آشنایی با نرم افزار کورل دراو (CorelDraw)
مقدمهای بر نرم افزار کورل دراو
نرم افزار کورل دراو با دارا بودن ویژگیهای منحصر به فرد و البته قابلیتهای فوق العاده توانسته است بر سایر نرم افزارهایی که در طراحی کاربرد دارند غالب باشد. در ادامهی این مطلب به این موضع که نرم افزار کورل دراو چیست خواهیم پرداخت.
نرم افزار کورل دراو چیست
در این بخش سعی داریم با ارائهی اطلاعات کامل و مفید در مورد نرم افزار CorelDraw یا آشنایی با نرم افزار کورل دراو را در اختیار شما قرار دهیم. توضیحات را با ارائهی مطالبی در مورد تاریخچهی آن آغاز خواهیم کرد.
تواناییهای این نرم افزار همچنین سبب شده است یادگیری و آموزش آن توسط فعالان از جایگاه ویژهای برخوردار باشد. هر چه دانش ما در زمینهی انواع مختلف از نرم افزارها گسترش یابد به راحتی می توانیم در زمینهی طراحی موفق باشیم. از نرم افزار CorelDraw به طور ویژه برای طراحی مورد استفاده قرار میگیرد ولی در برخی از موارد از آن برای ویرایش عکسها و تصاویر نیز میتوان استفاده کرد.
این نرم افزار برای اولین بار توسط یک شرکت کانادایی ابداع شد و از همان روزهای آغازین توانست توجه بسیار زیادی را به دست آورد. اگر به دنبال نرم افزاری قدرتمند برای تسهیل کارهای گرافیکی هستید با ما همراه باشید.
تاریخچه ی نرم افزار کورل دراو چیست
شرکت کورل یک شرکت قدیمی و معتبر در زمینه ی طراحی نرم افزارهای مختلف است در سال ۱۹۹۰ برای اولین بار اقدامات خود را به صورت رسمی آغاز کرد و از آن زمان تاکنون نرم افزارهای گوناگونی برای تسهیل اقدامات در اختیار کاربران قرار داده است.
برای اولین بار با ساخت نرم افزار CorelDraw توانست قابلیتهای بینظیر خود را به جهان معرفی کند و سرانجام با ادغام شدن با شرکت یولید در سال ۲۰۰۹ به یکی از اصلیترین غولهای جهانی تبدیل شده است. تصاویر در دو دستهی جداگانه ثبت میشوند: برداری و پیکسلی.
تصاویر برداری به دلیل دارا بودن ویژگی متمایز کارایی بیشتری دارند زیرا با بزرگ کردن آنها کیفیت تصویر از بین نمی رود و از سوی دیگر نیز حجم کمتری دارند و ذخیرهسازی آنها آسانتر است.
کورل دراو بر پایه ی و اساس برداری تنظیم شده است و به کاربران فرصت داده تا بتوانند خلاقیتهای حرفه ای داشته باشند. امروزه در ساخت وب سایتهای وسیع به طور ویژه از آن میتوان بهرهمند شد، دستیابی به الگو و طرحهای مختلف در تصاویر گوناگون با استفاده از ویژگیهای این نرم افزار به طور کامل ممکن است.
تاکنون نسخههای مختلفی از آن در اختیار کاربران قرار گرفته و در هر نسخه ی جدید نیز استفاده از آن به طور جدی سهولت یافته است. به همین دلیل بهتر است همواره از برنامههای بهروز رسانی شدهی آن استفاده کنید.
کار با نرم افزار کورل دراو بسیار آسان است به شرطی که اصولهای اولیه را بدانید به سهولت میتواند از امکانات مختلف آن بهره مند شوید. پس از آشنایی با آن خواهید دانست که به کمک آن تا چه حد میتوانید به انواع مختلف فونت و قالبها برای طراحی و ویرایش دست یابید و تنوع وسیعی از گزینههای مختلف برای رسیدن به کیفیت بالاتر در ویرایش در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
امکانات نرم افزار کورل دراو چیست
از خصوصیات ویژۀ این نرم افزار میتوانیم:
- به پشتیبانیِ بیش از ۱۰۰ فرمت مختلف گرافیکی
- همکاری با سایر برنامهها
- سازگاری با نسخههای مختلف ویندوز
- امکانات حرفهای کار با متون
- تبدیلِ تصاویر پیکسلی به برداری
- امکان چاپ دقیق نوشتهها و آرمها
اشاره کنیم. از قابلیتهای طراحی کورل دراو می توان موارد زیر را در نظر گرفت :
- طراحی مجلات و روزنامهها
- آماده سازی آرمها و نوشتههای تبلیغاتی
- طراحی لوگو و پوستر
- طراحی اشکال پیچیده
- طراحی کاتالوگ و پارچه
- طراحی مهر
- طراحی سربرگهای منحصر بفرد
- طراحی کارت ویزیت
- طراحی پوستر
- طراحی کاتالوگ
- طراحی کارت ویزیت
- طراحی تصویرسازی
- طراحی وکتور
- طراحی بنر
نسخههای مختلف نرم افزار کورل دراو
تاکنون نسخههای مختلفی از این برنامه در دسترس بوده است. هر کدام از نسخههای جدیدتر مزیت ویژهای نسبت به قبلی داشته است به همین دلیل استفاده از گزینههای بروزرسانی مفید خواهد بود.
نسخههای مختلف این نرم افزار شامل :
- CorelDraw – ۱۹۹۱
- CorelDraw 2 – 1991
- CorelDraw 3 – 1992
- CorelDraw 4 – 1993
- CorelDraw 5 – 1994
- CorelDraw 6 – 1995
- CorelDraw 7 – 1997
- CorelDraw 8 – 1998
- CorelDraw 9 – 1999
- CorelDraw 10 – 2000
- CorelDraw Graphics Suite 11 – 2002
- CorelDraw Graphics Suite 12 – 2003
- CorelDraw Graphics Suite X3 – PowerTrace – january 2006
- CorelDraw Graphics Suite X4 – january 2008
- CorelDraw Graphics Suite X5 – january 2010
- CorelDraw Graphics Suite X6 – january 2012
- CorelDraw Graphics Suite X7 – january 2014
- CorelDRAW Graphics Suite 2018 – january 2018
بوده که تاکنون در اختیار کاربران قرار گرفته است. همواره در نسخههای جدید آن برخی از نواقض این برنامه تصحیح شده است. به همین دلیل اگر از آن برای انور حرفهای استفاده میکنید سعی کنید همواره نسخهی بروز آن را نصب کنید.
از گزینه دیگری که همواره توجه کاربران را جلب کرده است میتوان به وجود دادههای وسیع در مورد نقضهای فنی این نرم افزار اشاره کرد. زمانی که در اجرای آن با برخی از مشکلات ران کردن روبرو هستید به آسانی بدون نیاز به تخصص بیشتر می توانید اطلاعات مربوطه را کسب کنید.
امکان به وجود آمدن مشکلات با در نظر گرفتن فضای سادهی آن به ندرت رخ میدهد تا زمانی که بتوانید اصولهای اولیه را به کار بگیرید، از مزیت های آن بیشتر بهره مند خواهید شد. ظاهر ساده و آسان آن سبب گمراهی شما نباشد، زیرا در پس زمینه فرمولهای پیچیدهی ریاضی برای اجراهای دلخواه انجام میشود.
ویژگی های نرم افزار کورل دراو چیست
ویژگیهای متمایز نرم افزار کورل دراو از دلایل اصلی محبوبیت آن در بین طراحان و فعالان رشتهی گرافیک گردیده است. قبل از اشاره به ویژگیهای منحصر به فرد آن لازم است بگوییم که از آن جهت که گزینه نصب رایگان و البته آموزش آن در اختیار کاربران موجود است همه ی افراد با اندکی اتلاف زمان می توانند نحوهی استفاده از آن را فرا گیرند.
ویدیو پییشنهادی : آموزش مقدماتی نرم افزار لایت روم
عدم وجود هیچگونه محدودیت و امکان استفاده از آن بر روی سیستمهای گوناگون در کوتاه مدت سبب شده است که بیشتر طراحان با استفاده از این نرم افزار شاهکارهای هنری بینظیری را ثبت کنند.
از جمله مهمترین ویژگیهای آن می توان موارد زیر را مد نظر قرار گرفت:
- امکان طراحی تخصصی و حرفهای در محیط وکتور
- طراحی چند بعدی تصاویر با استفاده از ابزارهای مسیریابی
- امکانات منحصر به فرد و متمایز با سایر برنامهها برای ویرایش عکس
- امکانات منحصر به فرد و ویژه برای کار با فونت
ویژگیهای یاد شده کارایی آن را نیز دوچندان کرده است امروزه شرکت و کمپانیهای مختلفی از مزیتهای این محصول برخوردار هستند. اگرچه در نبودن آن نرم افزارهای دیگری چون فتوشاپ میتواند اقدامات وسیعی را انجام دهد ولی کافی است یکبار محیط موجود در این نرم افزار را امتحان کنید خواهید دید که سهولت بیشتری در استفاده از آن موجود است.
قابلیت های نرم افزار کورل دراو چیست
امکانات و قابلیتهای بسیار مختلفی در نرم افزار CorelDraw تعبیه شده است و متاسفانه بیشتر افرادی که با آن سروکار دارند از بسیاری از ویژگیهای این نرم افزار غافل هستند .
حتی افرادی که به صورت حرفهای در این زمینه فعالیت دارند نیز در بسیاری از مواقع ممکن است بسیاری از قابلیت آن را به کار نگیرند. به همین دلیل در این بخش سعی کردهایم اطلاعات مفیدی و بیشتری در مورد قابلیتهای آن مطرح کنیم.
از مزیتهای اصلی استفاده از نرم افزار کورل دراو این است که حجم بسیار کمی در مقایسه با سایر نرم افزارهای هم نوع خود دارد و همین امر سبب شده است در هر سیستمی بدون به وجود آمدن مشکلات هنگ کردن و یا مشکلات مربوط به ذخیره سازی به راحتی از آن استفاده کنیم.
دلیل حجم پایین این نرم افزار آن است که برای طراحی آن از توابع و فرمولهای ریاضی بهرهمند شده اند. ابعاد تصاویر به کار رفته در این نرم افزار هیچ تاثیری در کیفیت نهایی آن ندارد به همین دلیل کاربران با محدودیتهایی روبرو نیستند و این امر از قابلیتهای دلخواه دیگر است.
- معرفی تحت عنوان نرم افزاری برداری و البته حرفهای در زمینه طراحی وکتور
- قابلیت خواندن و پشتیبانی کردن از فرمتهای مختلف
- قابلیت کار با فایلهای فتوشاپ و البته ایلوستریتور
- استفاده بسیار راحت و آسان
- دارا بودن امکانات حرفهای
- قابلیت پشتیبانی برای بیش از ۱۰۰ فرمت تصویری
- قابلیت سازگار با نسخههای مختلف ویندوز
- قابلیت دارای مدلهای از پیش طراحی شده
- قابلیت مدیریت پیشرفته رنگها
- بهینهسازی شده برای استفاده با پردازندههای چندهستهای
- سازگار با سری آفیس مایکروسافت، فوتوشاپ و فایلهای پی دی اف
کاربرد نرم افزار کورل دراو چیست
نرم افزار CorelDraw کاربرد و کارایی مختلفی دارد که در ادامه به طور اجمالی به آنها اشاره خواهیم کرد. جالب است که از ابزارهای گوناگونی میتوان در فضای آن استفاده کرد و همین امر کارایی آن ها به طور قابل ملاحظهای افزایش داده است.
در نسخههای جدید نیز برای سهولت استفاده از آن اصلاحات جدیدی صورت گرفته است تا زمانی که این نرم افزار را بر روی کامپیوتر خود نصب نکنید و کار با آن را شروع نکنید نمی توان از مزیتهای آن به طور جدی بهرهمند شوید. حتی آموزش آن نیز اگر به طور عملی مورد استفاده قرار نگیرد در کوتاهترین مدت زمان به فراموشی سپری میشود.
- استفاده از آن برای طراحی کردن و آمادهسازی نوشته و البته آرمهای مختلف
- استفاده از آن برای برش با دستگاه کاتر پلاتر که به طور ویژه مورد مصرف شرکتهای تبلیغاتی و تابلوسازی و برش شبرنگ
- استفاده از آن برای طراحی پوستر و البته انواع کاتالوگ و کارت ویزیت در کاربردهای چاپی گوناگون
- استفاده از templateها و همچنین صفحات آماده به ویژه برای طراحی مجلهها و روزنامهها
- استفاده از آن برای طراحی و ساختن صفحات وب
- استفاده از آن برای طراحی پارچه در انواع مختلف از کارخانجات چاپ پارچه
پسوند به کار رفته این نرم افزار cdr میباشد اما سایر پسوندها مانند (ai, eps, ppt, wmf, shw) و البته پسوند فایلهای پیکسی مانند (png, psd, jpg, gif, bmp) را نیز پشتیبانی میکند
کاربرد کورل دراو در طراحی
امروزه به ویژه با گسترش و توسعههای بی نظیر در فضای اینترنت از دنیای تبلیغات آنلاین تا وب سایتهای فروشگاهی اینترنتی اهمیت رشتهی گرافیک نیز به مراتب بیشتر گردیده است. به همین دلیل آشنایی با ابزارهایی که بتواند اقدامات لازم را به آسانی انجام دهد امری ضروری است.
مقاله پییشنهادی : چگونه پس زمینه عکس های خود را با تکنیک های فتوشاپ تغییر دهیم؟
به جرات میتوان گفت که نرم افزار کورل دراو با دارا بودن قابلیتهای یاد شده در بخشهای قبلی یک نرم افزار قدرتمندی در دسترس است از همه مهمتر امکانات موجود در آن به طور کامل با پیشرفتهای روز منطبق است.
خلاقیت کاربران با استفاده از آن سبب شده است که تصاویری با ویرایشهای دلخواه به دست آید هرگونه دادهی نهایی که از آن تهیه میشود به آسانی یا به نرم افزار دیگر قابل انتقال است و یا میتواند چاپ گردد.
این نرم افزار در دستهی نرم افزارهای وکتور طبقهبندی میشود، اگر چه عدهای آن را به عنوان رقیب اصلی فتوشاپ در نظر میگرفتند ولی به آسانی بعد از شناخت محیط کار این نرم افزار میتوان به دانست که تمایزهای قابل ملاحظهای بین این دو موجود است.
امروزه اگرچه شرکت ادوبی توانسته است برنامه های دیگر را طراحی کند که عملکرد مشابه با این نرم افزار داشته باشد ولی با این وجود در این رقابت تنگاتنگ نرم افزار CorelDraw همواره به دلیل راحتی در آموزش و نصب و البته محیطی ساده از محبوبیت بالایی برخوردار گردیده است.
با استفاده از آن کاربران در طراحی و ویرایش توانستهاند ایدههای نو داشته باشند. حال که با اهمیت و کاربرد آن آشنا شده اید حتما آموزش نرم افزار و به کارگیری آن را در اولویت خود قرار دهید تا بتوانید از مزیتهای آن به طور کامل بهرهمند باشید.
سلام
یه سوالی دارم از خدمتتون
ما ویندوز کامپیوتر را بهتازگی عوض کردیم و برنامه کورل را دوباره نصب کردیم
الآن میخواهیم در برنامه بخشی از یک فایل را اکسپورت کنیم اما تمام فایل اکسپورت می شود
اگه امکانش هست راهنمایی کنید