مالی و سرمایه‌گذاریمدیریت

اصل‌های مهم سرمایه‌گذاری

سرمایه‌گذاری: اصولی که باید بدانید!

در این مقاله، کمک می‌کنیم تا با مفهوم سرمایه‌گذاری بیشتر آشنا شویم و راه و روش این مسیر پرچالش را فرا بگیریم. اتفاقات و رویدادهای مهمی در این مسیر پر فراز و نشیب در انتظار شماست که باید به زودی خودتان را برای آن‌ها آماده کنید.

مفهوم سرمایه‌گذاری

ثروتمندان موفق دنیا یک شبه به موفقیت نرسیدند. جدا از آزمون و خطایی که در پیش رو داریم، یادگیری مسائل کلی مرتبط با حوزه مالی و همچنین شکل‌گیری کامل شخصیت شما به عنوان یک سرمایه گذار، به زمان و صبر زیادی نیاز دارد.

ویدئو پیشنهادی : آموزش بورس
آموزش بورس

 

 

مفهوم سرمایه‌گذاری

زمان مناسب

هنگامی که شغل خوبی دارید و شروع به پرداخت بدهی‌های خود می‌کنید، بهترین زمانست که سرمایه گذاری بر دارایی خود را شروع کنید. سرمایه‌گذاری بر پول و دارایی بسیار مهم است؛ زیرا به شما این امکان را می‌دهد تا از ثروتتان نگه‌داری کنید تا در فرصت‌های پیش رو در زندگی بهتر به کارتان بیاید.

 

ویدیو پییشنهادی : آموزش هوش مالی
آموزش هوش مالی

افرادی که مرتبا پس‌انداز  می‌کنند، همان افرادی هستند که در نهایت ثروتمند می‌شوند و خبر خوب این است که برای شروع نیاز به پول و سرمایه زیادی ندارید.

مهم این است که مخارج خود را تا حدی که می‌توانید کم کنید تا بتوانید با آسودگی به جلو حرکت کنید و اولین قدم‌های خود را برای ثروتمندشدن آغاز کنید. برای سرمایه‌گذاری بر حرفه و کار خود، نباید پول را از روند سرمایه‌گذاری خارج کنید، بلکه آنها را در همان‌جا جمع کنید تا رشد کنند و زیاد شوند.

 آیا برای شروع سرمایه‌گذاری آماده هستید؟

اصل اول اینست که در ابتدا باید مطمئن شوید که شما واقعاً آماده شروع سرمایه‌گذاری هستید. در مورد سرمایه گذاریتان باید بسیار جدی و مستحکم باشید، بنابراین کمتر از درآمد خود هزینه کنید و سعی کنید هیچ بدهی نداشته باشید.

این موضوع را در نظر بگیرید که بلافاصله سرمایه‌گذاری برای بازنشستگی را نیز شروع کنید، حتی وقتی سعی می‌کنید تا بدهی‌های خود را پس دهید.

به محض این که بدهی‌هایتان را پرداخت کنید، می‌توانید بر سرمایه‌گذاری خودتان تمرکز کنید.

اگر در حال حاضر آماده پس‌انداز نیستید، ابتدا هدف و بازه زمانی خودتان را کاملا مشخص کنید؛ سپس شروع به یادگیری درباره ی اصول و شیوه‌های سرمایه گذاری و دستاوردهایی که در پی دارد را کنید.

 

 آیا برای شروع سرمایه‌گذاری آماده هستید؟

 

یک برنامه پرداخت بدهی تنظیم کنید که به شما این امکان را بدهد که پس‌انداز را در اسرع وقت شروع کنید. هرچه نسبت به پرداخت بدهی خود واقع گرایانه‌تر عمل کنید، زودتر قادر به سرمایه‌گذاری خواهید بود.

استراتژی سرمایه‌گذاری خود را بشناسید

هیچ کس شما و وضعیتتان را بهتر از خودتان نمی‌شناسد؛ بنابراین ممکن است شما واجد شرایط‌‌ترین فردی باشید که سرمایه گذاری را به نحو احسن انجام می‌دهد اما واقف بر این امرنیستید، پس تمام چیزی که نیاز دارید کمک و همیاری در این مسیر است.

ویژگی‌های شخصیتی مثبت و منفی خود را که بهبود‌دهنده و منع‌کننده شما برای دستیابی موفقیت در سرمایه‌گذاری می‌شوند را شناسایی کنید و آن ها را در جهت درست مدیریت کنید.

 

یک الگوی رفتاری بسیار مفیدی که به سرمایه‌گذاران کمک می‌کند تا شخصیت خود را بشناسند، توسط مدیران سرشناس تام بیلارد، لری بیهل و ران کایزر تهیه شده است.

این مدل سرمایه گذاران را با توجه به سه ویژگی شخصیتی طبقه‌بندی می‌کنند: روش عملگرایی (محتاط یا بی‌پروا) و سطح اعتماد (اطمینان یا اضطراب). بر اساس این خصوصیات شخصیتی، سرمایه گذاران را می‌توان به پنج گروه تقسیم کرد:

 

استراتژی سرمایه‌گذاری خود را بشناسید

 

  1. فردگرا – دقیق و با اعتماد به نفس: اغلب رویکرد “خودتان انجامش دهید ” را پیشه می کنند.
  2. ماجراجو – بی ثبات: دارای روحیه کارآفرینی و پشتکار قوی
  3. سرشناس: دنبال کننده جدیدترین سرمایه گذاری‌ها
  4. نگهبان- ریسک پذیری پایین: حافظ پول و ثروت
  5. همسو: مشخصات همه موارد فوق را به طور مساوی به اشتراک می‌گذارد.

جای تعجب نیست که بهترین نتایج برای افرادی که تحلیل‌گر و عملگرا هستند، بیشتر محقق می‌شود. حتی اگر فکر می‌کنید که ویژگی‌های شخصیتی شما شبیه به  یک فرد ماجراجواست، اگر بتوانید استراتژی خود را براساس آن تنظیم کنید، به نتیجه دلخواه خود در سرمایه‌گذاری می‌رسید.

به عبارت دیگر، صرف نظر از این که در کدام از گروه‌های بالا قرار دارید، باید دارایی‌های اصلی خود را به روش سیستماتیک و منظم مدیریت کنید.

مسیر درست سرمایه‌گذاری را پیدا کنید

سطح دانش، شخصیت و ابتکار تعیین کننده مسیری است که شما انتخاب می‌کنید. به طور کلی، سرمایه‌گذاران یکی از استراتژی‌های زیر را اتخاذ می کنند:

  1.  روش ۱: تمام تخم‌ مرغ‌های خود را در یک سبد قرار ندهید. به عبارت دیگر، تنوع‌سازی داشته باشید.
  2. روش ۲: تمام تخم مرغ‌های خود را در یک سبد قرار دهید، اما از سبد خود با دقت کافی مراقبت کنید.

با شرط‌بندی تاکتیکی بر روی دارایی اصلیتان، هر دو استراتژی را با یکدیگر ترکیب کنید.

بیشتر سرمایه‌گذاران موفق از سرمایه گذاری‌های کوچک و کم خطر شروع می‌کنند و به تدریج با انجام سرمایه گذاری‌های بیشتر بر دانش و تجربه آن‌ها افزوده می‌شود. سرمایه گذاران با گذشت زمان دانش بیشتری کسب می‌کنند، بنابراین می توانند با اختیار بیشتری بر دارایی خود موضع‌گیری کنند.

نکته: کارگزاران آنلاین ابزارهای فراوانی دارند که می‌توانند به سرمایه گذاران درهمه سطوح کمک کنند. با بررسی و تحقیق کافی در فضای آنلاین می‌توانید کارگزاری‌های مطمئن و معتبر زیادی را پیدا کنید که در این مسیر به شما کمک کنند.

 

مسیر درست سرمایه‌گذاری را پیدا کنید

برای درازمدت حساب باز کنید

رعایت استراتژی به شکل درازمدت ممکن است هیجان ‌انگیزترین انتخاب برای سرمایه‌گذاری نباشد، با این وجود اگر صبور باشید و این دوره طولانی را پشت سر بگذارید بدون اینکه احساسات خود را دخیل کنید، یا اجازه ندهید”دوستان دروغین” بر شما تاثیرات منفی بگذارند، شانس موفقیت شما به شکل چشم‌گیری افزایش می‌یابد.

برای یادگیری مشتاق باشید

پیش بینی بازار دشوار است، اما یک چیز قطعی است: بازار بی ثبات و در نوسان است. یادگیری اینکه چگونه سرمایه‌گذار موفقی باشید، فرایندی تدریجی است و پروسه سرمایه‌گذاری به طور معمول طولانی است. در بعضی مواقع، بازار شما را به اشتباه می‌اندازد. با دقت کافی آن را بررسی کنید و از اشتباهات خود درس بگیرید.

میزان پس‌انداز خود را مشخص کنید

در ابتدا تعیین کنید که چقدر می‌توانید پس‌انداز کنید و اینکه چقدر می‌توانید به صورت ماهانه یا سالانه به پس‌انداز خود را ادامه دهید. این به شما کمک می‌کند تا تعیین کنید کدام سرمایه‌گذاری برای شما مناسب‌تر است و همچنین به شما در تعیین اهداف واضح و مشخص درمورد آنچه می‌خواهید برسید نیز کمک می‌کند.

به یاد داشته باشید که قصد شما پس‌انداز برای روز مباداست، زیرا ممکن است شما زمانی به سرعت به پول نیاز داشته باشید. این نوع سرمایه گذاری‌ها (سالانه و ماهانه) بیشتر برای تجمع ثروت و اهداف پس‌اندازهای بلندمدت شما هستند.

 

میزان پس‌انداز خود را مشخص کنید

یک مشاور مالی یا یک شرکت سرمایه‌گذاری انتخاب کنید

گام اساسی بعدی برای پس‌انداز، یافتن یک مشاور مالی مناسب است. می‌توانید اولین پس‌انداز خود را به کمک ابزارهای اصلی مانند صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک، انجام دهید.

مشاور مالی شما باید برای معرفی انواع سرمایه‌گذاری‌ها برای شما وقت بگذارد. او ضمن ارائه محصولاتی که با استفاده از آنها امنیت مالیتان افزایش می‌یابد، در تنظیم یک برنامه مالی مؤثر نیز به کمک شما می‌آید.

 

ویدیو پییشنهادی : آموزش تحلیل تکنیکال
آموزش تحلیل تکنیکال

ممکن است بانک شما یک برنامه مالی هم در اختیارتان بگذارد که از آن بهره ببرید یا می‌توانید از یکی از دوستان و آشنایان خود هم در این مورد تحقیق کنید، شاید شخص مناسبی را به شما پیشنهاد دهند.

اگر خودتان بدون کمک به راحتی قادر به پس‌انداز باشید، باید یک شرکت  را پیدا کنید که به شما امکان استفاده از فضای آنلاین را نیز بدهد.

شرکت های سرمایه‌گذاری آنلاین ممکن است هزینه کمتری داشته باشند، اما در ابتدا باید بررسی کنید که قصد سرمایه‌گذاری بر چه چیزی را دارید و چگونه می‌توانید ریسک کارتان را کاهش دهید. برای یادگیری، مطالعه و شناخت بازار، زمان معینی را اختصاص دهید.

 

یک مشاور مالی یا یک شرکت سرمایه‌گذاری انتخاب کنید

سرمایه گذاری در املاک و مستغلات

شما ممکن است در نظر داشته باشید که از املاک و مستغلات به عنوان یک سرمایه‌گذاری یا یک ابزار ثروت‌ساز استفاده کنید. املاک و مستغلات یک سرمایه گذاری عالی است. با این حال بین خرید و فروش املاک و سرمایه گذاری بر املاک و مستغلات برای بلندمدت تفاوت وجود دارد. قبل از اینکه تصمیم بگیرید کدام یک برای شما بهترین است، باید تفاوت‌ها را با دقت در نظر بگیرید.

املاک و مستغلات که درآمد منفعل ایجاد می‌کندبرای سرمایه‌گذاری عالی هستند، اما شما باید مطمئن باشید که می‌توانید از عهده هزینه‌های نگهداری و سایر مشکلات احتمالی بر بیایید یا خیر.

قبل از شروع حتما  با شخصی که در حوزه سرمایه گذاری املاک و مستغلات تجربه دارد، صحبت کنید. اگر علاقمند به سرمایه‌گذاری در املاک و مستغلات هستید،خواندن کتاب “پدر پولدار پدر بی پول” را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

موارد کلیدی

نکاتی مطرح هستند که حتما باید همیشه در جایی از ذهنتان آن‌ها را حک کنید:

  1. پس‌انداز شما با برنامه‌ریزی مشخص ودر یک بازه زمانی معینی شروع می‌شود. وقتی در فرآیند سرمایه‌گذاری هستید، امیدوارید که به نتیجه دلخواهتان برسید، بنابراین برای دستیابی به مقصود موردنظر باید ساختارهای مناسب را در جایگاه‌های درست قرار دهید.
  2. چگونگی عملکرد بازار را بیاموزید، ابتدا نوع سرمایه گذاری خود را مشخص کنید و بررسی کنید که کدام استراتژی سرمایه‌گذاری برای شما مناسب‌تر عمل می‌کند.
  3. مراقب باشید که از چه کسی مشاوره می‌گیرید و باورها و فرضیه‌های خودتان را آزمایش کنید تا در نهایت بتوانید مسیر صحیحی را برای خود پیدا کنید.
  4. به خودتان یادآوری کنید مسیری که قدم به آن گذاشته‌اید طولانی و پر از پستی و بلندی است اما مشکلات کوتاه مدت قادر نیستند شما را از پای در بیاورند. ذهنتان را باز و روشن نگه دارید و همیشه از اشتباهات خود درس بگیرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا