد نباشد، در پیدا کردن شغل و یا حتی انجام کارهای پژوهشی با مشکل روبه‌رو خواهید شد.

انتخاب کشوری صنعتی برای ادامه تحصیل در انتخاب بهترین گرایش کامپیوتر برای اپلای مؤثر است؛ جذب شغلی در کشورهای صنعتی برای رشته مهندسی و علوم کامپیوتر بالا است. آلمان یکی از این کشورهای صنعتی است که دارای تقاضای بالای جذب در نیروی کار مهندسی کامپیوتر است.

مهندس نرم‌افزار
مهندس نرم‌افزار

در بین گرایش‌های گفته شده در مهندسی کامپیوتر گرایش نرم‌افزار و توسعه آن بیشترین تقاضا را از طرف کشورهایی مانند بلژیک، جمهوری چک، دانمارک، استونی، فرانسه، روسیه، آمریکا، ژاپن و… دارد. این گرایش علاوه بر تقاضای بالا به تبع از درآمد خوبی هم در کشورهای گفته شده خواهد داشت.

در کنار داشتن گرایش نرم‌افزار اگر در مقطع کارشناسی ارشد گرایش‌های مانند هوش مصنوعی، امنیت شبکه و… را هم انتخاب کنید تأثیری ویژه در میزان دریافتی شما خواهد داشت؛ پس می‌توان به این نتیجه رسید که در رشته مهندسی کامپیوتر هر رشته میزان تحصیلات شما بالاتر باشد حقوق بیشتری را هم دریافت خواهید کرد.

تأثیر زبان در اخذ پذیرش و موقعیت‌های شغلی

اگر به یاد داشته باشید گفتیم تسلط به زبان انگلیسی و داشتن مدرک زبان آیلتس و تافل با نمره بالا در پذیرش شما تأثیر به‌سزایی خواهد داشت و به تبع می‌توانید موقعیت‌های شغلی خوبی را در کشورهای انگلیسی زبان مانند لندن، هلند، بلژیک، استرالیا و… داشته باشید.

اما همان‌طور گفتیم یادگیری و دانستن زبانی دیگر به ویژه فرانسوی، چینی و ژاپنی در ارتقای شغلی و تحصیلی شما مفید خواهد بود.

این موضوع بر کسی پوشیده نیست که کشورهایی مانند چین و ژاپن که انگلیسی زبان غالب آن‌ها نیست، از رشد چشمگیری در حوزه کامپیوتر، فناوری اطلاعات و تکنولوژی هستند.

بنابراین اگر قصد آن را دارید تا در کنار تحصیل یا حتی پایان آن پیشرفتی خارق‌العاده در مهندسی کامپیوتر داشته باشید، توصیه می‌کنیم گرایشی را انتخاب کنید که متقاضی آن اینگونه کشورها باشند.

اپلای برای دکتری کامپیوتر

دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در مقطع دکتری رشته مهندسی کامپیوتر را دارند، باید ضمن گذراندن دوره پژوهش در دوره کارشناسی ارشد گرایش خود در دوره دکتری را هم انتخاب کنند؛ دوره دکتری مهندسی کامپیوتر ۳ الی ۵ سال طول می‌کشد.

دانشجویان با انتخاب گرایش خود طی این مدت زمان به تحقیق و پژوهش در زمینه‌ی مربوطه پرداخته و مطالعات خود را تخصصی‌تر ادامه می‌دهند. دروسی که در این دوره پشت‌سر باید بذارند برنامه‌های تئوری و تحقیقاتی را شامل می‌شود و متناسب با گرایش خود به فعالیت‌های پژوهشی می‌پردازند.

گرایش‌های دوره دکتری در مهندسی کامپیوتر

موضوعاتی که دانشجویان در دوره دکتری می‌تاونند به آن‌ها بپردارند و فعالیت‌های تحقیقاتی و بهترین گرایش کامپیوتر برای اپلای دکتری را انتخاب کنند، شامل:

مدل‌سازی، هوش مصنوعی، سیستم‌های توزیع، ادغام داده‌ها، پایگاه داده، تضمین اطلاعات، مشکلات امنیتی، برنامه‌های کاربردی امنیتی، پردازش تصویر، ربات‌ها، شبیه‌سازی، قابلیت اطمینان، مدل‌سازی اطلاعات، تعامل انسان و کامپیوتر، بازسازی سه بعدی، واقعیت مجازی و سیستم‌های جاسازی شده

مطابق با موضوعات پژوهشی که در دوره دکتری مهندسی کامپیوتر وجود دارد، گرایش‌های زیر را می‌توان این مقطع دنبال کرد:

هوش مصنوعی
هوش مصنوعی

معماری سیستم‌های کامپیوتری

نرم‌افزار و الگوریتم‌ها

هوش مصنوعی

شبکه و رایانش

در رشته مهندسی کامپیوتر به سبب مهارتی که در سطوح بالایی تحصیل دانشجویان کسب می‌کنند، فرصت‌های شغلی خوب با درآمد بالایی هم برای فارغ‌التحصیلان از این رشته در مقاطع بالاتر دارد؛ به همین دلیل اپلای برای مقطع دکتری نیاز به مهارت‌های بالا دارد.

مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش در این مقطع: انگیزه‌نامه تحصیلی، رزومه و سوابق کاری، تأییدیه مقالات علمی منتشر شده، پروپوزال تحقیقاتی در مورد رشته مورد نظر، ترجمه رسمی از صفحه آخر پایان‌نامه، کپی از صفحات اول پاسپورت، ترجمه رسمی از همه مدارک دانشگاهی، کپی از مدرک تافل، GRE و GMAT و حداقل ۴ توصیه‌نامه تحصیلی

کلام پایانی

رشته مهندسی کامپیوتر از جمله رشته‌های پرطرفدار برای تحصیل و اپلای است اما اینکه مقصد شما چه دانشگاه و کشوری باشد در انتخاب بهترین گرایش کامپیوتر برای اپلای تأثیر خواهد گذاشت؛ داشتن اطلاعات کافی درباره‎‌ی شرایط هر کدام از کشورها برای پذیرش و آگاهی کامل از نقشه راه اپلای می‌تواند شما را خیلی سریعه به نتیجه دل‌خواهتان برساند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا