نمرهدهی GRE: بررسی کامل نحوه نمرهدهی در آزمون GRE و اهمیت نمره آن
آشنایی با نحوه نمرهدهی آزمون GRE
نمرهدهی GRE با نحوه محاسبه نمره در سایر آزمونها متفاوت است. برای مثال ممکن است شما به یازده سوال از بیست سوال بخش اول محاسبات ریاضی به درستی و در بخش دوم بدون دغدغه تنها به یک سوال از بیست سوال اشتباه پاسخ بدهید. شما انتظار دارید که به دلیل پاسخدهی به سی سوال درست نمره 160 را کسب بکنید. با این حال چنین چیزی ممکن است رقم نخورد و نمره پایانی شما 154 بشود.
آزمون GRE مبتنی بر کامیپوتر است که بر اساس پاسخدهی دانشجویان سطح سوالات بعدی را مشخص میکند. در حقیقت سادگی یا سختی سوال بعدی بستگی زیادی به پاسخ شما به سوالات قبل آن دارد. به همین دلیل در پایان پاسخدهی به هر بخش یک نمره خام برای دانشجویان در نظر گرفته میشود. این نمره خام پس از پایان آزمون GRE بر اساس سختی سوالهایی که دانشجو به آنها پاسخ داده است درجهبندی میشود.
مقاله پییشنهادی : آموزش زبان انگلیسی از پایه
از آنجایی که هدف اصلی دانشجویان کسب نمره دانشگاه مورد نظر آنها است شناخت کافی از نحوه نمرهدهی آزمون GRE بسیار حائز اهمیت است. در ادامه به بررسی نحوه نمرهدهی و اهمیت نمره آزمون GRE پرداخته شده است.
نمرهدهی GRE در دو بخش محاسبات ریاضی و درک واژگان چگونه است؟
سوالات دو بخش محسابات ریاضی و درک واژگان در سه سطح آسان، متوسط و سخت ارائه میشوند. علاوه بر این هر سطح به پنج سطح دیگر تقسیم میشود. در حقیقت سوالات آزمون GRE در 15 سطح مختلف طراحی شده است. سوالات هر دو بخش انطباقی هستند. این بدان معنا است که کامپیوتر بر اساس عملکرد شما در بخش اول سطح سوالات بخش دوم را مشخص میکند. در هر بخش تمام سوالات به طور مساوی در نمره نهایی نقش دارند.
سطح سوالات بخش اول درک واژگان متوسط است. اگر شما نتوانید به 6 سوال پاسخ بدهید در بخش دوم باید منتظر سوالهای سطح ساده باشید. با این حال اگر تعداد سوالهای صحیح شما بین 6 تا 12 سوال باشد سطح سوالات بخش دوم همچنان متوسط است. اگر بتوانید به بیش از 12 سوال در این بخش به درستی پاسخ بدهید سطح سوالات بخش دوم سخت خواهد بود.
مقاله پییشنهادی : نمونه سؤالات آزمون GRE
تفاوت اصلی بخش محاسبات ریاضی با درک واژگان در تعداد سوالهای تعیینکننده است. در بخش محاسبات ریاضی پاسخ دهی صحیح به 7 تا 14 سوال منجر به ارائه سوالاتی در سطح متوسط در بخش دوم خواهد شد. در صورتی که دانشجو نتواند به 7 سوال پاسخ بدهد سطح سوالات بخش دوم ساده خواهد بود. به همین ترتیب در صورت پاسخ دادن به 14 سوال صحیح در بخش دوم باید انتظار سوالاتی در سطح سخت را داشته باشد
ارزش سوالات سخت، متوسط و آسان در نمرهدهی GRE
در انتها یک نمره خام با توجه به تعداد سوال صحیح پاسخ داده شده توسط دانشجو مشخص میشود. این نمره بر اساس یک فرایند معادلسازی به یک امتیاز مشخص جهت ارزیابی دانشجو تبدیل میشود. این امتیاز با در نظر گرفتن دشواری سوالات پاسخ داده شده مشخص میشود. برای مثال ارزش هر سوال سخت سه برابر سوال آسان در نظر گرفته شده است. این بدان معنا است که هر سه سوال صحیح شما در سطح آسان با یک سوال صحیح در سطح سخت برابر است.
با توجه به این مساله در صورت از دست دادن سوالات بخش اول و پاسخدهی ضعیف در این بخش دانشجو در بخش بعدی باید برای به دست آوردن نمره مورد نظر خود بیشتر تلاش بکند. به طور کلی برای کسب نمره 160 یا بالاتر باید به حداقل 15 سوال در بخش محاسبات ریاضی و 12 سوال در بخش درک واژگان به درستی پاسخ بدهید.
یکی از اشتباههای رایج دانشجویان در این آزمون صرف وقت بیش از حد برای سوالاتی است که برای آنها بسیار سخت است. زمان خود را برای سوالات بسیار دشوار هدر ندهید زیرا هیچ سوالی از هر بخش نسبت به سایر سوالها امتیاز بیشتری ندارد. اگر هنگام پاسخدهی به سوالات با سوال سختی برخوردید که تشخیص دادید به زمان بیشتری جهت پاسخ دادن به آن نیاز دارید این سوال را علامتگذاری بکنید که پس از پاسخ به سایر سوالات به سراغ آن بازگردید. ذخیره کردن سوالات در کنار امکان ویرایش پاسخ و ارائه ماشین حساب سه ویژگی اصلی آزمون GRE مبتنی بر کامپیوتر است که باعث شده است در این سالها دانشجویان بیشتری از این آزمون استقبال بکنند.
مقالهنویسی تحلیلی
در بخش مقالهنویسی تحلیلی هر مقاله توسط یک مصحح بررسی میشود و بر اساس مقیاس کلی از 6 نمره یک نمره برای مقاله در نظر گرفته میشود. در این سیستم نمرهدهی، مصحح آموزش دیده است که بر اساس کیفیت کلی مقاله در پاسخ به موضوع تعیین شده یک امتیاز برای مقاله در نظر بگیرد.
مقاله پییشنهادی : آمادگی برای آزمون GRE
پس از مشخص شدن نمره مصحح، مقاله توسط e-rater بررسی میشود. یک برنامه که توسط ETS ارائه شده است تا به شناسایی ویژگیهای مقاله بر اساس معیارهای آزمون بپردازد. در صورت یکی نبودن نمره مصحح و نمره e-rater مقاله در اختیار مصحح دوم قرار میگیرد.
نمره نهایی مقالهنویسی تحلیلی میانگین دو نمره مصحح اول و دوم است که به نزدیک فاصله نیم امتیازی در مقیاس 0 تا 6 گرد میشود. فراموش نکنید در نمرهدهی GRE برای بخش مقالهنویسی تحلیلی تفکر انتقادی و مهارت انتقال پیام بیش از دستور زبان اهمیت دارد.
ارائه نمره نهایی چند روز طول میکشد؟
حالا که با نحوه نمرهدهی آشنا شدید بد نیست بدانید که به طور معمول پس از 10 تا 15 روز نمره نهایی شما مشخص میشود. این امکان فراهم شده است که در روز آزمون در مورد ارسال نمره خود به دانشگاه مقصد تصمیم بگیرید. شما میتوانید چهار دانشگاه را انتخاب بکنید که به طور رایگان نمره شما برای آنها ارسال بشود.
در صورتی که در گذشته در این آزمون شرکت کردهاید میتوانید مشخص کنید که بهترین نمره شما برای دانشگاه ارسال بشود. در حقیقت این ویژگی به شما کمک میکند که با خیال راحت و بدون استرس به بررسی سوالات بپردازید.
اهمیت نمره آزمون GRE
دانشجویان باید پس از آشنایی با نحوه نمرهدهی GRE با بررسی خواستههای دانشگاههای مورد نظر خود یک نمره هدف جهت اخذ پذیرش مشخص کنند. لازم به ذکر است که برای افزایش شانس بهتر است که نمره میانگین آخرین دانشجویان پذیرفتهشده دانشگاه مورد نظر خود را بررسی بکنید. در حقیقت بهتر است نمره هدف شما بالاتر از این میانگین باشد.
با این حال دانشجویان نباید از این مساله غافل بشوند که نمره آزمون GRE تنها یکی از عوامل تاثیرگذار در روند پذیرش به حساب میآید. بسته به دانشگاه و رشته تحصیلی عوامل دیگری مانند نمرات کارشناسی، فعالیتهای مرتبط با رشته و توصیهنامهها نیز باید در نظر گرفته بشوند. در حقیقت اغلب دانشگاه از نمره آزمون GRE جهت مقایسه سوابق دانشجویان استفاده میکنند.
مقاله پییشنهادی : سوالات ریاضی GRE
اغلب دانشگاهها به خصوص هنگام بررسی سوابق دانشجویان علاقهمند به تحصیل در مقطع دکترا به نمره هر بخش از آزمون GRE بیشتر از نمره کلی کسب شده توسط دانشجو اهمیت میدهند. برای مثال اگر به اخذ پذیرش در یکی از رشتههای علوم انسانی علاقه دارید نباید نگران نمره پایین بخش محاسبات ریاضی خود باشید. در حقیقت مقالهها و سایر فعالیتهای علمی و عملی مرتبط با رشته تحصیلی شما از اهمیت بیشتری نسبت به عملکرد ضعیفتان در بخش محاسبات ریاضی برخوردار هستند. بنابراین اگر چه آشنایی با نمرهدهی GRE جهت کسب موفقیت در این آزمون بسیار حائز اهمیت است اما فراموش نکنید همه چیز در نمره این آزمون خلاصه نمیشود. شما میتوانید با ارائه مقالههای متعدد و نمرات درخشان دانشگاه خود این ضعف را به خوبی بپوشانید.