مالی و سرمایه‌گذاری

تفاوت EPS و DPS

تفاوت EPS و DPS: امروزه به دلیل اختلافات زیادی که همه روزه در جامعه و سراسر جهان در کار و درآمد افراد به وجود می‌آید شاید مردم نتوانند به راحتی پیشرفت کنند و به درجه بالایی از درآمد و موفقیت دست پیدا کنند. به همین دلیل افراد باید به نوعی درآمد خود را بالا بکشند تا بتوانند در زندگی با به کار گیری مهارت‌های لازم به موفقیت برسند و به درآمد چشم‌گیری دست پیدا کنند.

ویدیو پیشنهادی : سایت کدال
آموزش آشنایی با سایت کدال

 

شاید تعجب کنید و تصور کنید که چگونه ممکن است؟ ولی این تنها با قدم گذاشتن در بازار بورس امکان‌پذیر است و نه تنها به سود بالایی دست پیدا می‌کنید بلکه با فعالیت در بورس شغل جذاب و پردرآمدی خواهید داشت. نکته مهمی که حائز اهمیت است باید بدانید که ابتدا باید با مفاهیم و اصطلاحات ضروری و کارآمد در بورس اوراق بهادر آشنایی کامل و دقیقی داشته باشید.

 

ویدیو پیشنهادی : تکنیک price action
تکنیک price action

 

EPS چیست و مقدار آن چگونه محاسبه می‌شود ؟

آیا تا به حال با واژگان EPS و DPS آشنا شده‌اید؟  ابتدا باید قبل از اینکه در راه پیشرفت گام بردارید بهتر است بدانید که تفاوت EPS و DPS چیست؟ هر یک از این اصطلاحات خود مفهوم کاملی را شامل می‌شوند که خاص و البته مهم است. EPS  در واقع مخفف Earning per share می‌باشد. که به معنای درآمد به دست‌آ‌مده  به ازای هر سهم می‌باشد که هر شرکت در پایان سال مالی، در‌مد کل خود را به صورت سود خالص بعد از کسر کردن مالیات مورد محاسبه و بررسی قرار می‌دهد. برای محاسبه EPS  باید تمام هزینه‌های شرکت را از در‌آمدش کسر کرد تا سود به دست بیاید و بعد از آن مالیاتی را که شرکت می‌پردازد را نیز کسر کرده تا به عدد سود بعد از کسر مالیات دست پیدا کنید. و در آخر با تقسیم کردن این عدد به دست آمده بر تعداد کل سهم شرکت، سود به ازای هر سهم یا EPS محاسبه می‌شود.  

محاسبه EPS

سه نوع EPS براساس داده‌ها موجود می‌باشد که به EPS دنباله‌دار و یا تحقق یافته، EPS جاری و EPS پیش‌بینی شده معروف است و دسته‌بندی شده‌است که هر یک تعریف متخص به خود را دارد . نکته مهم در رابطه با EPS این است که به صورت مستقیم و غیر مستقیم به روی قیمت هر سهم شرکت‌ها در بازار بورس بسیار تاثیر به سزایی دارد.  EPS از پرکاربرد‌ترین مفاهیمی می‌باشد که در بورس در میان سرمایه‌گذاران تازه کار و البته حرفه‌ای به کار برده می‌شود.

ویدیو پیشنهادی : آموزش تحلیل تکنیکال
آموزش تحلیل تکنیکال

 

DPS چیست؟

DPS نیز مخفف کلمه Dividend per share است که معنای سود تقسیمی به ازای هر سهم را دارد و این سود به این شکل است که شرکت‌ها آن را به صورت کامل میان سهام‌داران تقسیم‌بندی نمی‌کنند و بخشی از این سود برای سرمایه‌گذاران آتی شرکت را نزد خود باقی می‌گذارند. به آن قست از EPS که بین سهامداران تقسیم می‌شود، DPS می‌گویند. در واقع در پایان سال مالی مدیران و سهام‌داران تصمیم می‌گیرند که چه مقدار از این سود EPS  را به عنوان DPS به  سهام‌داران بدهند که این زمان پرداخت تا ۸ ماه بعد از زمان اعلام طول خواهد کشید. DPS  تنها بین سهامدارانی که در زمان تشکیل و راه اندازی این مجموعه سهام دار بوده‌اند تقسیم می‌شود و اگر شخصی بعد از این شروع و راه‌اندازی سهام را خریداری کند، سودی به او تعلق نخواهد گرفت و به همین ترتیب اگر شخصی بعد از تشکل مجموعه سهم خود را بفروشد، سود به او داده می‎شود.  

ویدئو پیشنهادی : آموزش بورس
آموزش بورس

 

 

تعریف DPS

ویدیو پیشنهادی : آموزش بورس
آموزش بورس

 

فرق EPS و DPS :

در این جا به موضوع تفاوت EPS و DPS چیست، می‌رسیم و درمی‌یابیم که معمولا مقدار DPS کمتر از EPS  می‌باشد. باید بدانید که البته میزان، زمان و روش پرداخت سود تقسیمی یا سود نقدی و یا EPS  و DPS   به سیاست‌ها و روش‌های هر شرکت بستگی دارد و با یکدیگر متفاوت است. نکته حائز اهمیت این است که  EPS  و DPS   در اصل هر دو به معنای سود‌های به دست آمده می‌باشند که با یکدیگر برابر و مساوی نمی‌باشند و همان‌طور که گفته شد به دلیل این است که برخی از شرکت‌ها تمایل بر این دارند که بخشی از سود را نزد خود نگه دارند. در این قسمت نکته‌ای است که باید به آن توجه کنید، باید بدانید که گاهی حتی مقدار DPS  از EPS بیشتر می‌شود.

ویدیو پیشنهادی : مدیریت مالی
مدیریت مالی

 

چه زمانی مقدار DPS از EPS بیشتر می‌شود؟

شاید این برای شما کمی گیج کننده باشد زیرا تا کنون با این مفهوم که مقدار DPS  اغلب کمتر از EPS  است آشنا شده‌اید ولی اکنون چیز دیگری می‌شنوید ولی باید بدانید که این اصلا گیج کننده نیست زیرا گاهی به دلیل سودی که از سال‌های قبل انباشته شده است، آن را تقسیم‌بندی کرده و مقداری از آن به سهام‌دار تعلق می‌گیرد و تنها در این مواقع است که مقدار DPS  از EPS  بیشتر می‌شود و در این میان افزایش DPS  یک راه و روش عالی برای شرکت می‌باشد و باعث می‌شود تا این شرکت عملکرد قدرتمندی را به سهامداران خود نشان بدهد و برای رسیدن به این مرحله بسیاری از شرکت‌هایی که دارای سود می‌باشند، برای رسیدن به این مرحله و برای افزایش DPS تمرکز می‌کنند. اما باز به موضوغ اصلی در رابطه با  فرق EPS  و DPS می‌پردازیم.

 

 

تفاوت‌ بنیادی EPS و DPS:

باید بدانید که به صورت قابل فهم‌تر EPS به معنای سود نقدی هر سهم است و DPS به معنای سودی است که به سهام‌دار تعلق می‌گیرد و همان‌طور که می‌دانید سود هر سهم در شرکت‌ها از مهم‌ترین صورت‌های مالی هر شرکت محسوب می‌شود که عملکرد آن شرکت را درطی آن دوره نشان می‌دهد و این مهم است و در اصل DPS  خود بخشی از EPS به حساب می‌آید. در واقع هر شرکت وظیفه دارد تا با شروع سال مالی جدید، صورت‌های مالی خود را در هر ۳ ماه منتشر کند.

 

 

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌هایی که می‌توان تشخیص داد که یک شرکت زیان‌بار است و سودی ندارد EPS منفی آن شرکت است که نشان‌دهنده این می‌باشد که هزینه‌های هر شرکت از درآمد آن بیشتر می‌باشد و اگر این روال ادامه یابد سهامداران را به خطر می‌اندازد و به همین دلیل باید این مشکل برطرف شود و به زودی زود این زیان از سر راه برداشته شود و از خطر جلوگیری کرد و باید با ادامه دادن EPS خوب و ایجاد سود بیشتر، صورت‌های مالی را به سمت موفقیت پیش برد.

تفاوت EPSو DPS

 اکنون که به تفاوت EPS و DPS چیست رسیدید و تصمیم به قدم گذاشتن در بازار بورس را دارید، باید ابتدا در رابطه با شرکت‌های سود‌ده و زیان‌ده تحقیقات و بررسی‌های زیادی انجام دهید و به سراغ شرکت‌هایی بروید که سابقه درخشان و بهتری دارند تا بتوانید شما نیز در کنار آن‌ها پیشرفت کنید و به این ترتیب اقدام به خرید شرکت‌های سودآور کنید و این به دلیل این است که بتوانید به راحتی در معاملات بعدی خود با استفاده از EPS سهام مورد نظر خود را تشخیص دهید و سرمایه‌گذاری خود را آغاز نمائید. هر شرکت راه‌اندازی شده در اصل استراتژی‌ها و سیاست‌های خاص و جداگانه منحصر به فرد خود را دارد که باید به آن‌ها دقت کنید و برای انتخاب آن‌ها وقت و دقت زیادی را صرف کنید زیرا این تصمیم سرنوشت شما را رقم می‌زند.

 

مقاله پیشنهادی : نحوه سیو سود در بورس
نحوه سیو سود در بورس

 

همان طور که دانستید در رابطه با تفاوت EPS و DPS، میزان سود EPS که بیشتر باشد باعث می‌شود تا شرکت مورد نظر رشد و توسعه بیشتری داشته باشد و این ممکن است در ریزش این شرکت برعکس نیز باشد. باید در این مرحله حتی TTM یک شرکت را نیز بررسی کنید که این به معنای سود‌های مستمر ۱۲ ماهه است که بعد از هر دوره مالی ایجاد می‌شود و مجموعه‌ای از حاصل جمع سود و زیان ۴ فصل اخیر به حساب می‌آید که یک تحلیل بین المللی کامل است و در تمام دنیا این روند وجود دارد و به کار برده می‌شود و به همین دلیل باید مورد توجه قرار بگیرد.

در آخر در این بحث‌ و گفت‌وگو باید تلاش کنید تا تمام موارد لازم را برای گام برداشتن در بازار بورس با توجه به مواردی که آموختید و با توجه به اینکه اکنون می‌دانید تفاوت و فرق EPS و DPS چیست، به کار بگیرید و راه و روش عالی و موفقی را در این حرفه و مهارت به پیش ببرید .

تمام مطالب ذکر شده از صحت و اطمینان خاطر زیادی برخوردار است که شما را به درجه بالایی از درآمد و سود می‌رساند و به این ترتیب می‌توانید مانند دیگر سرمایه‌گذاران و سهامداران به یک زندگی رویایی دست پیدا کنید.

 

ویدیو پیشنهادی :
آموزش سرمایه‌گذاری و آشنایی با بورس

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا