زبان خارجی

روزهای هفته، فصل‌ها و ماه‌های ترکی

مزایای یادگیری ماه‌های ترکی

هنگام سفر توانایی برقراری ارتباط با میزبان نقش کلیدی ایفا می‌کند. توریست‌هایی که تلاش می‌کنند هر چند گنگ اما در برقراری ارتباط با مردم محلی از کلمه‌ها و عبارت‌هایی مانند ماه‌های ترکی استفاده کنند بیش از دیگران در بین مردم محلی محبوب هستند.

هرچند ممکن است به دلیل ۷ حرف الفبا اضافه و ترتیب فاعل، مفعول و فعل زبان ترکی در برخورد اول بسیار ترسناک به نظر برسد اما زبان ترکی یک زبان آوایی است. در حقیقت شما هر چیزی را که می‌نویسید همان را هم صحبت می‌کنید. بنابراین با یادگیری قوانین تلفظ حروف الفبا شما قادر به خواندن و بیان تمام کلمه‌ها و عبارت‌های ترکی هستید.

آموزش زبان ترکی استانبولی سطح A1.1

 

ترکیه در سال‌های اخیر به یکی از مقاصد اصلی و محبوب ما ایرانیان تبدیل شده است. بنابراین با داشتن اطلاعات ساده‌ای مانند ماه‌های ترکی یا روزهای هفته بدون شک لذت سفر را می‌توانیم دو چندان کنیم. برای مثال هنگام رزرو هتل بدون نیاز به کمک کسی می‌توانید به راحتی فرم اقامت را پر کنید. می‌توانید بدون نیاز به کسی بلیت سینما فیلم مورد علاقه خودتان را یا بلیت کنسرت خواننده محبوبتان را تهیه کنید.

از آن گذشته یادگیری ماه‌ها یکی از ابتدایی‌ترین مراحل یادگیری زبان ترکی به حساب می‌آید که نباید از آن غافل شد. همچنین دانستن نام‌های روزها، ماه‌ها و فصل‌های ترکی به شما در درک فرهنگ، زبان و تاریخ کشور ترکیه کمک شایانی می‌کند.

 

مقاله پییشنهادی : چرا باید زبان ترکی استانبولی را یاد بگیریم؟

ماه‌های ترکی

نام‌ ماه‌های ترکی از ۳ زبان لاتین، عربی شامی (که نام‌های خود را از آرامی و عبری گرفته است) و کلمه‌های اصیل ترکی گرفته شده است. تقویم بابل باستان منشا اصلی نام ماه‌های ترکی است که از زبان عربی شامی وارد زبان ترکی شده‌اند که شباهت بسیار زیادی به نام ماه‌های تقویم عبری دارند.

آموزش زبان ترکی استانبولی سطح A1.2

 

ماه‌های تقویم بابل در اصل قمری بوده‌اند به همین دلیل تا به امروز ماه‌های تقویم عبری دقیقا مانند ماه‌های تقویم اسلامی است. علی رغم استفاده به طور غیر رسمی توسط مردم از تاریخ‌های تقویم میلادی از سال ۱۹۱۷ ترکیه از سال ۱۹۲۶ به طور رسمی اقدام به پذیرفتن گاه‌شماری گریگوری یا همان تقویم میلادی  کرد. در گذشته از نام‌های فوریه تا سپتامبر در تقویم رومی که در حال حاضر کاربردی ندارد استفاده شده و چهار ماه دیگر همچنان نام‌های عربی شامی خود را حفظ کرده بودند. اگر چه در سال ۱۹۴۵ چهار نام ترکی اصیل جایگزین این ۴ ماه شد. اول «اوجاک» در ترکیه همانند سایر کشورهای جهان مصادف با آغاز سال جدید میلادی است.

 

ماه های ترکی

مقاله پییشنهادی :  آموزش انگلیسی در سفر

معنی و ریشه ماه‌های ترکیه

در جدول زیر شما می‌توانید با ماه‌های ترکی و ریشه و معنی آن‌ها بیشتر آشنا شوید.

ریشه ترکی دارد. به معنی تنور یا اجاق گاز است. ترجمه تحت اللفظی کلمه «kānūn» است. اوجاک ocak January
ریشه عربی دارد (Šubāṭ). از زبان آرامی گرفته شده که در تقویم عبری به شکل Shevat است. پیش از آن از زبان آکدی گرفته شده است. شوبات şubat February
منشا آن لاتین است. (Martius) مارت mart March
ریشه آن عربی است (Nīsān) که از زبان آرامی گرفته شده است و در تقویم عبری  هم به همین شکل دیده می‌شود. پیش از آن از زبان آکدی گرفته شده است. نیسان nisan April
منشا آن لاتین است. (Maius) مایس mayıs May
ریشه آن عربی و برگرفته از زبان آرامی است. (Ḥazīrān) هازیران haziran June
ریشه آن عربی است (Tammūz) که از زبان آرامی گرفته شده است. در تقویم عبری به شکل Tammuz دیده می‌شود. پیش از آن از ماه تقویم بابلی گرفته شده است. تموز temmuz July
منشا آن لاتین است. (Augustus) آگوستوس ağustos August
اصل آن عربی است (Aylūl)  که از زبان آرامی گرفته شده است. این ماه در تقویم عبری به شکل Elul دیده می‌شود. پیش از آن از زبان آکدی گرفته شده است. ایلول eylül September
اصل آن ترکی اصیل است به معنی کاشت (کاشت بذر) اکیم ekim October
ریشه آن عربی به معنی تقسیم‌کننده است. این کلمه به آغاز زمستان اشاره دارد. طبق یک مثل ترکی زمستان از ۸ نوامبر آغاز می‌شود. کاسیم kasım November
ریشه آن ترکی اصیل است به معنی شکاف آرالیک aralık December

 

روزهای هفته و فصل‌های ترکی

ممکن است از آنجایی که بخش اعظم جمعیت ترکیه را مسلمان‌ها تشکیل می‌دهند احتمالا فرض می‌کنید که آخر هفته در ترکیه روز جمعه است.

آموزش زبان ترکی استانبولی سطح A2.2

 

اما در این کشور هم مانند اروپا و آمریکا هفته از روز دوشنبه شروع می‌شود و در روز جمعه به پایان می‌رسد. روز یکشنبه و شنبه روزهای آخر هفته به حساب می‌آیند.

روزهای هفته به زبان ترکی

 

برای گفتن در دوشنبه از عبارت pazartesi günü استفاده می‌شود که دقیقا به معنی «در روز دوشنبه» است. این عبارت برای سایر روزهای هفته هم صادق است. روزهای هفته با حروف بزرگ نوشته نمی‌شوند مگر اینکه از آن‌ها در یک تاریخ دقیق مانند ۱۹ Ocak Salı استفاده شود. در جدول زیر نام‌های روزهای هفته ترکی را با یکدیگر مانند ماه‌های ترکی بررسی خواهیم کرد.

 

دوشنبه پازارتِسی Pazartesi
سه‌شنبه سالئ Salı
چهارشنبه چارشامبا Çarşamba
پنج‌شنبه پرشمبه Perşembe
جمعه جوما Cuma
شنبه جومارتسی Cumartesi
یک‌شنبه پازار Pazar

 

مقاله پییشنهادی : روز‌های هفته به آلمانی

 

و در آخر می‌توانید فصل‌های ترکی را در جدول زیر مشاهده کنید:

 

بهار Ilkbahar ایلک باهار
تابستان Yaz یاز
پاییز Sonbahar سون باهار
زمستان Kış کِش

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا