آشنایی با مراحل مهم کسب و کار
در این مقاله با موضوع از ایده تا اجرا: مراحل مهم کسب و کار قصد داریم یاد بگیریم که چگونه با طی کردن این مراحل، ایده استارتاپی خود را توسعه دهیم. آیا تا به حال ایده کسب و کار فوقالعادهایی به ذهنتان خطور کرده که در نهایت، به این دلیل که نمیدانستید چگونه آن ایده را یک مرحله جلو ببرید، به دست فراموشی سپرده شود؟
بسیار خب، برای شروع، یک راهنمای مرحله به مرحله عینی برای توسعه ایده استارتاپی شما ارائه شده است.
بازارهای مشابه با کسب و کارتان را تحلیل کنید.
در ابتدا، بازار را بررسی کنید که بسنجید ایده استارتاپی شما در آنها قابل اجرا است یا خیر. نیاز این صنعت و مشتریانش چیست؟ آیا صنعت مورنظر با مشکلاتهای جدی مواجه است؟
آیا ایده استارتاپی شما راه حل یا پیشرفتی برای این موقعیت به همراه دارد؟ شما میتوانید به سایتهای موثقی رجوع کنید که به صنعت اختصاص دارند و دائما در جریان آخرین روندها باشید.
برای مثال، تک کرانچ (Techcrunch) یک وبلاگ تکنولوژی عالی است که از جدیدترین محصولات صحبت میکند و آخرین اخبار در دنیای تکنولوژی را به اشتراک میگذارد.این وبسایت همچنین استارتاپهای جدید را معرفی میکند و مروری بر اخبار تازه بازار دارد.
یکی از منابع الهام بخش، مجموعه همایشهای جهانی TED است که دلیل شهرتش شعار معروف آن یعنی “ایدهها ارزش گسترش دارند” است، صندوق گنجی از اطلاعات درمورد هر آنچه که فکرش را بکنید.
TED در قالب همایشهایی برگزار میشود که در آن کارشناسان از حوزههای تخصصی متفاوت گرد هم میآیند تا دیدگاههایشان را در مورد مسائلی به اشتراک بگذارند که جنبه آگاهی رسانی دارند.
سخنرانان این برنامه معمولا حدود 18 دقیقه فرصت دارند تا درمورد موضوع انتخابی خود صحبت کنند و دامنه موضوعات آنها میتواند از پیشرفتهای اخیر حوزههای علمی تا مسائل اجتماعی که خواهان افزایش آگاهی درمورد آنها هستند گسترده باشد. بعد از شرکت در این همایشها یا تماشای ویدئوی آنها، متوجه خواهید شد که چقدر از این صحبتها الهام گرفتید.
تحلیل رقابتی داشته باشید
تحلیل رقابتی روش خوبی برای مقایسه و پیشبینی آن است که ببینید چگونه کسب و کار شما در این صنعت با رقبا رقابت خواهد کرد.آیا کسب و کار شما قادر است تا جایی خالی و دستنخورده در این صنعت پرکند ؟ بدین صورت میتوانید بررسی و تحلیل رقابتی خود را انجام دهید.
برآورد دقیقی از بازار داشته باشید
هیچ کسب و کاری نباید قبل از بررسی بازار شروع به فعالیت کند.وبسایتهایی چون Survey Monkey به شما این امکان را میدهد تا نظرسنجی آنلاین بسازید و آدرس اینترنتی خود را برای مخاطبان هدف خود بفرستید.
با اینکار شما فراسوی مرزهای جغرافیایی قدم برمیدارید که در مقایسه با تحقیقات میدانی مزیتی قابل توجه دارند، زیرا دست آوردش به وسعت نظر و دیدگاهی جهانی شماست.
روشی دیگر، برگزاری جلسات گروه کانونی قبل یا بعد از دستیابی به حداقل محصول قابل عرضه است. در این قسمت شما افرادی را از جامعه هدف خود دعوت میکنید تا در جلسهای گروهی شرکت کنند و به بحث در مورد محصولات یا خدمات بپردازند.
گروه کانونی در دستیابی شما به موارد زیر کمک میکند:
- یافتن تاثیر اولیه محصول یا خدمات روی مشتری بر اساس بستهبندی و کمپینهای تبلیغاتی
- بازخورد گرفتن سریع از مشتری در مورد مزیتها و معایب محصولات یا خدمات
- اصلاح استراتژیهای بازاریابی و ارتقای محصول پیش از عرضه نسخه نهایی
محصول نهایی کسب و کار خود را توسعه دهید
مرحله بعدی اعمال اصلاحات و تغییرات لازم برای ساخت محصول نهایی است. طی این مرحله، نرمافزارهای مدیریت پروژهی متعددی وجود دارند که به شما کمک میکنند روند رشد را زیر نظر داشته باشید.
Trello و Agile Zen پیشنهادهای خوبی در این زمینه هستند. این قالب به مراحل مختلفی تقسیم میشوند که افراد میتوانند در هر بخش آن مسئولیتهایی را به عهده گیرند.
کارها میتوانند از دیگر مراحل مهم کسب و کار بروند، برای مثال از قسمت سفارشات به قسمت تولید و قسمت تایید نهایی. این کار تصویر بسیار دقیقی از روند هر قسمت از پروژه و اقدامات لازمهاش را برای شما فراهم میکند.
خود را ارزیابی کنید
بیایید با سوالی ساده شروع کنیم: به چه دلیل می خواهید کسب و کار خودتان را راه بیندازید؟ این سوال به شما در انتخاب کسب و کار مورد نظرتان کمک میکند.
اگر به فکر درآمد بیشتر هستید، شاید بهتر باشد فعالیتی جانبی را آغاز کنید. اگر دنبال آزادی بیشتر هستید، شاید وقت آن رسیده که شغل کارمندی خود را رها کرده و کار جدیدی را شروع کنید.
هنگامی که دلیل خود را پیدا کردید، از خود سوالهای بیشتری بپرسید تا بیابید نوع کسب و کار دلخواهتان چیست و آیا مهارتهای لازم را دارید یا خیر.
- چه مهارتهایی دارید؟
- به چه حوزهایی علاقهمند هستید؟
- در چه حوزهایی تخصص دارید؟
- با توجه به عدم موفقیت بیشتر کسب و کارها، تا کجا میتوانید از عهده مخارج بر بیایید؟
- به چه میزان سرمایه احتیاج دارید؟
- سبک زندگی مورد علاقه شما چیست؟
- آیا آمادگی لازم را برای کارآفرین شدن را دارید؟
در پاسخ دادن به این سوالات کاملا صادق باشید زیرا بنیان هر گونه اقدام شما در آینده را پایهریزی خواهند کرد؛ پس هر چه زود واقعیت را بدانید، بهتر است.
در حوزه کسب و کار موردنظر، اطلاعات کافی بدست بیارید
آیا کسی قبلا کاری را که شما میخواهید شروع کنید، شروع کرده است؟ اگر نه، آیا علت منطقی پشت آن وجود داشته است؟ با کمک این راهنما، رقبا و شرکای بالقوه خود را در بازار بشناسید. این کار به شما کمک میکند تا اهداف خود را بشناسید و روشهای رسیدن به آنها را بیابید. برای مثال، میتوانید مصاحبههای تلفنی یا حضوری ترتیب دهید.
همچنین میتوانید نظرسنجی با سوالاتی چون “هنگام خرید محصولات یا خدمات به چه عواملی توجه میکنید؟” و “به نظر شما چه بخشهایی را باید ارتقا داد؟” عرضه کنید.
بسیار مهم است که سه نمونه از متداولترین خطاها در تحلیل و بررسی بازار را بدانید:
- تنها به تحقیقات ثانویه رجوع کردن
- تنها استفاده از منابع آنلاین
- تنها نظرسنجی از آشنایان
از مراحل مهم کسب و کار بازخورد بگیرید
بگذارید مردم با محصول یا خدماتی که ارائه میدهید ارتباط برقرار کنند و بازخوردشان را بررسی کنید. دیدگاههای جدید میتوانند به شما کمک کنند تا مسائلی را که از قلم انداختهاید بهتر ببینید. به علاوه، این افراد اولین طرفداران برند شما خواهند بود، خصوصا اگر به نظراتشان توجه کنید و آنها از محصول شما استقبال کنند.
یکی از سادهترین راهها برای به کار گیری بازخوردها، تمرکز بر رویکرد لین استارتاپ “نوپای ناب” است که شامل سه رکن اصلی است: الگوسازی، آزمایش و چرخش.
با عرضه کردن یک محصول، گرفتن بازخورد و اعمال تغییرات پیش از آنکه محصول بعدی را عرضه کنید، میتوانید به طور مداوم پیشرفت کنید و مطمئن باشید که پرطرفدار خواهید ماند.
در نظر داشته باشید که برخی از این نظرات، .خواسته یا ناخواسته، میتوانند مفید واقع شوند. اما برخی نیز مفید نخواهند نبود و به همین شما باید برای بازخورد گرفتن برنامههایی داشته باشید.
در اینجا مراحل مهم کسب و کار برای سازماندهی بازخوردها ارائه شده است:
کافی است! مغز شما احتمالا هنگام گرفتن بازخورد در حالتی هیجانی قرار میگیرد که ممکن است به سرعت به نتایج بدی منجر شود. کمی مکث کنید و به دقت به آنچه شنیدهاید فکر کنید.
2) با گفتن “تشکر میکنم” شروع کنید.
کسانی که به شما بازخورد منفی میدهند توقع ندارند که از آنها تشکر کنید، اما این کار باعث میشود که آنها به شما احترام بگذارند و آنها را تشویق میکند تا در آینده نیز نظراتشان را صادقانه بیان کنند.
3) به دنبال کوچکترین نشانههایی از حقیقت باشید.
اگر کسی از ایدهای خوشش نیامد بدین معنی نیست که از تمام آنچه گفتهاید متنفر است.
به یاد داشه باشید که این افراد قصد دارند به شما کمک کنند و ممکن است به مسئله یا راه حل کوچکتری اشاره کنند که بهتر باشد شما بعدها به آن بپردازید.
4) الگویابی کنید. اگر نظرات مشابه دریافت میکنید، وقت آن رسیده که بنشینید و توجه کنید.
5) با حس کنجکاوی گوش کنید. در صورت تمایل مشتری، مشتاق صحبت کردن با آنها باشید.
6) سوال بپرسید. سعی کنید علت علاقه یا عدم علاقه افراد را نسبت به آن ایده بیابید. چگونه میتوان آن را بهبود بخشید؟ راه حل بهتر چیست؟
یکی ار کارهای دیگر برای مقابله با بازخوردهای منفی ساختن “صفحه عشق” است، جایی که میتوانید تمام پیامهای مثبت را روی آن منتشر کنید.
این کار نه تنها به شما الهام میبخشد، بلکه میتوانید بعد از شروع فروش محصولات یا خدمات خود از این پیام ها استفاده کنید.
رجوع به نقدهای مثبت به صورت آنلاین و توصیههایی که دهان به دهان میچرخند نیز پیشنهاد میشود.
ایده کسب و کار خود را رسمی کنید
به سرعت تمام مراحل قانونی کار را انجام دهید. از این رو دیگر نگران این نخواهید بود که کسی ایدهی بزرگ شما را بدزدد، در شراکت سرتان کلاه بگذارد یا از شما را به خاطر مسائل غیرمنتظره متهم کند.
فهرستی از کارهایی که میتوانند در این امر به شما کمک کنند از قرار زیر است:
- ساختار کسب و کار (شرکت با مسئولیت محدود، شرکت سهامی یا مشارکتی، چند مورد نام ببرید)
- نام کسب و کار
- ثبت کسب و کار
- شناسه مالیاتی فدرال
- شناسه ملیاتی ملی
- پروانهها
- مجوزها
- حساب بانکی الزامی
- علامت تجاری، حق چاپ و حق مالکیت انحصاری
اگرچه برخی از کارها را خودتان میتوانید انجام دهید، اما بهترین کار این است که پیش از شروع اقدامات قانونی با یک وکیل مشورت کنید تا مطمئن شوید هر آنچه لازم است را در نظر گرفتهاید.
تیم خود را تشکیل دهید
برای ارتقای کسب و کار خود لازم است مسئولتهایی را به اشخاص دیگر واگذار کنید. شما به یک تیم احتیاج دارید.
اگر به یک شریک، کارمند یا فریلنسر احتیاج دارید، این سه نکته به شما کمک خواهند کرد فرد مناسبی را پیدا کنید.
- اهداف خود را به وضوح شرح دهید. اطمینان حاصل کنید که در همان ابتدای کار همه دیدگاه شما و نقش خود را در این کار درک کردهاند.
- از قوانین استخدام پیروی کنید. هنگامی که فرایند استخدام را آغاز میکنید، لازم است به بسیاری از موارد توجه کنید، از مصاحبه کردن گرفته تا پرسیدن سوالات مناسب و درخواست پر کردن فرمهای مربوطه.
- فرهنگی قوی برای شرکت خود بسازید. عامل ایجاد فرهنگی عالی چیست؟ برخی از موانع کداماند؟
شما میتوانید فهرست ما از 10 شرکت با بهترین فرهنگها را ببینید اما به یاد داشته باشید که شما برای برقراری جوی مثبت به فضای بینظیر دفتر شرکت گوگل نیاز ندارید.
زیرا فرهنگی عالی بیشتر از آن که نتیجهای داشتن دکور و میزهای پینگپنگ باشد، نتیجهای احترام و توانمند سازی کارکندان از طرق مختلف، از جمله آموزش و مشاوره است. در حقیقت مزیتهای ظاهری دفتر کار بیشتر میتوانند به تله تبدیل شوند تا مزیتهای حقیقی.
کسب و کار خود را پرورش دهید
میلیونها راه مختلف برای رشد وجود دارد. میتوانید از کسب و کار دیگری استفاده کنید، بازار دیگری را هدف قرار دهید، محصولات یا خدمات خود را توسعه دهید و غیره.
اما هیچ برنامه رشدی موثر واقع نخواهد شد اگر دو خصیصه کلیدی که در بین شرکتهای در حال رشد مشترک است را نداشته باشد. در قدم اول آنها برنامهریزی میکنند تا خود را به بازار عرضه کنند. آنها از شبکههای مجازی به طور مؤثر و اصولی، از طریق افراد تاثیرگذار و کمپینها استفاده میکنند.
آنها فهرست ایمیل دارند و میدانند چگونه از آن استفاده کنند. آنها با کمپینهای بازاریابی خود میدانند که هدفشان هم آنلاین و هم آفلاین ـ چه کسانی هستند. سپس، هنگام رجوع مشتری جدید، میدانند که چگونه مشتری را حفظ کنند.
مشتریهای موجود شما از پیش وارد فهرست ایمیل شما شدهاند، مشخصات کارت اعتباریشان را در وبسایت شما وارد کردهاند و محصول یا خدمات شما را امتحان کردهاند.
با این کار آنها با شما و برند شما ارتباط برقرار میکنند. سعی کنید تا جای ممکن حس خوبی از این ارتباط به آنان منتقل شود. از این استراتژیها از جمله سرمایه گذاری در بخش خدمات مشتری و شخصیسازی استفاده کنید.اما بدانید که کار شما هیچگاه پایان ندارد.
شما باید به طور مداوم برای حفظ مشتریان در بازار رقابت کنید، شما هیچوقت نمیتوانید به دستاوردهای قبلی خود قانع باشید. به بررسی بازار، استخدام نیروی خوب، و ساخت محصولی برتر ادامه دهید و بدایند که در مسیر ساختن امپراطوری رویاهای خود قرار خواهید گرفت.
امیدواریم مقاله مراحل مهم کسب و کار برای شما مفید واقع شده باشد.