مقالات دیجیتال مارکتینگ

بازاریابی ویدیویی یا ویدیو مارکتینگ چیست و چه کاربردی دارد؟

بازاریابی ویدیویی یا ویدیو مارکتینگ چیست و چه کاربردی دارد؟

استراتژی بازاریابی ویدیوئی در حال حاضر یک روند پرطرفدار است و امکانات زیادی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد تا برند خود را توسعه دهند. امروزه پلتفرم‌های زیادی مانند یوتیوب یا اینستاگرام وجود دارند که نه تنها تولید بازاریابی ویدیویی را مجاز بلکه آن را تشویق نیز می‌کنند.

رفتار مصرف کننده نیز تغییر کرده است و نسبت به قبل، کاربران از محتوای ویدیویی استقبال زیادی می‌کنند. این نوع محتوا پردازش اطلاعات را آسان می‌کند و می‌تواند در انواع مختلفی از ویدیوها، از سرگرم کننده گرفته تا آموزشی تولید شوند. برای شناخت بیشتر مفهوم ویدیو مارکتینگ با مقاله دیگری از وبلاگ مکتبخونه همراه باشید.

بازاریابی ویدیویی چیست؟

هر کمپین بازاریابی که به محتوای ویدیویی متکی باشد، بازاریابی ویدئویی (Video Marketing) محسوب می‌شود. ویدیوها می‌توانند در استراتژی‌های مختلفی گنجانده شوند که اغلب شامل تبلیغات، بازاریابی درونگرا، دیجیتال مارکتینگ، قیف فروش و حتی بازاریابی از طریق ایمیل هستند.

تولید ویدیو روندی است که از برنامه ریزی شروع می‌شود و تا انتشار آن در بهترین کانال‌ها (برای مثال، یوتیوب یا آپارات) ادامه پیدا می‌کند. یک استراتژی ویدیویی بخشی از یک فرآیند بازاریابی است باید متناسب با ارزش برند انجام شود و به زبان مخاطب صحبت کند و محصول را به بهترین شکل ممکن به تصویر بکشد.

تاکتیک‌های مختلفی برای این موضوع لازم هستند اما قبل از پرداختن به آنها، ما در مورد مزایای یک استراتژی ویدیو مارکتینگ صبحت می‌کنیم.

بازاریابی ویدئویی

مزایای بازاریابی ویدیویی چیست؟

در صورتی که هنوز متقاعد نشده‌اید که بازاریابی ویدئویی چیزی است که ارزش سرمایه گذاری را دارد، ما چهار دلیل قانع کننده را در زیر آورده‌ایم:

۱- به روایت داستان کمک می‌کند.

داستان سرایی در هنگام ارتباط با مخاطب، یک استراتژی طلایی است و هیچ چیزی بیان داستان را به اندازه محتوای ویدیویی به راحتی انجام نمی‌دهد. هنگامی که ساختار مناسبی را برای محتوای ویدیویی طراحی کردید، می‌توانید برند، محصول یا حتی ارزش کسب و کار خود را به تصویر بکشید. ویدیو مارکتینگ به گسترش ماهیت این نوع کارها کمک می‌کند. ویدیو نه تنها به صورت آنلاین قابل اشتراک است بلکه هنوز هم یک ابزار عالی برای دهان به دهان شدن نام برند است.

۲- ریتنشن را افزایش می‌دهد.

اگر به دنبال راه‌هایی برای جذب و حفظ مخاطب خود هستید، باید شروع به سرمایه گذاری در استراتژی‌های بازاریابی ویدیویی کنید. ویدیوها وقتی با متن یا محتوای مبتنی بر تصویر مقایسه می‌شوند، معمولاً در هر دو معیار عملکرد بهتری دارند. این اتفاق میفتد زیرا ویدیو اطلاعات را به شکلی جامع‌تر و راحت‌تر نشان می‌دهد.

از آنجا که ویدیو هم توجه شنیداری و هم بصری را می‌طلبد، تمرکز مخاطب را بیشتر به خود جلب می‌کند. البته برخی از روش‌های اصولی باید در تولید محتوای ویدیویی در نظر گرفته شوند تا مخاطب شما ویدیو را تا آخرین ثانیه ببیند. افزایش سئو و همچنین فراخوان مربوطه برای اقدام (Call-To-Action)، از جمله مزایای بازاریابی ویدئویی هستند که در ادامه دربارۀ آنها بیشتر صحبت خواهیم کرد.

۳- تصمیم گیری را تسهیل می‌کند.

اگر صاحب فروشگاهی اینترنتی هستید، باید بدانید که ویدیوها نرخ تبدیل را افزایش می‌دهند. به این معنا که اگر لباس، کفش یا حتی یک تکه جواهرات را می‌فروشید، اگر مخاطبان بتوانند محصول شما را در عمل ببینند، روند تبدیل مخاطب به خریدار بهتر می‌شود.

وقتی نوبت به تصمیم گیری می‌رسد، مصرف کننده شما چند دقیقه با تصمیم گیری بین خرید یا نخریدن فاصله دارد! بدون شک ویدیوی مربوط به نحوه استفاده از یک محصول خاص، عملکرد بهتری نسبت به یک عکس ساده خواهد داشت و تصمیم گیری مخاطب را برای خرید راحت می‌کند.

ویدیو پیشنهادی : آموزش بازاریابی محتوایی
 بازاریابی محتوایی

 

۴- به رتبه بهتر کمک می‌کند.

بسیاری از کسب و کارها هنوز فراموش می‌کنند که ویدیوها، برای سئو مناسب هستند. این بدان معناست که شما فقط با بهینه سازی ویدیوهایی که قبلاً به صورت آنلاین در یوتیوب داشته‌اید، می‌توانید در سئو موفق عمل کنید.

از طراحی یک تصویر کوچکِ جذاب گرفته تا افزودن یک عنوان مرتبط همراه با کلمات کلیدی، می‌توانید برای رتبه بندی بهتر در سئو از عناصر مختلفی استفاده کنید تا در نتایج جستجو گوگل دیده شوید.

بازاریابی ویدئویی

چگونه یک استراتژی بازاریابی ویدیویی ایجاد کنیم؟

برای داشتن یک استراتژی عالی در ویدیو مارکتینگ، می‌توانید هر یک از موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • مخاطبان خود را بشناسید.

یکی از مزیت‌های اصلی استراتژی بازاریابی ویدیوئی می‌تواند جذب مخاطب باشد. با این حال، افراد فقط در صورت تماشای محتوا با آن تعامل پیدا خواهند کرد. ویژگی‌های مخاطب هدف باید در قلب استراتژی تعریف شود. اگر مخاطب خود را درک نکنید، نمی‌توانید پیام مورد نظر خود را به وضوح ارائه دهید.

انجام یک مطالعه برای شناسایی بهتر مشخصات افرادی که می‌خواهید به آنها دسترسی پیدا کنید، ضروری است. به عنوان مثال، شما باید درک کنید که مخاطبان شما کدام رسانه را ترجیح می‌دهند تا استراتژی خود را بهینه کرده و بازده سرمایه گذاری خود را بهبود ببخشید.

روش‌های زیادی برای شناخت بهتر مصرف کنندگان وجود دارند. می‌توانید پرسشنامه خاصی ارسال کنید یا با داده‌های موجود شروع کنید. اگر استراتژی بازاریابی دیجیتال شما کامل است، شما باید در حال جمع آوری و ذخیره اطلاعات مشتریان خود باشید.

یک روش بسیار کارآمد برای تولید این نوع داده‌ها، تولید محتوای تعاملی (Interactive Content) است. از طریق نظرسنجی، ارسال ایمیل، اینفوگرافیک و غیره می‌توانید با کاربران تعامل داشته باشید تا ببینید نیازهای آنها دقیقاً چه چیزهایی هستند.

هر چه اطلاعات بیشتر باشند، بهتر است. با این حال به یاد داشته باشید که مهم ترین چیز این بوده که بدانید چگونه می‌توان داده‌های زیاد را به گونه ای سازمان داد که تفسیر آنها را آسان تر کرد. به همین دلیل تجسم داده‌ها (Data Visualization) بسیار مهم است.

ویدئو پیشنهادی : گوگل ادز
گوگل ادز

 

  • یک پرسونای خریدار ایجاد کنید.

بعد از اینکه اطلاعات کافی را در مورد مخاطبان خود جمع کردید، می‌توانید یک پرسونای خریدار یا شخصیت خریدار (Buyer Persona) ایجاد کنید. برای موفقیت آمیز بودن این فرآیند، کسب و کار شما باید به استانداردهای بالای سواد داده (Data Literacy) اعتماد کند.

پرسونا شخصیتی از خریدار است که حاوی خصوصیاتی اخلاقی، سنی، علاقمندی‌های و غیره است. به نظر می‌رسد این مفهوم ایده مخاطب هدف باشد اما پرسونا چیزی بیشتر است. علاوه بر داده‌های جمعیتی که در ایده مخاطب هدف قرار دارد، شما باید عناصر خاص‌تری را به شخصیت خریدار خود اضافه کنید.

ایده اصلی در پرسونا این است که آن را تا آنجا که ممکن است به یک فرد واقعی نزدیک کنید و آن را مرجع تلاش‌های بازاریابی و ارتباط با مشتری خود قرار دهید. اطلاعاتی که از مرحله قبل به دست آوردید باید به شخصیت شما جان ببخشد.

با استفاده از ایجاد یک پرسونای خریدار، تیم شما می‌تواند یک استراتژی بازاریابی ویدئویی ایجاد کند کاربران مورد نظر را هدف قرار دهد. پرسونا باید ویژگی‌های دیگری مانند انگیزه‌ها، نیازها، چالش‌ها و علاقه مندی‌ها داشته باشد. با در دست داشتن همۀ این موارد، می‌توانید نحوه، مکان و زمان انتقال پیام مورد نظر خود را تعیین کنید.

ویدئو مارکتینگ

  • انواع محتوای ویدیویی را بشناسید.

تولید ویدیو باید براساس اهداف تقسیم بندی شود. این مهم البته باید شامل درک درستی از مرحله فروش باشد که می‌خواهید به آن برسید. برای هر هدفی، نوع مناسب تری از بازاریابی ویدیویی وجود دارد. دانستن انواع محتوای ویدیویی و نحوه استفاده از آنها برای ایجاد تأثیرات مثبت بر مخاطبان بسیار مهم است.

در زیر به برخی از انواع محبوب ویدیو مارکتینگ اشاره می‌کنیم:

ویدیوهای توضیحی (Explainer Videos)

ویدیوهای توضیحی ماهیتی آموزشی و اطلاعاتی دارند. به این معنا که یک کسب و کار با تولید ویدیوی توضیحی درصدد این است که خدمات و محصولات خود را با رویکرد آموزشی به کاربران توضیح دهد. در این نوع محتوا، برند به طور مستقیم تبلیغ نمی‌شود بلکه هدف حل مشکلات کاربران است. با این کار می‌توانید کاربران را به خود نزدیک کنید و به اصطلاح، با آنها «درد دل» کنید!

ویدیوهای معرفی برند (Brand videos)

هدف اصلی ویدیوهای برندینگ ایجاد آگاهی در مورد نام برند و افزایش پتانسیل دستیابی به آن است. این محتوا معمولاً بخشی از یک کمپین بازاریابی دیجیتال است و باید هویت بصری کسب و کار مربوطه را مهم نشان دهد. ویدیوهای تجاری باید بتوانند رسالت، چشم انداز و ارزش‌های شرکت را به مخاطبان انتقال دهند. این تلاش برای تأمین خواسته‌های مصرف کننده مهم است زیرا او شفافیت را عامل مهمی در تصمیم گیری برای خرید می‌داند.

ویدیوهای رویدادی (Event videos)

رویدادها کلید ساخت فرهنگ سازمانی مثبت هستند و می‌توانند به عنوان منبعی برای تولید محتوا در نظر گرفته شوند. به عنوان مثال، اگر کسب و کار شما میزبان یک سخنرانی مهم است، جمع آوری نکات مهم سخنرانی در قالب یک رویداد ویدیویی ایده جالبی خواهد بود. مصاحبه‌ها، جمع آوری کمک‌های مالی، جشن‌ها و سایر موارد، از این دست موضوعات برای تولید محتوای ویدیویی هستند.

به عنوان مثال، گوگل در سخنرانی‌های یوتیوبی که در دفتر مرکزی خود برگزار می‌کند، ویدیوهای مرتبط به آن را در شبکه‌های اجتماعی بارگذاری کرد. گوگل با این کار نرخ تعامل بالایی به دست می آورد زیرا کاربران می‌خواهند بدانند آخرین دستاوردهای گوگل چه چیزهایی هستند.

ویدئو مارکتینگ

ویدیوهای زنده (Live videos)

ویدیوهای زنده شکل دیگری از ویدیو مارکتینگ هستند که در قالب وبینار، مصاحبه و پخش زنده رویداد انجام می‌پذیرد. ویدیوهای زنده تجربیاتی لحظه‌ای را فراهم می‌کنند که مخاطبان را به خود جلب می‌کنند. این واقعیت که ویدیوهای زنده در زمان واقعی اتفاق میفتند، یک احساس منحصر به فر را در کاربر ایجاد می‌کند.

ویدیوهای زنده همچنین می‌توانند در کانال‌های بازاریابی مانند شبکه‌های اجتماعی منتشر شوند. برای مثال، قسمت لایو (Live) اینستاگرام می‌تواند به عنوان یک محتوای ویدیویی زنده و مؤثر تلقی شود.

  • تمام اقدامات خود را برنامه ریزی کنید.

تمام جزئیات استراتژی بازاریابی ویدیوئی باید با دقت برنامه ریزی شوند. این مهم می‌تواند شامل تاریخ و زمان دقیق انتشار محتوا باشد. مطمئن شوید که جدول زمانی شما واقع بینانه است تا زمان کافی برای تولید، انتشار و تجزیه و تحلیل عملکرد ویدیوهای خود را داشته باشید. نظارت بر نتایج کمپین بازاریابی راهی برای بررسی نقاط ضعت و قوت و بازخورد مخاطبان است. برای این کار، باید از شاخص عملکرد اصلی (KPI) خود استفاده کنید.

 

  • برای بازاریابی ویدیویی KPI مناسب تعریف کنید.

شاخص کلیدی عملکرد یا همان KPI  معیاری است که برای ارزیابی پیشرفت استراتژی‌هاست. شما باید KPI را از قبل تعریف کرده و مهم ترین موارد را برای موفقیت کمپین انتخاب کنید. KPI شما ممکن است با توجه به اهداف و رویکردتان متفاوت باشد.

در بازاریابی دیجیتال می‌توانید این اهداف را در سه گروه آگاه شدن (Awareness)، توجه (Consideration) و اقدام (Action) طبقه بندی کنید. هنگامی که  KPI‌خود را تعریف کردید، باید آنها را ردیابی کنید. جمع آوری داده‌ها در مورد عملکرد ویدیوها و همچنین بازخورد کاربران برای بهبود استراتژی ضروری هستند.

نقش تولید محتوا در ویدیو مارکتینگ چیست؟

همانطور که در ابتدای متن ذکر کردیم، ایجاد یک استراتژی بازاریابی ویدیویی، کاری ساده نیست! علاوه بر تمام برنامه ریزی‌هایی که باید برای این کار انجام دهید، تکیه بر افراد حرفه‌ای که قادر به ایجاد ویدیوهای با کیفیت هستند، ضروری است. در واقع کیفیت محتوای شما تعیین کننده موفقیت استراتژی است.

محتوای شما باید آنقدر خوب باشد که بتواند توجه کاربران را جلب کند و امکان تبدیل آنها از یک کاربر ساده به یک مشتری وفادار را فراهم کند. یکی از عناصر دستیابی به این امر «اصالت» است. تولید محتوا نیاز به حضور متخصصان با مهارت تفکر خلاق دارد.

تولید محتوای ویدیویی شامل استفاده از بهترین تکنیک‌ها و ابزارهای موجود است. ما می‌دانیم که هر شرکتی نمی‌تواند به این دارایی‌ها دست یابد، پس چه باید کرد؟ راه حل ساده و کارآمد این است که تولید ویدیوی خود را به گروهی از افراد متخصص در خارج از شرکت بسپارید.

کلام آخر

دنیای امروز بر بازاریابی ویدیوئی بنا شده است. هر کسب و کاری سعی می‌کند با استفاده از ابزارهایی که در اختیار دارد، محتوای ویدیویی تولید کند و آن را در کانال‌های مختلف منتشر کند.

هر کسب و کاری می‌تواند به منظور معرفی خود از ویدیو مارکتینگ برای جذب مخاطبان اصلی خود استفاده کند اما در این راه باید به سه ویژگی از جمله، تولید محتوای باکیفیت، انتشار در کانال‌های مناسب و آنالیز کمپین بازاریابی را سرلوحه کار خود قرار دهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا