معرفی رشته های تحصیلی

کارآفرینی چیست؟ آشنایی با انواع مختلف کارآفرینی

جامع ترین تعریف در مورد کارآفرینی

تعریف کارآفرینی و کارآفرین یک بحث تقریبا قدیمی است که ریشه آن فرانسوی است. این واژه به زبان فرانسه Entreprendre گفته می‌شود و به معنای متعهد شدن میباشد. کلمه کارآفرین تقریبا سیصد سال قدمت دارد. نخستین کسانی که این واژه‌ی کارآفرین و مفهوم آن را مورد بررسی قرار داده بودند، اقتصاددان‌ها بودند. افرادی مانند ریچارد کانتیلون و نیز آدام اسمیت کلمه کارآفرین را در قرن‌های 17 و 18 میلادی به کار بردند.

 

آشنایی با تعریف کارآفرینی

 

تعریف کارآفرینی از نظر استیونسن این چنین است: «کارآفرینی پیگیری کردن فرصت‌هایی میباشد که فراتر از منابعِ قابل دسترسی، موجود هستند.» و نیز ژورف شومپیتر که از وی به عنوان پدر کارآفرینی اسم میبرند، کلمه نوآوری را به واژه کارآفرینی ربط می‌دهد. به بیان دیگر ویژگی مهم در کارآفرینی را انجام دادن مجموعه کارهای جدید و یا ابداع کردن روش‌های جدید در امور جاری میبیند. از نظر وی نوآوری کردن در زمینه‌های زیر کارآفرینی محسوب می گردد.

 

ویدیو پیشنهادی :آموزش کارآفرینی
آموزش کارآفرینی

 

تعریف کارآفرینی

  •  ارائه کردن کالای جدید
  •  ارائه کردن روش جدید در مراحل تولید
  •  گشایش یک بازار جدید
  •  یافتن منابع نو
  •  ایجاد کردن هر گونه تشکیلات تازه در صنعت

کار آفرین کیست؟

فردي میباشد كه كنترل دروني دارد. وی براي آن كه بتواند دقیقا آن چه را كه به آن فکر میکند عينيت بخشد و قصد خود را عملي كند حتما بايد رئيس خود باشد. كارآفرينی احتیاج به استقلال دارد. مغز پويای او مرزهاي از قبل تعيين شده و قالب هاي عادی را در هم شکسته و با این وجود كه دقیقا همان چيزی را ميبيند كه بقیه مي بينند، ولی چيزي را مي انديشد كه بقیه نمي انديشند. كارآفرينی نیاز به خلاقیت دارد.

 

 

وقتي كه خلاقيت وی از ذهنش به عمل منتقل مي گردد نوآوري شکل مي گيرد و نوآوري يعني پيمودن یک راه نارفته. فردی كه اولين بار یک مسیر را مي پيمايد، اولين فردی است كه مي تواند خبر خطرهای یک راه را براي بقیه بياورد.

و این يعني كارآفرينی ریسک پذير است. فرد كارآفرين هرگز اثرپذیر نمی باشد و کاملا با آغوش باز از آينده استقبال خواهد کرد. زمان آغاز تصميم، تنها وقتی نيست كه وی با ريسك مواجه می گردد، ترس از يك پايان کاملا نامعلوم در هر قدمی از اين راه که برداشته میشود، وجود دارد. و این به این معنی است که فرد كارآفرين قدرت تحمل کردن ترس را دارد.

 

ز

ویژگی‌های شخصیتی یک کارآفرین

دیوید مک کللند که از استادهای روانشناسی در دانشگاه هاروارد میباشد و برای بار اول “نظریۀ روانشناسی توسعه اقتصادی” را معرفی کرد. وی معتقد است که علت عقب ماندگی اقتصادی موجود در کشورهایی که در حال توسعه هستند، مربوط است به عدم درک کردن خلاقیت فردی. بنا به عقیدۀ وی با یک برنامه درست تعلیم و تربیت می شود روحیه کاری مناسب را در جوامع تقویت کرد، به شکلی که شرایط مناسب جهت صنعتی شدن جوامع آماده شود. کارلند و همکاران وی هم چندین ویژگی لازم در کارآفرینی را مورد بررسی قرار داده و نیز تایید کردند که مهمترین آن‌ ها عبارت هسند از:

  • احتیاج به توفیق
  • تمایل داشتن به مخاطره پذیری
  • احتیاج به استقلال
  • افراد موفق در کارآفرینی دارای یک مرکز کنترل درونی میباشند
  • داشتن خلاقیت

و نیز پیتر دراکر، معروف به پدر علم مدیریت، کارآفرینی را این می‌داند که فرد کاری را با سرمایه اقتصادی از طرف خودش شروع می‌کند و ارزش‌ها را تغییر داده و نیز در محیط اطراف خود یک تحول ایجاد کرده و آن محیط را به سوی بهتر شدن خواهد ‌برد.

 

  

تفاوت‌های بین یک فرد کارآفرین و یک شخص صاحب کسب و کار

  1. فرد کارآفرین با حساب باز کردن روی اندیشه و خلاقیت خودش، یک کسب و کار را آغاز نموده و اقدام به کارآفرینی می‌کند در حالی که فرد صاحب کسب و کار، با بهره بردن از ایده‌های از قبل موجود شروع به کار می‌کند.
  2.  فرد کارآفرین یک فرد خلاق و نوآور هست، در حالی که یک فرد صاحب کسب و کار شخصی سنتی است.
  3. کارآفرین همواره خطر می‌کند و مسئولیت خطر را می‌پذیرد، ولی فرد صاحب کسب و کار همیشه به دنبال امنیت میباشد و از خطر ‌پذیری خیلی کمی برخوردار است.
  4.  فرد کارآفرین کسی هست که می‌تواند یک بازار را با قدرت کارآفرینی خود رهبری کند، ولی یک فرد صاحب کسب و کار، فقط بازیگری میباشد در بین دیگر بازیگران بازار.
  5. فرد کارآفرین در بیشتر موارد در فکر ایده‌های جدید و نیز نوآوری‌های بعدی میباشد، ولی یک شخص صاحب کسب و کار بیشتر موارد فقط به کسب و کار الان خود می‌اندیشد.
  6. و کارآفرین شخصی هست که با گذشتۀ خود، رقابت دارد اما یک شخص صاحب کسب و کار، تنها دیگران را برای خود رقیب می‌بیند.

 

شناخت تعریف کارآفرینی

کارآفرینی در کسب ‌وکارهای کوچک

این روزها کسب ‌وکارهای کوچک سهم عمده ای از فضای اکوسیستمی جهان را شکل می‌دهند. کسب ‌وکارهایی در اندازه کوچک مثل یک فروشگاه‌ مواد غذایی آنلاین، یک آژانس‌ مسافرتی و مانند آن‌ ها در کسب ‌و کارهای اندازه کوچک دسته بندی می گردند که مردم جامعه این مدل از کسب ‌و کارها را تحت عنوان یک کسب ‌و کار کوچک می شناسند.

صاحبان این کسب ‌و کارهای کوچک، اشخاصی هستند که مدیریت کردن کسب ‌وکارشان را به عهده می‌گیرند. این مدل افراد با سختی کشیدن و تلاش زیاد به سود دهی خواهند رسید. این مدل از انواع کارآفرین، اشخاصی هستند که اقدام به استخدام اعضای خانواده و یا کارمندان محلی می‌کنند. میزان موفقیت این‌ مدل از اقسام کارآفرین بسیار راحت و در اندازه کوچک است.

موفقیت‌هایی نظیر امکان پرداخت کردن هزینه‌های جاری زندگی و نیز صورت ‌حساب‌ های شخصی، از موفقیت‌های این مدل از اقسام کارآفرین به شمار می‌آید. داشتن مسافرت‌های کوچک نهایت لذت و نشانه یک زندگی مجلل برای صاحبان کسب‌ وکارهای اندازه کوچک به حساب می آید. در ادامه بهتر است نگاهی به مقاله ی مدرسه کسب و کار شریف داشته باشیم.

تعریف کارآفرینی در استارت آپ مقیاس پذیر

استارت آپ ( Startup و یا Start-up ) به زبان فارسی با معنی شرکت نوپا ترجمه شده است. با این وجود که در تعریف اصطلاح استارت آپ بر این موضوع تاکیدی نیست که باید فعالیت آن در حوزه فناوری یا حوزه تکنولوژی اطلاعات باشد، ولی به دلیل این که خیلی از استارت آپ ها طی سالهای اخیر، در حول این زمینه‌ها تشکیل شده اند، گاهی اوقات در تعریف استارت آپ نیز این مسئله تاکید می‌ گردد که یک استارت آپ لزوما باید در مسیر تکنولوژی های جدید فعالیت کند.

اصولا یک استارت آپ شغلی هست که قسمتس از آن بر پایه تکنولوژی است. هر کسب و کار موجود که بر پایه فناوری می باشد، حتما استارتاپ نیست، اما همه استارتاپ‌ها به نوعی از وب، گوشی همراه، اینترنت و فناوری های نو استفاده می‌کنند تا نمو و رشد بالایی را داشته باشند و بتوانند به تعداد کاربران زیادی برسند.

 

تعریف کارآفرینی در استارت آپ مقیاس پذیر

 

مجموعه استارت آپ ‌هایی که مقیاس ‌پذیر هستند با هدف نمو و تبدیل گشتن به شرکت های بزرگ تاسیس میشوند و انگیزه بنیان ‌گذاران آن ها کسب درآمد نمی باشد بلکه سوددهی و بالا رفتن قیمت سهام آن ‌ها هست. این مجموعه استارت آپ ‌ها عموما تحت عنوان یک بازار تازه و با تغییر سگمنت شناسایی می گردند.

ویژگی استارت آپ مقیاس پذیر

برای مثال رستوران داخل کوچه شما تنها ظرفیت پذیرایی کردن از 100 نفر را دارا می باشد. اگر این رستوران بخواهد که درآمد روزانه خودش را دو برابر بکند، حتما که باید یک شعبه دیگر نیز با آشپز و میز و صندلی و همچنین گارسون جدید افتتاح کند که هزینه های آن نیز 2 برابر می گردد. اما استارتاپی مثل اینستاگرام را اگر در نظر بگیرید، از یک تا 30 میلیون شخص کاربر را در طی 24 ماه توانست طی کند و ارزش 1 میلیارد دلاری را توانست از فیسبوک بگیرد، اما کلا فقط 13 تا کارمند داشت.

مجموعه هزینه های اینستاگرام به نسبت رشد آن و تعداد کاربران آن خیلی ناچیز بود. و مثال دیگر استارت آپ واتس اپ، که توانست 450 میلیون کاربر را جذب کند و با قیمت 13 میلیادر دلار به فروش رفت و 50 تا کارمند فقط داشت. این شرکت‌ ها نیز مقیاس پذیر هستند و البته که ارزش بسیار بالای آن ها هم به دلیل مقیاس پذیری آن ها می باشد.

 

تعریف کارآفرینی و انواع آن

 

باید بدانید که نرم افزار، وب، گوشی موبایل و تکنولوژی‌های نو بسیار می‌توانند که به مقیاس پذیر بودن کسب و کارتان کمک بکنند. زیرا یک سایت که می‌ تواند در یک ماه اول به 10 فرد سرویس بدهد، همان سایت هم با سرور های با قدرت بیشتر می‌ تواند که ماه بعدی همان نوع سرویس را به ده میلیون فرد عرضه بکند. پس می بینید که در کارآفرینی استارت آپ ‌ها یک کسب و کار با رشد بالا هستند و می ‌خواهند که به مقیاس پذیری هم برسند.

تعریف کارآفرینی سازمانی

این تعریف کارآفرینی فرآیندی می باشد که در آن مجموعه محصولات و یا فرآیند هایی که نوآوری شده اند از طریق القاء و ایجاد کردن فرهنگ کارآفرینانه در یک مجموعه از پیش تأسیس شده ، به ظهـور خواهند رسید. در تعریفــی دیگر مجموعه فعالیت‌هـای کارآفرینانـه فعالیت هایی هستند که از همه منابـع و حمـایت های سازمانی به جهت رسیدن به نتایج نـوآورانه استفاده می کنند. یک کارآفرین سازمانی کسی هست که با حمایت یک شرکت، می تواند محصولات و فعالیت ‌ها و نیز تکنولوژی تازه را کشف کند و به مرحله بهره داری می رساند.

یک فرد فعال در حوزه کارآفرینی سازمانی، کارمندی در یک مجموعه وسیع است که اجازه دارد تا با هدف تبدیل نمودن مجموعه به یک شرکت کاملا پویا در همه ی خدمات مختلف و همچنین فعالیت های شرکت یک کارآفرینی و نوآوری ایجاد نموده و مجموعه ی فعالیت ها و البته جریان ‌های شغلی و مجموعه سیستم ‌های یک سازمان را نیزدوباره طرح ریزی بکند.

 

 

یک کارآفرین سازمانی نیاز به تغییر عقیده خواهد داشت و از شکست خوردن نمی‌ترسد، وی با بهره‌گیری کردن از همه منابع سازمانی ایده‌های نو را کشف می‌کند، در پی فرصت‌ هایی هست که بتواند با خطر کردن به همه ی سازمان سود برساند و برای بهبود بخشیدن عملکرد و سودآوری سازمان به ترویج دادن نوآوری می ‌پردازد.

نقش کارآفرین سازمانی خیلی چالش ‌برانگیز است، پس آن ها با توجه به کارکرد خود از سمت سازمان مورد توجه قرار می ‌گیرند و نیز پاداش دریافت می ‌کنند. در طی سالیان اخیر، اغلب شرکت ‌های بزرگ در مجموعه سازمان خود فردی را تحت عنوان یک کارآفرین سازمانی تعیین می کنند تا به این شکل به برتری عملیاتی دست یابند و بتوانند مزیت رقابتی را به دست بیاورند.

فواید و ریسک های کارآفرینی سازمانی

بسیاری از کارآفرینان، زمانی که هنوز برای شخص دیگری دارند کار می‌ کنند، مقدمات لازم جهت کارآفرینی در کسب ‌و‌کار خودشان را آماده می ‌کنند. البته یک کارآفرین سازمانی بودن نیز به شما این شانس را می‌دهد تا از مجموعه منابع و ارتباطات درون سازمان برای کار کردن به روی ایدۀ خودتان بهره ببرید و با خیال راحت علاوه بر انجام دادن وظایف شغلی خود‌تان، بتوانید که دانش و مهارت ‌های خودتان را بالا ببرید.

 

تعریف کارآفرینی و گونه های آن

کارآفرینی اجتماعی

بهره بردن از استارت آپ ها و بقیه انواع کارآفرینان برای ساختن، تقویت کردن و پیاده کردن راهکارهایی می باشد که حل کردن مجموعه مسائل اجتماعی و فرهنگی و یا محیطی را به عنوان هدف قرار می‌دهند. کارآفرینی اجتماعی نیز یا کلاً غیرانتفاعی می باشد یا این که در پی درآمد زایی هم می باشد، ولی در حالت دوم همین میزان درآمد نیز در سمت اهداف اجتماعی و فرهنگی و یا محیطی کارآفرین استفاده خواهد شد. برای تصمیم گیری بهتری می توانید به مقاله ی مهارت شغلی که شرکت‌ها در سال 2019 نیاز دارند مراجعه نمایید.

یک کارآفرین اجتماعی پایه طرحش را به گونه ای پیش ‌بینی و یا سازماندهی نخواهد کرد تا برای سرمایه‌گذار خود و نیز سازمان‌های خیریه و دولتی و یا شخص خودش سود مالی ایجاد کند. یک کارآفرین اجتماعی هدف را ایجاد کردن ارزش از راه تولید انبوه قرار داده که مزیت های آن بیشتر به بخش‌ هایی از یک جامعه می ‌رسد.

اگر شما به کارآفرینی علاقه‌مند هستید باید کتاب‌های زیر را بخوانید:

  • کتاب نبوغ دیوانه نویسنده رندی گیج
  • کتاب تبدیل کردن رویا به ثروت نویسنده مایکل مسترسون
  • کتاب ديوانگان ثروت ساز نویسنده دارن هاردی

سخن آخر درباره تعریف کارآفرینی

هر مدل از تعریف کارآفرینی را که شما انتخاب می‌کنید و هر مدل از کارآفرین که می باشید یا که می‌ شوید، نکته مهم که همیشه لازم است به ذهن داشته باشید این می باشد که کارآفرینی کردن و راه انداختن یک کسب و کار تازه به سخت‌کوش بودن و انگیزه داشتن و همچنین برنامه ریزی کردن نیاز دارد.

 

تعریف کارآفرینی و انواع کارآفرینی

 

پس، در زمینۀ مورد علاقه خود و البته شرایط آن اطلاعات لازم را کسب کرده و نیز با هدف‌ گذاری درست و پشتکار فراوان، گام های بسیار محکمی را در راه تحقق یافتن آرزوهای خود و برآورده کردن احتیاجات مردم و البته پیشرفت جامعه خود بردارید. برای آموزش مجازی با کیفیت درباره کارآفرینی شما میتوانید به سایت مکتب خونه مراجعه نمایید.

سعید هابطی

چند سالی میشه که در زمینه سئو و دیجیتال مارکتینگ در حال فعالیت هستم. به موسیقی و فلسفه علاقه ی خاصی دارم و بیشتر زمان رو صرف مطالعه و نوازندگی می کنم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا