برنامه نویسی و ITبرنامه نویسی وب

برنامه‌نویسی وب را از کجا شروع کنیم؟

اهمیت برنامه نویسی وب

برنامه‌نویسی وب یکی از پرمتقاضی‌ترین رشته‌های کامپیوتر است که امروزه افراد متعددی از این راه درآمد زیادی کسب می‌کنند. برنامه‌نویسی جز آن دسته رشته‌های تحصیلی و شغلی است که همیشه در حال توسعه و پیشرفت بوده و به همین دلیل هیچگاه طرفداران و متقاضیان خود را از دست نمی‌دهد. در این مقاله قصد داریم در مورد پیش نیازهای برنامه نویسی وب با شما صحبت کنیم.

 

ویدیو پییشنهادی: آموزش طراحی وب سایت (Front-End)
آموزش طراحی وب سایت (Front-End)

 

اگر می‌خواهید برنامه نویس حرفه‌ای شوید و در سازمان‌ها مشغول به کار شوید، باید اصول و فنون زبان‌های برنامه‌نویسی را بدانید و در مسیر آموزش برنامه‌نویسی وب قدم بردارید.

در ادامه این مطلب تیم تحریریه مکتب خونه قصد دارد شما را با جزئیات پیش نیازهای برنامه نویسی وب آشنا کند تا شروع خوب و نتیجه بخشی داشته باشید. در حقیقت، اگر از توصیه های این مقاله را پیروی کنید، می‌توانید خیلی سریعتر از آنچه فکر می‌کنید به یک توسعه دهنده وب تبدیل شوید.

 

اهمیت برنامه نویسی وب

چرا آموزش برنامه‌نویسی وب به شغلی محبوب تبدیل شده است؟

شاید باور این موضوع کمی سخت باشد، اما اکثر مشاغل امروزی برای ارائه خدمات و محتوا خود به وب سایت‌ احتیاج دارند. حتی از کوچک‌ترین استارتاپ گرفته تا سازمان‌های بزرگ و دولتی برای ارائه خدمات خود از توسعه‌دهندگان می‌خواهند برایشان سایت طراحی کنند. همین موضوع باعث شده مخاطبان برنامه ‌نویسی وب روزبه‌روز افزایش پیدا کند.

از جهتی دیگر هم طراحی وب سایت‌ موجب شده از نام برندها محافظت شود و تا سال‌ها هویت آنها در بین مردم شناخته شده باقی بماند. در نتیجه، برنامه‌نویسی نه تنها به ارائه خدمات شرکت‌ها کمک می‌کند بلکه باعث شده نام آنها بر سر زبان‌ها بیافتد و در فروش آنها نیز تاثیر بگذارید. از منظر دیگر، حتما شنیده‌اید محتوا پادشاه است.

این نقل قول از بیل گیتس هنوز هم تا امروز در بین توسعه‌دهندگان ماهر دنیا رواج دارد. در واقع برنامه‌نویسی وب راهی برای تولید محتوا و ایجاد آگاهی در بین مردم است. این تازه شروع داستان است؛ اگر قصد دارید در آینده نزدیک به یک کارمند برنامه نویس حرفه‌ای تبدیل شوید پیش نیازهای برنامه نویسی وب چیست و کدامیک از آنها مسیر یادگیری شما را هموارتر می‌کند.

مرحله اول: آموزش HTML و کدنویسی

HTML نخستین زبان برنامه‌نویسی است که عنصر اصلی هر وب ‌سایت‌ را تشکیل می‌دهد. اسکلت اساسی یک وب سایت‌، به وسیله تگ‌های HTML فراهم می‌شود و در انتها یک صفحه وب را می‌سازد. کد نویسی برای طراحی یک وب اولین قدمی است که باید در آموزش HTML شروع کنید. این نوع برنامه‌نویسی که پایه هر وب را تشکیل می‌دهد، آنچنان سخت و غیرممکن نیست. تنها لازم است برای یادگیری آن مسائل تئوری و عملی را در کنار هم به وسیله یک سیستم لپ تاپ یا کامپیوتر یاد بگیرید.

 

 

برای شروع یادگیری HTML تنها لازم است یک صفحه از برنامه word worder یا Notepad WordPad و Simple Text را باز کنید و طبق دستورات به کدنویسی بپردارید. پس از اتمام ایجاد سند HTML، سپس فایل Netscape Navigator را در یک مرورگر باز می‌کنید.

مرحله دوم: آموزش CSS و استایل دهی

بعد از اینکه زبان HTML در دنیای وب ارائه شد و به وسیله آن افراد زیادی به توسعه‌دهندگان ماهر تبدیل شدند، انگار چیزی در این میان کم بود. اینکه چطور به محتوا، عکس ها، حروف و قسمت‌های مختلف وب سایت‌ رنگ و لعاب بدهند همیشه موضوع بحث وب بود. در نتیجه بر آن آمدند و استایل دهی به صفحات وب به نام CSS را فراهم کردند. در اصل HTML بدون CSS ممکن نیست و مکمل یکدیگرند، به طوری که کدهای HTML بدون CSS سایت کسل کننده‌ای خواهد بود و بر مخاطب تاثیر منفی دارد.

 

 

اگر در حین خواندن این مقاله هستید و برای شروع آموزش برنامه‌نویسی وب اشتیاق دارید، لازم است بدانید باید یادگیری سی اس اس را در برنامه خود قرار دهید. خبر خوب برای شما این است که این زبان بسیار سرگرم‌کننده است و با کدهای CSS می‌توانید وب سایت‌ی جذاب و زیبا ارائه دهید.

 

مرحله دوم: آموزش CSS و استایل دهی

 

مرحله سوم: آموزش جاوا اسکریپت

بعد از اینکه آموزش html و آموزش CSS را تمام کردید، جای خالی یک زبان برنامه‌نویسی دیگر را حس خواهید کرد. یعنی به این موضوع پی می‌برید که ارتباطات در این صفحه چگونه انجام می‌شود و فرم ها با چه برنامه ای کدنویسی می‌شوند. صفحات ارتباط با سرور و سمت کاربر توسط جاوا اسکریپت نوشته می‌شود و به شما امکان می‌دهد صفحات وب را تعاملی کنید. از آنجایی که HTML و CSS زبان‌هایی هستند که به وب ساختار و سبک می دهند؛ جاوا اسکریپت موجب افزایش ارتباط بین سرور و کاربر شده و مراجعه‌کننده سایت را درگیر می‌کند.

 

ویدیو پییشنهادی: آموزش پیشرفته جاوا
آموزش پیشرفته جاوا

 

بنابراین اگر می‌خواهید در این حرفه پا را فراتر بگذارید حتما آموزش جاوا اسکریپت را در دستور کارتان قرار دهید و آن را دست کم نگیرید. به خصوص برای وب سایت‌های خرید و فروش که نیاز به ارتباط بیشتری بین فروشنده و مشتری است.

مرحله چهارم: آموزش jQuery

مرحله چهارم آموزش برنامه‌نویسی وب، آموزش jQuery است. جی کوئری برنامه ای سبک است و همیشه با شعار “کمتر بنویس ، بیشتر انجام بده” ظاهر شده است. این برنامه زیر مجموعه جاوا اسکریپت بوده و به عنوان کتابخانه JavaScript شناخته می‌شود. هدف jQuery این است که استفاده از جاوا اسکریپت را در وب آسان‌تر کند. جی کوئری وظایف متعددی را در زمینه وب بر عهده دارد که برای ارائه آنها به کدهای جاوا اسکریپت نیاز دارد و بودن آنها ایجاد جی کوئری ممکن نخواهد بود.

دیگر مزایای آموزش jQuery این است که به وسیله قوانین و توابع از قبل تعیین شده می‌توانید در زمان کدنویسی صرفه جویی کنید و با سرعت بیشتری کدها را پیاده‌سازی کنید. همچنین در اغلب موارد یادگیری جی کوئری در زیباسازی و نظم‌دهی به وب سایت‌ هم کمک می‌کند.

 

مرحله دوم: آموزش CSS و استایل دهی

مزایای یادگیری برنامه‌نویسی وب

در بین رشته‌های تحصیلی کامپیوتر، وب همیشه جایگاه ویژه‌ای داشته و مورد استقبال نوجوانان و جوانان قرار گرفته است. در واقعیت طراحی کردن یک وب سایت‌ مانند هنر نقاشی است که این توانایی را به برنامه‌نویسان می دهد به سلیقه خود صفحه ای را دیزاین کنند. اکنون هم شرایطی مهیا شده تا توسعه دهندگان صفحات وب را برای گوشی‌های هوشمند فراهم کنند و کاربران گوشی از زیبایی و طراحی سایت‌ها سازگار با تلفن خود لذت ببرند.

اما آیا می‌دانید برنامه‌نویسی وب چه مزایایی برای شما دارد؟ تا به حال فکر کرده‌اید اگر به طور پیوسته و یکپارچه حتی به صورت آنلاین آموزش برنامه‌نویسی وب را بگذرانید، در آینده چه کارهایی می‌توانید انجام دهید؟ جدا از اینکه خود را برای یادگیری زبان‌های مختلف وب آماده می‌کنید، لایق آن هستید که بدانید در آینده این حوزه تحصیلی و کاری چه کمک‌هایی به شما می‌کند.

 

یادگیری در کوتاه ترین زمان ممکن

زبان‌های برنامه‌نویسی شاید به ظاهر پیچیده و سخت باشند. اما با پافشاری و اشتیاق شما برای یادگیری به سرعت تمام می‌شوند. به خصوص برنامه‌نویسی‌هایی شبیه به html، CSS و جاوا اسکریپت که در آن مقاله اشاره کردیم، کمتر از دو ماه زمان می‌برند و بعد از تمرینات مکرر می‌توانید طراحی سایت را شروع کنید.

به قشر خاصی محدود نمی‌شود

برخی افراد فکر می‌کنند برای آموزش زبان‌های برنامه‌نویسی باید مدرک تحصیلی کامپیوتر داشته باشید تا بتوانید در این مسیر قدم بردارید. نه اصلا اینطور نیست؛ آموزش وب به هیچ عنوان به قشر خاصی از جامعه محدود نمی‌شود و هر فردی با توجه به علاقه و شوقی که برای یادگیری دارد می‌تواند در این دوره‌ها شرکت کند.

هزینه مقرون به صرفه

دوره‌های آنلاین برنامه‌نویسی یا بسته‌های آموزشی این کلاس بسیار ارزان و مقرون به صرفه است. حتی نیازی نیست یک استاد وب کنار دست شما بنشیند و مرحله به مرحله وب را آموزش دهد. تنها با تهیه کلاس‌های ویدیویی و آموزش تصویری سریع می‌توانید تمام جنبه های وب را یاد بگیرید.

ورود به حیطه کاری برنامه نویسی

افراد متعددی با توجه به اینکه رشته‌های متفرقه خوانده اند برای کسب درآمد بیشتر سراغ طراحی وب می روند. زیرا برنامه‌نویسی کاری است که می‌تواند حتی به صورت آزاد در آن فعالیت کرد و نیازی نیست به طور مداوم در شرکت حضور داشته باشید. به همین دلیل طراحی وب به زمان و مکان خاصی محدود نمی‌شود و شغلی پردرآمد برای افرادی است که با اشتیاق به سمت آموزش آن می‌روند.

برنامه نویسی در خانه

یکی از مهمترین مزیت‌های برنامه‌نویسی این است که بعد از آموزش کامل برنامه‌نویسی وب می‌توانید به صورت یک برنامه‌نویس فریلنسر در خانه به کار مشغول شوید. این شغل برای جوانانی که اکنون در حال تحصیل در دانشگاه هستند و هنوز دوره تحصیلی کامپیوتر را تمام نکردند، انتخابی هوشمندانه است. شما به راحتی می‌توانید تنها با یک سیستم کامپیوتر به کار مشغول شوید و پول خوبی به جیب بزنید.

کلام آخر

در این مقاله در خصوص پیش نیازهای برنامه نویسی وب صحبت کردیم. همانطور که از مرحله یک تا مرحله چهارم گفتیم؛ برای اینکه بخواهید برنامه نویس حرفه‌ای شوید باید مراحل مکمل را از اول تا آخر اجرا کنید. در صورتی می‌توانید یک سایت طراحی کنید که شروع برنامه‌نویسی یعنی html را تا پایان jQuery پیوسته و به طور مکرر تمرین کنید.

برنامه‌نویسی یکی از مشهورترین رشته‌های کامپیوتر در جهان بوده و بعد از مدت کوتاهی به پردرآمدترین شغل‌های دنیا تبدیل شده است. اکنون روش های متعددی اعم از آموزش آنلاین برنامه‌نویسی و کتاب‌های آموزش وب موجود است و بدون هیچ نگرانی و پرداخت هزینه هنگفت می‌توانید این دوره‌ها را بگذرانید.

سعید هابطی

چند سالی میشه که در زمینه سئو و دیجیتال مارکتینگ در حال فعالیت هستم. به موسیقی و فلسفه علاقه ی خاصی دارم و بیشتر زمان رو صرف مطالعه و نوازندگی می کنم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا