زبان خارجی

هزینه زندگی در ترکیه: هر آنچه که باید در مورد هزینه زندگی در ترکیه بدانید (آخرین تغییرات)

ترکیه به عنوان مقصدی برای مهاجرت

با توجه به مسافت بسیار کم بین ایران و ترکیه این کشور هر ساله میزبان تعداد زیادی از ایرانیان است. ممکن است  که برای افرادی که به این کشور سفر می‌کنند سوالی پیش بیاید که آیا این کشور مکان خوبی برای زندگی است؟ برای جواب این سوال قبل از هر چیزی در مورد هزینه زندگی در ترکیه کنجکاو می‌شوند.

بدون شک هیچ مکانی در دنیا مدینه فاضله نیست و ترکیه هم از این قاعده مستثنی نیست. اما شرایط در کشور ترکیه در حال تغییر است و هر سال نسبت به سال گذشته شرایط بهبود پیدا می‌کند. از آن گذشته با توجه به این مساله که شهروندان ترکیه می‌توانند به راحتی بدون ویزا به بسیاری از کشورهای جهان سفر کنند ایرانیان به ترکیه به چشم دروازه اروپا هم ممکن است نگاه کنند.

هر ساله HSBC از غیربومی‌ها می‌خواهد که بهترین کشور را برای زندگی و کار انتخاب کنند. در سال ۲۰۱۹ طبق آمار HSBC کشور ترکیه توانست در رتبه هفتم بهترین کشور در جهان پس از سوئیس، سنگاپور، کانادا، اسپانیا، نیوزیلند و استرالیا قرار گرفت. پس از ترکیه نام‌های آشنایی مانند آلمان، امارات متحده عربی و ویتنام دیده می‌شود.

ترکیه طی یک سال توانست رتبه خود را ۱۵ پله بهبود ببخشد و از رتبه ۲۲ در سال ۲۰۱۸ به رتبه ۷ در سال ۲۰۱۹ برسد. این نظرسنجی امسال برای دوازدهمین سال پیاپی برگزار شده است که ۱۸۰۰۰ مهاجر در ۱۶۳ کشور مختلف دنیا در آن شرکت کردند.

برای کمک به تصمیم‌گیری و درک بهتر زندگی در ترکیه تمام هزینه‌های مورد نیاز و اولیه زندگی در ادامه بررسی شده است. برای به دست آوردن هزینه زندگی در ترکیه به تومان کافی است که تمام اعداد و ارقام اعلام شده در یادداشت را در قیمت روز لیر در بازار تهران ضرب کنید. هنگام نگارش این یادداشت هر ۱ لیر معادل ۳۷۸۷ تومان است.

هزینه زندگی در ترکیه

بدون شک هر کجای دنیا که بخواهیم برویم هزینه‌های زندگی نقش کلیدی در تصمیم‌گیری ما ایفا می‌کنند. به همین دلیل است که هزینه زندگی در ترکیه تعیین می‌کند که آیا به طور دائمی به آن‌جا نقل مکان کنیم یا خیر. هنگام محاسبه هزینه‌های روزانه، ارزانی ترکیه هر کسی را غافلگیر خواهد کرد. البته فراموش نکنید هزینه زندگی در ترکیه به سه عامل تعداد نفرات خانواده، سبک زندگی و محل زندگی بستگی دارد.

 

مقاله پییشنهادی : هزینه های مهاجرت به ترکیه در سال ۲۰۲۰
هزینه های مهاجرت به ترکیه در سال 2020

 

در ترکیه هم مانند سایر کشورها گران‌ترین مکان‌ها برای زندگی مراکز شلوغ تجاری، گردشگری و اقتصادی هستند. برای صرفه‌جویی در هزینه‌ها بهتر است از این مناطق دوری کنید تا بتوانید یک زندگی بسیار ارزان را در این کشور خوش آب و هوا تجربه کنید.

هزینه زندگی در استانبول

۶۲ درصد از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی اظهار داشتند که کیفیت زندگی آن‌ها در ترکیه در مقایسه با کشورهایشان افزایش داشته است. بیش از نیمی از آن‌ها بیان کردند که زمان بیشتری برای تفریح در اختیار دارند و بیش از ۵۰ درصد از آن‌ها اذعان داشتند که به راحتی از پس هزینه‌های تهیه خانه و ماشین خوب در ترکیه بر می‌آیند.

بدون نیاز به پرداخت هزینه‌ برای تلویزیون، آب ارزان، بیمه، تلویزیون ماهواره‌ای، اینترنت و مالیات کم هر کسی را برای زندگی در ترکیه وسوسه می‌کند. اگر چه ممکن است هزینه برق، رانندگی با ماشین شخصی و استعمال دخانیات بسیار گران تمام شود اما راه برای کسب درآمد بیشتر زیاد است.

 

مقاله پییشنهادی : اخذ گواهینامه رانندگی در ترکیه

رستوران

با وجود تنوع غذایی بسیار زیاد و غذاهای لذیذ و همچنین تعداد بسیار زیاد رستوران و کافه مقاومت در برابر دوری از رستوران و کافه‌گردی آسان نخواهد بود. البته با وجود تعداد بسیار زیاد رستوران در ترکیه به خصوص استانبول پیدا کردن یک رستوران تمیز و مناسب کار ساده‌ای است.

یک وعده غذایی در یک رستوران ارزان ۲۰ لیر و در یک رستوران معمولی ۵۰ تمام خواهد شد. البته داستان رستوران‌های لوکس ترکیه متفاوت است زیرا فضای این رستوران‌ها جذاب و دلنشین و کیفیت آن‌ها به مراتب بالاتر است. ممکن است یک وعده غذایی در یک رستوران لوکس برای دو نفر از ۸۰ تا ۲۵۰ لیر آب بخورد.

برای یک مک دونالد، یک لیوان کاپوچینو، نوشابه پپسی یا کوکا کولا (۰٫۳۳ لیتر) و آب (۰٫۳۳ لیتر) به ترتیب باید ۲۵، ۱۲٫۸۶، ۴٫۵۵، ۱٫۴۸ لیر در نظر بگیرید.

فراموش نکنید با توجه به هزینه زندگی در ترکیه و مالیات‌های سنگینی که ترکیه بر الکل وضع کرده است بازدید روزانه از رستوران‌ها ممکن است شما را در پایان ماه بدهکار کند. به طور متوسط برای نوشیدن الکل کنار غذا به طور متوسط باید ۳ دلار هزینه در نظر گرفته شود.

 

مقاله پییشنهادی : افتتاح حساب در ترکیه
افتتاح حساب در ترکیه

هزینه مواد غذایی در ترکیه

در صورت  بررسی قیمت مواد غذایی در ترکیه متوجه خواهید شد که قیمت‌ها در مقایسه با کشورهای اروپایی همسایه ترکیه به صرفه‌تر است. افراد مجرد و همچنین زوج‌ها در این بخش می‌توانند بیشتر از سایر افراد صرفه‎‌جویی کنند.

علاوه بر این کافی است شما از همان راهی خرید کنید که همسایه‌های شما در آن محله مواد غذایی خود را تهیه می‌کند تا بتوانید مقدار بسیار زیادی از هزینه مواد غذایی را پس‌انداز کنید. خرید میوه، سبزیجات و لبنیات از بازارهای محلی در مقایسه با فروشگاه‌های بزرگ ارزان‌تر تمام خواهد شد. برای تهیه مایحتاج روزانه به طور متوسط باید هفتگی ۱۰۰ لیر کنار بگذارید.

در حال حاضر قیمت گوشت قرمز در ترکیه به طور متوسط ۷۰ تا ۸۰ لیر است. گوشت بوقلمون در ترکیه نسبت به گوشت مرغ بیشتر استفاده می‌شود که برای هر کیلوگرم باید تقریبا ۲۲ لیر هزینه کنید. برای هر بسته سیگار مارلبرو ۱۸ لیر در نظر بگیرید. در جدول زیر متوسط قیمت سایر اقلام غذایی را در ترکیه مشاهده می‌کنید.

شیر(یک لیتر) ۵٫۵۳
پنیر محلی (یک کیلوگرم) ۴۳٫۸۹
برنج (یک کیلوگرم) ۱۲٫۰۵
موز (یک کیلوگرم) ۱۴٫۹۱
سیب‌زمینی (یک کیلوگرم) ۳٫۸۲
پیاز (یک کیلوگرم) ۳٫۴۲
گوجه (یک کیلوگرم) ۵٫۵۴
سیب (یک کیلوگرم) ۶٫۹۸
پرتقال (یک کیلوگرم) ۷٫۷۶
کاهو ۴٫۴۹
تخم‌مرغ (۱۲ عدد) ۱۱٫۱۳
نان (۵۰۰ گرم) ۲٫۶۴

 

سهم حمل و نقل در هزینه زندگی در ترکیه

هزینه بنزین در ترکیه نه به اندازه برخی از کشورهای اروپایی بسیار زیاد است و نه آنقدر پایین که مقرون به صرفه باشد. بخش زیادی از شهرهای بزرگ از ماشین‌های شخصی خود استفاده می‌کنند که منجر به شلوغی و ترافیک‌های سنگین شده است. به همین منظور بهتر است که افراد تازه وارد تا حد امکان از استفاده از ماشین‌های شخصی اجتناب کنند.

هنگام محاسبه ریز و درشت هزینه زندگی در ترکیه به خصوص هزینه زندگی در استانبول بهتر است به این مساله دقت کنید که هزینه حمل و نقل هزینه اصلی است. به طور مثال استفاده از حمل و نقل عمومی ماهیانه بین ۲۰۵ تا ۲۷۵ لیر هزینه در بر خواهد داشت. در ادامه هزینه‌های مختلفی که با آن‌ها سر و کار خواهید داشت را می‌توانید مشاهده کنید.

بلیت یک طرفه ۳٫۶
بلیت ماهانه ۲۷۵
تاکسی (ورودی) ۵
تاکسی (به ازای هر کیلومتر) ۳٫۱
تاکسی (یک ساعت انتظار) ۲۹
بنزین (یک لیتر) ۶٫۴۵
Volkswagen Golf 1.4 90 KW Trendline (یا ماشین جدید معادل آن) ۲۰۰۰۰۰
Toyota Corolla Sedan 1.6l 97kW Comfort (یا ماشین جدید معادل آن) ۱۷۴۲۷۷٫۹۲

 

ورزش، سرگرمی و سلامت

سرگرمی و تفریح در ترکیه به خصوص بلیت سینما که برای فیلم‌های روز دنیا تنها ۲۵٫۵ لیر است بسیار بسیار ارزان است. اگر اهل باشگاه و بدنسازی هستید برای شهریه ماهیانه آن فقط به ۱۶۰ لیر نیاز دارید. با ۹۴ لیر می‌توانید یک ماه یک زمین تنیس را اجاره کنید. همچنین نباید فراموش کرد که زندگی در ترکیه در واقع فرصت زندگی در کنار فرهنگ غنی، پارک‌ها و بناهای تاریخی است.

هزینه زندگی در استانبول

هزینه درمان برای افراد زیر ۶۵ سال بسیار زیاد است زیرا آن‌ها برای دریافت اقامت به یک بیمه درمانی نیاز دارند. به طور کلی با احتساب هزینه‌های درخواست و تمدید بیمه درمانی دولتی در ترکیه یک خارجی تقریبا در سال ۷۰۰۰ لیر پرداخت می‌کند. توجه داشته باشید که هزینه بیمه تامین اجتماعی برای زوجین مشابه هزینه بیمه تامین اجتماعی یک نفر است. شما می‌توانید برای کاهش و مدیریت هزینه زندگی در ترکیه به سراغ بیمه‌های خصوصی بروید. به یاد داشته باشید که هزینه‌های دارو بدون بیمه سرسام‌آور و کمرشکن است.

 

مقاله پییشنهادی : چرا باید زبان ترکی استانبولی را یاد بگیریم؟
چرا باید زبان ترکی استانبولی را یاد بگیریم؟

سهم پوشاک در هزینه زندگی در ترکیه

اگر عادت به پوشیدن لباس‌های باکیفیت و روز برند را دارید باید در نظر بگیرید که در ابتدا زندگی در ترکیه با حقوق اولیه خود به احتمال زیاد از پس هزینه‌های این زندگی لوکس بر نخواهید آمد. قیمت پوشاک در ترکیه نسبت به سایر کشورهای اروپایی بالا نیست اما برای برندهای معتبر دنیا باید هزینه بالایی را در نظر بگیرید.

برای یک شلوار جین لیوایز یا برندی شبیه آن باید ۲۴۵٫۳۹ لیر بپردازید. لباس‌های تابستانی زارا، اچ اند ام و سایر برندهای مشابه را می‌توانید از فروشگاه‌های زنجیره‌ای با ۱۷۷٫۹۸ لیر تهیه کنید. برای تهیه یک کفش نایک میان‌ رده ۴۴۴٫۸۵ و یک کفش چرم مردانه ۳۳۶٫۱۲ لیر را باید کنار بگذارید.

هزینه اجاره مسکن

قابل توجه‌ترین هزینه زندگی در ترکیه بدون توجه به محل زندگی فرد هزینه اجاره مسکن است. هزینه اجاره یک آپارتمان یک خوابه در ترکیه در مرکز شهر به طور متوسط ۱۵۸۰٫۵ لیر و در حومه شهر ۹۹۶٫۰۵ لیر است. اما اجاره مسکن در شهرهایی مانند استانبول بسیار بیشتر تمام خواهد شد. به طور متوسط شما برای اجاره یک آپارتمان یک خوابه در مرکز شهر استانبول به ۲۲۵۰٫۷۶ لیر و در حومه شهر ۱۲۹۰٫۳ لیر نیاز دارید. این در حالی است که شما به طور متوسط در ترکیه می‌توانید با ۲۶۷۷٫۴۱ لیر یک آپارتمان سه خوابه اجاره کنید. لازم به ذکر است که با حقوق خود در سال‌های اولیه از پس هزینه‌های سنگین و آپارتمان‌های لوکس استانبول بر نخواهید آمد.

برای خرید آپارتمان نیز به طور متوسط در ترکیه در مرکز شهر به ۶,۵۸۶٫۱۳ لیر و در حومه شهر به ۳,۶۳۸٫۰۲ نیاز دارید. همانند اجاره در استانبول شما برای خرید یک آپارتمان یک خوابه در استانبول نیز باید بیشتر خرج کنید. برای خرید هر متر مربع آپارتمان در مرکز شهر استانبول باید منتظر قیمت‌ها از ۷۰۰۰ تا ۱۵۰۰۰ لیر باشید. البته شما می‌توانید با هزینه‌ای تقریبا نصف هزینه مرکز شهر در حومه شهر استانبول یک آپارتمان بخرید. با توجه به

نرخ بهره ۲۰ درصدی خرید ملک ارزان تمام نخواهد شد! از آن گذشته بیمه زلزله در ترکیه اجباری است البته بیمه سرقت و آتش‌سوزی اختیاری است.

 

تحصیلات

دانشگاه‌ها و مراکز علمی ترکیه در سال‌های اخیر بیش از پیش مورد توجه بسیاری از دانشجوها قرار گرفته است. آن‌ها معمولا در تمام مقاطع تحصیلی قابلیت پذیرفتن دانشجو دارند. هزینه تحصیل در ترکیه به طور کلی به نوع دانشگاه و همچنین رشته تحصیلی شخص بستگی دارد. به طور کلی سه نوع دانشگاه دولتی، خصوصی و نیمه خصوصی در ترکیه وجود دارد.

 

ویدیوهای پییشنهادی : آموزش زبان ترکی استانبولی
آموزش زبان ترکی استانبولی

 

دانشگاه‌های دولتی همانند ایران رایگان هستند و دانشجو بابت تحصیل در آن‌ها هزینه‌ای پرداخت نمی‌کند. با این حال دانشجویان برای تحصیل در دانشگاه‌های خصوصی باید بین ۳۹۵۰۰ تا ۱۵۸۰۰۰ لیر را سالیانه کنار بگذارند. دانشجویان برای صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌توانند به سراغ دانشگاه‌های نیمه خصوصی بروند که برای تحصیل در این نوع دانشگاه‌ها سالیانه به ۲۰۰۰۰ تا ۵۵۰۰۰ لیر نیاز است.

از آن گذشته متوسط شهریه ماهیانه پیش‌دبستانی‌های خصوصی تمام وقت برای یک کودک ۱۷۴۴٫۴۹ لیر است. برای دبستان‌های بین‌المللی هم باید برای یک کودک سالیانه ۳۹۰۳۹٫۹۲ لیر در نظر گرفت.

خدمات (ماهیانه)

هزینه‌ زندگی در ترکیه که مربوط به خدمات شهری از جمله آب، برق، تلفن، اینترنت و سایر موارد می‌شوند خیلی بالا نیست و اداره یک خانواده بسیار ارزان است. در حقیقت این هزینه‌ها به یک شکلی هزینه‌های بالای اجاره را جبران می‌کنند.  متوسط هزینه خدمات شهری اولیه (آب، برق، گاز، سرمایش، گرمایش و زباله) برای یک آپارتمان ۸۵ متری ۴۷۴٫۳ لیر است. علاوه بر این هزینه اینترنت کاملا مقرون به صرفه است. برای اینترنت با سرعت ۶۰ Mbps یا بالاتر نامحدود ماهیانه تنها به ۱۰۴٫۱۲ لیر نیاز است. همچنین تعرفه ۱ دقیقه مکالمه سیم‌کارت‌های پیش پرداخت یا همان اعتباری بدون تخفیف یا بسته مکالمه ۰٫۷۰ لیر است. بدیهی است که با بالا رفتن تعداد اعضای خانواده یا بزرگ شدن متراژ آپارتمان هزینه خدمات شهری افزایش پیدا خواهد کرد.

هزینه زندگی در ترکیه

هزینه زندگی در ترکیه یک فرد عادی چگونه است؟

همانطور که اشاره شد هزینه‌ زندگی در ترکیه به سه عامل بستگی دارد. در حقیقت بالا و پایین بودن هزینه‌های روزانه شما بستگی بسیار زیادی به محل زندگی و عادت‌های شما دارد. همانطور که در بالا گفته شد زندگی در شهرهای بزرگ هزینه‌های بیشتر در زمینه حمل و نقل، مواد غذایی، خدمات شهری و اجاره در پی خواهد داشت. حال که با این واقعیت که هزینه این شهرها بسیار بالاتر است آشنا  شده‌اید ممکن است تصمیم بگیرید که از این مناطق شهری مجلل دوری کنید. خانواده‌ای که در ترکیه مجبور به پرداخت اجاره نیست تا ۱۵ درصد بیشتر می‌تواند پس‌انداز کند.

به طور کلی هزینه رستوران ۱۱٫۳ درصد، هزینه تهیه مایحتاج زندگی ۳۵٫۶، هزینه حمل و نقل ۱۹٫۶، هزینه خدمات شهری ۷ درصد، هزینه ورزش و سرگرمی ۶٫۸ درصد، هزینه پوشاک ۳٫۴ درصد و هزینه اجاره ۱۶٫۲ درصد هزینه کلی زندگی در ترکیه یک فرد عادی را تشکیل می‌دهد.

 

مقاله پییشنهادی : ثبت شرکت در ترکیه
ثبت شرکت در ترکیه

متوسط حقوق و حداقل دستمزد

وزیر کار، خدمات اجتماعی و خانواده ترکیه اعلام کرد که حداقل دستمزد خالص برای افراد مجرد ۲۳۲۴ لیر در ماه خواهد بود. با توجه به این مساله که اجاره بیشترین بخش هزینه یک فرد مجرد را به خود اختصاص خواهد داد یک فرد مجرد با حداقل دستمزد یک زندگی کاملا ابتدایی و ساده خواهد داشت.

تخمین زده می‌شود که کسانی که در ماه نزدیک به متوسط حقوق خالص ماهیانه (پس از کسر مالیات) در ترکیه یعنی ۳۰۴۶٫۶۲ درآمد کسب می‌کنند پول کافی برای تامین هزینه‌های اساسی و یک زندگی مناسب دارند. البته فراموش نکنید که همه چیز به سبک زندگی و عادت‌های فرد بستگی دارد.

بدیهی است که در شهرهای بزرگ فرصت‌های شغلی بسیار بیشتری در اختیار فرد است که زندگی در شهرهای بزرگ ترکیه هم از این قاعده مستثنی نیست. به همین دلیل با زندگی در شهرهای بزرگ می‌توان درآمد بیشتری کسب کرد. متوسط حقوق خالص ماهیانه (پس از کسر مالیات) شهرهای آنکارا و استانبول در حدود ۳۳۸۰ لیر است. البته همانطور که در بالا اشاره شد هزینه زندگی در استانبول و آنکارا هم به مراتب نسبت به سایر شهرهای ترکیه بالاتر است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا