مدیریتمقالات دیجیتال مارکتینگ

کاربرد گوگل تگ منیجر

گوگل تگ منیجر یکی دیگر از ابزارهای تحت وب گوگل است که تا حدی نیاز کارشناسان دیجیتال مارکتینگ را به تیم فنی و برنامه‌نویس‌ها کاهش می‌دهد. درست جایی کاربرد گوگل تگ منیجر مشخص می‌شود که به گذشته‌ی بازاریابی آنلاین نگاهی بیاندازیم.

پیش از توسعه این نرم‌افزار توسط گوگل، دیجیتال مارکترها نیاز شدیدی به برنامه‌نویس‌ها در راستای پیشبرد اهدافشان داشتند. گوگل با توسعه این نرم‌افزار کاری کرد تا بخشی از نیاز کارشناسان بازاریابی آنلاین به توسعه‌دهندگان سایت و برنامه‌نویس‌ها مرتفع شده و بتوانند با سرعت و آزادی عمل بیشتری اهداف خود را دنبال کنند.

اما پیش از آنکه با کاربرد گوگل تگ منیجر آشنا شویم، لازم است تا با مفهوم ایونت‌ها در گوگل آنالیتیکس و کاربردشان آشنا شویم.

کاربرد گوگل تگ منیجر

مفهوم ایونت (Event) در گوگل آنالیتیکس

به طور دائم و همیشگی، اتفاقاتی در یک سایت می‌افتد که می‌توان آن‌ها را تحلیل کرد و با نتایج این تحلیل‌ها، به فروش، میزان ثبت‌نام، بهبود رابط کاربری و … سایت کمک کرد. برای اینکه داده‌های مورد نظرتان را گردآوری کنید، لازم است تا داده‌هایی را که از قاعده‌ای یکسان پیروی می‌کنند، در قالب یک ایونت قرار دهیم.

در واقع ایونت، نامی است که گوگل آنالیتیکس برای این داده‌های مشابه انتخاب کرده است. مثلا تعداد کسانی که صفحه‌ای یکسان را دیده‌اند می‌توانند در یک ایونت قرار بگیرند. یا مثلا تعداد کسانی که بیشتر از ۷۰% از صفحه اصلی یک سایت را اسکرول کرده‌اند، می‌توانند در کنار یکدیگر و به عنوان یک ایونت قلمداد شوند.

اصلی‌ترین کاربرد گوگل تگ منیجر، امکان ایجاد ایونت است. پیش از وجود گوگل تگ منیجر، کارشناسان دیجیتال مارکتینگ برای تست کردن هر چیز کوچک دست به دامن برنامه‌نویسان می‌شدند. اما گوگل تگ منیجر این دغدغه را تا حدی رفع کرد و در حال حاضر دیجیتال مارکترها می‌توانند با استفاده از این برنامه اهداف مورد نظرشان را پیگیری کنند.

 

ویدئو پیشنهادی: آموزش گوگل تگ ‌منیجر

آموزش گوگل تگ ‌منیجر

 

کاربرد گوگل تگ منیجر

کاربرد گوگل تگ منیجر در بهینه‌سازی صفحات سایت

کاربرد گوگل تگ منیجر در بهینه‌سازی صفحات سایت یکی از مهم‌ترین کاربردهای این نرم‌افزار است که در ادامه با چند مثال آن را به تفصیل شرح خواهیم داد. لینک‌های مختلف در صفحات داخلی سایت از مواردی هستند که باعث می‌شوند کاربرها زمان بیشتری در سایت بمانند و از صفحات مختلف سایت دیدن کنند. واضح است که هرچه این لینک‌ها در سایت قابلیت دسترسی بیشتری داشته باشند، احتمال کلیک بر روی آن‌ها بیشتر است.

یکی از راه‌هایی که برای سنجش سطح جذابیت این لینک‌ها می‌توان در نظر گرفت، تعداد کلیک بر روی آن‌ها است. برای تحقق این امر می‌توان به ازای هر کلیک در گوگل تگ منیجر یک تگ تعریف کرد و اطلاعات جمع‌آوری شده آن را در قالب یک ایونت به گوگل آنالیتیکس انتقال داد.

حال اگر تعداد لینک‌های موجود در یک صفحه متعدد باشند، با بررسی تعداد کلیک‌های هر لینک، می‌توان به این نتیجه رسید که جایگاه کدام لینک بهتر از دیگر لینک‌ها بوده است و همچنین کدام لینک جذابیت بیشتری نسبت به دیگر لینک‌ها داشته است.

در نتیجه برای کلیک بیشتر بر روی لینک‌ها می‌توان با استفاده از گوگل تگ منیجر بهترین جایگاه را پیدا کرده و صفحات مختلف را بدین شکل بهینه‌سازی کرد.

همین امر برای گزینه ثبت‌نام در سایت نیز صادق است. هرچقدر شما تبلیغات خوبی داشته باشید، اگر دکمه ثبت‌نام در وب‌سایتتان به درستی جای‌گذاری نشده باشد، نمی‌توانید ترافیک ورودی سایت را به کاربر فعال خود تبدیل کنید.

یکی دیگر از کاربردهای گوگل تگ منیجر، بهینه‌سازی جایگاه دکمه ثبت‌نام در سایت است. شما می‌توانید دکمه ثبت‌نام را در بازه‌های مختلف و یکسان در نقاط مختلفی قرار دهید و هر کدام که بیشترین کلیک را داشتند به عنوان نقطه برگزیده انتخاب شوند.

کاربرد گوگل تگ منیجر در افزایش سرعت بالا آمدن سایت

شما برای مقاصد مختلفی مثل همکاری با آژانس‌های تبلیغاتی، افیلییت مارکتینگ و یا کار با نرم‌افزارهای تحت وب مختلف مثل گوگل آنالیتیکس، لازم است تا تگ‌های مختلفی را در head سایت خود قرار دهید. دیگر کاربرد گوگل تگ منیجر این است که این امکان را فراهم می‌کند تا تمام تگ‌های دیگری که نیاز است تا در head سایت قرار بگیرند را بر روی گوگل تگ منیجر قرار دهید و تنها یک تگ که مربوط به خود گوگل تگ منیجر است را بر روی هد سایت بارگزاری کنید.

این کار از چند رخداد ناخوشایند جلوگیری می‌کند، کند بودن و دیر بالا آمدن سایت یکی از این رخدادهای ناخوشایند است که باعث می‌شود کاربر اذیت شده و پیش از بالا آمدن سایت، صفحه‌ی مرورگر را ببندد و یا با کلافه شدن کاربر از میزان زمانی که کاربر می‌خواهد تا در سایت بماند، کم کند.

شما می‌توانید تمام تگ‌های مد نظرتان را در گوگل تگ منیجر قرار دهید و تنها تگ خود گوگل تگ منیجر را در head سایت قرار دهید. این اتفاق باعث می‌شود تا  به قول معروف، صفحه‌ی سایت سبک شده و با هر بار لود شدن سایت فقط یک تگ خوانده شود.

از آنجایی که تمام این تگ‌های روی گوگل تگ منیجر قرار گرفته‌اند، خوانده شد تگ گوگل تگ منیجر به منزله خوانده شدن دیگر تگ‌ها نیز هست.

کاربرد گوگل تگ منیجر

مثلا شما می‌توانید با قرار دادن تگ گوگل آنالیتیکس بر روی گوگل تگ منیجر کاری کنید تا سرعت بالا آمدن سایت پایین‌تر بیاید ولی هر دو تگ به صورت همزمان خوانده شوند.

نکته‌ی حائز اهمیت این است که به هیچ وجه نباید به طور همزمان تگ گوگل آنالیتیکس را هم بر روی گوگل تگ منیجر و هم به صورت جداگانه بر روی head سایت قرار دهید.

این کار باعث می‌شود تا کارهایی که هر کاربر در سایت انجام می‌دهد، دو بار شمرده شود. در واقع با ورود هر کاربر به سایت و پس از بالا آمدن صفحه، یک بار از طریق تگ گوگل آنالیتیکس حضور این کاربر شمرده می‌شود و یک بار هم از طریق تگ گوگل آنالیتیکسی که بر روی گوگل تگ منیجر قرار گرفته بود.

پیش‌نیازهای کار با گوگل تگ منیجر

گوگل تگ منیجر نرم‌افزاری است که سطح وسیعی از کارها را می‌توان با آن انجام داد و محدود به دو مورد بالا نمی‌شود. بخشی از کارهایی که با گوگل تگ منیجر انجام می‌شود مربوط به کاربران عادی است که با دانش اندکی از زبان برنامه‌نویسی HTML می‌توانند به اهداف خود برسند اما برای استفاده‌ی کامل و حرفه‌ای از این نرم‌افزار، آگاهی از زبان برنامه‌نویسی جاوا اسکریپت بسیار ضروری است و پیشنهاد می‌شود تا اگر قصد دارید که به صورت کامل از این نرم‌افزار استفاده کنید، زبان برنامه‌نویسی جاوا اسکریپت را فرا بگیرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا