php

php

در عصر تکنولوژی و ارتباطات کمتر کسی است که با اینترنت و صفحات وب آشنا نباشد. اگر شما به دنیای مجازی و ارتباطات آن علاقه­مند باشید، حتماً تاکنون به داشتن یک وب­سایت برای کسب‌وکار، ثبت اطلاعات و دانسته­ها، سرگرمی، رزومه نویسی و غیره فکر کرده­اید. زبان برنامه‌نویسی PHP از محبوب‌ترین زبان‌ها برای طراحی صفحات وب و اپلیکیشن‌هاست. برای شروع آموزش PHP پیشنهاد می‌کنیم سری به دوره‌های آموزش برنامه‌نویسی PHP مکتب‌خونه بزنید.
 9 نتیجه برای "php --- زبان‌های برنامه‌نویسی --- برنامه‌نویسی" با فیلترهای مشخص شده در مکتب‌خونه موجود است.
مرتب‌سازی نتایج بر اساس:

آموزش PHP


PHP یک زبان سمت سرور منبع باز است که برای ایجاد صفحات وب پویا استفاده می‌شود. در عصر تکنولوژی و ارتباطات کمتر کسی است که با اینترنت و صفحات وب آشنا نباشد. در همین زمان بود که آموزش PHP اهمیت ویژه‌ای پیدا کرد. اگر شما به دنیای مجازی و ارتباطات آن علاقه مند باشید، حتما تاکنون به داشتن یک وب سایت برای کسب‌وکار، ثبت اطلاعات و دانسته ها، سرگرمی، روزمره نویسی و ... فکر کرده اید. با کمک دوره آموزش PHP می‌توانید هر نیازی که در زمینه طراحی سایت دارید، برطرف کنید. زبان برنامه‌نویسی PHP از محبوب‌ترین زبان‌ها برای طراحی صفحات وب و اپلیکیشن‌هاست. برای شروع آموزش PHP پیشنهاد می‌کنیم سری به دوره‌های آموزش برنامه نویسی PHP مکتب‌خونه بزنید.

PHP یک زبان و مفسر اسکریپت‌نویسی همه‌منظوره است که به طور گسترده مورد استفاده قرار گرفته و به صورت رایگان در دسترس است. آموزش زبان PHP، توابع آن و یک کتابچه راهنمای کاربر در سایت رسمی PHP فراهم شده است.

در دوره آموزش PHP از ابتدایی‌ترین مباحث شروع می‌کنیم و به صورت پروژه‌محور نکات کلیدی طراحی سایت با PHP را توضیح می‌دهیم. مباحث آموزش PHP از متغیرها و عملگرها شروع شده و پس از آموزش نکات ابتدایی به پردازش فرم‌ها و دریافت اطلاعات از آن‌ها و همچنین نحوه آپلود فایل و تصاویر می‌پردازیم. 

آموزش php  مناسب چه کسانی است؟

کسانی که قصد دارند طراحی انواع سایت‌ها را فرا بگیرند.
کسانی که HTML و CSS را فرا گرفته‌اند و می‌خواهند مهارت طراحی صفحات وب پویا را هم یاد بگیرند.
کسانی که قصد دارد از راه طراحی سایت کسب درآمد کنند.

و با موارد زیرآشنا خواهید شد:

آشنایی کامل با PHP
نحوه کار با سشن‌ها و کوکی‌ها
پردازش فرم‌ها، دریافت اطلاعات و آپلود فایل و تصویر
طراحی یک سایت کامل با انواع بخش‌های پست، کامنت، دسته‌بندی، ورود کاربر و غیره.

PHP چیست؟


PHP (مخفف Hypertext Preprocessor) یک زبان برنامه‌نویسی اسکریپتی است که برای طراحی وب‌سایت‌های پویا مورد استفاده قرار می‌گیرد. این زبان در سال 1994 توسط راسموس لردوف ساخته شده است و در حال حاضر گروه PHP وظیفه توسعه آن را به عهده دارد.

زبان برنامه‌نویسی PHP یک زبان برنامه‌نویسی سمت سرور است که برای توسعه وب‌سایت‌های ایستا و پویا و همچنین وب اپلیکیشن‌ها استفاده می‌شود. اسکریپت‌های PHP تنها روی سروری که PHP روی آن نصب است، تفسیر می‌شوند.

کد PHP می‌تواند در کد HTML تعبیه شود یا در ترکیب با سیستم‌های مختلف قالب وب، سیستم مدیریت محتوای وب و فریم‌ورک‌های وب مورد استفاده قرار گیرد.

یک فایل PHP می‌تواند شامل تگ‌هایی مانند HTML و اسکریپت‌های سمت کاربر مانند جاوا اسکریپت باشد. هنگام یادگیری PHP آشنایی با HTML مزیت محسوب می‌شود. البته شما می‌توانید بدون تسلط بر HTML آموزش زبان PHP را فرا بگیرید، اما توصیه می‌شود با اصول اولیه HTML آشنایی داشته باشید.

ویژگی‌های زبان PHP چیست؟


پنج ویژگی مهمی که ماهیت عملی PHP را ممکن می‌سازند، عبارت‌اند از:

  • سادگی
  • بهره‌وری
  • امنیت
  • انعطاف‌پذیری
  • کارایی

آموزش PHP چه اهمیتی دارد؟


زبان‌های برنامه‌نویسی زیادی وجود دارد که می‌توانید به کمک آن‌ها یک سایت طراحی کنید. PHP یکی از محبوب‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی تحت وب است. دلیل این محبوبیت را می‌توان در موارد زیر جستجو کرد:

  • PHP یک زبان منبع باز و رایگان است.
  • یادگیری این زبان نسبت به زبان‌های دیگر مانند ASP و JSP ساده‌تر است.
  • مستندات قوی و جامعی دارد.
  • برخلاف زبان‌هایی مانند ASP که به IIS نیاز دارند، بیشتر سرورهای میزبان وب به طور پیش‌فرض از PHP پشتیبانی می‌کنند. این مورد PHP را به یک گزینه مقرون‌به‌صرفه تبدیل کرده است.
  • PHP به طور منظم به‌روزرسانی می‌شود تا از آخرین روند تکنولوژی بهره ببرد.
  • PHP یک زبان اسکریپت‌نویسی سمت سرور است. این بدان معناست که فقط شما باید آن را روی سرور نصب کنید و کامپیوترهای کلاینت که از سرور درخواست منبع می‌کنند، نیازی به نصب PHP ندارند. وجود یک مرورگر برای آن‌ها کافی است.
  • PHP یک پشتیبانی مشترک برای کارکردن با MySQL ایجاد کرده است. البته هنوز هم شما می‌توانید از سایر سیستم‌های مدیریت پایگاه داده مانند Postgres، Oracle، MS SQL Server و غیره استفاده کنید. 
  • PHP کراس پلتفرم است؛ این بدان معناست که می‌توانید برنامه خود را روی انواع سیستم‌عامل‌ها مانند ویندوز، لینوکس، Mac OS و غیره مستقر کنید.

کاربردهای PHP چیست؟


بدون شک زبان برنامه‌نویسی PHP از پرکاربردترین زبان‌های برنامه‌نویسی در دنیای حاضر است. از جمله کاربردهای آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • از PHP می‌توان برای ایجاد وب اپلیکیشن‌های گوناگون مانند شبکه‌های اجتماعی (فیسبوک و Digg)، بلاگ‌ها (وردپرس و جوملا)، وب‌سایت‌های تجارت الکترونیک (OpenCart، Magento و غیره) استفاده کرد.
  • شما می‌توانید اسکریپت‌های PHP را برای انجام عملیات مختلف روی هر دستگاهی بنویسید. برای این کار تنها به یک تجزیه‌کننده (parser) نیاز دارید.
  • با کمک PHP می‌توانید ایمیل ارسال کنید یا اپلیکیشن‌های ایمیل بسازید. PHP عملکرد فوق‌العاده‌ای را در ارسال ایمیل دارد.
  • وردپرس یکی از پرکاربردترین پلتفرم‌های وبلاگ‌نویسی (CMS) در جهان است. با استفاده از PHP می‌توانید پلاگین‌های وردپرس را توسعه دهید.

شیءگرایی در PHP چیست؟


شیءگرایی در PHP یک نوع اصل زبان برنامه‌نویسی است که به PHP5 اضافه شده و به ساخت وب اپلیکیشن‌های پیچیده و قابل‌استفاده مجدد کمک می‌کند. یکی از قسمت‌های مهم آموزش زبان PHP یادگیری مفاهیم شیءگرایی است. این مفاهیم عبارت‌اند از:

  • کلاس (Class)
  • شیء (Object)
  • وراثت (Inheritance)
  • چندریختی (Polymorphism)
  • اورلودینگ (Overloading)
  • انتزاع داده (Data Abstraction)
  • سازنده (Constructor)
  • مخرب (Destructor)

برنامه‌نویسی MVC در PHP چیست؟


PHP MVC یک الگوی طراحی اپلیکیشن است که داده‌های اپلیکیشن و منطق کسب‌وکاری (مدل) را از ارائه (نما) جدا می‌کند. MVC از حروف ابتدایی سه کلمه Model، View و Controller تشکیل شده است. به عبارت دیگر این الگو برنامه را به سه بخش اساسی مدل، نما و کنترلر تقسیم می‌کند. هرکدام از این قسمت‌ها مسئول رسیدگی به جنبه‌های مختلف توسعه یک برنامه هستند.

برای درک بهتر الگوی طراحی MVC یک اتومبیل را تصور کنید؛ این اتومبیل دارای شیشه‌های جلو است که راننده از طریق آن جلوی خود را می‌بیند و بسته به آن چه که مشاهده می‌کند، سرعت گرفته یا ترمز می‌گیرد. در این مثال شیشه‌های جلو نقش «نما»، راننده نقش «کنترلر» و سرعت یا ترمز نقش «مدل» را ایفا می‌کند.

فراگیری آموزش PHP MVC و استفاده از آن کار با فناوری‌های پیچیده را برای شما آسان می‌کند. این معماری مزایای زیر را برایتان فراهم می‌آورد:

  • پنهان کردن تمام جزئیات پیاده‌سازی‌های پیچیده
  • ارائه روش‌های استاندارد که ساخت اپلیکیشن را برای ما راحت می‌کند.
  • افزایش بهره‌وری توسعه‌دهنده به دلیل پیاده‌سازی پایه‌ای فعالیت‌هایی مانند اتصال به پایگاه داده
  • رعایت استانداردهای کدنویسی حرفه‌ای

آموزش PHP را چگونه شروع کنیم؟


برای شروع آموزش زبان PHP می‌توانید از روش‌های مختلفی استفاده کنید. اگر آن دسته از افرادی هستید که خودتان می‌توانید در خانه آموزش ببینید بهتر است با خواندن کتاب آموزش PHP یا خرید پکیج آموزش PHP مسیر یادگیری خود را آغاز کنید. اما اگر جزو کسانی هستید که برای یادگیری به حضور فیزیکی یا مجازی یک استاد و تعامل با او نیاز دارید، پیشنهاد می‌کنیم در دوره PHP شرکت کنید تا بهترین نتیجه را به دست آورید.

به‌طورکلی برای شروع آموزش پی اچ پی باید ابتدا پیش‌نیازهای آن را یاد بگیرید و نرم‌افزارهای موردنیاز را نصب کنید؛ بنابراین لیستی از پیش‌نیازهای لازم برای آموزش PHP پروژه محور را برایتان ایجاد کرده‌ایم:

با اطمینان می‌توان گفت که در زمینه توسعه مخصوصاً آموزش PHP این دو مورد هرگز از لیست خارج نخواهند شد. HTML & CSS به طراحی ظاهر کلی و نمای سایت کمک می‌کنند. کدهای PHP همیشه داخل HTML تعبیه می‌شوند؛ بنابراین قبل از فراگیری آموزش PHP باید روی این دو مورد تسلط پیدا کنید.

  • جاوا اسکریپت

جاوا اسکریپت یک زبان اسکریپت‌نویسی شیءگراست که از آن می‌توانید برای ساخت سایت‌های تعاملی و پویا استفاده کنید. ساخت انیمیشن‌های جذاب، دکمه‌ها و منوهای خاص و غیره از جمله کاربردهای این زبان فوق‌العاده است که به طراحی سایت کمک می‌کند. با استفاده از این زبان می‌توانید آموزش PHP خود را پربازده‌تر کنید.

  • mySQL

اصلی‌ترین زبان برنامه‌نویسی برای کوئری زبان mySQL است. از این زبان می‌توانید برای عملکردهای ایجاد، خواندن، آپدیت و حذف داده‌ها استفاده کنید.

برای فراگیری آموزش PHP چه نرم‌افزارهایی موردنیاز است؟


اگر می‌خواهید برای آموزش پروژه محور PHP اقدام کنید، باید ابتدا نرم‌افزارهای موردنیاز این زبان را روی سیستم خود نصب کنید. برای توسعه و اجرای صفحات وب PHP چهار مؤلفه اصلی باید روی سیستمتان نصب کنید. این نرم‌افزارها عبارت‌اند از:

  • ویرایشگر متن

برای نوشتن کدهای PHP به یک محیط برای کدگذاری نیاز دارید. شما می‌توانید بدین منظور از هر مدل ویرایشگر متنی استفاده کنید. Sublime، Text یا Notepad++ از جمله این محیط‌ها هستند که روی هر سیستمی پیدا می‌شوند.

  • وب سرور

وب سرور جایی است که شما فایل‌های وب‌سایت خود را آنجا ذخیره می‌کنید. PHP تقریباً با تمام نرم‌افزارهای وب سرور از جمله سرور اطلاعات اینترنت مایکروسافت (ISS) کار می‌کند. اما بیشتر اوقات افراد از سرور آپاچی که به‌صورت رایگان در دسترس است، استفاده می‌کنند. آپاچی را می‌توانید از لینک https://httpd.apache.org/download.cgi دانلود کنید. XAMPP از دیگر وب سرورهای رایگان و محبوبی است که بدین منظور استفاده می‌شود.

  • پایگاه داده

شما برای ذخیره داده‌های خود به یک پایگاه داده نیاز دارید. PHP قابلیت کار با تقریباً تمام نرم‌افزارهای پایگاه داده از جمله اوراکل (Oracle) و Sybase را دارد. اما پایگاه داده MySQL به دلیل رایگان و در دسترس بودن آن بیشترین استفاده را در بین توسعه‌دهندگان PHP دارد. این پایگاه داده محبوب را می‌توانید از لینک https://www.mysql.com/downloads/ دانلود کنید.

  • پارسر (تجزیه‌کننده) PHP

به‌منظور پردازش دستورالعمل‌های اسکریپت PHP یک پارسر باید روی سیستم نصب شود. این پارسر خروجی‌های HTML که به مرورگر (web broweser) ارسال می‌شود را تولید می‌کند.

علاوه بر این موارد که اصلی‌ترین مؤلفه‌ها برای شروع آموزش PHP هستند، شما به فریم‌ورک هم نیاز دارید. فریم‌ورک‌ها مجموعه‌ای از کتابخانه‌ها، دیزاین پترن‌ها، قوانین و استانداردهای کدنویسی هستند که در قالب یک چارچوب نرم‌افزاری در اختیار برنامه‌نویسان و توسعه دهندگان قرار می‌گیرند.

لاراول یکی از محبوب‌ترین و پرکاربردترین فریم‌ورک‌ها PHP است؛ بنابراین نصب لاراول هم مانند سایر نرم‌افزارها قبل از شروع طراحی سایت توصیه می‌شود. شما می‌توانید آموزش لاراول را هم‌زمان با آموزش PHP شروع کنید و از مزایای آن بهره‌مند شوید.

دوره‌های آموزش صفر تا صد PHP معمولاً در ابتدا به آموزش دانلود و نصب نرم‌افزارهای موردنیاز برای برنامه‌نویسی PHP می‌پردازند.

فریم‌ورک لاراول چیست و چه اهمیتی در آموزش PHP دارد؟


لاراول یک فریم‌ورک مبتنی بر معماری MVC است که به‌صورت رایگان و منبع باز در اختیار برنامه‌نویسان PHP قرار گرفته است. سرعت و امنیت توسعه لاراول این فریم‌ورک را در بین سایر فریم‌ورک‌های PHP متمایز کرده و شما را قادر می‌سازد که بدون ایجاد تغییر در کدهای اصلی، عملکرد قسمت‌های مختلف را تغییر دهید.

آموزش لاراول از آن جهت در یادگیری PHP اهمیت دارد که سرویس‌های مختلفی به شما ارائه می‌دهد. تأیید هویت، دسترسی‌های کاربران، پرداخت و صورت‌حساب، کنسول Artisan، کش (cache) و غیره از جمله سرویس‌هایی هستند که می‌توانید از آن‌ها بهره‌مند شوید.

چگونه یک برنامه‌نویس PHP شوید؟


تبدیل شدن به یک برنامه‌نویس PHP شرایط نسبتاً ساده‌ای دارد. توصیه می‌کنیم ابتدا در یک‌رشته مناسب مانند مهندسی یا علوم کامپیوتر تحصیل کنید و مدرک لیسانس خود را بگیرید. چراکه بیشتر شرکت‌هایی که به برنامه‌نویس PHP نیاز دارند، دنبال فردی با تحصیلات آکادمیک می‌گردند. البته در اکثر اوقات داشتن تجربه می‌تواند نداشتن مدرک تحصیلی را جبران کند.

همچنین داشتن حداقل دو سال تجربه کاری شانس شما را برای گرفتن این شغل در شرکت‌های بزرگ و معتبر افزایش می‌دهد. یادگیری زبان‌های مختلف برنامه‌نویسی مانند ++C، پایتون، جاوا، لینوکس و Ruby برای دستیابی به برنامه‌نویسی PHP بسیار مفیدند.

با این حال بیشتر شرکت‌هایی که به دنبال استخدام فردی برای این موقعیت کاری هستند، امتیاز بیشتری به داشتن تجربه می‌دهند؛ بنابراین توصیه می‌کنیم در حین آموزش PHP پروژه‌هایی را شروع کنید و حتی به‌صورت فریلنسری به انجام کار بپردازید.

بازار کار برنامه نویسی PHP چیست؟


در سال‌های اخیر برنامه‌نویسی در بین پنج شغل برتر جهان از نظر درآمد قرار داشته است. در سال 2019 درآمد برنامه‌نویسان PHP از سایر برنامه‌نویسان بیشتر بوده است.

برنامه‌نویسی PHP بیشترین میزان استفاده را در زبان‌های برنامه‌نویسی سمت سرور دارد؛ جالب است بدانید که 79 درصد از وب‌سایت‌هایی از زبان سمت سرور برای توسعه استفاده کرده‌اند، با PHP نوشته شده‌اند. علت این محبوبیت را می‌توان در امتیازها و قابلیت‌های ویژه‌ای که زبان PHP برای ساخت سایت‌های پویا و تعاملی ارائه می‌دهد، جستجو کرد.

با این تفاسیر اگر قصد یادگیری طراحی سایت و وب اپلیکیشن را دارید، شروع آموزش PHP می‌تواند بهترین عمل برای قدم گذاشتن در این مسیر باشد. سایت‌های معروف و بزرگی در ایران و جهان با استفاده از زبان PHP نوشته‌اند. فیسبوک، یاهو، آپارات و دیجی‌کالا از جمله این سایت‌ها هستند.

با توجه به رشد روزافزون تکنولوژی و ترویج کسب‌وکارهای آنلاین و اینترنتی، برنامه‌نویسی PHP قطعاً از مهم‌ترین مهارت‌هایی است که نقش آن را در این میان نمی‌توان نادیده گرفت؛ بنابراین یادگیری PHP آینده شغلی شما را تضمین می‌کند.

برای اینکه بتوانید در این زمینه به یک جایگاه ویژه برسید باید مهارت‌های لازم و تخصصی آن را فرا بگیرید. برنامه‌نویسی‌های بک‌اند و فرانت‌اند، پروتکل‌ها کلی در دنیای وب، تسلط بر فریم‌ورک‌های زبان برنامه‌نویسی PHP و غیره از جمله این مهارت‌ها هستند.

تمام این مهارت‌ها را می‌توانید در سایت مکتب‌خونه در قالب دوره PHP و آموزش طراحی سایت ببینید.

سخن آخر
رشد روزافزون تکنولوژی باعث دگرگون شدن کسب‌وکارها شده است. امروزه کسب‌وکاری را نمی‌توانید پیدا کنید که فعالیت خود را در فضای مجازی و اینترنت آغاز نکرده باشد. چرا که استفاده نکردن از این موقعیت فوق‌العاده بدون شک با شکست خوردن و سقوط آن کسب‌وکار همراه خواهد بود.

در نتیجه امروز بهترین زمانی است که شما می‌توانید آموزش PHP را آغاز کنید و تبدیل به فردی شوید که می‌تواند کسب‌وکارها را در این تحول بزرگ همراه کند. نه‌تنها طراحی سایت و وب اپلیکیشن بلکه آموزش ساخت ربات تلگرام با PHP به شما کمک می‌کند که شانس موفقیت خود را در این رشته افزایش دهید.