برنامه نویسی و ITبرنامه نویسی وب

طراح سایت کیست و چگونه طراح سایت شویم؟

آشنایی مختصری با طراح سایت

آیا تا به حال به طراح سایت شدن فکر کرده‌اید؟! آیا تا به حال برایتان سوال به وجود آمده که چه کسانی می‌توانند طراح سایت شوند و چه مراحلی را برای تبدیل شدن به یک طراح سایت طی می‌کنند؟! اگر شما جزء افرادی هستید که قبلا وبلاگ داشتند و کار تولید محتوا انجام می‌دادند، حتما متوجه شده‌اید که چقدر کار طراحی سایت لذت‌بخش است.

 

ویدیو پییشنهادی: آموزش طراحی وب سایت
آموزش طراحی وب سایت

 

اگر شما قدرت طراحی بالایی دارید و بسیار خلاق هستید و هیچ ترسی از زبان‌های فنی (زبان برنامه نویسی) ندارید پس تبدیل شدن به یک طراح سایت و کارهای طراحی وب ممکن است گزینه‌ی شغلی ایده آلی برای شما باشد. شاید قبلا دوست داشته‌اید به یک طراح وب تبدیل شوید اما احساس ضعف کرده‌اید و نمی‌دانستید از کجا باید کار یادگیری طراحی سایت را شروع کنید.

به هر حال ما آمده‌ایم تا با این مقاله به شما کمک کنیم. شروع کار و تبدیل شدن به یک طراح سایت از آنچه که فکر می‌کنید هم آسان‌تر است فقط باید اراده و پشتکار داشته باشید. با ما در ادامه همراه باشید.

 

آشنایی مختصری با طراح سایت

طراح سایت کیست

طراحی سایت امروزه بخش اصلی از استراتژی بازاریابی هر شرکت است به همین خاطر وجود طراحان سایت برای هر شرکتی ضروری می‌باشد. بدون سایت ممکن است شرکت‌ها کار خود را انجام دهند اما همیشه یک خلاء میان کار آنان وجود دارد که آن هم نبود یک سایت برای فروش محصولات و معرفی آنان به دیگر شرکت‌ها است.

اگر وب سایتی به خوبی طراحی شده باشد باعث می‌شود که کسانی که از آن سایت بازدید می‌کنند به مشتری‌های آن شرکت یا سایت تبدیل شوند و موجب چند برابر شدن فروش محصولات شرکت گردند. طراح سایت کلیه‌ی عناصر وب سایت را می‌سازد یا طراحی می‌کند. آنها جنبه‌های بصری وب سایت مانند گرافیک، قلم، رنگ و طرح را انتخاب و ایجاد می‌کنند. طراحان وب مسئول ایجاد جذابیت وب سایت‌ها و همچنین کاربردی بودن و کاربرپسند بودن وب سایت‌ها هستند.

 

مقاله پییشنهادی: طراحی سایت با جاوا اسکریپت
طراحی سایت با جاوا اسکریپت

 

طراحان وب نیاز به ترکیبی از خلاقیت، تفکر انتقادی و مهارت‌های فنی دارند تا بتوانند کار طراحی خود را به خوبی انجام دهند. همچنین اگر فریلنسر (freelancers) باشند باید مهارت مدیریت شغلی برای جذب و مدیریت مشتری داشته باشند.   

تقاضا برای طراحی سایت چقدر است؟

تقریبا با پیشرفتی که تکنولوژی امروزه کرده است و نیاز روزافزون شرکت‌ها برای داشتن سایت، هیچ‌گاه تقاضا برای طراحی وب سایت روند کندی نخواهد داشت بلکه براساس گزارشات مختلف این روند با رشد صعودی مواجه شده است.

شما با یک سرچ کوچک در گوگل می‌توانید شاهد وجود انواع سایت باشید که هر کدام از این سایت‌ها براساس محتوایی خاص و هدفی مشخص طراحی شده‌اند و تقریبا به نوعی دیگر نمی‌توان گفت که شغلی بدون سایت وجود دارد.

طراحی وب یک زمینه در حال پیشرفت می‌باشد که هر روزه درحال رشد است پس شما اگر می‌خواهید به یک طراح سایت تبدیل شوید باید همیشه آماده‌ی یادگیری مطالب جدید باشید تا از قافله عقب نمانید.

 

طراح سایت کیست

کار طراح سایت چیست؟

کار اصلی طراح سایت این است که سایتی طراحی کند که علاوه بر محتوای جذاب، بسیار الهام‌بخش و آسان باشد تا کاربران به راحتی بتوانند با مطالب و محیط سایت ارتباط برقرار کنند. نقش اصلی یک طراح وب ایجاد عناصر بصری وب سایت، کنترل همه چیز از قلم گرفته تا طرح رنگ و… سایت است.

سایر وظایف طراح سایت عبارتند از:

  • جلسه با مشتریان برای بحث در مورد اهداف و نیازهای آنها
  • تصمیم‌گیری در مورد سبک، طرح، فونت‌ها و طرح‌های رنگی، نوشتن مطالب و تهیه گرافیک و تصاویر
  • اجرای طرح‌ها از طریق برنامه‌نویسی
  • بهینه‌سازی سایت به گونه‌ای که توسط موتورهای جستجوگر به راحتی پیدا شود
  • بارگذاری محتوا در سایت و اطمینان از مناسب بودن سبک آن

 

چگونه می‌توان به یک طراح سایت تبدیل شد؟

اگر می‌خواهید به صورت حرفه‌ای به یک طراح وب تبدیل شوید مراحلی که در اینجا ذکر می‌کنیم باید کاملا رعایت کنید که این مراحل عبارتند از:

رسم اساسی 

گرچه طراحی برای بیشتر کارهای طراح وب حیاتی نیست، اما برای بیان ایده‌های شما به مشتریان و همتایان، عناصری از تصویر لازم است. بیشتر طراحان گرافیک و طراحان وب باید برای ترسیم نمودارهای خود بتوانند انواع نمودارها و شبکه‌ها را ترسیم کنند. 

یک طراح باید یک مفهوم اساسی از ترسیم اشکال، بخش‌های سایه، درست کردن منوها، درج آرم‌های اساسی و موارد دیگر در روند طراحی اولیه خود داشته باشد. 

نظریه طراحی وب

اکثر وب سایت‌ها دارای محتواهای مشخص و منظمی هستند و همیشه وب سایت‌های خوب از یک اصول و تئوری دقیق در زمینه طراحی، جذابیت، قوانین ناوبری و کدگذاری پیروی می‌کنند. کسانی که قصد دارند در سطح بالایی عمل کنند، به طور خاص برای مخاطبان خاص طراحی می‌شوند و اقدامات تعیین شده به عنوان اهداف شرکت را افزایش می‌دهند. طراحان وب همیشه با نظریه‌های خود باید مخاطبان را همیشه راضی نگه دارند و مطالب خود را برای مخاطبین خود خاص کنند.

 

مقاله پییشنهادی: طراحی سایت با جنگو
طراحی سایت با جنگو

 

بسیاری از کاربران بر این باورند که باید روی صفحه سایت تمامی محصولاتی که می‌خواهند به نمایش دربیایند اما متوجه نمی‌شوند که طراحی سایت باید از لحاظ ظاهری بسیار کاربرپسند باشد و شلوغی بیش از اندازه صفحه منجر به کم شدن بازدید از سایت می‌شود.

طراحان وب باید ترکیبی از اشکال، الگوها و یکپارچگی طراح‌ها را در سایت خود ایجاد و تنظیم کنند. البته به این نکته توجه داشته باشید که تمامی این ترکیب‌ها باید با یکدیگر همخوانی داشته باشد در غیر این صورت ممکن است با مشکل روبرو شوید.

چیدمان و ساختار سایت

اگر شما بخواهید یک وب سایت را بسازید باید درک درستی از ساخت و چیدمان ساختار آن داشته باشید. به طور کلی صفحه اصلی وب سایت‌ها نباید پر از محتوا باشد زیرا بازدیدکننده از دیدن صفحه شلوغ سایت دچار سردرگمی می‌شود.

شما باید به‌گونه‌ای وب سایت خود را بچینید که از دست هکرها در امان باشید و همچنین الزامات بهینه‌سازی موتور جستجوگر را نیاز انجام دهید. صفحات وب سایت باید به گونه‌ای باشند که بازدیدکننده به راحتی بتواند مسیر مورد نظر خود را طی کند و به هدف خود برسد.

 

مقاله پییشنهادی: طراحی سایت با اسکچ
طراحی سایت با اسکچ

تجربه کاربری

اگر بازدیدکننده از طراحی وب سایت شما خوشش بیاید و تجربه‌ی مفیدی از سایت شما داشته باشد باعث می‌شود که بازدیدکننده در صفحه وب شما باقی بماند. تنها یک مورد بد از طراحی یا اشتباه در صفحه اصلی سایت باعث می‌شود که شما بازدیدکننده خود را از دست بدهید.

طراحان سایت باید از این موضوع اطمینان حاصل کنند که صفحات سایت به سرعت بارگیری می‌شوند و به راحتی در تمامی دستگاه‌های هوشمند بارگذاری می‌شوند. 

 

کار طراح سایت چیست؟

معیارها و تجزیه و تحلیل

در این بخش شما به عنوان یک طراح باید طراحی خود را نقد کنید یا از دوستان و آشنایانتان نظر بخواهید این کار باعث می‌شود که شما اشکال کار خود را پیدا کنید و در کار خود پیشرفت کنید. هرچه شما بیشتر از اطرافیان خود نظر بخواهید، طراحی وب سایت خود را راحت می‌توانید انجام دهید و اشکالات آن را بهبود بخشید.

افزایش مهارت

برای تبدیل شدن به یک طراح وب، باید در جنبه‌های فنی ساخت وب سایت مهارت داشته باشید. در حالی که می‌توانید مدرک دانشگاهی را برای پیگیری طراحی وب کسب کنید – مانند کاردانی یا کارشناسی در برنامه‌نویسی کامپیوتر یا طراحی گرافیک – بسیاری از طراحان وب خودآموز هستند. دوره‌های اختصاصی موضوعی بصورت آنلاین وجود دارد که می‌توانید از آنها برای پیشرفت مهارت‌های خود استفاده کنید.

 

مقاله پییشنهادی: طراحی سایت با css
طراحی سایت با css

استفاده از نرم افزارهای گرافیکی

معروف‌ترین نرم افزاری که اکثریت طراحان از آن استفاده می‌کنند نرم افزار گرافیکی فتوشاپ است. 

یادگیری زبان‌های برنامه‌نویسی 

بیشتر طراحان وب حداقل به برخی دانش‌های زبان برنامه‌نویسی اساسی مانند HTML ،CSS ،PHP ،jQuery ،JavaScript و Flash نیاز دارند.

بهینه‌سازی موتور جستجوگر

درک تکنیک‌های جستجوگرها به یک طراح وب کمک می‌کند تا سایت‌هایی ایجاد کند که هنگام جستجوی کلمات کلیدی یا موضوعات خاص توسط کاربران به طور برجسته ظاهر می‌شوند.

نکته‌ای که وجود دارد این است که همیشه سعی کنید وب سایت خود را بروز نگه دارید و با محتواهای ساده اما جذاب، افراد را به سایت خود جذب کنید.

تفاوت طراح سایت با توسعه‌دهنده وب چیست؟

شاید این سوال برای خیلی از افراد به وجود بیاید که طراح وب یا توسعه‌دهنده سایت چه تفاوتی دارد؟! شاید این اصطلاحات برای افراد کمی پیچیده و گنگ باشد، زیرا برخی از طراحان وب علاوه بر طراحی می‌توانند توسعه‌دهنده نیز باشد یا بالعکس.

با این حال گرچه این نقش‌ها اغلب قابل تعویض هستند، اما می‌توان آنها را نیز از هم تفکیک کرد برخی افراد سعی می‌کنند در یکی از این دو مورد (طراح وب یا توسعه دهنده سایت) تخصص پیدا کنند تا بتواند عملکرد بهتری از خود نشان دهند.

برای اینکه این دو را از هم تفکیک کنیم می‌توانیم بگوییم که کار طراح وب معمولا عناصر سبک (ظاهر سایت و تجربه کاربر) است اما کار توسعه‌دهنده وب به عملکرد سایت و برنامه‌نویسی و کدگذاری ختم می‌شود.

در هر صورت کسی که به سادگی با استفاده از برنامه‌هایی مانند Adobe Indesign طرحی را تهیه می‌کند، به عنوان یک طراح گرافیک طبقه‌بندی می‌شود. برای اینکه به عنوان یک طراح وب طبقه‌بندی شوید، باید حداقل درک اساسی از کدگذاری HTML و CSS داشته باشید.

مهارت و خصوصیات لازم برای تبدیل شدن به طراح سایت چیست؟

یادگیری طراحی وب می‌تواند به یک حرفه هیجان‌انگیز و جذاب منجر شود، اما مهارت‌های حرفه‌ای و ویژگی‌های شخصی وجود دارد که شما برای ایجاد یک حرفه موفق نیاز دارید. برای اینکه شما به یک طراح سایت حرفه‌ای تبدیل شوید به یک سری ویژگی نیاز دارید که این ویژگی‌ها عبارتند از:

  • سطح بالایی از سواد رایانه‌ای
  • ذوق و دارای خلاقیت برای طراحی و ذهنی تخیلی
  • توجه به جزئیات
  • توانایی دیدن تصویر بزرگتر
  • صبور و انعطاف پذیر
  • مهارت حل خلاقانه مسائل
  • مهارت‌های خوب مدیریت زمان و توانایی کار در مهلت‌های مقرر
  • مهارت عالی در کار تیمی و ارتباطی
  • مهارت‌های خوب کسب و کار / مدیریت مشتری / مردم

اگر شما نیاز به نوشتن محتوا یا ویرایش محتوای موجود برای سایت‌های مشتری دارید، به مهارت‌های نوشتاری و ارتباطی بسیار خوبی نیز نیاز خواهید داشت. علاوه بر مشتریان، طراحان وب باید بتوانند با توسعه‌دهندگان، متخصصان بازاریابی و سایر طراحان ارتباط موثر برقرار کنند.  

اگر شما در یک شرکت به عنوان طراح سایت یا فریلنسر (freelancer) کار می‌کنید باید درک درست و منطقی از بودجه پروژه و اهداف تجاری خود داشته باشید با این شناخت تصمیم‌گیری شما در آینده برای پذیرش پروژه و شغل‌های مختلف آسان‌تر خواهد بود.

مهارت‌های فنی مورد نیاز برای تبدیل شدن به یک طراح سایت چیست؟

در وهله اول، منطقی است که مبتدیان بر اصول اساسی تمرکز کنند که شامل طراحی اولیه، تئوری طراحی وب و بهترین روش‌های پذیرفته شده در صنعت است. از آنجا که طراحی وب یک رشته گسترده است، طراحان باید با جنبه‌های مختلف طراحی مانند طراحی گرافیک و نمونه‌سازی آشنا باشند.

برای ایجاد یک طراحی وب چشم‌نواز، همچنین به یادگیری تئوری رنگ و اصول اولیه سلسله مراتب بصری کمک می‌کند. و البته برای تبدیل شدن به یک طراح وب موفق، باید مهارت‌های فنی مسلط در رایج‌ترین برنامه‌های طراحی وب را کسب کنید که در ادامه با آنان آشنا خواهید شد.

مهارت‌های فنی مورد نیاز برای تبدیل شدن به یک طراح سایت چیست؟

طراحی گرافیکی و بصری 

طراحی وب سایت ظاهر و احساس سایت را تعیین می‌کند و شامل اصول طراحی بصری مانند نظریه رنگ، تایپوگرافی، سیستم‌های شبکه و فضا است. این عناصر سبک کمک می‌کند تا اطمینان حاصل شود که تمام عناصر مختلف وب سایت – مانند قلم‌ها و پالت‌های رنگ – با یکدیگر مکمل و هماهنگ عمل می‌کنند.

کدگذاری و برنامه‌نویسی سایت

یافتن کار در صنعت طراحی وب بدون داشتن دانش زبان‌های برنامه‌نویسی دشوار خواهد بود. درک اساسی از کدگذاری، زندگی شما را به عنوان یک طراح وب بسیار آسان‌تر خواهد کرد. 

البته ایجاد وب سایت با استفاده از سازندگان سایت مانند Wix یا Squarespace امکان‌پذیر است، اما این سایت‌ها می‌توانند از نظر توانایی بسیار محدود باشند. دانستن نحوه کدنویسی طیف گسترده‌ای از امکانات طراحی را ایجاد می‌کند و همچنین به شما امکان می‌دهد که بررسی کنید آیا طراحی شما از لحاظ فنی امکان‌پذیر است یا خیر؟!

خلاصه ای از عملکرد زبان‌های برنامه‌نویسی در طراحی سایت وردپرس

HTML

برای محتوای اصلی و ساختار یک صفحه وب – شامل عناوین، پاراگراف‌ها، پاورقی‌ها، عکس‌ها، فیلم‌ها و گرافیک‌ها استفاده می‌شود.

CSS

به مرورگرها می‌گوید که چگونه HTML را برای یک صفحه وب قالب‌بندی و سبک کنند – یعنی همان چیزی است که باعث می‌شود محتوای یک صفحه خوب به نظر برسد (رنگ‌ها، قلم‌ها، پس‌زمینه‌ها و …).

JavaScript

برای محتوای پویا و تعاملی با قابلیت کار کردن در چندین مرورگر وب 

پایتون (Python)

بسیاری از طراحان این زبان را یک زبان مبتدی می‌دانند – با این حال، گوگل، ناسا، اینستاگرام و Pinterest برای کار با سیستم عامل‌های خود به این زبان اعتماد می‌کنند. پایتون توانایی کار با دسکتاپ و همچنین دستگاه‌های تلفن همراه را دارد.

PHP

برای اسکریپت‌نویسی سمت سرور مورد استفاده قرار می‌گیرد. طراحان وب که می‌خواهند سایت‌های وردپرسی را توسعه دهند، باید از PHP استفاده کنند. زیرا پلتفرم وردپرس توسط PHP طراحی شده است. PHP شما را ملزم به ساختن صفحات HTML جداگانه نمی‌کند اما به شما امکان می‌دهد از الگوها برای نمایش چندین صفحه در یک طرح استفاده کنید.

SQL

برای مدیریت پایگاه داده مورد استفاده قرار می‌گیرد.

جمع‌بندی

اگر دوست دارید به یک طراح سایت تبدیل شوید نیاز به تلاش و پشتکار و زمان دارید و آنطور که تصور می‌کنید تبدیل شدن به یک طراح وب اصلا کار چندان سختی نیست. بسیاری از مهارت‌های ذکر شده در این مقاله را نمی‌توان به سرعت با مطالعه کتاب یا گذراندن دوره‌های آنلاین یک روزه بدست آورد. 

آنها نیاز به تمرین زیاد دارند. بنابراین، زیاد تمرین کنید و صبور باشید تا بتوانید به موفقیت مورد نظر خود دست یابید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا