مقالات کسب و کار

بیزنس پلن چیست؟

بیزنس پلن :

حتما کلمه بیزنس پلن به گوشتان آشنا است. کلمه ای است که بسیاری از صاحبان کسب و کارهای موفق از آن استفاده و یکی از دلایل موفقیت خود می دانند.

بیزنس پلن در واقع یک برنامه یا طرح برای کسب و کار است که به عنوان راهنما شما را به سوی اهداف کسب و کارتان هدایت می کند و راه را برای شما آسان می نماید.
بیزنس پلن شامل اهداف تجاری، مسیر رسیدن به اهداف و برنامه های زمانی برای رسیدن به اهداف می باشد و معمولا برای کارهای تجاری مورد استقاده قرار می گیرد، حتی درحیطه ی تجاری اطلاعات بیشتری از قبیل چگونگی تجارت، اطلاعات پیشین سازمان، پیش بینی های مالی سازمان و راهبردهایی که قصد دارد برای رسیدن به اهداف درنظر داریم را اجرا کنیم را در اختیار ما قرار می دهد و در بسیاری از موارد به شما در جهت مدیریت کسب و کارتان کمک می کند.

بیزینس پلن چیست ؟

تعریف دیگر بیزنس پلن ابزاری برای تصمیم گیری است و محتوای آن توسط مخاطب مشخص میشود. برای مثال سرمایه گذاری قصد دریافت وام جهت کسب و کار خود را دارد، سرمایه گذار ملزم به داشتن برنامه تجاری یا همان بیزنس پلن استکه توسط آن  به امور مالی خود همچنین سود و زیان اشراف داشته باشد و براساس آن بازپرداخت وام را پرداخت کند.

یک برنامه تجاری (بیزنس پلن) طیف گسترده ای از دانش های تجاری را شامل میشود: از جمله امور مالی، مدیریت منابع انسانی، مدیریت مالکیت معنوی، مدیریت زنجیره تامین، مدیریت عملیات و بازاریابی.

مشاهده طرح تجاری به عنوان مجموعه ای از برنامه های فرعی، یکی برای هر یک از رشته های اصلی کسب و کار، می تواند مفید باشد.

 

دلایل استفاده از بیزنس پلن

  1. اگر برای کسب و کارتان دنبال وام هستید بیزنس پلن ضروری می باشد.

فرض کنید می خواهید از یک بانک برای کسب و کارخود وام بگیرید، بانک می خواهد بداند کسب و کار شما چطور کار می کند و چگونه این وام به بانک پرداخت می شود بنابر این داشتن یک بیزنس پلن برای پاسخ دهی به بانک ضروری می باشد.

  1. بیزنس پلن ها سرعت کسب و کارتان را تا 30% افزایش می دهند.

نوشتن یک طرح کسب و کار تهیه سندی نیست که آینده شرکت شما را به طور دقیق پیش بینی کند. روند نوشتن برنامه شما مهم است.  نوشتن برنامه خود و مرور منظم آن، دریچه‌ بهتری را در اختیار شما قرار می دهد که باید برای رسیدن به اهداف و موفقیت خود انجام دهید.

 

ویدیو پیشنهادی : آموزش گوگل آنالیتکس
آموزش گوگل آنالیتکس

 

  1. با اطمینان بیشتری تصمیم گیری می کنید.

همزمان با رشد کسب و کار، برخی از مشکلاتی که برای شما پیش می آید را می توان کشف کرد. برای مثال می توانید زمان استخدام کارمندان جدید،  زمان توسعه در مکان جدید یا اینکه آیا می توانید عهده دار خرید های عمده گردید؟ پیش می آید که به شما امکان تصمیم گیری قاطع تری را می دهد.

  1. احتمال روبه روشدن با چالش های جریان های نقدی

طرف دیگر این تصمیمات عمده مالی، درک و نظارت بر جریان های نقدی کسب و کار شما است. صورت جریان وجه نقد شما یکی از سه صورت اصلی مالی است که همراه با برنامه تجاری خود تنظیم می کنید. دو مورد دیگر ترازنامه و صورت سود و زیان (P&L) شماست.

  1. بیزنس پلن ، ریسک تجارت شما را کاهش می دهد.

هنگامی که تازه کار خود را شروع می کنید، مسائلی از قبیل مواردی مرتبط با مشتریان، رقابت و موارد بیشمار دیگری وجود دارد که شما نمی دانید یا درمورد آنها مطمئن نیستید، اما کارهای زیادی وجود دارد که می توانید برای کاهش خطر انجام دهید. ایجاد و بازبینی منظم برنامه کسب و کار شما یک روش عالی برای کشف نقاط ضعف شما است، شکافها و فرضیاتی که شما ساخته اید  و برنامه های احتمالی را تدوین کنید.

  1. بیزنس پلن برای تنظیم برنامه ریزی استراتژیک در الویت است.

بیزنس پلن بهترین مکان برای چگونه رسیدن به اهداف پروژه و فروش محصولات است طرح تجاری شما امکانی عالی برای ترسیم چگونگی متناسب سازی اهداف فروش و درآمد شما با بودجه هزینه شما است.

ایجاد ارتباط مشخص بین آنچه در آن سرمایه گذاری می كنید و نتیجه ای كه امیدوارید به آن دست یابید به شما كمك می كند تا مطمئن شوید كه خود را برای موفقیت آماده كرده اید.

  1. در تنظیم اهداف دست یافتنی و نقاط عطف به شما کمک خواهد کرد.

هر طرح تجاری خوب، اهداف و نقاط عطفی دارد که با کلمه ی SMART مشخص می گردد کلمه ی SMART برگرفته از پنج کلمه زیر می باشد:

Specific  (خاص)

Measurable  (قابل اندازه گیری)

Achievable  (قابل دستیابی)

Relevant   (مناسب و مرتبط)

Time-based   (مبتنی بر زمان)

اگر در هنگام طراحی پلان یکی از موارد بالا را پیوست نکنید طراحی مناسبی از آب در نمی آید و مفید نخواهد بود. اگر اهداف و نقاط عطفی برای شرکت و تیم خود تعیین کنید که مطابق با استراتژی ارائه شده در برنامه تجاری شما نباشد، شما در یک راستا قرار دادن تیم خود در همان اولویت ها با مشکل روبرو خواهید شد.

  1. برنامه تجاری تا زمانی که بخواهیم بفروش برسد یک دارایی به حساب می آید.

در پایین جاده، ممکن است تصمیم بگیرید که می خواهید تجارت خود را بفروشید یا موقعیت خود را برای خرید کسب کنید. داشتن یک بیزنس پلن جامع به شما کمک می کند تا برای ارزیابی بالاتری اقدام کنید. اگر درک مدل کسب و کار شما، بازار هدف شما و پتانسیل کلی رشد و مقیاس شما برای او آسان باشد، احتمالاً ارزش خرید شغلی شما برای خریدار بیشتر خواهد بود.

 

 

مولفه هایی برای نوشتن بیزنس پلن : 

معمولا برای رونق دادن به کسب و کارمان از بیزنس پلن استفاده میکنیم و باید بدانیم هر بیزنس پلن شامل 6 مولفه ی مهم می باشد که به اختصار به شرح آن می پردازیم:

  1. خلاصه‌نویسی اجرایی

کسب و کار و برنامه های شما را به صورت خلاصه مرور می کند می توانیم بگوییم این مولفه جرف اول را در برنامه می زند و در حالت ایده آل یک تا دوصفحه می باشد. گرچه اکثر مردم در وهله ی آخر به نگارش آن می پردازند.

  1. فرصت

مولفه فرصت به سوالاتی از قبیل: چه چیزی می فروشید و چگونه مشکل یا نیازتان را برای بازار خود حل می کنید؟ بازار هدف و رقابت شما کیست؟

  1. اجرا

در مولفه اجرای طرح کسب و کار خود، به این سوال پاسخ خواهید داد که چگونه می خواهید از فرصت خود استفاده کرده و آن را به یک تجارت تبدیل کنید؟ این بخش برنامه بازاریابی و فروش، عملیات و مراحل مهم و معیارهای موفقیت شما را تامین می نماید.

  1. شرکت و خلاصه مدیریت

سرمایه گذاران علاوه بر ایده های عالی به دنبال تیم های عالی نیز هستند. از مولفه ی شرکت و مدیریت برای توصیف تیم فعلی خود و افرادی که باید استخدام کنید استفاده کنید. اگر از قبل فعال هستید، می توانید یک مرور سریع از ساختار حقوقی، موقعیت مکانی و سابقه خود ارائه دهید.

بیزینس پلن

  1. برنامه مالی

برنامه کاری شما بدون پیش بینی مالی کامل نیست. شما برای تجارت خود لازم است مواردی را در برنامه مالی خود بگنجانید، اما شما قطعاً می خواهید با پیش بینی فروش، صورت جریان نقدی، صورت سود و زیان و ترازنامه شروع کنید.

  1. ضمیمه

اگر به فضای بیشتری برای تصاویر محصول یا اطلاعات اضافی نیاز دارید ، از ضمیمه آن جزئیات باید استفاده کنید.

سه قانون مهم برای نوشتن بیزنس پلن:

قبل از اینکه نوشتن برنامه تجاری خود را شروع کنید، بیایید در مورد برخی قوانین صحبت کنیم که کل روند برنامه ریزی کسب و کار را آسان می کند. هدف این است که برنامه کاری خود را به سرانجام برسانید تا بتوانید روی ایجاد تجارت خود تمرکز کنید.

  1. کوتاه و مختصر بنویسید.

برای نوشتن برنامه سعی کنید آن را کوتاه بنویسید این کار دو دلیل دارد:
الف_ شما می خواهید برنامه تجاری شما خوانده شود و واقعیت این است که هیچکس حوصله ی خواندن برنامه های طولانی را ندارد.
ب_ دومین دلیل اینست که شما باید بدانید برنامه تجاری وسیله ای برای مدیریت و رشد کسب کارتان است چیزی که با گذشت زمان از آن استفاده می کنید و آن را اصلاح می کنید، بنابراین یک طرح تجاری طولانی مدت یک دردسر بزرگ برای اصلاح و ویرایش است و عاقبتش استفاده نکردن می شود.

  1. مخاطبان خود را بشناسید.

الف- برنامه خود را با زبانی بنویسید که مخاطبان شما آن را درک کنند.

ب- تا جایی که میتوانید از اصطلاحات علمی و پیچیده اجتناب کنید تا مخاطبان راحت تر با برنامه ی شما ارتباط برقرار کنند.

  1. نترسید.

آیا می دانید اکثر قریب به اتفاق صاحبان مشاغل و کارآفرینان، متخصص تجارت نیستند؟ آنها مدرک MBA یا مدرک حسابداری ندارند. آنها در حال یادگیری هستند و ابزار و منابعی را برای کمک به آنها پیدا می کنند.

نوشتن یک طرح تجاری ممکن است مانعی بزرگ به نظر برسد، اما لازم نیست به این دید به آن نگاه کنید شما متخصص تجارت خوذتان هستید و به آن تسلط دارید، به همین دلیل نوشتن یک طرح کسب و کار و سپس استفاده از برنامه تجاری خود تقریباً آنچنان که فکر می کنید چالش برانگیز نخواهد بود. با این تفاسیر نیازی نیست که با برنامه کامل تجارتتان را شروع کنید.

یک طرح کسب و کار خوب

یک طرح کسب و کار خوب می تواند برای فردی که با آن کسب و کار آشنا نیست قابل اعتماد، قابل درک و جذاب باشد. بهتر است بدانید نوشتن یک برنامه تجاری خوب نمی تواند موفقیت را تضمین کند، اما می تواند تا حد زیادی احتمال شکست را کاهش دهد.

همچنین شما می توانید از بیزنس پلن برای کارهای شخصی زندگیتان و کسب کارهای کوچک و بزرگ استفاده کنید، اما فراموش نکنید بیزنس پلن شما را به خوبی هدایت می کند اما موفقیت شما را تضمبن نمی کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا