زبان خارجی

آزمون آیلتس جنرال چیست؟ راهنمای کاربردی

نزدیک به سی سال است که آزمون آیلتس به عنوان محبوب‌ترین آزمون تعیین سطح زبان انگلیسی در سراسر دنیا شناخته می‌شود. این آزمون برای افرادی که قصد ادامه تحصیل، کار یا زندگی در یک کشور انگلیسی‌زبان را دارند اهمیت بسیار زیادی دارد؛ چرا که نزدیک به ۱۴۰ کشور آن را تأیید می‌کنند. بنابراین می‌توانید مطمئن باشید با کسب نمره قبولی در آزمون آیلتس مدارک شما توسط مؤسسات آموزشی کشور مقصد، کارفرماها و نهادهای دولتی تأیید می‌شود و می‌توانید به کار و تحصیل بپردازید. برای آشنایی بیشتر با این آزمون باید بدانید که آزمون آیلتس دو نوع جنرال و آکادمیک دارد که هر کدام اهداف و روند مشخصی را دنبال می‌کنند. اگر شما نیز قصد شرکت در این امتحان بزرگ را دارید؛ اما هنوز نمی‌دانید آزمون آیلتس جنرال چیست برای کسب اطلاعات بیشتر این مقاله را از دست ندهید.

 آزمون آیلتس جنرال چیست و برای چه مقاصدی استفاده می‌شود؟

آیلتس جنرال یا general یکی از دو نوع آزمون آیلتس است که بیشتر برای اهداف غیرآکادمیک مثل گرفتن ویزای کاری استفاده می‌شود. این امتحان در واقع با مهارت زبان انگلیسی شما در محیط کاری یا اجتماعی ارتباط دارد. به طور مثال اگر قصد دارید جهت پیدا کردن شغل و یا مهاجرت به کشورهایی مثل کانادا، استرالیا، نیوزلند یا بریتانیا بروید به مدرک قبولی آزمون آیلتس جنرال نیاز دارید. چرا که شرکت‌ها و سازمان‌های معتبر جهانی زیادی برای تأیید میزان تسلط کارمندان‌ خود به زبان انگلیسی، از تست آیلتس جنرال استفاده می‌کنند. درحقیقت یک شرط ضروری این شرکت‌ها برای استخدام افراد داشتن مدرک آیلتس جنرال است. حتی کسانی که قصد دارند در این کشورها و در کنار فرزندان خود به عنوان شهروند کشور مقصد زندگی کنند باید آزمون آیلتس جنرال را بگذرانند.

آیلتس جنرال چیست

 آزمون آیلتس جنرال چگونه برگزار می‌شود؟

هر دو نوع آزمون ielts Academic و general از چهار بخش Writing، Reading، Listening و Speaking تشکیل شده‌اند که مهارت‌های داوطلبان در این قسمت‌ها توسط آزمون سنجیده می‌شود. آزمون آکادمیک و جنرال در دو قسمت اسپیکینگ و لیسنینگ تفاوتی بینشان دیده نمی‌شود. بلکه فرق آیلتس جنرال و آکادمیک با وجود یکسان بودن شکل سؤالات، در دو قسمت ریدینگ و رایتینگ است. آیلتس جنرال در مجموع حدود ۲ ساعت و ۴۵ دقيقه زمان برده و به شکل کامپیوتری نیز برگزار نمی‌شود؛ بنابراین اگر قصد دارید این نوع آزمون آیلتس را امتحان بدهید، باید از روش‌های سنتی یعنی همان کاغذ و قلم استفاده کنید. در قسمت زیر نیز توضیحاتی در رابطه با بخش‌های مختلف آزمون آورده شده است.

پیشنهاد مطالعه: چگونه برای آیلتس شروع کنیم؟ راهنمای ساده برای مبتدیان

قسمت Listening یا گوش‌دادن

این بخش متشکل از ۴۰ سؤال بوده که داوطلبان آزمون آیلتس جنرال با گوش دادن به چهار متن ضبط شده، از مونولوگ تا مکالمه که با صدای افراد بومی زبان آن کشور ضبط شده‌اند، به آنها پاسخ می‌دهند. سؤالات بخش Listening در واقع مهارت شنوایی شما را جهت فهمیدن اهداف اصلی و اطلاعات واقعی مکالمه، درک نظرات و عقاید مختلف گویندگان و مقصد اصلی متن می‌سنجند. باید توجه داشت که هر متن ضبط شده در این بخش تنها یک بار پخش می‌شود که انواع صداها و لهجه‌های بومی زبان در آن‌ها استفاده شده است؛ بنابراین باید با نهایت دقت به تمامی مکالمات گوش فرادهید. در ادامه به بررسی جزئیاتی از این چهار مکالمه خواهیم پرداخت:

  • مکالمه اول: این متن صوتی به صورت یک گفتگوی دو نفره بوده که در رابطه با یک معضل اجتماعی در زندگی روزمره انجام می‌شود.
  • مکالمه دوم: این صدا در واقع یک متن خود خوان است که در آن یک مسئله اجتماعی در زندگی روزمره بیان می‌شود مثال یک سخنرانی در مورد امکانات موجود در شهر.
  • مکالمه سوم: در این متن صوتی مکالمه بین سه تا چهار نفر در زمینه تحصیل یا آموزش صورت می‌گیرد به طور مثال، یک استاد دانشگاه با دانشجوهای خود در باره تکالیف کلاسی بحث و گفتگو می‌کنند.
  • مکالمه چهارم: آخرین مکالمه نیز به صورت یک مونولوگ در رابطه با یک موضوع دانشگاهی مانند یک سخنرانی درسی است.

توجه داشته باشید که مجموع مدت زمانی لازم برای پاسخ‌گویی به سؤالات بخش مکالمه حدود ۳۰ دقیقه است.

پیشنهاد مطالعه: کتاب های آیلتس – بهترین منابع آیلتس برای شروع کار

قسمت Speaking یا صحبت کردن

شرکت‌کنندگان آزمون آیلتس جنرال در این بخش از نظر مهارت کلامی در زبان انگلیسی امتحان می‌شوند. این گفتگو با یک‌صدای ضبط‌ شده از دستگاه انجام می‌شود و فرد باید جواب‌های خود را با استفاده از میکروفونی که در اختیار دارد، ثبت کند. بخش Speaking نیز مانند بخش‌های قبلی از سه قسمت تشکیل شده که عبارت‌اند از:

  • مرحله اول: در این قسمت صدای دستگاه را می‌شنوید که تعدادی سؤال در رابطه با خودتان، خانواده، علایق، مطالعات، شغل و. . . می‌پرسد. پاسخ به این سؤالات نهایتاً ۴ تا ۵ دقیقه طول می‌کشد.
  • مرحله دوم: در اینجا از شما سؤال می‌شود که در جواب باید درمورد یک موضوع ویژه صحبت کنید. زمان قانونی برای پاسخ دادن به این سؤال، یک دقیقه است. سپس بعد ارائه پاسخ، یک یا دو سؤال در رابطه با همان موضوع پرسیده می‌شود.
  • مرحله سوم: این بخش در واقع با بخش قبلی ارتباط دارد و در آن از افراد سؤالاتی در ارتباط با موضوعی که در قسمت دوم گفته شد پرسیده می‌شود. این سؤالات برای این طراحی شده‌اند تا فرد مجبور شود درباره موضوع مطرح شدهبه مدت ۴ تا ۵ دقیقه صحبت کند.

برای درک تفاوت آیلتس general و academic و اینکه به طور دقیق بفهمیم آزمون آیلتس جنرال چیست دو بخش زیر اهمیت زیادی دارند:

قسمت Riding یا خواندن

بخش ریدینگ آیلتس جنرال شامل 40 سؤال بوده که در سه بخش با موضوعات مختلف جهت تست مهارت داوطلب در خواندن متون انگلیسی طبقه‌بندی شده‌اند که این مهارت‌ها عبارت‌اند از درک کلام و هدف اصلی متن، جزئیات، فهم استدلال‌های منطقی، نگرش‌ و مقصد کلام نویسنده. سؤالات نیز معمولاً در رابطه با موقعیت‌هایی که ممکن است افراد در زندگی روزمره با آنها روبرو شوند، مسائل و مشکلات مربوط به کار مانند تقاضا برای یک شغل و موضوعاتی ازاین‌قبیل هستند؛ بنابراین می‌توان گفت سؤالات ریدینگ آزمون آیلتس جنرال برگرفته شده از کتاب‌ها، مجلات، روزنامه‌ها، اطلاعیه‌ها، آگهی‌ها، کتاب‌های راهنما و دستورالعمل‌ها است و سه قسمت آن نیز به صورت زیر طبقه‌بندی می‌شوند:

  • بخش اول که در رابطه با مهارت های بقای اجتماعی افراد است. سؤالات نیز معمولا از یک متن کوتاه پرسیده می‌شوند که راجع به زندگی روزمره در یک کشور انگلیسی‌زبان را توصیف می کند. که اینها ممکن است به صورت نوعی اطلاعیه یا اگهی آمده باشند.
  • بخش 2 در واقع نگاه دقیق تری به مهارت های شما برای رشد در محل کار دارد. متنی که در این بخش آورده شده است شرح وظایف کارمندها، قراردادهای سازمانی، دستورالعمل های آموزشی و توسعه کارکنان، و همچنین اسناد حقوقی و شرایط محل کار را شامل می‌شود.
  • بخش 3 اما حاوی متن طولانی و پیچیده تری است که به موضوعات مورد علاقه عموم می پردازد و معمولا از روزنامه‌ها، مجلات یا کتاب‌ها انتخاب می‌شود.

پیشنهاد مطالعه: بهترین کتاب ریدینگ برای موفقیت در آیلتس

قسمت Writing یا نوشتن

آزمون رایتینگ از دو تکلیف Task 1 و Task 2 تشکیل شده است که باید توسط داوطلبین آزمون پر شوند.

  • در Task 1 افراد در موقعیتی قرار می‌گیرند که در آن باید نامه‌ای برای درخواست اطلاعات یا توضیح وضعیت خوب بنویسند. به طور مثال از شما خواسته می‌شود متنی بنویسید و راه‌های پیشنهادی خود برای بهبود امکانات کتابخانه را توضیح دهید. باتوجه‌به مهارت شما در نوشتن متن و اینکه بتوانید اطلاعات کافی و واقعی در رابطه با کار، بیان خواسته‌ها، علایق و همچنین نظرات، دیدگاه‌ها و شکایات را ارائه دهید می‌توانید نمره لازم در این قسمت را کسب کنید.
  • Task 2 اما کمی متفاوت است و در آن از شما خواسته می‌شود برای پاسخ به یک نقطه نظر، استدلال یا مشکل، مقاله‌ای بنویسید. از این طریق شما ارزیابی می‌شوید که آیا می‌توانید اطلاعات کلی و واقعی ارائه دهید، مشکلی را حل کنید، یک راه‌حل ارائه دهید، نظرات خود را توجیه کنید یا ایده‌ها، و یا استدلال‌های دیگران را به چالش بکشید.

قسمت Writing یا نوشتن

توصیه پایانی

با وجود مطالب گفته شده در این مقاله و اینکه به طور دقیق فهمیدیم آزمون آیلتس جنرال چیست اگر شما به خوبی بر روی کلمات، Refinements یا اصطلاحات زبان انگلیسی، نکات گرامری و دیگر مهارت‌های گفته شده تمرین کنید می‌توانید به راحتی این امتحان را پشت سر بگذارید. حتی اگر مشکلاتی مانند هزینه آزمون، استرس و یا حتی آشنایی نداشتن با جو آزمون همچنان به عنوان موانعی بر سر راه شما در این زمینه به حساب می‌آیند توصیه ما به شما این است که از دورهای آموزشی وب‌سایت مکتب خونه استفاده کنید و با برداشتن این موانع و کسب نمره قبولی استعداد و توانایی‌های خودت در زبان انگلیسی را محک بزنید.

آموزش آیلتس در مکتب خونه

اگر شما جزو افرادی هستید که در منزل می‌خواهید آموزش ببینید، می‌توانید از ویدیوهایی که در اینترنت وجود دارد کمک بگیرید، یکی از بهترین منابع آموزش آیلتس در ایران، سایت مکتب خونه است. مکتب‌خونه یک پلتفرم آموزشی آنلاین است که در زمینه‌های مختلف از جمله زبان انگلیسی فعالیت می‌کند. آموزش آیلتس در مکتب خونه با استفاده از منابع معتبر و باکیفیت و توسط مدرسان باتجربه و متخصص ارائه می‌شود.

کامل بهرامی

کامل بهرامی دانش‌آموخته کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم‌افزار از دانشگاه ارومیه است. به حوزه کامپیوتر، برنامه‌نویسی و هوش مصنوعی علاقه‌مند‌ است و هم اکنون به عنوان عضو تیم سئو و مدیر تیم نویسنده‌های مکتب خونه در این مجموعه فعالیت می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا