بیمه سلامت در ترکیه: هر آنچه که باید در مورد بیمه سلامت بدانید (راهنمای ۲۰۲۰)
بیمه سلامت در ترکیه
بیمه سلامت در ترکیه بسته به محل زندگی و این مساله که آیا از سیستم دولتی استفاده میکنید یا خصوصی متفاوت است. اگر چه از بیشتر همتایان اروپایی خود این بیمه ارزانتر است اما از نظر کیفیت بهداشت عمومی قابل مقایسه با آنها نیست. در حقیقت کیفیت بهداشت عمومی در ترکیه چندان بالا نیست. با این حال ترکیه به دلیل رشد سریع و چشمگیر خود در بعضی از حوزهها مانند جراحی زیبایی، دندانپزشکی و درمان ناباروری شناخته شده است.
ترکی استانبولی زبان اصلی کشور ترکیه است که توسط کادر پزشکی در بیمارستانها و کلینیکهای دولتی صحبت میشود. در موسسههای خصوصی مهاجران متخصص انگلیسی مسلط به هر دو زبان نیز یافت میشود. در شهرهای بزرگی مانند استانبول یا آنکارا دسترسی به بیمارستانهای خصوصی و پرسنل انگلیسی زبان آسانتر است. در مناطق روستایی و شهرهای کوچک دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی ممکن است به آن آسانی که فکر میکنید نباشد.
اصلاح در حوزه درمان و پزشکی در این ده سال به دولت کمک کرده است که بهداشت و درمان جامع را در دسترس همه قرار بدهد. این اصلاح و تغییرهای گسترده در این حوزه ترکیه را به مقصد بسیار جذابی برای گردشگران سلامت تبدیل کرده است که توسط خدمات خوب و قیمتهای مقرون به صرفه آنها را جذب کرده است.
اگر قرار است برای چند روز به ترکیه سفر کنید یا برای مدت زیادی در این کشور کار یا زندگی کنید باید با سیستم خدمات درمانی و بهداشت آن آشنا باشید تا بتوانید از آسیبهای مالی و جانی احتمالی جلوگیری کنید. در ادامه بیمه سلامت در ترکیه و انواع خطرات بهداشتی در این کشور را با یکدیگر بررسی خواهیم کرد.
بیمه سلامت در ترکیه برای اتباع خارجی
اتباع خارجی در ترکیه میتوانند از بین دو گزینه بیمه دولتی و خصوصی یکی را انتخاب کنند. در حقیقت اتباع خارجی میتوانند به سیستم مراقبتهای بهداشتی و درمانی دولت بپیوندند یا به سراغ سیستم خصوصی با دسترسی عالی به یک شبکه رو به رشد از بیمارستانها و کلینیکهای خصوصی با کیفیت بالا بروند.
بیمه دولتی یا بیمه سلامت برای تامین اجتماعی طبق قانون ترکیه به اتباع خارجی که اجازه اقامت دارند و حداقل یک سال به طور دائم در ترکیه زندگیکردهاند اجازه میدهد که به صندوق تامین اجتماعی بپیوندند. در حقیقت با پرداخت حق بیمه یک سال خود به خدمات پزشکی دولتی رایگان یا کم هزینه دسترسی پیدا خواهید کرد. شما به منظور استفاده از خدمات درمانی و بهداشتی دولت به مجوز اقامت نیاز دارید. قانون کارفرما را ملزم کرده است که تمام کارگران خود را در سیستم تامین اجتماعی ثبت کند که این ثبتنام خدمات درمانی را تضمین میکند.
لازم به ذکر است که این بیمه سلامت در ترکیه با بیمه درمانی که هنگام اخذ اجازه اقامت ترکیه تهیه میشود متفاوت است. مورد دوم یکی از روشهایی است که هنگام اخذ هر نوع اقامتی در ترکیه در نظر گرفته میشود. این بیمه تنها یک سال درمان را در ترکیه پوشش میدهد و در موارد اضطراری و هنگام زایمان استفاده میشود.
علیرغم وجود تغییرات زیاد همچنان سیستم بهداشت و درمان عمومی ترکیه دارای نواقص زیادی مانند کمبود بودجه و ظرفیت کم است. این سیستم فاصله زیادی با استانداردهای اروپا دارد که به همین دلیل بیشتر مهاجران ترجیح میدهند که از خدمات سیستم خصوصی بهره ببرند. از دیگر مزایای سیستم خصوصی میتوان به دسترسی آسان و راحت، امکانات به روز و همچنین مکالمه به زبان انگلیسی اشاره کرد.
چه کسانی میتوانند از مزایای سیستم تامین اجتماعی بهرهمند شوند؟
از مزایای بیمه دولتی میتوان به قیمت پایین آن اشاره کرد. این بیمه موارد اضطراری، بیماریهای عفونی، حوادث ناشی از کار، حوادث غیر مترقبه (جنگ، آتشسوزی، زلزله) و زایمان را پوشش میدهد. با این حال جراحیهای زیبایی به غیر از موارد ضروری یا دندانپزشکی جهت زیبایی تحت پوشش این بیمه سلامت در ترکیه قرار نمیگیرند. افراد زیر میتوانند از این مزایا استفاده کنند:
- افرادی که یک سال از اقامت آنها در ترکیه میگذرد میتوانند از مزایای این بیمه بهرهمند شوند.
- تمام گروههای سنی اتباع خارجی مقیم ترکیه میتوانند نسبت به اخذ این بیمه اقدام کنند. قانون قدیم افراد زیر ۱۸ سال را از مزایای این سیستم محروم کرده بود اما با توجه به این مساله که این افراد بیش از سایر گروههای سنی مستعد ابتلا به بیماری هستند این قانون اصلاح شد.
- کلیه کارگران خارجی در ترکیه (شرکتی یا آزاد) به شرط اخذ اقامت کار میتوانند از این سیستم بهره ببرند.
خطرات بهداشتی در ترکیه
بیمه سلامت در ترکیه علاوه بر کاهش هزینههای درمانی به دلیل وجود خطرات بهداشتی بسیار در این کشور بسیار مفید است. نوشیدن آب از رودخانهها یا دریاچهها بسیار خطرناک است و ممکن است منجر به استفراغ یا اسهال شود. مالاریا نیز در بعضی از مناطق ترکیه به ویژه در جنوب شرقی استان ماردین از ماه می تا اکتبر شیوع دارد. علاوه بر این به دلیل آب و هوای گرم گرمازدگی از دیگر نگرانیهای این منطقه به حساب میآید.
از آن گذشته کشور ترکیه در منطقه اروپا دارای بیشترین مورد گزارش شده هاری است. هنگام حضور باید تمام واکنسیناسیونهای معمول از جمله سرخک، اوریون، سرخچه، دیفتری، کزاز، آبله مرغان، فلج اطفال انجام شود. تزریق سالیانه واکسن آنفولانزا، واکسن هپاتیت A و واکسن حصبه نیز بهتر است که انجام شود.
در شرایط اضطراری اتباع خارجی باید با شماره ۱۱۲ تماس بگیرند اما هیچ تضمینی وجود ندارد که اپراتور بتواند انگلیسی صحبت بکند. با این حال آمبولانسهای ترکیه با جدیدترین امکانات و وسایل برای مقابله با انواع خطرات تجهیز شدهاند. سرعت و کیفیت ارائه خدمات آنها به این مساله بستگی دارد که خدمات توسط موسسه دولتی یا خصوصی ارائه شود. در بیشتر موارد موسسه خصوصی از سرعت و کیفیت بهتری برخوردار است.