معرفی خطای دیتابیس در وردپرس + آموزش شیوه رفع این ارور رایج
آیا تاکنون با خطای پایگاه داده در وردپرس روبرو شدهاید؟ خطای دیتابیس در وردپرس یا اصطلاحاً «Error establishing a database connection» یکی از رایجترین خطاهایی است که در هنگام ورود کاربران به سایت رخ میدهد. ناگفته نماند که گاهی در هنگام نصب وردپرس هم به این ارور برمیخوریم و به همین دلیل به ارور مذکور، خطای پایگاه داده هنگام نصب وردپرس گفته میشود.
وقتی خطای دیتابیس در وردپرس رخ میدهد، بیانگر آن است که ارتباط وبسایت شما به دیتابیس وردپرس دسترسی ندارد یا نمیتواند با پایگاه داده ارتباط برقرار کند؛ از این رو کل وبسایت از دسترس خارج میشود. در صورتی که شما هم با چنین خطایی روبرو شدهاید و میخواهید آن را رفع کنید، کافی است چند دقیقه زمان بگذارید و تا انتهای این مقاله با ما همراه شوید.
عوامل خطای دیتابیس چیست؟ دلایل بروز خطای دیتابیس در وردپرس
وردپرس، یک سیستم مدیریت محتوا مبتنی بر زبان php است. دادههای این سیستم مدیریت محتوا در پایگاه دادهای به نام MySQL ذخیره میشود. وقتی ارتباط دیتابیس MySQL با کدهای php دچار مشکل شود، خطای دیتابیس وردپرس رخ میدهد و دسترسی کاربران به سایت متوقف میشود. سوالی که بعضی از کاربران مطرح میکنند این است که دلیل وجود مشکل در ارتباط پایگاه داده MySQL با کدهای php چیست؟
در ادامه به چند مورد از دلایل و عوامل بروز خطای پایگاه داده وردپرس اشاره خواهیم کرد:
- وجود اطلاعات نادرست در قسمت ورود به دیتابیس در فایل wp config php
- وجود خرابی در پایگاه داده
- وجود فایلهای خراب و آسیبدیده در هنگام نصب وردپرس
- عدم پاسخگویی یا خرابی سرور پایگاه داده و ناتوانی ورد پرس در برقراری ارتباط با دیتابیس
- قرار گرفتن اطلاعات دیتابیس در هاست دیگری غیر از لوکال هاست و خطا در برقراری ارتباط با پایگاه داده در لوکال هاست
وردپرس برای اینکه بتواند با دیتابیس ارتباط برقرار کند، به «نام پایگاه داده»، «نام کاربری دیتابیس»، «کلمه عبور» و «سرور دیتابیس» نیاز دارد. این اطلاعات در فایل wp-config.php ذخیره میشود. چنانچه هر کدام از این اطلاعات نادرست باشد، وردپرس در اتصال به پایگاه داده ناکام میماند و اصطلاحاً خطای اتصال برقرار نیست، رخ میدهد.
روشهای رفع مشکل Error Establishing a Database Connection
روشهای مختلفی برای رفع خطای وردپرس و Error Establishing a Database Connection ارور وجود دارد که در ادامه به چند مورد از بهترین روشهای رفع این ارور اشاره خواهیم کرد:
پیشنهاد مطالعه: آموزش نصب وردپرس روی ومپ
1. بررسی درستی اطلاعات دیتابیس در وردپرس و رفع احتمالی خطاها
یکی از اصلیترین و رایجترین دلایل خطای دیتابیس در وردپرس، اشتباه بودن اطلاعات مربوط به قسمت ورود به دیتابیس در فایل wp-config.php است. معمولاً این خطا زمانی به وجود میآید که وبسایت وردپرسی خود را به هاست جدیدی انتقال دادهاید. اگر وارد فایلهای هاست خود شوید، میتوانید پوشه public_html را مشاهده کنید. وارد این پوشه شوید، فایل wp-config.php را بیابید، روی آن راست کلیک کنید و Edit را برگزینید. در این فایل، کدهای مختلفی نوشته شده که بخشی از این کدها به My SQL Setting اختصاص دارد و به صورت زیر دیده میشود:
// ** MySQL settings – You can get this info from your web host ** //
/** The name of the database for WordPress */
define( ‘DB_NAME’, ‘database_name_here’ );
/** MySQL database username */
define( ‘DB_USER’, ‘username_here’ );
/** MySQL database password */
define( ‘DB_PASSWORD’, ‘password_here’ );
/** MySQL hostname */
define( ‘DB_HOST’, ‘localhost’ );
در کدهای بالا، عبارت «database_name_here»، «username_here»، «password_here» و « localhost» دیده میشود که به جای آنها باید نام دیتابیس، نام کاربری دیتابیس، رمز عبور پایگاه داده و نام سرور آن قرار گیرد. اگر اطلاعاتی که در این بخشها قرار گرفته است، اشتباه باشد، با خطای دیتابیس در وردپرس روبرو میشویم.
برای اطمینان از درست بودن این اطلاعات باید به قسمت داشبورد حساب کاربری هاستینگ وردپرس مراجعه کنید و از بخش «Databases»، روی «MySQL Databases» کلیک کنید تا صفحهای مشابه تصویر زیر به نمایش درآید:
در تصویر بالا نام دیتابیس، نام کاربری دیده میشود. با کلیک روی علامت «سهنقطه» میتوانید روی «Change Password» کلیک کنید و رمز عبور دیتابیس را تغییر دهید. اکنون اطلاعاتی که در این قسمت مشاهده کردید را با کدهای فایل wp-config.php مقایسه کنید. اگر این اطلاعات برابر نیست، میتوانید مغایرتها را در فایل وردپرس برطرف کنید. اکنون دوباره وارد سایت شوید، اگر خطای دیتابیس رفع شده که مشکل از همین اطلاعات ورودی بوده و برطرف شده است. اگر مشکل کماکان باقی است، سایر روشها را امتحان کنید.
2. بررسی سرور دیتابیس
وقتی سرور MySQL دچار مشکل شود، سایت با مشکل Error Establishing a Database Connection روبرو میشود. یکی از عوامل اصلی اختلال در عملکرد سرور دیتابیس، ورود بیش از حد به سایت است. سرور دیتابیس، تعداد مشخصی از کاربران را در یک بازه زمان مشخص میپذیرد. وقتی تعداد کاربرانی که وارد سایت میشوند، از این حد مشخص فراتر برود، سرور دیتابیس به مشکل میخورد.
با این تفاصیل، اگر اطلاعات ورود به دیتابیس درست بود، باید سرور دیتابیس را بررسی کنید تا از عدم وجود مشکل در آن مطمئن شوید. برای این کار، کافی است وارد پوشه public_html در کنترل پنل هاست سایت خود شوید، یک فایل php جدید بسازید و نام آن را test.php بگذارید. اکنون کد زیر را در این فایل قرار دهید.
<?php
$link = mysqli_connect(‘localhost’, ‘username’, ‘password’);
if (!$link) {
die(‘Could not connect: ‘ . mysqli_error());
}
echo ‘Connected successfully’;
mysqli_close($link);
?>
در کد بالا، عبارت « localhost»، « username» و « password» به چشم میخورد. در این بخشها، نام سرور، نام کاربری و رمز عبور دیتابیس خود را وارد و فایل را ذخیره کنید. اکنون دوباره وارد خود شوید تا از رفع شدن مشکل اطمینان حاصل کنید.
پیشنهاد مطالعه: بررسی عللهای کندی پیشخوان وردپرس و روشهای حل آن
3. تعمیر پایگاه داده وردپرس؛ راهکاری مهم برای رفع خطای دیتابیس در وردپرس
یکی دیگر از دلایل خطای پایگاه داده در وردپرس، خراب شدن پایگاه داده و نیاز آن به تعمیر است. وقتی دیتابیس خراب میشود و نیاز به تعمیر دارد، معمولاً داشبورد وردپرس این پیام را به ما نشان میدهد:
One or more database tables are unavailable. The database may need to be repaired
در صورتی که با چنین خطایی روبرو شدید، کد زیر را در نهایی فایل wp-config.php قرار دهید:
define(‘WP_ALLOW_REPAIR’, true);
بعد از این کار، تغییرات را ذخیره کنید و سپس آدرس زیر را در مرورگر خود وارد کنید. توجه داشته باشید که به جای « your-site-domain.com»، آدرس سایت خود را وارد کنید.
http://www.your-site-domain.com/wp-admin/maint/repair.php
با وارد کردن این آدرس، صفحهای مشابه تصویر زیر به نمایش درمیآید. با کلیک روی دکمه آبیرنگ «Repair Database»، تعمیرات لازم روی پایگاه داده صورت میگیرد. اگر با این کار مشکل حل شد، دوباره وارد فایل wp-config.php شوید و کدی که به فایل افزوده بودید را حذف کنید.
4. تماس گرفتن با شرکت هاستینگ و درخواست کمک از مشاوران و متخصصان
اگر روشهایی که تاکنون برای رفع خطای دیتابیس در وردپرس بیان کردیم، راه به جایی نبرد، میتوانید با شرکتی که هاست سایت خود را از آن خریدهاید تماس بگیرید و از متخصصان این مجموعه کمک بخواهید. اگر امکان تیکت زدن در سایت ارائهدهنده خدمات هاستینگ وجود دارد، میتوانید تیکت خود را ثبت کنید تا دایرکت ادمین در اسرع وقت به شما پاسخ دهد.
در چنین مواقعی کارشناسان این شرکتها به کمکتان میآیند تا بتوانید مشکل را بهراحتی حل کنید. حتی ممکن است خود متخصصان با اجازه و دسترسی شما، دست به کار شوند و خودشان مشکل را حل کنند.
پیشنهاد مطالعه: آموزش ساخت منو در وردپرس
یادگیری شیوه رفع انواع خطاها و ارورهای وردپرس با پلتفرم آموزشی مکتبخونه
در این مقاله تلاش کردیم خطای دیتابیس در وردپرس را معرفی کنیم، دلایل وقوع آن را توضیح دهیم و چند راهکار برای رفع مشکل مورد بحث مطرح کنیم. امید است که با استفاده از راهکارهای این مقاله بتوانید خطای پایگاه داده سایت خود را رفع کنید و سایت را به حالت عادی برگردانید؛ چون ادامه پیدا کردن این خطا، باعث کاهش رنک سایت در گوگل، کاهش ترافیک، کاهش فروش و درآمد و افت شهرت برند میشود. در صورتی که تمایل دارید راه و روش برطرف کردن سایر خطاهای وردپرس مثل خطای صفحه سفید مرگ وردپرس را بیاموزید، پیشنهاد میشود در دورههای آموزشی معتبر و حرفهای وردپرس شرکت کنید.
پلتفرم آموزشی مکتبخونه، یکی از مراکز معتبری است که انواع و اقسام دورههای آموزشی وردپرس را در وبسایت خود عرضه کرده است. در صورت تمایل به آشنایی با دورههای این مجموعه و ثبت نام در آنها، پیشنهاد میشود که به صفحه آموزش وردپرس مکتبخونه مراجعه کنید.
آیا تاکنون خطای دیتابیس در وردپرس را تجربه کردهاید؟ شما چه روشی را برای رفع این مشکل به کار گرفتید؟ از نظر شما چه راهکارهای دیگری برای رفع این خطا وجود دارد؟ لطفاً نظرها، پیشنهادها و تجربیات خود در این زمینه را با ما و سایر همراهان شرکت مکتبخونه در بخش دیدگاهها (زیر همین مقاله) به اشتراک بگذارید.