کدال در واقع مخفف عبارت انگلیسی Comprehensive Database of All Listed Companies است که به معنای سامانه یا پایگاه اطلاعات جامع شرکتهای پذیرفتهشده (فهرستشده) در بازار سرمایه است. این سامانه در واقع یک سامانه الکترونیکی است که با اقتباس از سامانههای اطلاعرسانی بورسهای جهان راهاندازی شدهاست.
هدف از ایجاد و راهاندازی سامانه کدال، ساماندهی، حفظ و نگهداری و انتشار الکترونیکی اطلاعات مالی و اطلاعات مربوط به سهام، مجامع و شرکتهای ثبتشده در بورس و فرابورس ایران است.
در یک سمت این سامانه ناشران (همان شرکتها) و در طرف دیگر آن سرمایهگذاران هستند که در این میان سازمان و نهادهای نظارتی بر ارائه دقیق و شفاف اطلاعات نظارت دارند.
فرایندهای اصلی سامانه عبارتاند از:
سامانه کدال چه اطلاعاتی به ما میدهد؟
در این دوره شما با سایت کدال بهصورت کلی با سرفصلهای زیر آشنا میشوید:
این اطلاعات بیشتر برای تحلیل بنیادی مورد استفاده قرار میگیرد. در این روش سرمایهگذار عوامل اصلی اثرگذار بر قیمت سهام شرکت را مورد بررسی قرار میدهد، که این عوامل بیشترین تأثیر را بر روی شرکت میگذارند، و بر اساس آن تصمیمگیری میکند که آیا شرکت از قیمت ذاتی خود فاصله مثبت دارد یا منفی.
برای این کار باید ابتدا گزارشهای شرکت مذکور دریافت و تحلیل شود. به این منظور دریافت اطلاعات دقیق و سریع یکی از مهمترین کاربردهای سامانه کدال برای سرمایهگذاران است.
قاسم کریمی، مؤسس انجمن مديريت و انجمن بازار سرمايه دانشگاه شريف، دانشآموخته مهندسي نفت و کارشناسیارشد مديريت كسبوكار در حوزه مالي (MBA Finance) از دانشگاه صنعتي شريف هستند.
از سوابق کاری ایشان میتوان به كارشناس شركت فرابورس ايران، مشاور سرمايهگذاري شركت مديريت سرمايه كيان در حوزه تأمين مالي، كارشناس تحليل بنيادي بورس 24 به طور خاص صنعت پتروشيمي و مدرس دورههای آموزشی تحلیل تکنیکال و بنيادي دانشگاه صنعتی شریف، تهران، اميركبير و دانشگاههاي شهرستانها، شعبه مركزي شركت كارگزاري مفيد، همكاري با سازمانها و شركتها اشاره کرد.
اطلاعات بیشترشما می توانید از طریق تالار گفتگو با دیگر دانشجویان دوره در ارتباط باشید، شبکه روابط حرفه ای خود را تقویت کنید یا سوالات مرتبط با دوره خود را از دیگر دانشجویان بپرسید.