مالی و سرمایه‌گذاری

درجه های امواج الیوت

درجه های امواج الیوت :

امروزه ابزارهای بسیاری به‌منظور تحلیل موفقیت‌آمیز سهم‌ها برای خرید یا فروش در بازارهای مالی به‌ویژه بورس مورد استفاده قرار می‌گیرند.

سیر تکاملی این ابزار به مرور نشان می‌دهد هرچه به زمان حاضر نزدیک می‌شویم پیچیدگی آن‌ها بیشتر شده و تلفیق دانش بازارهای مالی با علوم دیگر نظیر روانشناسی و ریاضی باعث کمک‌های گسترده به معامله‌گران و تحلیل‌گران شده است.

امواج الیوت به عنوان یکی از ابزارهایی که مدت زمان نه‌جندان زیادی است که وارد بورس شده و به معامله‌گران کمک می‌کند تا با تحلیل روندهای حرکتی قیمت یا به اصطلاح امواج الیوت تصمیم درستی در خصوص ورود یا خروج از سهم داشته باشیم.

 

ویدئو پیشنهادی : یادگیری بورس
یادگیری بورس

 

درجه امواج الیوت

در این مطلب قسمت داریم علاوه‌بر توضیحاتی در ارتباط با امواج الیوت، درجه‌های امواج الیوت و کاربردهای آن را مورد بررسی قرار دهیم.

نظریه امواج الیوت چیست؟

نظریه امواج الیوت در حدود سال‌های بین ۱۹۳۵ تا ۱۹۴۰ توسط آقای الیوت مطرح شد. او پس از بررسی ساختار امواج در شرایط و موقعیت‌های مختلف، به این نتیجه رسید که ساختاری منظم در حرکات قیمت نهفته است و این باور که حرکات قیمت، کاملا نامنظم و تصادفی باشد، صحیح نیست. او پس از بررسی‌های بیشتر، همان ساختار را در ابعاد و مقیاس متفاوتی یافت و در نتیجه آن، متوجه ساختار فرکتالی امواج شد.

ویدیو پیشنهادی : آموزش ایچیموکو
آموزش ایچیموکو

 

درجه امواج الیوت

الیوت، ساختار فرکتالی امواج بازار را ناشی از روان‌شناسی جمعی معامله گران می‌دانست؛ به عبارتی، او معتقد بود که تکرار شدن الگوهایی از یک جنس در زمان‌های متفاوت، ناشی از حضور معامله گران و تاثیر ناخودآگاه آنان در تصمیم گیری‌ها است و در نتیجه، حرکات قیمت به دنبال تصمیم‌های ناخودآگاه معامله‌گران، به صورت منظم شکل می‌گیرد.

وی تاکید کرد علاوه‌بر تشخیص درست روند حرکتی قیمت و امواجی که یک سهم ایجاد می‌کند، همواره باید به درجه‌های امواج الیوت نیز توجه ویژه کرد.

درجه امواج الیوت چیست؟

درجه امواج الیوت به‌عنوان مهم‌ترین موضوع در نظریه امواج الیوت شناخته می‌شود. یکی از دلایل نام‌گذاری درجه امواج الیوت، سهولت در بیان کردن ان‌هاست.

عمومه درجه‌های امواج الیوت را به ۹ قسمت تقسیم‌بندی می‌کنند. که این تفکیک از بزرگترین به کوچکترین موج خواهد بود.

درجه امواج الیوت

به‌طورکلی از آنجایی که امواج الیوت یک فراکتال هستند، درجه موج الیوت از لحاظ تئوری به طور فزاینده‌ای افزایش می‌یابد و همیشه کمتر از مقدار قبلی خود خواهد بود. درواقع هر موج به موج‌هایی با درجات کوچک‌تر تقسیم می‌شود که هرکدام می‌توانند به موج‌هایی با درجات کوچک‌تر تقسیم شوند. با توجه به این نکته درمی‌یابیم که هر موج قسمتی از موج بزرگ‌تر با درجه بیشتر است.

ترتیب نام درجه‌های امواج الیوت از بزرگ به کوچک به قرار زیر است:

  1. ابرچرخه بزرگ

به عنوان بزرگترین درجه موج الیوت شناخته می‌شود که تشکیل آن شاید قرن‌ها به طول بیانجامد. به‌همین جهت باید آن‌را به درجات کوچکتری تقسیم کرد تا در نمودارهای قیمت به‌خوبی بتوان روند امواج الیوت را تشخیص داد. عموما این چرخه از ۵ موج اولیه و ۳ موج اصلاحی تشکیل می‌شود.

  1. ابرچرخه

معمولا مدت زمانی که نیاز هست تا این درجه از موج الیوت در نمودارهای قیمتی تشکیل شود بین ۴۰ تا ۷۰ سال است. مجموعه این ابرچرخه‌ها، ابرچرخه بزرگ را تشکیل می‌دهد. طبیعی است که مدت زمان تشکیل از ابرچرخه بزرگ کوتاه‌تر بوده و به احتمال زیاد موج‌های کمتری نیز خواهد داشت.

  1. چرخه

این درجه امواج الیوت حدودا در فاصله چند سال تشکیل می‌شود و معیار نسبتا مناسبی برای تحلیل روند حرکتی قیمت شاخص‌ها و سهم‌ها خواهد بود. بدیهی است که تعداد زیادی چرخه باعث تشکیل یک ابرچرخه نیز خواهد شد.

بسیاری از معامله‌گران و تحلیل‌گران در بازارهای مالی از چرخه به‌عنوان یکی از ابزارهای تحلیل تکنیکال در نظریه امواج الیوت استفاده می‌کنند.

  1. موج اولیه

یکی از معتبرترین درجه امواج الیوت بوده که ظرف چندین ماه تا چند سال ایجاد می‌شود که مجموع آن‌ها باعث ایجاد چرخه در روند حرکتی قیمت نیز خواهدشد.

  1. موج میانی

موج میانی از لحاظ مدت زمان ایجاد آن کوتاه‌تر از موج اولیه بوده و در فاصله هفته‌ها تا ماه‌ها تشکیل خواهد شد. به‌مانند درج امواج الیوت دیگر که مجموع هرکدام باعث ایجاد موج بزرگتر خود می‌شوند، مجموع امواج میانی باعث تشکیل موج اولیه خواهند شد.

  1. مینور

اولین درجه از انواع درجه‌های امواج الیوت که مدت زمان تشکیل آن کمتر از ماه بوده، مینور نامید می‌شود. مجموع مینورها در روند حرکتی قیمت سبب ایجاد موج میانی در نمودار خواهد شد.

  1. مینوت

بعد از گذشت چند روز از حرکت قیمت شاهد امواج مینوت خواهیم بود که مجموع آن‌ها موج مینور را ایجاد خواهد کرد.

  1. مینیوت

یکی از کوتاه‌ترین درجه امواج الیوت خواهد بود. مینیوت‌ها ظرف مدت چند ساعت ایجاد خواهد شد و تعدادی از آن باعث تشکیل مینوت‌ها در نمودار خواهد شد.

  1. ریزمینیوت

کوتاه‌ترین درجه امواج الیوت ریزمینیوت بوده که مدت زمان تشکیل آن چند دقیقه خواهد بود. همچنین مجموعه‌ای از ریزمینیوت‌ها با تشکیل مینیوت خواهد شد.

نتیجه‌گیری

مبحث امواج الیوت یکی از پیشرفته‌ترین ابزارها در تحلیل تکنیکال بوده که در آن روند حرکتی قیمت یک سهم در نمودار را مورد بررسی قرار می‌دهد.

با گذشت زمان معامله‌گران و تحلیل‌گران حرفه‌ای در بازارهای مالی متوجه شدند امواج الیوت به‌طور مختص مطلوب کار نکرده و اگر از تحلیل‌های مکمل استفاده نشود معامله‌گران دچار اشتباهاتی خواهند شد.

ابزاری که کمک‌کننده تحلیل‌گران بوده و در کنار امواج الیوت باید استفاده شود، درجه امواج الیوت است.

درجه امواج الیوت را به ۹ دسته تقسیم‌بندی می‌کنند که شامل: ابرچرخه بزرگ، چرخه بزرگ، چرخه، موج اولیه، موج میانی، مینور، مینوت، مینیوت و ریز مینیوت.

همچنین تفاوت درجه امواج الیوت نیز در مدت زمان تشکیل آن است.

 

ویدیو پیشنهادی : آموزش پرایس اکشن
آموزش پرایس اکشن

 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا