دانستنیهای دیجیتال مارکتینگ
دیجیتال مارکتینگ چیست
دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتالی، مطلبی است که در سال های اخیر به خصوص با افزایش کاربران اینترنت رونق بسیار زیادی پیدا کرده است. این پیشرفت شامل گجت های اینترنتی و دستگاه های هوشمند ارتباطی می شود. تمام این دلایل سبب شده است که دیجیتال مارکتینگ اهمیت وجود خود را به رخ دنیای مجازی بکشاند.
امروزه با توجه به دسترسی اکثریت مردم به فناوری، شاهد انقلاب دیجیتال مارکتینگ در عرصه فناوری هستیم. به طور کلی میتوان شیوههای بازاریابی سنتی را به قبل از فراگیرشدن استفاده همگانی از اینترنت محدود کرد، یعنی زمانی که میشد از رادیو، تلویزیون یا رسانههای جمعی دیگر کمک گرفت. اما امروزه با صرف هزینه و وقت کمتر میتوان اقدام به بازاریابی دیجیتال کرد که اتفاقا به صرفهتر است.
برخلاف برخی از کانالهای بازاریابی قدیمی که برای ورود مانعتراشی میکنند، هرفرد میتواند به منظور ارتقای کسب و کار خود از دیجیتال مارکتینگ استفاده کند. به عبارت دیگر، هر چقدر بیشتر به دیجیتال مارکتینگ اهمیت دهید، سود بیشتری کسب خواهید کرد.
اگر به تازگی شروع به مطالعه راجع به دیجیتال مارکتینگ نموده اید و به دنبال راهنمایی بیشتری هستید، مقاله زیر برخی موضوعات مورد نیاز شما را پوشش میدهد و یک انتخاب مناسب برای شروع است.
مبانی دیجیتال مارکتینگ
دیجیتال مارکتینگ به سرعت در حال رشد است، اما مبانی آن همواره ثابتاند و دقیقا برای همین است که همیشه در ابتدا توصیه میشود که باید به یک درک خوب از اصول دیجیتال مارکتینگ رسید. هر زمان که کاملا از این مفاهیم بنیادی آگاهی پیدا کردید، باوجود تکامل این مفاهیم قادر خواهید بود تا از تاکتیکها بهترین استفادهها را انجام دهید.
هم چنین، مبانی دیجیتال مارکتینگ در زمینه کشف راهکارهایی که واقعا سودمند هستند نیز کمک کننده است و مطمئن باشید در سالهای آینده از منافع این راهنماییها بهرهمند خواهید شد.
فنها و ترفندهای دیجیتال مارکتینگ نسبتا گسترده هستند. اما قبل از هر چیز باید مدنظر داشت که کانالهای بازاریابی آنلاین یا همان دیجیتال مارکتینگ به سرعت تغییر میکنند و اگر تمامی رقبای شما از تاکتیک جدیدی اطلاع پیدا کنند و شما از آن بیخبر باشید، به سرعت عقب میمانید. بنابراین فنها و ترفندها یکی از قسمتهایی است که همیشه نیاز دارید تا آن را مرور و به روزرسانی کنید.
امروزه با رشد سریع فناوری، کانالهای بازاریابی هم دچار تحول شدهاند. برخلاف گذشته که دسترسی به فناوری محدود به عده کمی بود، حالا تقریبا تمامی اعضای خانواده از ابزارهای فناوری هوشمند نظیر لپتاپ یا تلفن همراه هوشمند استفاده میکنند که این خود دلیلی بر تنوع کانال های دیجیتال مارکتینگ میباشد.
انواع کانالهای بازاریابی در دانستنیهای دیجیتال مارکتینگ
همانگونه که در تصویر بالا مشاهده می کنید، میتوان کانالهای بازاریابی را به دو گروه آنلاین و آفلاین تقسیم کرد.
گروه بازاریابی آنلاین شامل بازاریابی از طریق وبسایتها، سئو، تبلیغات پرداخت به ازای هر کلیک (PPC)، ایمیل مارکتینگ، سوشالمدیا مارکتینگ، افیلیت مارکتینگ، موبایل مارکتینگ و ویدئو مارکتینگ میباشد، درحالی که بازاریابی آفلاین محدود به بازاریابی از طریق تلویزیون، پیامک، رادیو و بیلبوردهای تبلیغاتی می باشد. سوالاتی که پیش میآیند به شرح زیر هستند:
- فرآیند یافتن کانال های مختلف چطور است؟
- چرا نباید ازهمه ی آنها استفاده کرد؟
جواب اینجاست!
اگربه اندازه ی کافی قوی شده اید، بله، نهایتا می توانید هرکانالی که می خواهید را انتخاب کنید. اما تجربه بسیاری از کسب و کارها نشان داده که کسب و کارها درمواجهه با کانال های گوناگون دچار ازهم پاشیدگی میشوند. مخصوصا در کانال های آنلاین که سطح رقابتی بسیار بالاتری دارند.
رقابت هم زمان دربالاترین حد سئو، رسانه های اجتماعی، و بازاریابی پرداختی تقریبا امری ناممکن است. اکثر تیم های بازاریابی تنها در یک کانال که ازبقیه ی کانالها پشتیبانی می کند عملکرد خوبی دارند.
پس به شما توضیه میکنیم تا زمانیکه برند قابل قبولی که موجب سودبخشی شود داشته باشید از کانال های گوناگون اجتناب کنید و از کانال های جدید برای ازبین بردن محدودیتهای اولین کانال استفاده کند. راهنماییهای زیر به شما درانتخاب کانالی که به دنبال آن هستید کمک خواهند کرد.
• چگونه کانالهای جدید بازاریابی را پیدا و امتحان کنیم؟
• چگونه میتوان با استفاده از کلمات بازاریابی لفظی هرنوع تجارت دیجیتال را دگرگون کرد؟
• چگونه میتوان از وبسایت تامبلر (Tumblr) به منظور کنترل ترافیک و کسب مشتریان جدید استفاده کرد؟
• چگونه میتوان بهترین نفع را از مناسبات عمومی برد؟
• چگونه با استفاده از راهبرد بازاریابی وبسایت کورا (Quora) ترافیک ایجاد کنیم؟
• چگونه مانند یک فرد حرفه ای به صورت آنلاین ایونت خود را ارتقا ببخشیم؟
• چگونه ازطریق فروم ها ترافیک بیشتری بسازیم؟
• چگونه میتوان از بازاریابی مجدد یا ریمارکتینگ جهت بستن قرارداد تجاری بهره گرفت؟
روانشناسی بازاریابی از دانستنیهای دیجیتال مارکتینگ
روان شناسی بازاریابی یکی از اصول اولیه حوزه ی دیجیتال مارکتینگ است. هر زمان که از تمامی اصول و فنون روانشناسی بازاریابی اطلاع پیداکردید، هرجنبه از بازاریابی شما ارتقا خواهد یافت و همواره از نحوه ی بهبود وضعیت کمپین ها، راهبردها و تبلیغات آگاهی خواهید داشت.
صاحبان کسب و کار میتوانند با به کارگیری اصول روانشناسی در دیجیتال مارکتینگ شاهد رشد چشمگیری در فروش خود باشند. یکی از این تکنیکها، تکنیک القای عدم قطعیت به مخاطب از طریق دادن پیشنهاداتی است که مخاطب گمان کند با از دست دادن آنها فرصتی عالی را از دست داده است.
نظیر این پیشنهادات را می توان در حراجیهای فروشگاهها هم مشاهده کرد که در آن سعی میشود تا با تحریک مشتری به ارزشمند بودن محصول، قدرت تفکر دقیق را از او سلب کنند.
هک رشد در دیجیتال مارکتینگ
از دهه های اخیر بسیاری از شرکت های بزرگ به منظور تشدید رشد ناگهانی خود اقدام به استفاده از هک رشد نموده اند. دراپ باکس(Dropbox)، اوبر(Uber)، ایربیانبی(airbnb) و تعداد بیشماری از تیم های رشد به منظور تشدید رشد در هرمرحله از اقدامات خود استفاده می کنند. هک رشد به عنوان نوعی مهارت فرعی دیجیتال مارکتینگ درنظر گرفته میشود.
پروژه های هک رشد، حیات بخشی و یافتن راه هایی برای تشویق کاربران به تولید رشد را در اولیت قرارداده و شدیدا بر خود محصول تاکید می ورزند. هم چنین، درکانالهای دیگری که قابل اندازه گیری باشد، به دنبال سود بوده و به شدت برپایه مهندسی و مهارتهای طراحی برای ارائه ی پروژهها استواراست.
آمارهای بازاریابی
شیوههای دیجیتال مارکتینگ براساس نسل مد نظرشما متغییر هستند. این یکی از بینشهایی است که ازبا راولی که آن را میشنوید روشن و قابل فهم است اما پیامدهای عمیقی در کل کارشما دارد.
به عنوان مثال، اگر به دنبال نسل هزاره باشید انتخاب کانال، ارزشگذاریهای برند، محصولات و کمپین های شما کاملا متفاوت از هنگامی است که به دنبال نسل انفجار جمعیت هستید. برای بازاریابان تجارت-به-مشتری شاید این مهمترین مولفه ای است که میبایست هنگام تدوین استراتژیهای کلی بازاریابی خود د رنظر داشته باشند.
پیدا کردن پاسخ ۲ سوال زیر به شما کمک میکنند تا استراتژی مناسب آمار هدف خود را تولید کنید:
• چگونه با بازریابی نسلی به مشتریان کامل خود برسیم؟
• چگونه نوعی استراتژی بازریابی به کار ببندیم که با مخاطب نسل هزاره سخن بگوید؟