تفاوت آیلتس آکادمیک و جنرال

یکی از معتبرترین مدارک بینالمللی زبان انگلیسی را میتوان مدرک آیلتس دانست. چنانچه شما قصد مهاجرت و یا پذیرش در دانشگاههای خارجی را داشته باشید، داشتن مدرک آیلتس یک شرط و همچنین امتیاز ویژه برایتان محسوب خواهد شد. آیلتس در واقع مخفف عبارت سیستم ارزیابی بینالمللی زبان انگلیسی یا همان The international English language testing system است. اما سؤالی که برای متقاضیان شرکت در این آزمون پیش میآید این است که در کدام نوع از آن شرکت کنند، آیلتس جنرال یا آکادمیک؟ در ابتدا باید با هر دو آزمون به خوبی آشنا شده و تفاوتها و شباهتهای آنها را نیز بشناسید. همچنین باید بدانید که هر کدامشان برای چه دسته افرادی مفید هستند تا متناسب با هدف خود بتوانید در این آزمون شرکت کنید.
چه کسانی آیلتس آکادمیک میدهند؟
آموزش زبان انگلیسی یکی از مهمترین گامها برای مهاجرت است. شما از طریق آزمون آیلتس و نمرهای که کسب میکنید، میتوانید به یک امتیاز ویژه در این راه دست پیدا کنید. بدون شک هرچه نمره بیشتری در این آزمون داشته باشید، رزومه بهتری نیز ارائه خواهید داد. چنانچه شما قصد ادامه تحصیل در مدارج بالاتر یعنی کارشناسی ارشد به بالا را در خارج از کشور دارید، یا اینکه میخواهید در دورههای آموزشی یک رشته کاملا تخصصی و حرفهای نظیر انواع مهندسیها و یا پزشکی شرکت کنید، نیاز به مدرک آیلتس آکادمیک خواهید داشت. در واقع همانطور که از عنوان این مدرک مشخص است، به ارزیابی آمادگی و میزان توانایی متقاضیان برای تحصیلات دانشگاهی و همچنین زبان انگلیسی میپردازد؛ به عبارت دیگر هدف اصلی این آزمون را میتوان اپلای کردن برای دانشگاههای مختلف و پذیرش در آنها یا دورههای آموزش مختلف دانست.
چه کسانی نیاز به آیلتس جنرال دارند؟
قطعا وقتی صحبت از مهاجرت به خارج از کشور میشود، اولین نکتهای که ذهن شما را به خود مشغول میکند، مکالمه زبان انگلیسی است. چنانچه شما قصد اشتغال و استخدام در یک کشور انگلیسی زبان را داشته باشید و یا به هر دلیل دیگری بخواهید به چنین کشوری مهاجرت کنید، باید به دنبال گرفتن مدرک آزمون آیلتس جنرال باشید. در آزمون جنرال به استفاده روزمره از زبان انگلیسی توجه شده و متقاضیان با سؤالات مربوط بر محیط کاری و انواع موقعیتهای اجتماعی در این آزمون مورد آزمایش قرار میگیرند. همچنین اگر شما قصد مهاجرت به کشورهای انگلیسی زبان و زندگی در کنار خانواده خود را دارید نیز مدرک آیلتس جنرال برای شما لازم و کافی خواهد بود.
شباهت آیلتس آکادمیک و جنرال چیست؟
آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال شباهتهای بسیار زیادی دارند که در این قسمت آنها را بررسی خواهیم کرد. هر دوی این آزمونها دارای ساختار و فرمت یکسانی هستند و از 4 بخش تشکیل شدهاند. مدتزمان هردوی این آزمونها 2 ساعت و چهل و پنج دقیقه بوده و متقاضیان باید هر سه بخش خواندن، نوشتن و گوش دادن را در روز آزمون پاسخ دهند؛ اما بخش صحبت کردن یک هفته قبل و یا بعد از روز آزمون انجام خواهد شد. روش و هزینه ثبتنام آیلتس در هر دوی این آزمونها کاملا یکسان بوده و در اکثر مراکز آزمون هر دو نوع انجام میشود. در نهایت شما باید با توجه به هدف خود، نوع آزمون مورد نیاز خود را انتخاب کنید.
تفاوتهای آیلتس جنرال و آکادمیک
در کنار شباهتهای متعدد، این دو آزمون تفاوتهایی نیز با یکدیگر دارند
- تفاوت در محتوا
اصلیترین تفاوت این دو آزمون به اهداف آنها بازمیگردد. همانطور که در قسمتهای قبلی اشاره کردیم اهداف این آزمونها با یکدیگر متفاوت بوده و از این رو هر کدام برای افراد به خصوصی طراحی شدهاند. قسمتهای مربوط به خواندن و نوشتن در آیلتس آکادمیک برای تحصیلات تکمیلی طراحی شدهاند ولی این مقاطع برای آیلتس جنرال متناسب با محیط کار طرح شدهاند. پس میتوان گفت به خاطر اهداف متفاوت این دو مدل آیلتس، محتوای برخی از قسمتهای آنها نیز با یکدیگر متفاوت است که متناسب با نیاز متقاضیان و همچنین هدف آنها باشد.
- تفاوت در نمره دهی
نحوه نمره دهی نیز دیگر تفاوت آیلتس جنرال و آکادمیک است. نمره دهی در سه بخش صحبت کردن، نوشتار و گوش دادن در هر دو آزمون تقریبا مشابه هم صورت میگیرد؛ اما در بخش خواندن، نمره دهی این دو ورژن تفاوت بسیار زیادی دارد.
بخش خواندن به صورت کلی حدود 25 درصد از کل نمره آزمون را شامل میشود. مطابق با قوانین و روش های نمرهگذاری IELTS متقاضیان آزمون جنرال باید به تعداد سؤال بیشتری در قسمت Reading پاسخ بدهند و در مقابل متقاضیان آزمون اکادمیک نیاز به پاسخ دادن به سؤالات کمتری را دارند تا در نهایت نمره هر دو یکسان شود.
برای درک بهتر این تفاوت، تصور کنید که دو متقاضی جنرال و آکادمیک هر کدام به 30 سؤال از 40 سؤال از این قسمت پاسخ صحیح دادهاند و این یعنی که نمره خام هر دوی آنها 30 خواهد بود. در آیلتس جنرال نمره نهایی متقاضی در قسمت Reading با پاسخ به 30 سؤال، 5 خواهد بود ولی در آیلتس آکادمیک نمره متقاضی با این شرایط 6 محسوب میشود. پس نمره خام شما با توجه به نوع آزمونی که در آن شرکت کردهاید متفاوت خواهد بود. دلیل این تفاوت در نمره دهی این بخش میتواند این امر باشد که Reading ورژن آکادمیک از نظر واژگان و همچنین سبک، پیچیدگی بیشتری دارد.
- تفاوت در قسمت Writing
یکی از تفاوتهای موجود میان آزمون آیلتس جنرال و آکادمیک، در بخش Writing آنها است. در هر دوی این آزمونها، قسمت نوشتن شامل دو زیرمجموعه میشود که بخش اول نیاز به 20 دقیقه زمان و بخش دوم نیاز به 40 دقیقه خواهد داشت. تفاوت میان آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال، در بخش اول Writing مشاهده میشود. در آزمون Academic شما باید در Task 1، یک یا دو نمودار، جدول یا چارت را بررسی کنید. این در حالی است که در آزمون General، نیاز به نوشتن یک نامه خواهید داشت. تعداد کلمات در هردوی این بخشها برابر 150 کلمه است؛ اما در موضوع کلی و نحوه نگارش کاملا با هم متفاوت هستند.
- تفاوت در میزان سختی
شباهتهای این دو آزمون به یکدیگر آنقدر زیاد است که انتخاب یکی به عنوان آزمون سختتر واقعا دشوار است. همچنین از آنجایی که مهارتهای متقاضیان هر ورژن از آزمون آیلتس با ورژن دیگر متفاوت است، سخت یا آسانتر بودن یکی از این ورژن ها قطعی مشخص نخواهد شد. اما در نهایت با توجه به نظر طراحان سؤالات این آزمون میتوان احتمال داد که آزمون آکادمیک سختتر از آزمون جنرال است. متقاضیان آزمونها نیز بر این باورند که ورژن آکادمیک چالشبرانگیزتر است؛ برای مثال نوشتن یک خلاصه برای یک متن تخصصی و مقاله علمی مطمئنا سختتر از نوشتن یک نامه اداری است. همچین تفاوت در میزان سختی این دو آزمون است که باعث شده نحوه نمره دهی آنها در قسمت Reading با هم تفاوت داشته باشد. میزان سختی این دو آزمون در قسمتهای Listening و Speaking کاملا مشابه هم بوده و برابر است.
در هر بخش از آزمونهای آکادمیک یا جنرال چه چیزهایی از شما خواسته میشود؟
همانطور که گفته شد آزمون آیلتس در هر دو ورژن خود 4 بخش دارد یا به عبارت دیگر به بررسی چهار مهارت متقاضیان میپردازد. در این قسمت قصد داریم تا این چهار قسمت را به صورت کلی بررسی کنیم تا شما بهعنوان یک متقاضی، آگاهی لازم و کافی را درباره آنها داشته باشید.
- بخش Writing
شما برای پاسخدهی به سؤالات این بخش 60 دقیقه زمان دارید و این زمان برای ورژن General و Academic کاملا یکسان است. در آزمون جنرال به شما دو موضوع مختلف داده میشود که باید برای آنها متنی بنویسید. موضوع اول دادهشده نیاز به حداقل 150 کلمه داشته و نسبت به موضوع دوم آسانتر است، به همین دلیل نمره کمتری نیز دارد. برای این موضوع باید نامهای برای یک شخص نوشتهشده و یک مشکل یا مسئله شرح داده شود. چنانچه تعداد کلمات این نامه کمتر از 150 عدد باشد، از آن نمره کم خواهد شد.
موضوع دوم به این صورت است که شما باید نظر شخصی خود را نسبت به یک مسئله بهخوبی بیان کنید. به این معنا که راه حلی را برای مشکل ارائه دهید، مزیتها و معایب یک موضوع را بررسی کنید و یا مخالفت و موافقت خود را با یک نظر ابراز کنید. میزان کلمات مورد نیاز برای این موضوع 250 عدد بوده و در صورت کمتر بودن، از آن نمره کسر خواهد شد. توصیه ما به شما که متقاضی این آزمون هستید این است که 20 دقیقه از زمان خود را صرف موضوع اول کنید و 40 دقیقه دیگر را به موضوع دوم اختصاص دهید تا بتوانید نمره خوبی از ین قسمت کسب کنید.
در آزمون آکادمیک نیز به شما دو موضوع داده میشود که باید متنی را برای آنها بنویسید. برای موضوع اول، جدول یا نموداری به شما داده شده و شما باید برای آن، یک توضیح حداقل 150 کلمهای بنویسید. در موضوع دوم این آزمون مانند ورژن قبلی، شما باید موافقت و یا مخالفت خود را نسبت به یک مسئله با استفاده از حداقل 250 کلمه بیان کنید. موضوع دوم دو ورژن، ساختار مشابهی دارند، اما سؤال و موضوع عنوانشده در آنها کاملا با یکدیگر متفاوت است. در صورت کمتر بودن لغات بهکاربرده شده در academic IELTS نیز از شما نمره کم خواهد شد. پیشنهاد ما به شما این است 20 دقیقه برای موضوع اول و 40 دقیقه برای موضوع دوم وقت بگذارید تا نتیجه بهتری را در آزمون کسب کنید.
- بخش Reading
در هر دو ورژن آزمون IELTS شما باید به 40 سؤال پاسخ دهید و برای این کار 60 دقیقه فرصت خواهید داشت. دفترچهای که متنها در آن نوشته شدهاند و حاوی 2000 تا 2700 کلمه هستند در اختیار شما قرار گرفته و شما باید تا اتمام زمان مقرر به سؤالات آن پاسخ دهید؛ بدون اینکه زمان اضافهای در اختیارتان قرار بگیرد. برای آزمون جنرال متون بهکاررفته از مجلات، کتابها، جزوهها و روزنامهها انتخاب شدهاند؛ به طوری که مخاطب آنها افراد غیرمتخصص باشد. متون به کار رفته در آزمون آکادمیک بیشتر حالت علمی دارند و یکی از آنها به سطح زبان بالاتری برای پاسخ دادن به سؤالات نیاز دارد. یکی از سه متن در این ورژن، استدلالی خواهد بود. چنانچه متن انتخابی حاوی لغات تخصصی و فنی و دشوار باشد، یک واژهنامه نیز به همراه آن خواهد آمد.
- بخش Listening
این بخش از آزمون در هر دو ورژن یکسان بوده و حدود 40 دقیقه وقت دارد. در این بخش از آزمون دفترچهای در اختیار شما قرار میگیرد که حاوی 40 سؤال در 4 بخش است. شما فرصت دارید تا قبل از اینکه CD آزمون LISTENING پخش شود، سؤالات مربوطه را مرور کنید. توجه داشته باشید که این CD تنها یک بار پخش خواهد شد، پس با دقت به آن گوش بدهید. موضوعات این بخش میتوانند متفاوت باشند و برای بررسی توانمندی و مهارت شما در درک موضوع اصلی یک گفتوگو و همچنین مهارت گوش دادن شما طراحی شدهاند. بعد از به اتمام رسیدن این بخش، زمانی به شما داده میشود تا پاسخهای خود را به پاسخنامه آزمون منتقل کنید.
- بخش Speaking
این بخش یک مصاحبه شفاهی بوده که زمان آن حدود 15 الی 20 دقیقه است. Speaking به صورت رو در رو برگزار شده و شامل سه بخش است. بخش اول قسمت Speaking مربوط به سؤالات عمومی و شخصی میشود و شما باید در مدت 4 تا 5 دقیقه به این سؤالات پاسخ دهید، سؤالهای نظیر محل زندگی، وضعیت شغل، وضعیت خانواده و … که برای هر کدام به طور میانگین 40 ثانیه فرصت خواهید داشت.
در بخش بعدی به شما یک Cue Card داده میشود تا درباره آن ایده پردازی کرده و صحبت کنید. ابتدا یک دقیقه به شما مهلت داده میشود تا درباره موضوع فکر کرده و هرچه به ذهنتان میرسد را یادداشت کنید. سپس باید حدود 2 دقیقه به صورت پیوسته و بدون مکث درباره موضوع صحبت کنید.
بخش انتهایی این قسمت مربوط به بخش دوم بوده، به این صورت که سؤالات چالشبرانگیزی درباره موضوعی که در قسمت قبلی به شما داده شده، از شما پرسیده خواهد شد. در این بخش حدود 4 یا 5 دقیقه شما باید به سؤالات چالشی پاسخ دهید و نظر خود را درباره موضوع مورد بحث بهصورت شفاف بیان کنید.
سخن پایانی
امروزه بسیاری از افراد به دنبال مهاجرت به خارج از کشور هستند و برای این کار، روشهای مختلفی را امتحان میکنند. یکی از مدارک لازم و معتبر برای مهاجرت، مدرک آیلتس است. بعد از اینکه آموزش زبان انگلیسی شما تکمیل شد، شما باید برای گرفتن این مدرک اقدام کرده و تلاش کنید که نمره خوبی نیز در آن کسب کنید. این امتحان در دو ورژن Academic و General برگزار میشود. هر کدام از این ورژنها اهداف مشخصی داشته و افراد باید متناسب با اهداف خودشان بین آنها انتخاب کنند. تفاوتها، شباهتها و همچنین بخشهای مختلف این آزمون در قسمتهای قبلی بهصورت کامل بررسی شده و شما میتوانید با مطالعه این مقاله، اطلاعات جامع و کاملی را درباره IELTS در دو نوع آکادمیک و جنرال به دست آورید.