مایکروسافت کوپایلت چیست؟ معرفی جادوگر جدید مایکروسافت + نحوه استفاده
این روزها هر بار نام ابزار جدیدی از هوش مصنوعی را میشنویم و احتمالاً به دلیل اینکه تعداد این ابزارها بسیار زیاد و تکراری هستند، وقتمان را صرف ماجراجویی با آنها نخواهیم کرد؛ اما این بار قضیه فرق میکند. حرف از مایکروسافت است و نمیتوان به راحتی از آن گذشت. در 2024 این کمپانی بزرگ از جادوگری جدیدی به نام مایکروسافت کوپایلوت (Microsoft Copilot) یا مایکروسافت کوپایلت رونمایی کرد. ابزاری شگفتانگیز و کاربردی به تمام معنا که هر کاربری را شگفت زده میکند. با کوپایلوت میتوانید:
- به اطلاعات مورد نیاز خود بهسرعت و بهآسانی دسترسی پیدا کنید.
- متون مختلف مانند ایمیلها، خلاصهمقالات و کدهای برنامهنویسی را بهطور خودکار تولید کنید.
- تصاویر خلاقانه و باکیفیت بر اساس ایدههای خود ایجاد کنید.
کوپایلوت همچنان در حال توسعه و پیشرفت است، اما با قابلیتهای شگفتانگیزش، میتواند به یار و یاوری قدرتمند برای شما در دنیای دیجیتال تبدیل شود. در این مطلب از مجله مکتوب این بار قصد داریم به معرفی کامل Microsoft Copilot بپردازیم.
مایکروسافت کوپایلت چیست؟
مایکروسافت کوپایلوت یا مایکروسافت کوپایلت یک ابزار مبتنی بر هوش مصنوعی (AI) است که در درجه اول برای پشتیبانی از کاربران مایکروسافت 365 با ویژگیهای خودکارسازی برای ورد، اکسل، پاورپوینت، اوتلوک و تیمز طراحی شده است. همچنین با موتور جستجوی بینگ و سیستم عامل ویندوز (OS) کار میکند. مایکروسافت کوپایلت که نواده تلاشهای قبلی سمت کاربر مانند کلیپی و کورتانا است (که جایگزین آنها میشود)، پیشنهاداتی ارائه میدهد، وظایف را خودکار میکند و هدف آن کارآمدتر و پربارتر کردن کاربران است.
کوپایلوت برای استفاده از توان پردازش جدیدی که توسط اینتل و شرکت فناوری پیشرفته مایکرودیوایس (AMD) در رایانههای شخصی و موبایل معرفی میشود، طراحی شده است. هر دو سازنده تراشه، یک پردازنده کمکی هوش مصنوعی را همراه با جدیدترین نسل پردازندههای خود معرفی میکنند. این پردازنده کمکی به طور خاص برای پردازش مدلهای زبان و انجام استنتاج روی رایانهی کاربر طراحی شده است. کوپایلوت از این فناوریها برای افزایش توان پردازش استفاده خواهد کرد.
کوپایلوت هنوز در حال توسعه است. در تاریخ 7 فوریه 2023 به عنوان Bing Chat به عنوان یک افزونه برای بینگ و مرورگر Edge مایکروسافت راه اندازی شد. کوپایلوت بر اساس مدل زبان بزرگ بنیادی GPT-4 از OpenAI ساخته شده است.
در حال حاضر، Microsoft Copilot بیشتر از واحدهای پردازش گرافیکی برای آموزش و واحدهای پردازش مرکزی و پردازندههای گرافیکی برای استنتاج استفاده میکند. جدیدترین نسل پردازندههای مرکزی از اینتل و AMD حاوی واحدهای پردازش عصبی (NPU) هستند که به طور خاص به عنوان شتابدهندههای هوش مصنوعی طراحی شدهاند. اعتقاد بر این است که کوپایلوت از NPU برای خارج کردن کار از CPU و انجام استنتاج در رایانههای شخصی که فاقد پردازندههای گرافیکی به اندازه کافی قدرتمند هستند، استفاده میکند.
پیشنهاد مطالعه: گوگل جمینی چیست؟ جدی ترین رقیب Chagpt را بشناسید
نسخه های مختلف مایکروسافت کوپایلت
در ابتدا، مایکروسافت کوپایلوت فقط روی ویندوز 11 در دسترس بود. از آن زمان برای آخرین نسخه از ویندوز 10 نیز ارائه شده است. در اواخر سال 2024، انتظار میرود مایکروسافت یک بهروزرسانی قابل توجه برای ویندوز منتشر کند. اختلاف نظرهایی در مورد اینکه آیا این نسخه ویندوز 12 نامیده میشود یا همچنان ویندوز 11 باقی میماند وجود دارد. در هر صورت، کوپایلوت برای این نسخه جدید کاملاً یکپارچه شده و دارای ویژگیهای اضافی مانند شخصیسازی، تعمیر خودکار و ویژگیهای امنیتی پیشرفتهای خواهد بود که از نسخههای قبلی ویندوز فراتر میرود.
علاوه بر بینگ و اج، کوپایلوت فقط برای مجموعه نرمافزاری مایکروسافت 365 در دسترس است. این ابزار از نسخههای نصبشده محلی نرمافزارهای اداری مانند Office 2021/2019/2016 و نسخههای قبلتر پشتیبانی نمیکند.
مایکروسافت کوپایلت برای کاربران مک که از نسخه مک مایکروسافت 365 استفاده میکنند در دسترس است. همچنین یک نسخه محدود برای کاربران سیستمعاملهای Apple iOS و اندروید ارائه میدهد.
مایکروسافت کوپایلوت برای ویندوز، از ژانویه 2024 – برای کاربران منتخب ویندوز 10 به صورت آزمایشی در دسترس است و به تدریج از طریق آخرین بهروزرسانی ویندوز 11 ارائه میشود. هنگامی که کوپایلوت روی رایانه کاربر در دسترس باشد، نماد آن را در نوار وظیفه مشاهده میکند. کوپایلوت با ادغام با سیستمعامل برای خودکارسازی کارها، جستجوی فایلها و پاسخگویی به دستورات صوتی کاربر، عملکردی مشابه با کورتانا دارد.
چگونی از مایکروسافت کوپایلوت استفاده کنیم؟
برای استفاده از مایکروسافت کوپایلوت، کاربران باید سوالات خود را به زبان طبیعی و محاورهای بپرسند، شبیه حالتی که با چت جی پی تی صحبت میکنند. همانطور که در هر جستجوی اینترنتی، متن و موضوع سوال اهمیت دارد. کاربران باید سوال خود را تا حد امکان با کلمات کلیدی بیشتری همراه کنند. کوپایلوت به معنای هوش مصنوعی خودکار نیست. این یک دستیار است که به دخالت و تلاش انسان نیاز دارد.
در ورد، اکسل، پاورپوینت و اوتلوک، کاربران میتوانند متن ایجاد کنند و سپس از کوپایلوت بخواهند آن را کامل یا بازنویسی کند. کوپایلوت میتواند یک سند را خلاصه کرده و نمای کلی مختصری از محتوا ارائه دهد. همچنین میتواند متن را به جداول داده تبدیل کند.
در مایکروسافت تیمز، کوپایلوت میتواند خلاصه و گزارشی از جلسات، شامل نکات کلیدی و موارد اقدامی، ارائه دهد. در حین جلسه، میتواند پیشنهادهایی برای پاسخ و سایر نقاط صحبت، و همچنین ترجمه از زبانهای خارجی ارائه دهد.
نحوه دسترسی به مایکروسافت کوپایلوت
دسترسی به مایکروسافت کوپایلوت:
- برای ویندوز 11: آیکون کوپایلوت در گوشه پایین سمت چپ نوار ابزار پایین صفحه قرار دارد، همان جایی که قبلا دکمه کورتانا قرار داشت. با کلیک روی این دکمه به ویژگیهای مختلفی مانند دستورات صوتی، جستجوی اطلاعات و پیمایش فایلها دسترسی پیدا میکنید.
- برای وبگردی با بینگ و مجموعه نرمافزاری مایکروسافت 365: یک دکمهی مایکروسافت کوپایلت وجود دارد که با کلیک روی آن میتوانید دستورات خود را وارد کنید. در بینگ، زیر کادر جستجو، یک کادر با عنوان «از کوپایلوت بپرسید» وجود دارد. در برنامههای مایکروسافت 365، یک دکمهی کوپایلوت در نوار ابزار برای همه اپلیکیشنهای این مجموعه وجود دارد.
- برای اوتلوک: میتوانید از طریق منوی افزونهها یا بخش راهنما به کوپایلوت دسترسی پیدا کنید.
- برای مایکروسافت تیمز: روی آیکون کوپایلوت در منوی اصلی یا در طول چتهای دونفره یا گروهی کلیک کنید.
پیشنهاد مطالعه: chatgpt plus چیست؟ همه چیز در رابطه با اکانت پریمیوم چت جی پی تی
مزایای Microsoft Copilot چیست؟
از آنجایی که مایکروسافت کوپایلوت به عنوان یک دستیار کار میکند، مهمترین مزیت استفاده از آن، افزایش بهرهوری در کارهای مرتبط با کامپیوتر است. کوپایلوت میتواند با خودکار کردن کارهای تکراری مانند نوشتن ایمیلهای مشابه و خلاصه کردن اسناد، به افزایش بهرهوری شما کمک کند و زمان باارزشتان را برای کارهای مهمتر آزاد کند. علاوه بر افزایش بهرهوری، کوپایلوت میتواند خلاقیت شما را با پیشنهاد ایدهها، قالبها و محتوای جدید بر اساس متن و ترجیحاتتان، تقویت کند. این ابزار با اطمینان از ارسال ایمیلها و سادهسازی گردش کار برنامههای مایکروسافت 365، به بهبود ارتباطات شما کمک میکند.
فراتر از بهرهوری، کوپایلوت میتواند با تجزیه و تحلیل دادهها، تحلیل مالی، تحقیقات بازار و برنامهریزی پروژه، فرآیند تصمیمگیری را بهبود بخشد. این ابزار میتواند بر اساس متن و تجربیات گذشته، مرحله بعدی یک فرآیند را پیشنهاد دهد و در نتیجه، حجم کاری و خستگی شما را کاهش دهد.
کوپایلوت با یادگیری و سازگاری با سبک نوشتار و ترجیحات شما در طول زمان، امکان شخصیسازی را فراهم میکند و بدین ترتیب، پیشنهادات مرتبطتر و شخصیسازیشدهتری را در اختیار شما قرار میدهد. همچنین میتواند محتوا را برای مخاطبان یا اهداف خاص تنظیم کند.
تفاوت کورتانا و مایکروسافت کوپایلت چیست؟
کورتانا یک برنامه سادهتر بود که وظایف ابتداییتری را انجام میداد و به عنوان یک دستیار شخصی عمل میکرد. تمرکز آن بر مدیریت وظایف، تنظیم یادآوریها و ارائه اطلاعات از طریق تعامل صوتی بود. کورتانا یک برنامه مستقل بود که با سایر محصولات یا ابزارهای مایکروسافت کار نمیکرد.
کوپایلوت یک دستیار بهرهوری پیشرفتهتر است که در برنامههای مایکروسافت 365 و بینگ ادغام شده است تا به ایجاد محتوا، ویرایش و خودکارسازی گردش کار کمک کند.
در اینجا خلاصهای از تفاوتهای کلیدی بین کورتانا و کوپایلوت آورده شده است:
ویژگی | کورتانا | کوپایلوت |
پیچیدگی | سادهتر | پیشرفتهتر |
کاربردها | وظایف ابتدایی، یادآوریها، اطلاعات | ایجاد محتوا، ویرایش، خودکارسازی گردش کار |
تعامل | صوتی | رابط کاربری مبتنی بر متن و صوتی |
ادغام | مستقل | ادغام شده با مایکروسافت 365 و بینگ |
به طور خلاصه، کوپایلوت جانشین پیشرفتهتر کورتانا است که قابلیتهای بیشتری را برای کمک به کاربران در انجام کارهایشان به طور کارآمدتر ارائه میدهد.
سبک های مکالمه Copilot
مایکروسافت کوپایلوت برای پاسخگویی به نیازهای مختلف، سه سبک مکالمه ارائه میدهد: خلاق (Creative)، متعادل (Balanced) و دقیق (Precise). هرکدام از این سبکها به شرح زیر عمل میکنند:
- متعادل (پیشفرض): این حالت پیشفرض است که ترکیبی از دو سبک دیگر را ارائه میدهد. پاسخهای این حالت خنثی، مبتنی بر واقعیت و آموزنده هستند. همچنین خلاصهای از اطلاعات اضافی را در اختیار کاربر قرار میدهد.
- خلاق: همانطور که از نامش پیداست، این سبک برای فعالیتهای مبتکرانه مانند ایدهپردازی و کاوش در ایدهها طراحی شده است. این حالت پاسخهای طولانی با جزئیات و حقایق اضافی ارائه میدهد. خلاقانهترین و گفتگومحورترین سبک از بین این سه حالت است.
- دقیق: این سبک بر پاسخهای کوتاه و مختصر تأکید دارد و برای موقعیتهایی که کاربران به اطلاعات یا دستورالعملهای کوچک نیاز دارند، ایدهآل است. اگر سبک خلاقانه بیشترین جزئیات را ارائه میدهد، سبک دقیق کمترین میزان اطلاعات را برای پاسخ به یک سوال در اختیار کاربر قرار میدهد.
آینده مایکروسافت کوپایلوت
مایکروسافت برنامهای برای ویژگیهای جدید Copilot ارائه کرده است.
- به روزرسانیهای کلیدی:
- پشتیبانی از GPT-4 Turbo: این مدل جدید برای مدیریت وظایف بزرگتر و پیچیدهتر با دایره دانش بهروزرسانیشده تا آوریل ۲۰۲۳ طراحی شده است. مدلهای قبلی GPT اطلاعاتشان تا سال ۲۰۲۱ بود و نسخه جدیدتر به اطلاعات دو سال اخیر نیز دسترسی دارد.
- پشتیبانی از DALL-E 3: این مدل از OpenAI، سازنده چت جی پی تی برای تولید تصاویر باکیفیت از متن ساخته شده است. آخرین نسخه تصاویر باکیفیتتر و دقیقتری ارائه میدهد.
- ادغام با مایکروسافت اج و بینگ: مایکروسافت اج در نهایت قادر خواهد بود از طریق کوپایلوت، متن یک وبسایت را بازنویسی کند. قابلیتهای بصری به جستجوی تصاویر بینگ با استفاده از GPT-4 اضافه میشود تا درک بهتری از تصاویر ارائه دهد. بینگ همچنین دارای ویژگی جدیدی به نام Deep Search خواهد بود که نتایج بهینهسازیشده با GPT-4 را ارائه میدهد.
- قابلیتهای برنامهنویسی: برنامهنویسان با استفاده از کوپایلوت قادر خواهند بود محاسبات دقیقتر، کدگذاری پیچیده و جامع، تحلیل دادهها، تجسم دادهها و محاسبات ریاضی را انجام دهند.
- تخصصی شدن بر اساس زمینه: با گذشت زمان، کوپایلوت برای طیف وسیعی از عملکردها و وظایف، بیشتر بر متن کاربر (Context-Specific) متمرکز خواهد شد. برخی از این موارد عبارتند از:
- آموزش: معلمان میتوانند برنامههای درسی را برای دانشآموزان دبستانی طراحی کنند تا گیاهان مختلف را تجربه و در مورد آنها بیاموزند.
- خرید: مصرفکنندگان میتوانند از Copilot بخواهند توضیح دهد که چگونه بر اساس استحکام و ترجیحات خواب، تشک مناسب را انتخاب کنند.
- سفر: مسافران میتوانند برای بازدید از پاریس و آمستردام، با کمک کوپایلوت یک برنامهریزی چهار روزه داشته باشند. آنها ممکن است بپرسند که جاذبههای دیدنی، فعالیتها و رستورانهای ضروری در هر شهر کدامند.
- تاریخ: کاربران میتوانند بپرسند که آیا تصویر دزدان دریایی در فیلمها و رمانها دقیق است یا خیر.
- آموزش: کاربر میتواند از Copilot بخواهد مهارتهای جدیدی به او آموزش دهد. به عنوان مثال، آنها میتوانند از دستیار بخواهند گیاهانی را که زنبورها را جذب میکنند شناسایی و توصیف کند و بپرسند که چگونه آنها را در باغچه پرورش دهند. همچنین کاربر میتواند نحوه گرده افشانی دستی باغچه را بیاموزد.
- استخدام: Copilot میتواند به کاربران در زمینه اطلاعات مرتبط با شغل کمک کند. به عنوان مثال، کاربر میتواند از دستیار بخواهد مراحل ورود به صنعت نیمهرساناها را توضیح دهد. سپس میتوانند از Copilot بخواهند برخی از زمینههای تحصیلی مرتبط، مهارتها، صلاحیتها و تجربیات لازم برای ورود به این حوزه را فهرست کند.
پیشنهاد مطالعه: Chatgpt فارسی چیست؟ معرفی چند سایت چت جی پی تی فارسی
سخن پایانی
مایکروسافت کوپایلوت فراتر از یک دستیار هوشمند ساده عمل میکند. این ابزار خلاق، دریچهای نو به سوی آیندهی کار میگشاید و به شما کمک میکند تا:
- ارتباطات خود را بهطور موثرتری ارتقا دهید.
- محتوای خلاقانه و جذاب تولید کنید.
- بهطور کارآمدتر برنامهنویسی کنید.
- به اطلاعات و دانش مورد نیاز خود بهسرعت دسترسی پیدا کنید.
با ادغام قدرت هوش مصنوعی در وظایف روزمره، مایکروسافت کوپایلت به شما کمک میکند تا در دنیای دیجیتال پیشرفت کنید و به اهداف خود برسید.