مالی و سرمایه‌گذاری

بهترین سرمایه‌گذاری در زمان تحریم

بهترین سرمایه‌گذاری در زمان تحریم : سرمایه گذاری یکی از ارکان مهم در اقتصاد یک کشور است. در شرایط فعلی، با وجود فشارهای زیاد به دلیل تحریم‌ها، کاهش روز به روز ارزش پول داخلی و افزایش روزافزون نرخ تورم را شاهد هستیم. در این شرایط، سوال اکثر سرمایه‌گذاران این است که در کدام بازار سرمایه‌گذاری کنیم بهتر است؟ در شرایط تحریم و رکود، کدام سرمایه‌گذاری سود بیشتری دارد؟

سرمایه‌گذاری عامل مهم در در تحولات اقتصادی به حساب می‌آید. با سرمایه‌گذاری درست در دوره‌ی تحریم‌ها و شرایط رکودی، دارایی شما دارای سوددهی خواهد بود و ارزش آن حفظ می‌شود.

تحریم‌ها آسیب زیادی به اقتصاد کشور می‌زنند؛ زیرا سرمایه‌گذاری کشور خارجی، یک عامل برای رشد اقتصادی در کشورهایی که نقدینگی پایین دارند، به خصوص کشورهای در حال توسعه، به حساب می‌آید. تحریم شدن یک کشور موجب رکود اقتصادی در آن کشور می‌شود.

 

ویدئو پیشنهادی: آموزش بورس آموزش بورس

 

تحریم‌ها ممکن است موجب عدم دستیابی به سرمایه‌های خارجی، محروم شدن کشور مورد نظر از شرکت در معاملات بازارهای خارجی، منزوی شدن کشور و خیلی اثار منفی دیگر شود. به طور کلی، در این شرایط سرمایه‌گذاران به دنبال راهی برای کسب سود زیاد هستند که نقد شوندگی بالایی نیز داشته باشد.

اگر وجه نقد دارید و نمی‌خواهید در شرایط تحریم و رکودی اقتصادی پول شما بی ارزش شود، بازارهای مختلفی از جمله بازار پول، بازار سرمایه، مسکن، سکه، طلا و بازار ارز سرمایه‌گذاری وجود دارند. هر یک از این بازارها مزایا و معایب مخصوص خود را دارند.

تاثیر تحریم‌ها در سرمایه‌گذاری چیست؟

در اینجا بحث ما بیشتر تحریم اقتصادی است. تحریم اقتصادی یا سانکسیون (Sanction)، به جریمه‌ای گفته می‌شود که برای وادار کردن یک کشور به پیروی از قانون، اجرا می‌شود. این جریمه از طرف سایر کشورها صورت می‌گیرد. تحریم‌های اقتصادی، معاملات و ارتباطات اقتصادی یک کشود با بازار بین‌المللی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

در روابط اقتصاد بین الملل، کشورها تقاضای خود را برطرف می‌کنند؛ کالاهایی که توان تولید آن را دارند تولید می‌کنند و با صادرات آن‌ها نیازهای سایر کشورها نیز برطرف می‌شود. حال فکر کنید این راه ارتباطی بسته یا یک طرفه شود و کشور قادر به صادرات یا واردات نباشد. چه لطمه‌ای به اقتصاد کشور و سرمایه‌داران وارد می‌شود؟ آن‌ها برای جبران ضرر و زیان خود وارد چه بازاری شوند؟

تحریم‌ها باعث دست و پنجه نرم کردن کشور با بحران‌های اقتصادی می‌شود و آثار مستقیم و غیر مستقیم زیادی دارد.

بهترین سرمایه‌گذار در زمان تحریم و رکود اقتصادی چیست؟ در ادامه مطالب سعی کرده‌ایم به این سوال جواب دهیم.

بهترین سرمایه‌گذاری در زمان تحریم

۱)سرمایه‌گذاری در بانک:

سپرده‌های بانکی یکی از راه‌های پرطرفدار برای سرمایه‌گذاری در ایران است. در این روش، شما مقداری وجه نقد را به بانک می‌سپارید و ماهانه مبلغی را به عنوان سود دریافت می‌کنید. سرمایه‌گذاری در بانک یک راه ایمن و کم خطر برای افراد ریسک‌گریز است؛زیرا ماهانه مبلغ ثابتی را دریافت می‌کنند و از کم نشدن مقدار اصل پول مطمئن هستند.

در شرایط تورمی قضیه کمی فرق می‌کند. شرایطی را در نظر بگیرید که درصد رشد تورم از نرخ سود بانکی بیشتر باشد. در این شرایط چه بر سر سرمایه شما خواهد آمد؟ در طول زمان به دلیل نرخ رشد تورم، ارزش پول داخلی کاهش پیدا می‌کند و موجب کاهش قدرت خرید می‌شود.

اگر قصد سرمایه‌گذاری بلند مدت دارید، این روش ممکن است موجب از بین رفتن سرمایه شما در طول زمان شود. همچنین تحریم‌ها بر روی درصد سود بانکی تاثیر می‌گذارد و باعث کاهش آن می‌شود. کاهش سود بانکی نیز انگیزه سرمایه‌گذاری در بانک را کاهش می‌دهد و باعث جابه‌جایی سرمایه‌گذاران به بازار دیگر می‌شود.

 

ویدیو پیشنهادی : سرمایه گذاری
سرمایه گذاری

 

ویژگی‌های سرمایه‌گذاری از طریق سپرده بانکی:
  1. پول یا سپرده بانکی در اثر تورم و تحریم آسیب می‌بیند.
  2. زودتر از موعد نمی‌توانید سپرده خود را باز کنید. برای این‌کار مجبور به پرداخت جریمه می‌شوید.
  3. سود بانکی مقداری ثابت است و در اثر جهش تورمی و تحریم‌ها واکنشی از خود نشان نمی‌دهد.
  4. ریسک کمی دارد و راهی امن و تضمین شده برای سرمایه‌گذاری است.
  5. سپرده‌های کوتاه مدت سود زیادی ندارند.

در سال‌های گذاشته، سرمایه‌گذاری در بانک‌ها راه مناسبی به نظر می‌آمد. اما امروزه به دلیل تحریم‌ها و شرایط تورمی، سپرده بانکی را نمی‌توان بهترین راه برای سرمایه‌گذاری به حساب آورد؛ زیرا تحریم‌ها باعث کاهش سودآوری شرکت‌ها می‌شود. اگر آن شرکت‌ها با سیستم بانکی مرودات مالی داشته باشند، باعث تاثیرات منفی در سیستم پولی و مالی کشور می‌شوند. از سوی دیگر، تحریم‌ها موجب کاهش قدرت نظام بانکی در اقتصاد می‌شود.

سرمایه‌گذاری در بانک‌ها، در کشورهای تحریم که دارای تورم دو رقمی هستند، ارزش پول را کاهش می‌دهد و موجب ضرر و زیان در طول زمان می‌شود. پس در زمان تحریم‌ها سرمایه‌گذاری در بانک‌ راه مناسبی برای سودآوری زیاد نیست و حتی موجب کاهش ارزش پول می‌شود. آموزش بورس

 

ویدیو پیشنهادی : مدیریت مالی
مدیریت مالی

 

۲) خرید ارز:

متاسفانه خرید ارز در ایران یک سرمایه‌گذاری به حساب می‌آید. این بازار بسیار تحت تاثیر اوضاع و احوال سیاسی، اتفاقات داخلی و خارجی است. اخبار داخلی و خارجی باعث ایجاد نوسان بازار ارز می‌شود و نمی‌توان به دید یک سرمایه‌گذاری پایدار به آن نگاه کرد.

این بازار طرفداران محدودی دارد و بسیاری از افراد به دلیل نوسان‌ها تمایلی به ورود در این بازار ندارند. از طرفی دیگر، نوسانات بازار ارز باعث جذابیت این بازار برای عده‌ای خاص می‌شود. آن‌ها با استفاده از نوسانات، سود کسب می‌کنند.

بازار ارز ریسک زیادی دارد و بازاری پرخطر به حساب می‌آید و کمتر کسی است که ریسک این بازار را بپذیرد.

در تحریم‌ها، روابط اقتصادی بین کشورها با مشکل مواجه می‌شود. در این شرایط ورود ارز به کشور کاهش پیدا می‌کند. براثر کاهش پول خارجی در کشور، تقاضا برای آن بیشتر از عرضه می‌شود. همین امر موجب بی‌ارزش شدن پول داخلی می‌شود. یکی از انتخاب‌های سرمایه‌گذاری، تبدیل کردن پول داخلی به ارز و نگهداری آن است. در این روش تاحدی از کاهش ارزش پول جلوگیری می‌شود اما ریسک‌های زیادی دارد. در این سرمایه‌گذاری باید شرایط اقتصادی و بی‌ثباتی را در نظر گرفت و ریسک آن را پذیرفت.

 

 

معایب سرمایه‌گذاری در بازار ارز:
  1. این سرمایه‌گذاری مانع جریان پول در چرخه اقتصادی می‌شود و نوعی سفته بازی به حساب می‌آید. در واقع سرمایه‌گذاری مولدی نیست و باعث رشد اقتصادی کشور نمی‌شود.
  2. ریسک زیادی دارد. همراه با محدودیت‌هایی است که ممکن است برای سرمایه‌گذار مشکلاتی را به دنبال داشته باشد.
  3. بازار ارز شفافیت ندارد.
  4. به شدت تحت تاثیر اتفاقات و تحولات خارجی و داخلی است.

این سرمایه‌گذاری را به دلایل اثرات منفی که در وضعیت جامعه دارد به هیچ عنوان پیشنهاد نمی‌کنیم؛ زیرا افزایش تقاضا در بازار ارز باعث افزایش قیمت‌ها می‌شود. از طرف دیگر، قدرت خرید افراد جامعه را کاهش می‌دهد.

بهترین سرمایه‌گذاری در زمان تحریم

۳)خرید مسکن:

مسکن به عنوان یک کالای سرمایه‌ایی به حساب می‌آید و موجب افزایش سرمایه می‌شود. مسکن هم یک کالای مصرفی است هم در طول زمان قیمت آن افزایش پیدا می‌کند.

اما مسکن هم معایب خود را دارد. اول اینکه، مالیات شامل مسکن می‌شود. مالیات اخذ شده می‌تواند در سود سرمایه‌گذاری در مسکن تاثیر گذار باشد. مورد دوم، مدت زمان هدف گذاری است. خرید مسکن را باید به دید سرمایه‌گذاری بلندمدت نگاه کرد.

در جامعه امروزی، صاحب‌خانه فکر می‌کند باید اجاره خانه را متناسب با تورم زیاد کند. این تفکری اشتباه است؛ زیرا با گذر زمان عمر بنا به دلیل استهلاک، کاهش پیدا می‌کند. از سوی دیگر، اجاره خانه باید متناسب با قیمت خانه تغییر کند و تغییر آن با نرخ رشد تورم اشتباه است.

خرید مسکن کم‌خطر و کم‌ریسک است. اگر قصد سرمایه‌گذاری بلندمدت با پول زیاد را دارید، خرید مسکن می‌تواند بهترین سرمایه‌گذاری در زمان تحریم باشد؛ زیرا کم‌خطر است و سوددهی بیشتری نسبت به بانک‌ها دارد. اما یکی از معایب این سرمایه‌گذاری نقدشوندگی آن است.

کارشناسان مسکن بر این عقیده هستند که به دلیل رشد زیاد در بازار ملک، ممکن است تا مدتی این بازار رونق نداشته باشد تا قیمت‌ها به تعادل برسند.

یک مورد دیگر، تاثیرات تحریم‌ها در قیمت مسکن است. تحریم‌ها به طور غیرمستقیم بر بازار مسکن تاثیر می‌گذارند. تحریم‌های اخیر، نوسانات در بازار سکه و ارز از تاثیرگذارترین عوامل بر بازار مسکن هستند.

 

ویدیو پیشنهادی : آموزش ارزدیجیتال
آموزش ارزدیجیتال

 

۴)خرید طلا و سکه:

بازارطلا و سکه از گذشته تا به حال محبوبیت و طرفداران زیادی داشته است. این بازار هم مانند سایر بازارها، تحت تاثیر تحریم‌ها قرار دارد. اعمال تحریم‌ها موجب تغییر قیمت و نوسان مقطعی در بازار طلا و سکه می‌شود.

این بازار در اکثر دوره‌ها، سوددهی خوبی در بلندمدت برای صاحب سرمایه داشته‌ است.

اگر به دنبال بهترین سرمایه‌گذاری در زمان تحریم‌ها هستید، خرید طلا و سکه می‌تواند سرمایه‌گذاری امن با نقدشوندگی بالا باشد.

بهترین سرمایه‌گذاری در زمان تحریم

سرمایه‌گذاری در بورس:

بازار دیگری که قصد صحبت درباره آن را داریم، بازار بورس است. این بازار از سوددهی خوبی برخوردار است. برخی از عوامل تاثیرگذار بر بازار بورس را می‌توان به موارد زیر تقسیم کرد:

  1. افزایش نرخ تورم
  2. فشار و تحریم‌ها
  3. افزایش نرخ ارز
  4. حمایت های دولت
  5. واگذاری و فروش سهام دولتی در بازار

تحریم‌ها تاثیر زیادی بر بازار بورس ایران ندارد و تنها شامل بعضی از بنگاه‌ها می‌شود.

برای ورود به بورس لازم است ابتدا آموزش‌های لازم را کسب کنید تا از سودهای خوبی در این بازار بهره‌مند شوید. ورود به بورس را می‌توان از بهترین سرمایه‌گذاری در زمان تحریم‌ به حساب آورد.

یکی ار محبوبیت‌های این بازار این است که نیاز به سرمایه اولیه زیاد برای ورود به این بازار نیست.

برای سرمایه‌گذاری در بورس دو روش مستقیم و غیر مستقیم وجود دارد. در سرمایه‌گذاری مستقیم، فرد بعد از دریافت کد بورسی، می‌تواند به صورت مستقیم اقدام به انجام معاملات کند. در این روش، لازم است سرمایه‌گذار از آگاهی کامل نسبت به این بازار برخوردار باشد.

روش دیگر، سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در بورس است. این روش مناسب برای افرادی است که از دانش کافی درباره این بازار برخوردار نیستند یا وقت کافی برای سرمایه‌گذاری و فعالیت به صورت مستقیم را ندارند.

مزایای سرمایه‌گذاری بورس:

  1. نقدشوندگی در این بازار بالا است.
  2. امنیت و شفافیت در بازار برقرار است.
  3. باعث حفظ سرمایه از تورم در دوران تحریم‌ها می‌شود.
  4. سوددهی خوبی دارد.

حفظ ارزش دارایی در شرایط رکود تورمی :

رکود تورمی  به شراطی گفته می‌شود که شاهد طوفانی از خبرهای بد خواهید بود؛ خبرهایی مانند نرخ بالای بیکاری، تورم بالا و رشد اقتصادی کند.

رکود اقتصادی « STAGFLATION » از دو کلمه  راکد «  STAGNANT » و  تورم «INFLATION » گرفته شده است. در شرایط راکد اقتصادی، بیکاری بسیار زیاد و تولید ناخالص داخلی رو به کاهش و یا با روندی آهسته در حال رشد است؛ لذا، قبل از انجام بهترین سرمایه‌گذاری در این شرایط باید ابتدا ریسک سرمایه‌گذاری در بازار مورد نظر را بررسی و تحلیل کنید.

در شرایط رکود تورمی سرمایه‌گذار باید آستانه تحمل ریسک خود را بالا ببرد. این امر کمک می‌کند تا احتمال زیان‌های مقطعی و یا بی ارزش شدن دارایی به حداقل ممکن برسد.

” هیچ زمان تمام تخم مرغ‌هایتان را در یک سبد قرار ندهید.”  در شرایط رکود تورمی، رشد اقتصادی چرخه اقتصاد کلان تحت تاثیر قرار می‌گیرد و همین امر باعث آب رفتن دارایی و بی‌ارزش شدن آن می‌شود. برای مثال، سرمایه گذاری تمام دارایی در بانک‌ها در شرایط رکود تورمی تنها باعث پایین آمدن ارزش پولی دارایی شما می‌شود. به همین خاطر بهتر است چند بازار را بررسی کنید و با انتخاب مناسب‌ترین بازارها، ریسک سرمایه گذاری را کاهش دهید.

توجه داشته باشید که سرمایه گذاری در این شرایط پر ریسک‌تر از سرمایه‌گذاری در دوران تورمی خواهد بود؛ لذا مشورت با افراد متخصص و مشاوران ماهر در حوزه سرمایه‌گذاری کمک می‌کند تا در شرایط تورمی به مراتب سود بیشتری کسب کنید.

نکاتی کلیدی برای داشتن بهترین سرمایه گذاری در زمان رکود تورمی :

در صورتی که در زمان رکود به خوبی و در راهی صحیح سرمایه‌گذاری کرده باشید، دوران تورمی و رکود تورمی وقت برداشت سود دوره‌های قبل خواهد بود. فراموش نکنید که سرمایه گذاری و دستیابی به سود در این شرایط مستلزم صبر و شکیبایی بسیار است. در این راستا رعایت نکات زیر کمک می‌کند تا ارزش دارایی و سرمایه شما در این دوره حفظ شود :

  1. زمانی وارد بازار شوید که قیمت‌ها رشد چندانی نکرده‌اند.
  2. صنایعی را برای سرمایه گذاری انتخاب کنید که همگام با رونق اقتصاد کلان، رشد بیشتری می‌کنند و چندان تحت تاثیر تحریم‌ها قرار ندارند.
  3. قبل از ورود به بازارهایی که نیاز به تقدینگی بالا دارند، مانند بازار مسکن، با یک متخصص و مشاور سرمایه‌گذاری مشورت کنید

 بهترین سرمایه گذاری در زمان تورم:

برای درک بهتر نسبت به بهترین سرمایه گذاری در زمان تورم ابتدا مشخص کنید که هدف‌تان از سرمایه گذاری بلند مدت است یا کوتاه مدت ؟ در شرایط تورمی قیمت کالا و خدمات به یکباره افزایش پیدا می‌کند. در حقیقت سطح عمومی قیمت‌ها در یک دوره نسبت به دوره ماقبل رشدی همه گیر و نامنظم می‌کند.

در حالت طبیعی تورم به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ برای مثال، نوسان در قیمت نفت، بی‌ثباتی در درآمد کشورها، رشد شدید قیمت ارز، افزایش نقدینگی و رشد هزینه‌های تولید از جمله مواردی هستند که باعث بروز تورم در یک کشور می‌شوند.

در چنین شرایطی اگر درصد رشد سرمایه و دارایی شما کمتر از نرخ تورم باشد، شما متضرر خواهید شد. به همین خاطر اغلب سرمایه‌ گذاران به دنبال فعالیتی پر بازده به عنوان بهترین سرمایه‌گذاری در زمان تورم هستند. فعالیتی که ارزش دارایی آن‌ها را چند برابر کند و باعث حفظ قدرت خرید آن‌‌ها در دوران  تورم و تحریم‌ها شود. در این مقاله با انواع بازارها آشنا خواهید شد. انتخاب آنکه کدام بازار را برای سرمایه‌ گذاری در دوران رکود، تورم و تحریم انتخاب کنید بستگی به این دارد که چه میزان ریسک پذیر هستید و کدام بازار را برای سرمایه‌ گذاری انتخاب کرده‌‌اید.

بهترین سرمایه‌گذاری در زمان تورم

نکته پایانی:

نوسان، ذات بازار است. این نوسان در بازارهای مختلف متفاوت است. برای یک سرمایه‌گذاری موفق، باید به دید یک فرآیند بلند مدت به آن نگاه کنید. در هنگام سرمایه‌گذاری، بسیار مهم است که کدام بازار را برای سرمایه‌گذاری انتخاب می‌کنید. هنگامی که با آگاهی کامل دست به سرمایه‌گذاری می‌زنید، سرمایه‌گذاری پرسود و موفق‌تری خواهید داشت.

هنگامی می‌توانید بهترین سرمایه‌گذاری در زمان تحریم و تورم  را انجام دهید که متناسب با نوسانات پیش بروید و از فرصت‌های اقتصادی که در مسیر شما قرار می‌گیرند، نهایت استفاده را کنید. در زمان تحریم‌ها به دنبال بازار یا شرکت‌هایی بگردید که دارای یک صورت مالی با ثبات هستند و کمتر تحت تاثیر عوامل بیرونی قرار می‌گیرند. ترجیحا صنایعی را پیدا کنید که برطرف کننده نیازهای اصلی هستند و در هر شرایطی برای آن‌ها تقاضا وجود دارد؛ مانند: مواد غذایی، دارو، لوازم آرایشی و بهداشتی و …

در شرایط تحریم و رکودی پول راکد ارزش خود را از دست می‌دهد و بهترین کار برای حفظ ارزش آن سرمایه‌گذاری است.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا