مقالات دیجیتال مارکتینگ

بازاریابی شبکه‌ های اجتماعی: نکاتی که کمتر شنیده اید

چرا باید بازاریابی شبکه های اجتماعی را یاد بگیریم

در این مقاله تحت عنوان بازاریابی شبکه‌ های اجتماعی: نکاتی که باید بدانید قرار است با مزایا و فرصت‌هایی که social media در دنیای دیجیتال امروز برایمان فراهم می‌کند، آشنا شویم. بازاریابی شبکه‌ های اجتماعی اولین‌بار با اشتراک‌گذاری، مفهوم خود را جا انداخت.

فهرست مطالب این نوشته

مروری بر بازاریابی شبکه‌ های اجتماعی

کسب‌ و کارها محتوای خود را در شبکه‌ های اجتماعی به اشتراک می‌گذاشتند تا از وبسایتشان بازدید شود و در شرایط امیدبخش، فروشی نیز داشته‌ باشند. اما فضای رشد رسانه‌ها بیش ازاین بوده است که صرفا جایی برای منتشرکردن محتوا باشد.

 

ویدیو پیشنهادی : بازاریابی
 بازاریابی

 

این‌روزها، کسب‌وکارها با اهداف متفاوت‌تری از شبکه‌ های اجتماعی استفاده می‌کنند. مثلا کسب‌وکاری که دغدغه طرز تفکر مردم را در مورد برند تجاری‌اش دارد، گفت‌وگوهای افراد و پاسخ‌های مربوطه را مورد بررسی قرار می‌دهند (ارتباط در شبکه‌ های اجتماعی).

کسب‌وکارهایی که می‌خواهند از عملکردشان در شبکه‌ های اجتماعی مطلع‌شوند، میزان توسعه، تعهد و فروش در شبکه‌ های اجتماعی را با استفاده از ابزارهای مخصوص، تجزیه‌وتحلیل می‌کنند (تحلیل‌گر social media).

 

مروری بر بازاریابی شبکه‌ های اجتماعی

 

کسب‌ و کاری که می‌خواهد میزان مخاطبان خود را به تعداد قابل توجهی برساند، باید از تبلیغاتی با اهداف بالاتری بهره ببرد (تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی).

 

ویدیو پیشنهادی : گوگل آنالیتیکس
گوگل آنالیتیکس

 

عامل اساسی مهم در بازاریابی شبکه‌ های اجتماعی

 استراتژی

پیش ازاین‌ که اقدامی کنید و چیزی در شبکه‌ های اجتماعی منتشرکنید، شرایط کلی را بررسی‌کنید. اولین موضوعی که باید به فکر آن باشید تدابیر و سیاست رسانه شما است.

اهداف‌تان از استفاده از بازاریابی شبکه‌ های اجتماعی چیست؟

بازاریابی شبکه‌ های اجتماعی چگونه در رسیدن به اهدافتان به شما کمک می‌کنند؟ بعضی کسب‌وکارها از social media به منظور افزایش آگاه‌سازی از نام تجار‌ی‌شان استفاده‌ می‌کنند، بقیه نیز برای افزایش بازدید از وبسایت و میزان فروش از رسانه‌ها استفاده‌می‌کنند.

هم‌چنین شبکه‌ های اجتماعی این امکان را برایتان فراهم می‌کند تا افراد نام‌ تجاری شما را بشناسند تا درمورد آن صحبت کنند، اجتماعی از افراد را به‌ وجود می‌آورد، و به عنوان کانال پشتیبانی مشتریان عمل می‌کند.

 

عامل اساسی مهم در بازاریابی شبکه‌ های اجتماعی

کدام یک از شبکه‌ های اجتماعی را برای کسب و کار خود مناسب می‌دانید؟

پلتفرم سوشال مدیا محبوبی مثل فیسبوک، اینستاگرام، توییتر، لینکدین، پینترست، یوتیوب و اسنپ‌چت در اختیار همگان قرار دارد. همچنین شبکه‌های اجتماعی دیگری نیز وجود دارند که در حال توسعه هستند؛ عبارتند از تامبلر، تیک‌تاک و انکر.

رسانه‌های پیام‌رسانی با تمرکز بر ارتباطات نیز مانند واتساپ، وی‌چت و تلگرام و… وجود دارد. برای شروع بهتر است پلتفرم‌هایی را انتخاب کنید که مخاطب هدف شما از آن استفاده و در آن فعالیت می‌کند.

چه محتوایی را می‌خواهید در  شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید؟

چه نوع محتوایی توجه مخاطب هدف شما را جلب می‌کند؟ تصویرها یا ویدیوها؟ مطالب آموزشی را بیشتر می‌پسندند یا سرگرم‌کننده؟ بهترین روش برای شروع این‌است پرسونای مخاطب خود را طراحی کنید، پرسونا درواقع شخصیت‎های نمادینی هستند که نماینده یک دسته از مخاطبان هدف و مشتریان شماست.

 

ویدیو پیشنهادی : آموزش بازاریابی محتوایی
آموزش بازاریابی محتوایی

 

محتواهای شما باید وابسته به این عوامل باشد، اما به این معنا نیست که سیاست شما همیشه یکسان خواهد بود، زیرا باتوجه به این که پست‌هایتان در social media چگونه عمل می‌کند، شرایط متفاوت می‌شود.

برنامه‌ریزی و انتشار

بازاریابی شبکه‌ های اجتماعی برای کسب‌ و کارهای کوچک معمولا با حضور متداوم شما در این شبکه‌ها امکان پذیر است. میلیون‌ها نفر در جهان از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند.

بنابراین، حضور و فعالیت شما در پلتفرم‌های شبکه‌های اجتماعی فرصتی را فراهم می‌آورد تا افراد مختلف شما را بشناسند. منتشرکردن مطالب در شبکه‌های اجتماعی به سادگی  اشتراک گذاری مطالب، تصویرها یا ویدیوها در وبلاگ‌ یا صفحه شخصیتان در فیسبوک است. قطعا برای تاثیرگذاری بهتر باید برای تولید و انتشار محتوا، برنامه‌ریزی مشخصی داشته باشید.

 

برای بازاریابی شبکه های اجتماعی چه محتوایی را می‌خواهید در  شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید؟

 

برای این‌که اطمینان حاصل‌کنید، آیا میزان فعالیت شما در شبکه‌های اجتماعی مثبت بوده است یا خیر، باید محتوایی تولید کنید که دارای زمان‌بندی درست و موردعلاقه مخاطبان باشد.

درحال‌ حاضر ابزارهای زیادی برای برنامه‌ریزی در شبکه‌های اجتماعی وجود دارد که شما را در منتشرکردن محتوایتان در زمان موردنظرتان یاری می‌دهد. این ابزار در زمان صرفه‌جویی می‌کند و به شما این امکان را می‌دهد که به مخاطبانتان در زمانی‌ که مشغول چک کردن مطالب شما هستند، دسترسی داشته‌باشید.

فعالیت و مشارکت

اگر فعالیت‌های مجازی شما در حال رشد است، گفت‌وگوهای افراد در مورد برند تجاری شما نیز افزایش خواهدیافت. افراد در شبکه‌های اجتماعی درباره مطالبی که به اشتراک می‌گذارید، نظراتشان را می‌نویسند، در پست‌هایی که خودشان به اشتراک می‌گذارند، شمارا تگ می‌کنند یا مستقیما به شما پیام می‌دهند.

حتی ممکن‌ است بدون اینکه شما مطلع شوید در مورد برند شما صحبت کنند. ممکن است بخواهید بازخوردها را مورد بررسی قرار دهید. این‌کار به شما کمک می‌کند تا در صورت مثبت بودن بازخوردها، آن‌ها با ارائه خدمات و محصولات ویژه  شگفت‌زده کنید.

 

 

در صورت منفی بودن بازخوردها نیز می‌توانید درخواست کمک کنید و مشکلات را پیش از این‌که اوضاع بدتر شود، حل‌کنید. شما می‌توانید به اعلان‌هایی که دریافت می‌کنید از طریق پلتفرم‌های شبکه‌های اجتماعی رسیدگی‌کنید.

اما این‌کار کافی نیست زیرا شما پست‌هایی‌که نام شما را برچسب نزده‌اند، نخواهید دید. برای سهولت در کار، می‌توانید از ابزار شبکه‌های اجتماعی استفاده کنید.

این ابزار تمام پیام‌ها و اعلان‌ها را یک‌جا به شما نشان می‌دهد که حتی شامل پست‌هایی می‌شود که درباره برند شماست اما برچسبی به صفحه کاری شما نشده است.

 

مزایای بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی

تحلیل‌گرها

چه در وضعیت انتشار محتوا باشید یا درحال بررسی شبکه‌های اجتماعی، ممکن است بخواهید بدانید که بازاریابی‌تان در شبکه‌های اجتماعی چگونه عمل می‌کند.

آیا به افراد بیشتری دسترسی پیداکرده‌اید نسبت به ماه گذشته؟ در ماه گذشته چه میزان بازخورد مثبت داشته‌اید؟ چه تعدادی از افراد برند شما را درپست‌های خود هشتگ زدند؟

پلتفرم‌های تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی اطلاعات اساسی و پایه را در اختیارتان قرارمی‌دهند. برای به‌دست‌آوردن اطلاعات تحلیلی دقیق‌تر یا مقایسه پلتفرم‌های رسانه‌ها می‌توانید از گستره بزرگ‌تری به‌ نام ابزارتحلیل‌گر شبکه‌های اجتماعی استفاده کنید.

تبلیغات

وقتی بودجه بیشتری برای رشد دادن بازاریابی‌تان در شبکه‌های اجتماعی اختصاث می‌دهید، بهترین فضا برای این‌کار تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی است. تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی به شما کمک می‌کند تا به گستره‌ی بیشتری از مخاطبانتان که شما را دنبال می‌کنند، دسترسی داشته‌ باشید.

پلتفرم‌های تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی امروزه بسیار قدرتمند شده‌اند به نحوی که شما قادر هستید کسانی را که تبلیغات شما را می‌بینند، انتخاب کنید. شما می‌توانید براساس ویژگی‌های جمعیت‌شناسی، علایق، رفتار و… مخاطبان هدف برای تبلیغات‌ خود قراردهید.

وقتی تعداد زیادی تبلیغات را هم‌زمان پیش می‌برید، می‌توانید از ابزارهای تبلیغات در رسانه‌ها بهره ببرید تا فرصت‌های بزرگی را فراهم کرده و تبلیغاتتان را بهینه‌سازی کنید.

مزایای بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی

دلایل مختلفی مبنی‌بر استفاده‌ی شرکت‌ها از بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی وجود دارد. در این‌جا فهرستی از دلایل مختلف ذکر شده‌است.

 

ویدیو پیشنهادی : دیجیتال مارکتینگ
آموزش دیجیتال مارکتینگ

 

آگاهی برند شما را افزایش می‌دهد

درواقع، شبکه‌های اجتماعی آگاهی برند را به‌خاطر استفاده مکرر افراد از این رسانه‌ها بالا می‌برد. مشغول شدن به شبکه‌های اجتماعی شامل لایک کردن پست‌ها، اظهارنظر، اشتراک‌گذاری‌ها و پست‌کردن مجدد مطالب می‌شود.

همچنین باعث می‌شود تا میزان آگاهی جامعه به نامبرند شما بالا برود. به این شکل که گاهی افراد را مستقیما به سمت سایت شما روانه می‌کند. شما باید لینک‌های مستقیم وبسایت‌تان را در قسمت بیو شبکه اجتماعی خود اضافه کنید.

 

چرا باید بازاریابی شبکه های اجتماعی را یاد بگیریم

مشتری‌های بالقوه ایجاد می‌کند

به اشتراک گذاشتن و تبلیغ کردن محصولاتتان در شبکه‌های اجتماعی راهی ساده است تا تعداد مشتری‌های بالقوه‌تان و درعین حال میزان فروش محصولات افزایش‌یابد؛ زیرا محصولاتتان را به کسانی تبلیغ می‌کنید که با انتخاب خودشان شما را در صفحات مجازی دنبال می‌کنند.

در این‌جا  چند روش در جهت استفاده از شبکه‌های اجتماعی برای افزایش مشتری‌ها ذکرشده است:

  • چالش‌هایی را میان بازیدکننده‌ها و دنبال‌کننده‌هایتان طراحی کنید تا منجربه فعالیتشان در صفحات مجازی شما شود.
  • پیوندهای مربوط به وبسایتتان و دسترسی برای ارتباط را در بخش بیو صفحات مجازیتان در اختیار افراد قرار دهید.
  • ویدیوهای زنده‌ای را اجرا کنید و در آن محصولات جدید را معرفی کنید یا جزئیات اخباری جذاب در ارتباط با کسب‌ و کارتان با مشتریان درمیان بگذارید.
  • در یکی از کانال‌های ارتباطیتان در شبکه‌های اجتماعی کمپینی تشکیل دهید.
  • محصولاتتان را از طریق صفحات مجازیتان به فروش بگذارید.

مثلا بخش فروش فیس‌بوک یا اینستاگرام را فعال کنید تا بازدیدکنندگان و دنبال‌کنندگانتان محصولاتی که به اشتراک گذاشته‌اید را ببینند و با یک کلیک اطلاعاتی نظیر قیمت، جنس محصول و اندازه آن‌را به‌دست آورند. از این روش بازدیدکنندگان به راحتی و مستقیم محصولاتتان را از خودتان خریداری می‌کنند.

‌با مخاطبان ارتباط سازنده برقرار می‌کند

با برقراری ارتباط با دنبال‌کنندگانتان در سوشال مدیا ارتباطی طولانی و مفید بین آنان و کسب‌ و کارتان به‌وجود بیاورید. می‌توانید در پست‌هایتان با پاسخ دادن به نظراتی که برایتان گذاشته‌اند و سوال‌هایی که پرسیده‌اند با آنان در ارتباط برقرار کنید.

با این‌کار می‌توانید در مواردی‌که لازم است به آنان کمک کنید. همچنین می‌توانید از آنان در مورد محصولاتتان و نقاط ضعف و قوت کارتان بپرسید. می‌توانید محصولاتی را به‌عنوان هدیه یا با تخفیف قابل توجه‌ای برایشان ارسال کنید که در این‌صورت اعتمادشان را نیز جلب‌می‌کنید و به مشتری‌هایتان نشان می‌دهید که برای حمایت و نظراتشان ارزش قائل هستید.

 

بازاریابی شبکه‌ های اجتماعی

فرصت رقابت را فراهم می‌کند

بازاریابی شبکه‌ های اجتماعی بهترین روش برای زیرنظرگرفتن اقدامات رقیبانتان است. از ترفندهایشان در نحوه اداره کردن صفحات مجازی‍ و محصولاتی که تبلیغ می‌کنند، تا کمپین‌هایی که راه‌اندازی می‌کنند و چگونگی ارتباطشان با دنبال‌کننده‌هایشان،همه قابل مشاهده و نظارت شما هستند.

شبکه‌ های اجتماعی این امکان را برای شما فراهم می‌کند تا ببینید چه چیزهایی برای رقیبانتان در جهت مثبت و چه چیزهایی درجهت منفی پیش‌می‌رود. در نتیجه شما می‌توانید تصمیم بگیرید که چه مواردی را باید در مورد اهداف و اقدامات کسب و کارتان دست‌خوش تغییرکنید.

در آخر، بررسی حساب‌ کاربری‌های رقیبانتان و میزان فعالیت آن‌ها، شما را از عملکرد منحصر به فردی که در بازاریابی شبکه‌ های اجتماعی نشان می‌دهید مطمئن می‌سازد و حتی بالعکس ضعف‌های شما را هم گوشزد می‌کند.

اهداف شبکه های اجتماعی

میتوانیم بگوییم ابزار­های ارتباطی که ما از آن ها به عنوان شبکه های اجتماعی یاد میکنیم در واقع ابزار های ارزشمند و قدرتمندی هستند که به افراد حس مفید بودن و مستقل بودن را منتقل می­کنند.

در اینجا به چند مورد از مهمترین اهداف شبکه های اجتماعی اشاره میکنیم و توضیح مختصری نیز می دهیم:

۱-‌ تشکیل انواع گروه های اجتماعی مجازی با عقاید و سلایق متفاوت:

باید گفت فلسفه ی وجودی فضای مجازی و شبکه های اجتماعی تشکیل و تجمیع گروه های مختلف اجتماعی با عقاید،سلایق و علایق گوناگون است،پر واضح است که افرادی که عضو این اجتماعات هستند پیوند هایی با یکدیگر دارند که نهایتا به یک هدف مشترک آن هم در دنیای واقعی و غیر مجازی که غالبا هدفی سیاسی،فرهنگی یا اجتماعی است،می رسد.

۲افزایش و توسعه مشارکت های اجتماعی در این  شبکه ها :

در شبکه های اجتماعی افراد یه صورت مستقیم یا غیر مستقیم در فعالیت هایی شرکت میکنند یا برای شرکت در آنها تشویق و تحریک می شوند که در زندگی غیر مجازی آنها هم مؤثر است.

۳-‌  اشتراک علاقه مندی ها توسط اعضای شبکه های اجتماعی:

از جذاب ترین رویکرد های شبکه های اجتماعی میتوان اشتراک علاقه مندی های کاربران را نام برد که از مهمترین مزایای آن آشنایی افراد دیگر و همچنین بالا رفتن اطلاعات کاربران می باشد.

۴-‌ محتوا سازی توسط اعضا:

برتری شبکه های اجتماعی نسبت به سایر رسانه این است که در شبکه های اجتماعی مخاطبان میتوانند با توجه به علایق خود محتوا تولید کنند و به بیانی میتوانند برای جامعه تأثیر گذار و دارای قدرت انتخاب و بهره برداری بیشتر و متنوع تر باشند و  این در حالی است که در رسانه های دیگر مخاطبان قادر نیستند چندان تعاملی برای تولید محتوای دلخواه خود داشته باشند.

که با توجه به این مطالب، پایگاه‌های شبکه های اجتماعی این قدرت را دارند که بتوانند بیشتر از هر رسانه ی دیگری همگام با پیشرفت فناوری و توسعه ی جوامع گوناگون نسبت به سایر رسانه ها مثل تلویزیون در اصل از قوه ی شنیداری و دیداری مخاطب بهره میبرد،پیشتاز تر باشد.

۵-‌ تبلیغ های هدفمند و پر سود اینترنتی در شبکه‌های اجتماعی :

امروزه شبکه های اجتماعی یکی از منابع مهم و قدرتمند برای کسب درآمد از راه تبلیغات اینترنتی به شمار می‌آیند؛ زیرا وقتی اعضای این شبکه ها در صفحاتشان از علایق و سلایق خود می گویند به بسیاری از شرکت ها این امکان را میدهند که به تولید محصولات خود بر اساس این علایق بپردازند و آگهی تبلیغاتی متناسب با علایق این اشخاص برایشان بفرستند،همچنین مثل یک تجارت مهم و مفید بسیاری از شرکت ها یک حساب کاربری تجاری دارند و با سایر کاربران و مشتریان خود ارتباط مستقیم دارند و با افرادی نیز ارتباط برقرار میکنند و با کمک آنها به پیشبرد امور تجاری خود کمک میکنند.

دیگر اهداف افراد مختلف از ورود به شبکه های اجتماعی را در اینجا برایتان نام میبریم:

  • سرعت گرفتن ارتباطات فرهنگی و ترویج آن
  • ابزاری مناسب برای شناسایی اختلالات روحی در افراد مختلف
  • ارائه خدماتی مانند چت ، وبلاگ نویسی، ایمیل، پیام های فوری، تماس تصویری،تماس صوتی،ویدئو،ضبط صدا، اشتراک گذاری فایل ، به اشتراک گذاری عکس،تبلیغات،تولید محتوا و غیره
  • ایجاد پایگاهی که باعث می شود کاربران دوستان خود را بیابند و در نتیجه اجتماعات گوناگون و مفید با بازده های متفاوت شکل گیرد.
  • اشتراک گذاری علاقه مندی ها شخصی هر فرد حال این علاقه مندی میتواند موضوعات هنری،سیاسی،دینی،آموزشی،ورزشی و غیره باشد.
  • دریافت اطلاعات و ارتباطات مختلف
  • اجازه داشتن کاربران برای حفظ حریم خصوصی خودشان و اینکه آیا این حریم در اختیار عموم قرار داده شود یا خیر؟
  • اجازه ی نتظیم قوانین برای کاربران
  • ایجاد بستری برای قرار ها و ملاقات های دوستانه،کاری و غیره با افراد مختلف یا کسانی که حرفه آنها به زمینه ی مورد نظر افراد نزدیک است.
  • نشر سریع و آزادانه اخبار و اطلاعات در کوتاه ترین زمان ممکن
  • افزایش قدرت تحلیل افراد در زمینه های مختلف و تقویت روحیه انتقادی در هر فرد
  • آشنایی با فرهنگ ها،رسم و رسوم،موقعیت جغرافیایی،شیوه ی زندگی و دین جوامع مختلف فراتر از مرز ها
  • ایجاد خرد جمعی و تقویت این ویژگی در عموم افراد
  • امکان شکوفایی خلاقیت ها و بیان ایده ها و بالعکس بهره مندی از ایده های افراد مختلف
  • بستری برای ایجاد تبلیغ و محتوا
  • افزایش روند آموزش در عرصه های گوناگون
  • وجودی درگاهی برای ارتباط شبانه روزی بین افراد

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. مقاله مفیدی بود ممنون
    منو یاد نیوزباکس انداخت به نظرم میتونه برای کسب و کارهایی که دغدقه تحلیل شبکه های اجتماعی دارند کارامد باشه .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا