برنامه نویسی و IT

چگونه با گوشی برنامه نویسی کنیم

آشنایی مختصری با برنامه نویسی موبایل

امروزه با پیشرفت کردن علم و تکنولوژی برنامه نویسی با موبایل در جامعه گسترش پیدا کرده است و به نوعی این روش برنامه‌نویسی جزء پرمخاطب‌ترین کار در دنیا به‌حساب می‌آید.

زیرا شما دیگر کمتر کسی را پیدا می‌کنید که از تلفن همراه استفاده نکند و به همین خاطر توسعه‌دهندگان برای تلفن‌های همراه برنامه و قابلیت‌هایی ایجاد کرده‌اند تا افراد بتوانند علاوه بر کارهای روزمره خود، برنامه‌نویسی هم انجام دهند.

اگر شما هم جزء علاقه‌مندان به شغل و رشته‌ی برنامه‌نویسی هستید، پس پیشنهاد می‌کنیم حتما تا آخر این مقاله ما را همراهی کنید.

 

آشنایی مختصری با برنامه نویسی موبایل

برنامه نویسی با موبایل

اگر شما یک برنامه‌نویس باشید احتمالا دوستان یا اطرافیانتان از شما پرسیده‌اند که آیا می‌توان با گوشی هم برنامه‌نویسی انجام داد یا خیر؟! اگر شما برنامه‌نویس ماهری باشید قطعا می‌دانید که با وسایلی که بتوان ابزارهای برنامه‌نویسی را روی آن نصب و راه‌اندازی کرد، قطعا هم می‎توان کدنویسی کرد.

برنامه نویسی با موبایل همانند سایر وسایل‌های دیجیتالی نیازمند ابزارهایی برای کدنویسی است زیرا بدون این ابزارها نمی‌توان برنامه‌نویسی انجام داد. شاید با قابلیت‌های گوشی بتوان کدنویسی کرد اما ممکن است این کار به درستی پیش نرود.

مقاله پییشنهادی : کتابخانه اندروید
ساخت کتابخانه اندروید

 

شاید پرسش به وجود بیاید که اصلا فایده برنامه نویسی با موبایل چیست؟! برای پاسخ دادن به این سوال باید بگوییم که برنامه نویسی با موبایل از چند جنبه مزیت‌های خاص خود را دارد. به طور مثال برخی افراد دسترسی به رایانه ندارند اما علاقه و استعداد خاصی در تولید برنامه‌های متنوع دارند به همین خاطر می‌توانند تنها با یک گوشی هوشمند کار برنامه‌نویسی خود را آغاز کنند.

برخی از افراد هم هستند که نیاز دارند تا در هر زمان و مکانی که هستند شروع به برنامه‌نویسی کنند به همین خاطر تمامی ابزارهایی که نیاز دارند با آن برنامه‌نویسی کنند را بر گوشی هوشمند خود نصب و راه‌اندازی می‌کنند. امروزه دیگر موبایل‌ها حکم مینی کامپیوترهایی را دارند که قابل حمل هستند و می‌توان با آنان مهم‌ترین کارهای برنامه‌نویسی را انجام داد.

نکته: تمام آنچه برنامه‌نویس و توسعه‌دهنده موبایل باید بداند این است که هر ابزار یا برنامه مناسب چه کاری است.

ابزارهای برنامه نویسی با موبایل

برنامه نویسی با موبایل همانطور که گفتیم همانند دیگر وسایل‌های دیجیتالی نیازمند ابزارهایی است که در اینجا به معرفی و آشنایی با آنان می‌پردازیم. ابزارهای برنامه نویسی با موبایل به شرح زیر است:

 

ابزارهای برنامه نویسی با موبایل

استفاده از ویراستار Text Editor

اولین کاری که باید در آغاز کار برنامه نویسی با موبایل انجام دهید، نصب برنامه ویرایشگر کد منبع (Text Editor) است. اساسا یک ویرایشگر به شما اجازه می‌دهد که کدهایی که نوشته‌اید را ویرایش کنید یا آنان را به زبان‌های مختلف ترجمه کنید. به عبارتی دیگر ویراستار Text Editor محیطی است که کدنویسی در آن آغاز می‌شود.

همانند دیگر ویرایشگرهای متنی رایانه‌ها، در این ویرایشگر هم شما می‌توانید رنگ و اندازه فونت خود را مشخص کنید یا اینکه می‌توانید متن مورد نظر خود را copy و paste کنید. خلاصه که این ویرایشگر موبایل همان کاری که شما می‌‌توانید در رایانه انجام دهید را به شما ارائه می‌کند.

اگر شما برنامه‌نویس مبتدی هستید می‌توانید از ادیتورهای رایگان و در حد افراد مبتدی استفاده کنید اما اگر فردی حرفه‌ای در زمینه‌ی برنامه‌نویسی هستید می‌توانید از ادیتورهای حرفه‌ای مانند تکست ادیتورهای VIM استفاده کنید.

 

مقاله پییشنهادی : آموزش git در اندروید استودیو
آموزش git در اندروید استودیو

 

ناگفته نماند که شما می‌توانید از صفحه کلید Hacker’s Keyboard کمک بگیرید. این صفحه کلید باعث آسان‌تر شدن نوشتن کدهای برنامه می‌شود و همچنین تایپ کردن نویسه‌های خاص مانند brackets یا colons را آسان‌تر می‌کند.

نصب نرم افزار مدیریت برنامه File Manager

اگر به فردی برخورد کردید که برنامه نویسی با موبایل اندروید را به iOS ترجیح داد اصلا تعجب نکنید زیرا در سیستم عامل اندروید برنامه‌ی File Manager وجود دارد که فایل‌های شما را مدیریت و تنظیم می‌کند. با این حال نمی‌توان از این ویژگی زیاد خوشحال بود زیرا این برنامه،‌ برنامه‌نویس را محدود می‌کند و تمامی داده‌های تلفن همراه را نشان نمی‌دهد.

از آنجایی که شما هر برنامه‌ای که ایجاد می‌کنید در دستگاه اندروید شما به عنوان یک فایل ذخیره می‌شود، نیاز به یک explorer یا کاوشگر دارید که دارای انعطاف‌پذیری بالایی باشد و بتواند تمامی فایل‌ها و پوشه‌های مورد نظر شما را پیدا کند.

برای آسان‌تر شدن کار شما می‌توانید از کاوشگر اندرویدی OI File Manager استفاده کنید این کاوشگر می‌تواند پاسخ نیازهای شما باشد.

 

نصب برنامه برای آزمایش و تست کدها

برنامه مشاهده‌گر سورس‌ها A VIEW-SOURCE HANDLER

اگر شما در حال نوشتن یا توسعه‌ی یک برنامه تحت پوشش وب باشید حتما به یک کنترل‌کننده View Source نیاز خواهید داشت. کاری که این کنترل‌کننده انجام می‌دهد این است که به شما اجازه می‌دهد با وارد کردن آدرس URL یک سایت، کد منبع خود را پیدا کنید.

شما با وارد کردن آدرس URL می‌توانید سورس کدهای HTML ،CSS ،JavaScript و XML را مشاهده کنید. این نرم افزار یکی از بهترین نرم افزارهای یادگیری برنامه‌ نویسی با موبایل برای افراد مبتدی است. یکی دیگر از بهترین ابزارهای مشاهده‌گر سورس‌ها می‌توان به VT View Source اشاره داشت.

 

ویدیو پییشنهادی: آموزش فلاتر
آموزش فلاتر

نصب برنامه برای آزمایش و تست کدها

توسعه‌دهندگان و برنامه‌نویسان اپلیکیشن و نرم افزارهایی که مبتنی بر وب ایجاد می‌کنند به سرورهایی نیاز دارند که توسط کاربران قابل مشاهده باشد در این سرورها فایل‌های برنامه و نرم افزارها ذخیره می‌شوند و کاربران به راحتی می‌توانند آنان را مشاهده کنند.

وقتی کاربری از سایتی که شما ساخته‌اید یا نرم افزار که توسط شما ایجاد شده است بازدید کند و از آنان به‌صورت آنلاین استفاده کند مرورگر سایت یا برنامه با سرور وب شما ارتباط برقرار می‌کند و اطلاعات را رد و بدل می‌کند تا مشخص شود چه چیزی در صفحه بازدیدکننده نشان داده می‌شود.

سرورهای محبوب ارزان قیمتی محبوبی وجود دارند به نام‌های HostGator  و Godaddy که می‌توانند از سایت و برنامه‌های شما به صورت آنلاین میزبانی کنند. وب سرورهای محلی برای اهداف آزمایش و مرحله‌بندی نیز به راحتی با XAMPP و WAMP ساخته می‎شوند که از محبوب‌ترین بسته‌های وب سرور برای رایانه هستند، اما می‌توانید همین ویژگی‌ها را در Android (اندروید) نیز داشته باشید.

از دیگر برنامه‌های محبوب وب سرور می‌توان به Palapa اشاره داشت که به شما قابلیت MySQL ،PHP و Lighttpd را می‌دهد.

 

مقاله پییشنهادی : طراحی اپلیکیشن با فریمورک فلاتر
طراحی اپلیکیشن با فریمورک فلاتر

 

ویژگی‌های Palapa Web Server عبارتند از:
  • محتواهای از پیش تنظیم شده
  • دارای نصبی آسان 
  • حجم کم
  • نیازی به دسترسی‌های ریشه‌ای ندارد
  • قابلیت دسترسی به ویرایش پرونده‌های سرور و …

نصب اپلیکیشن  SuperSU

اگرچه نمی‌توان این نرم افزار را جزء ابزارهای مهم برنامه نویسی با موبایل به‌شمار آورد اما این برنامه می‌تواند برنامه‌نویسی شما را گسترش دهد بخصوص اگر دستگاه اندروید شما روت (rooted) شده باشد. SuperSU جزء یکی از بهترین برنامه‌های مدیریت برای گوشی‌های روت شده است و این برنامه به شما ویژگی‌های بسیاری ارائه می‌دهد.

نصب نرم افزار ++AIDE- IDE for Android Java C برای بهبود بخشیدن به کدهای برنامه‌نویسی

به طور کلی AIDE یکی از بهترین برنامه‌هایی است که برنامه‌نویسان می‌توانند از آن برای بهبود بخشیدن به نرم افزار و کدهای خود استفاده کنند. این نرم افزار به توسعه‌دهندگان و برنامه‌نویسانی که کامل مسلط به زبان برنامه‌نویسی هستند اجازه می‌دهد که برنامه‌های کاربردی ایجاد کنند و به ویرایش، کامپایل کردن آنان بپردازند.

 

نصب نرم افزار ++AIDE- IDE for Android Java C برای بهبود بخشیدن به کدهای برنامه‌نویسی

 

قابلیت جالبی که این نرم افزار دارد این است که خطا و اشکالات موجود در کد یا برنامه را شناسایی می‌کند و برای رفع آنان راه‌حل‌هایی را ارائه می‌دهد.

نصب کیبورد مجازی CodeBoard Keyboard for Coding

در نوشتن کدهای برنامه داشتن یک کیبورد حرفه‌ای نقش مهمی را ایفا می‌کند و شما با داشتن کیبورد CodeBoard Keyboard for Coding می‌توانید به‌صورت حرفه‌ای کدنویسی کنید.

ویژگی‌های کیبورد CodeBoard Keyboard for Coding به شرح زیر است:
  • دارای طرح‌های مختلف مانند QWERTY ،AZERTY و QWERTZ
  • دارای رنگ‌بندی صفحه کلید مختلف
  • تنظیمات راحت و …

نصب برنامه اشکال‌گیر AIgoid

برنامه اشکال‌گیر AIgoid اولین برنامه‌ای که با برخورد اول کاملا مجذوب آن می‌شوید زیرا این برنامه به نوعی طراحی شده است که خط به خط کدها را بررسی می‌کند و اگر با مشکلی برخورد کند سریعا آن را اعلام می‌کند. به عبارتی دیگر این برنامه زیر ساخت‌های لازم برای برنامه نویسی با موبایل را برای شما فراهم می‌کند.

 

مقاله پییشنهادی : آموزش نصب جاوا به زبان ساده
آموزش نصب جاوا به زبان ساده

 

ویژگی‌های اشکال‌گیر AIgoid به شرح زیر است:
  • دارای محیط توسعه یکپارچه
  • هایلایت کردن ساختارها
  • آموزش گام به گام
  • تکمیل خودکار ساختارها 

Programming Hub

Programming Hub جزء یکی از برنامه‌های قدرتمند در زمینه‌ی برنامه‌نویسی است. شما در این برنامه می‌توانید سریع‌ترین راهکار یادگیری هر زبان برنامه‌نویسی را بیاموزید. این برنامه می‌تواند از زبان‌های مدرن و کامپایلرهای آنلاین پشتیبانی کند. 

شما در این برنامه می‌توانید نظر کارشناسان در رابطه با هر زبانی را مشاهده کنید و از آنان بهره‌مند شوید. با این برنامه می‌توانید برنامه‌نویسی با زبان‌های JavaScript ،PHP ،python ،Assembly ،HTML ،C ،VB.NET،C++ ،C# و جاوا را انجام دهید. Programming Hub می‌تواند از ۲۰ زبان برنامه‌نویسی مدرن پشتیبانی کند و آنان را کامپایل کند.

نصب راهنمای برنامه‌نویسی Learn Java

اگر سطح زبان انگلیسی شما خوب باشد با استفاده از این راهنما می‌توانید با هر مشکلی که روبرو شدید سریعا آن را حل کنید. راهنمای برنامه‌نویسی Learn Java کامل‌ترین راهنما و آموزش برنامه‌نویسی با موبایل است که افراد می‌توانند از آن استفاده کنند. خوشبختانه این راهنما کاملا رایگان است و همه‌ی افراد می‌توانند از آن استفاده کنند.

نصب اپلیکیشن حفظ حریم و امنیت Orbot

اگر علاوه بر برنامه‌نویسی به حریم خصوص و امنیت خود اهمیت می‌دهید بهتر است از نرم افزار Orbot استفاده کنید زیرا این برنامه دارای محیطی امن، دور از هرگونه نظارت و فیلترینگی است. همچنین اپلیکیشن ChatSecure می‌تواند کانالی امن برای رمزگذاری کدهای برنامه‌نویسی اندروید برای شما باشد.

جمع‌بندی

اگر دوست دارید برنامه نویسی با موبایل را شروع کنید نصب و راه‌اندازی برنامه‌ها و ابزارهایی که به شما معرفی کردیم اولین قدم است. شما با تمرین و کار زیاد می‌توانید در آینده به یک برنامه‌نویس حرفه‌ای و با سابقه تبدیل شوید. پس وقت را غنیمت شمارید و از همین امروز شروع به کار کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا