مقالات دیجیتال مارکتینگ

اسپم اسکور چیست و چطور آن را کاهش بدهیم؟

وب‌سایت Moz را که می‌شناسید! این وب‌سایت یکی از سایت‌های معتبر خارجی در زمینه سئو و رتبه‌بندی در موتورهای جستجو است. این وب‌سایت علاوه بر خدمات و آموزش‌هایی که در این زمینه ارائه می‌دهد، ابزارهای مناسبی را هم برای سئو کاران و مدیران سایت‌ها ایجاد کرده است.

یکی از این ابزارها، اسپم اسکور است. تیم Moz معتقد است که این ابزار را با بررسی دقیق معیارهای گوگل برای امتیازدهی به میزان هرزنامه سایت‌ها طراحی شده است. این ابزار بر اساس الگوریتم‌های گوگل طراحی شده است تا بتواند با نشان دادن یک عدد برحسب درصد، مشخص کند سایت موردنظر شما ممکن است از سوی گوگل به دلیل اسپم بودن پنالتی شود یا خیر!

اگر این اطلاعات کمی برایتان مبهم بود، نگران نباشید. در ادامه این مقاله بررسی می‌کنیم که اسپم اسکور دقیقاً چه چیزی را نشان می‌دهد و بالا بودن آن به چه معنی است. بعد از آن بررسی می‌کنیم که چه راهکارهایی برای کاهش spam score وجود دارد. اگر شک دارید که این مقاله برای شما مفید است یا نه، باید گفت که مطالعه مطالب این صفحه را به افراد زیر پیشنهاد می‌کنیم:

  • سئوکاران
  • مدیران وب‌سایت‌ها
  • و کسانی که قصد دارند سفارش رپورتاژ آگهی در سایت‌های دیگر ثبت کنند اما از اعتبار سایت میزبان چندان مطمئن نیستند. اندازه‌گیری اسپم اسکور و درک آن می‌تواند برای این افراد مفید باشد.

اسپم اسکور (spam score) چیست؟

اسپم اسکور (Spam Score) به زبان ساده معیاری است که بین ۰ تا ۱۰۰ مقیاس بندی شده است که در آن ۰ بهترین نمره است و نشان می‌دهد سایت موردنظر کاملاً قابل‌اعتماد است. درحالی‌که عدد ۱۰۰ نشان‌دهنده بدترین نمره ازنظر هرزنامه است و کمترین میزان قابل‌اعتماد بودن را نشان می‌دهد.

بسیاری از مدیران سایت‌ها نسبت به این‌که گوگل چطور یک سایت را به‌عنوان هرزنامه به‌حساب می‌آورد و آن را پنالتی می‌کند، همیشه دچار شک و تردید بودند. چراکه دسترسی به الگوریتم‌های گوگل در این زمینه کار چندان ساده‌ای نیست.

بنابراین وب‌سایت Moz متشکل از متخصصان حوزه سئو، تلاش کردند تا با بررسی طیف گسترده‌ای از داده‌های موجود، سر از کار گوگل درآورده و با تهیه ابزار اسپم اسکور، به مدیران سایت‌ها و سئوکاران این امکان را بدهند تا از دریچه چشم گوگل به وب‌سایت خود نگاه کنند و تخمین بزنند که سایتشان چقدر می‌تواند ازنظر گوگل به‌عنوان هرزنامه تلقی شود.

اما ممکن است بپرسید اصلاً هرزنامه چیست و چرا این‌قدر برای گوگل مهم است که سایت‌ها را ازنظر میزان اسپم یا هرزنامه بودن بررسی کند؟

 

ویدئو پیشنهادی :  دیجیتال مارکتینگ
 دیجیتال مارکتینگ

 

اسپم اسکور

تعریف هرزنامه یا اسپم

در طول سال‌ها زمانی که دنیای دیجیتال به بخش مهمی از زندگی ما تبدیل شد، یاد گرفتیم که به اسپم‌ها یا هرزنامه‌ها عادت کنیم. صندوق اسپم ایمیل جایی است که هرگز چک نمی‌کنیم و همه ما حداقل یک‌بار با ایمیل‌های اسپم یا تبلیغات پاپ آپ در مرورگرهای خود روبرو شده‌ایم.

اما نوعی از اسپم یا هرزنامه هم وجود دارد که به وب‌سایت‌ها و رابطه آن‌ها با موتورهای جستجو مربوط می‌شود. از زمانی که موتورهای جستجو مانند گوگل و بینگ روی کارآمدند، تلاش کردند تا به وب‌سایت‌های باارزش و مفید برای مخاطب بها داده و رتبه آن‌ها را در نتایج جستجو بالاتر ببرند.

اما بسیاری از مدیران سایت‌ها از روش‌های غیرمتعارف برای دور زدن موتورهای جستجو استفاده کردند و بدون آن‌که محتوای ارزشمندی برای مخاطب آماده کرده باشند، توانستند به رتبه‌های بالا در نتایج جستجو دست پیدا کنند. یکی از این روش‌ها، استفاده بیش‌ازحد از کلمات کلیدی بود.

اما خیلی زود گوگل توانست با الگوریتم‌های جدیدتر این روش از اسپم را تشخیص داده و سایت‌ها را بابت آن‌ها جریمه کند. راه‌های زیادی وجود دارد که تحت عنوان سئوی کلاه‌سیاه شناخته می‌شوند و پایه و اساس آن‌ها بر دور زدن موتورهای جستجو است.

این روش‌ها به‌محض آن‌که توسط موتورهای جستجو شناخته شوند، مورد غضب قرار گرفته و سایت به‌عنوان هرزنامه یا اسپم شناخته می‌شود. به‌طورکلی تولید هرگونه محتوایی که غیرقانونی باشد یا استفاده از روش‌های مختلف برای کلاهبرداری از کاربران یا دور زدن موتورهای جستجو می‌تواند به عنوان اسپم تلقی شود.

مقاله پیشنهادی :  ایمپرشن چیست؟
ایمپرشن چیست؟

 

راه های کاهش اسپم اسکور

چرا اسپم اسکور مهم است؟

تا اینجای کار احتمالاً متوجه شده‌اید که اسپم اسکور (Spam Score) تنها برای مدیران سایت‌ها یا سئوکاران مهم نیست. امروزه بازاریابان دیجیتال، وبلاگ نویسان، تولیدکنندگان محتوای دیجیتال و تقریباً تمام مشاغل آنلاین نیاز دارند در مورد سایت‌هایی که با آن‌ها همکاری دارند یا قرار است با آن‌ها همکاری کنند، میزان اسپم بودن سایت را اندازه بگیرند.

جالب است بدانید حتی سایت‌هایی که با آن‌ها تبادل لینک هم دارید باید ازنظر نمره هرزنامه اندازه‌گیری شوند. چراکه قرار نیست نتیجه زحمات شما به دلیل اسپم بودن سایت دیگر، به‌سادگی هدر برود.

بله! درست متوجه شدید! سایت‌هایی که به شما لینک می‌شوند هم می‌توانند تأثیرات منفی ازنظر اسپم روی کسب‌وکار شما داشته باشند. البته ازنظر تجربی تاکنون این مسئله ثابت نشده است اما مشخص است که هر چه تعداد سایت‌های مشکوک بیشتری در لیست بک لینک‌های خود داشته باشید، احتمال اینکه مورد جریمه گوگل قرار بگیرید بیشتر است.

نکته مهمی که باید به یاد داشته باشید این است که اندازه‌گیری میزان اسپم اسکور یک سایت بر اساس الگوریتم‌ها و داده‌های مختلف انجام می‌شود که برخی از آن‌ها ممکن است دقیق نباشند. هرچند میزان اسپم بودن سایت یک معیار نسبتاً قابل‌اعتماد است اما تمام ماجرا نیست.

خصوصاً این‌که حتی اگر یک سایت نمره نارنجی یا قرمز در مورد اسپم داشته باشد، لزوماً به معنی این نیست که سایتی بد است یا محتوای آن هرزنامه است. برخی از سایت‌ها تنها قربانیان استراتژی اشتباه در سئو هستند!

نمره اسپم اسکور یک سایت را چطور پیدا کنیم؟

برای این کار کافی است به ابزار Link Explorer در وب‌سایت Moz مراجعه کنید. بعد از واردکردن آدرس سایت مدنظرتان، لازم است که وارد حساب کاربری خود شده و نتایج بررسی لینک را مشاهده کنید. البته اگر از قبل وارد حساب کاربری شوید، بعد از واردکردن آدرس، نتایج را مشاهده خواهید کرد.

این ابزار جزو ابزارهای رایگان وب‌سایت Moz است و به‌سادگی می‌توانید اطلاعات موردنیازتان را از آن استخراج کنید. بعدازآن‌که نتایج به نمایش در آمدند، زمان تفسیر آن‌ها است.  امتیاز اسپم اسکور در سمت راست تصویر زیر مشخص شده است. اگر این عدد بین ۱ تا ۳۰ درصد باشد، امتیاز اسپم سایت کم است. عدد ۳۱ تا ۶۰ میزان متوسط هرزنامه را نشان می‌دهد و عدد ۶۱ تا ۱۰۰ هم در محدود قرمز و میزان بالای اسپم قرار دارد.

اما بخش دیگری نیز در نتایج ابزار Moz مشاهده خواهید کرد که در سمت چپ تصویر بالا قرار دارد تحت عنوان Spam Score Breakdown که نشان‌دهنده درصد سایت‌هایی است که از آن‌ها بک لینک دریافت کرده‌اید و میزان اسپم بودن آن‌ها در این قسمت به شما نشان داده می‌شود. مثلاً در تصویر بالا، ۸۶ درصد از بک لینک‌های سایت مورد نظر در محدوده سبز قرار دارند. اما ۳٫۸ درصد از آن‌ها ازنظر اسپم، در محدوده قرمز قرار گرفته‌اند.

دقت داشته باشید اگر امتیاز Spam Score برای سایت شما در وب‌سایت Moz نمایش داده نمی‌شود احتمالاً به این دلیل است که این وب‌سایت موفق به پیمایش سایت شما نشده است. این مشکل برای سایت‌های تازه تأسیس یا مبهم اتفاق می‌افتد.

اسپم اسکور ماز

چطور  اسپم اسکور(spam score) را کاهش دهیم؟

کاهش اسپم اسکور کاری است که برای وب‌سایت‌های در معرض خطر باید به‌سرعت انجام شود. در زیر راهکارهایی را پیشنهاد می‌دهیم که می‌توانند برای شما مفید باشند:

  • HTML

کدهای غیرضروری HTML را حذف کنید و خطاهای موجود را نیز برطرف کنید.

  • تصاویر

از نام‌های کوتاه برای تصاویر استفاده کنید. ایمیل‌های تبلیغاتی خود را با تصاویر خیلی بزرگ پر نکنید. بهتر است نسبت تصویر به متن را در حد استاندارد نگه دارید.

  • محتوای متنی

در محتواهای متنی خود در مورد موضوعات حساسیت‌برانگیز صحبت نکنید. مواردی مانند قیمت داروهای خواب‌آور، مواد شیمیایی مضر، روش‌های چاقی یا لاغری غیرمتعارف، محتواهای غیراخلاقی و موارد مشابه این‌ها می‌توانند باعث شوند حساسیت نسبت به سایت شما بیشتر شود.

گوگل تگ منیجر یکی از سرویس‌های مفید گوگل است که برای مدیریت تگ‌های وب‌سایت استفاده می‌شود. معمولاً سایت‌های اسپم از این سرویس استفاده نمی‌کنند اما شما با راه‌اندازی آن می‌توانید قدم مهمی در کاهش نمره اسپم سایتتان بردارید.

  • لینک سازی

لینک سازی یا گرفتن بک لینک کاری است که می‌تواند اعتبار سایت شما را بالا ببرد. هر چه اعتبار سایت‌هایی که از آن‌ها بک لینک دریافت می‌کنید بالاتر باشد، اعتبار شما هم نزد موتورهای جستجو بالاتر می‌رود. اما به این نکات توجه داشته باشید:

  • لینک سازی بدون تولید محتوای مناسب و مفید برای کاربر، می‌تواند نشانه‌ای بد برای موتورهای جستجو باشد. بنابراین لینک سازی را به‌طور منطقی و در کنار تولید محتوای کاربردی انجام بدهید.
  • پیش از آن‌که از یک سایت لینک دریافت کنید، اعتبار سایت موردنظر را بررسی کنید تا در دام اسپم آن‌ها نیفتید.
  • بدون استراتژی و بی‌محابا به گرفتن بک لینک روی نیاورید. سعی کنید از سایت‌هایی برای لینک سازی استفاده کنید که با حوزه کاری شما مرتبط هستند. اگر همیشه از یک سایت لینک بگیرید، این مسئله می‌تواند سیگنالی منفی برای موتورهای جستجو باشد. بنابراین تنوع را در تعداد دامنه‌هایی که با آن‌ها کار می‌کنید، حفظ کنید.
  • شفافیت

شفافیت یکی از مهم‌ترین مسائلی است که برای موتورهای جستجو و به‌خصوص گوگل اهمیت دارد. تمام سایت‌های معتبر باید دارای صفحه درباره ما باشند. در این صفحه در مورد شرکت، اهداف آن، زمان تأسیس، شماره تلفن‌های تماس و آدرس شرکت باید به‌طور واضح صحبت شده باشد. این کار به‌طور ویژه می‌تواند باعث کاهش اسپم اسکور شود.

  • تعداد صفحات سایت

سایت‌های اسپم معمولاً تعداد صفحات کمی دارند که از آن‌ها برای رسیدن به اهداف خاص استفاده می‌کنند. سعی کنید برای کاهش اسپم اسکور به‌آرامی تعداد صفحات سایت خود را زیاد کنید. این صفحات باید دارای محتوای مناسب و کاربردی برای مخاطب بوده و منعکس‌کننده حیطه کاری شما باشند. بنابراین در اضافه کردن صفحات، عجله نکنید.

  • انکر تکست

انکر تکست‌ها همان بخشی از متن هستند که به صفحه‌ای دیگر در اینترنت لینک شده‌اند. معمولاً برای لینک کردن، از چند کلمه از متن استفاده می‌شود. اما اگر در صفحه‌ای بخش زیادی از متن از طریق لینک تبدیل به انکر تکست شده باشد، یک سیگنال منفی برای موتورهای جستجو است. چراکه نشان می‌دهد این صفحه عمدتاً برای این ایجاد شده است که بازدید صفحه‌ای دیگر در اینترنت را افزایش دهد. البته استفاده از تعداد خیلی زیادی از لینک‌های خارجی در یک صفحه هم می‌تواند این شبهه را برای موتورهای جستجو فراهم کند.

 

مقاله پیشنهادی : اصول سئو
اصول سئو

 

حالا دیگر اسپم نیستید!

البته امیدواریم که نباشید! اگر مطالب این مقاله را مطالعه کرده باشید، قدم بزرگی در مسیر کاهش اسپم اسکور سایتتان برداشته‌اید. همین الان با به کار بستن این تکنیک‌ها، می‌توانید نه‌تنها از امتیاز هرزنامه خود بکاهید، بلکه سئوی سایت خود را نیز ارتقا دهید.

نکته مهم این است که با دیدن عدد اسپم اسکور دچار شوک نشوید و ترس برتان ندارد! این امتیاز صرف یک عدد است که لزوماً قرار نیست مشکل خاصی در قبال سایت شما ایجاد کند. اما بهتر است از آن به‌عنوان یک معیار استفاده کنید تا اعتبار سایت خود را نزد موتورهای جستجو افزایش بدهید. از همین حالا شروع کنید!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا