آیا رشته حسابداری سخت است؟
آیا رشته حسابداری سخت است؟ در این مقاله قصد داریم در رابطه با سختی یا آسانی رشته حسابداری صحبت کنیم تا در درک بهتر آن به شما کمک کنیم. حسابداری موضوعی مهم برای حفظ اطلاعات مالی در کسبوکار است که نیاز به رعایت قواعد و استانداردهای خاصی دارد.
اگر در حال خواندن این مطالب هستید، ممکن است قصد تحصیل در رشته حسابداری را دارید یا در این رشته تحصیل میکنید و مدام از خود میپرسید” آیا رشته حسابداری سخت است؟” در پاسخ میتوان گفت: بله و خیر!
رشته حسابداری مانند هر رشته دیگر، جوانب مثبت و منفی زیادی دارد. یک رشته زمانی سخت تعریف میشود که زمان و انرژیی را که برای یادگیری آن رشته اختصاص دادهاید، بیشتر از ارزش آن رشته در بازار کار باشد.
قبولی در رشته حسابداری سخت است؟
رشته حسابداری به عنوان یک رشته شناور است و هرسه گروه آزمایشی قادر به انتخاب آن هستند. برای قبولی در این رشته، ریاضی اهمیت زیادی دارد. ضریب دروس برای قبولی در این رشته از راه کنکور سراسری در زیر آورده شده است:
- ریاضیات با ضریب ۴
- علوم اقتصادی با ضریب ۳
- علوم اجتماعی، زبان و ادبیات فارسی با ضریب ۲
- باقی دروس با ضریب ۱
آینده تحصیلی رشته حسابداری:
رشته حسابداری در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در ایران پوشش داده میشود. کارشناسی این رشته ۴سال زمان میبرد و در طی این ۸ ترم دانشجویان باید ۱۳۲ واحد درسی بگذرانند که شامل ۲۲واحد دروس عمومی، ۵۰واحد دروس پایه و ۶۰واحد دروس اصلی و تخصصی است.
وظیفه حسابداران چیست؟
کسبوکارهای مختلفی وجود دارند که با پول و سرمایههای بزرگ سروکار دارند. حسابداران با دریافت دادههای خام و منظمکردن آنها، اطلاعاتی را کسب میکنند و به تحلیل آنها میپردازند.
نقش اصلی حسابدار، بررسی صورتهای مالی است. از دیگر وظایف حسابداران میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- صدور فاکتور حاوی ثبت فروش و حساب دریافنتی برای مشتری.
- دریافت کردن فاکتورهایی که شامل ثبت هزینه و حساب پرداختی است از فروشنده یا تامینکننده
- بررسی هزینه و دستمزد کارمندان
- تهیه گزارشهای مالیاتی در پایان سال مالی جهت تحویل به چندین نهاد دولتی
- ارائه گزارش به مدیریت
- تنظیم ترازنامه و جریانات وجوه نقدی
- تهیه لیست بیمه برای تحویل دادن به سازمان بیمه تامیناجتماعی
- بررسی بودجه مورد نیاز برای قراردادهای شرکت و سازمانها
- انتقال دادهها و اطلاعات از فاکتور به نرمافزارهای حسابداری
ویژگی لازم برای تحصیل در رشته حسابداری:
علاقه به رشته حسابداری به تنهایی کافی نیست، شخصیت افراد برای انتخاب این رشته نیز دارای اهمیت است. اگر شخصیت فرد با رشته سازگاری نداشته باشد، فرد آیندهای در این رشته نخواهد داشت.
افراد این رشته باید قادر به تجزیهوتحلیل اطلاعات مالی باشند. این رشته یک فن و مهارت است و نیاز به گذراندن آموزش یا تحصیلات آکادمیک دارد.
مهارت داشتن در زمینههای مختلف اهمیت زیادی در فراهم شدن آیندهکاری مناسب دارد. در زیر چند ویژگی اصلی برای تبدیل شدن به حسابدار ماهر معرفی شده است:
- برای تحصیل در این رشته باید صبور و منظم باشید؛ زیرا مدام با اعداد و محاسبات ریاضی سروکار دارید.
- مسئولیتپذیر و قابل اعتماد بودن از اصول اولیه برای یک حسابدار یا مدیر امور مالی است.
- برای پیشرفت در این رشته لازم است که دارای قدرت تشخیص بالا و شم اقتصادی باشید.
- برای تصمیمگیری صحیح در کوتاهترین زمان باید دارای حافظه قوی و استدلال بالا باشید.
- باید به انواع نرمافزارهای حسابداری مسلط باشید و تا حدی با زبان انگلیسی آشنایی داشته باشید.
مزایای تحصیل در رشته حسابداری:
برای پاسخ به سوال “آیا حسابداری سخته” ابتدا با مزایای این رشته آشنا شوید تا با مقایسه معایب با مزایای این رشته به میزان سختی آن پی ببرید.
هنگام مقایسه، جوانب مثبت رشته حسابداری بیشتر از معایب آن است.
۱)داشتن امنیت شغلی:
تمام شرکتها و سازمانها، صرف نظر از اندازه و بزرگی، برای حسابرسی و مدیریت امورمالی نیاز به یک حسابدار دارند. فارغالتحصیلان رشته حسابداری در بخشهای دولتی یا خصوصی میتوانندمشغول به کار شوند.
به طور کلی میتوان گفت تا زمانی که شرکتهای مختلف در حال فعالیت هستند، شغل برای حسابداران وجود دارد؛ زیرا آنها برای مدیریت سرمایه، گزارشگیری و… نیاز به یک حسابدار دارند.
۲)کارآفرینی بعد از تحصیل:
حسابداران به دلیل فعالیت در صنعت و حوزههای مختلف، اطلاعات کامل و دقیقی از بازارهای مالی و اقتصادی دارند. در واقع این افراد میتوانند بعد از دریافت مدرک با استفاده از دانشی که دارند به راهاندازی کسبوکار خود پبردازند.
این افراد به طور کامل با نیازهای بازار آشنایی دارند و با توجه به این نیازها به ارائهی خدمات میپردازند و با استخدام نیرویکار، گام بزرگی در کارآفرینی برمیدارند.
۳)استخدامی در مکان مورد علاقه:
حسابداری رشتهای است که در سراسر دنیا برای سمتهای مختلف تقاضا وجود دارد و افراد میتوانند در صنایع مختلف و دلخواهشان شروع به فعالیت کنند.
۴)ساعات کاری منعطف:
حسابداران باید حدود ۴۰ تا ۹۰ ساعت در روز کار کنند. با این وجود، بسیاری از حسابداران تمایل دارند که کارهای خود را در منزل انجام دهند و رفتوآمد کمتری به محیط کار داشته باشند. این افراد میتوانند در ازای انجام پروژههای مالی در منزل، پول دریافت کنند.
این تطبیقپذیری یک امتیاز مثبت برای خانمهای علاقمند به حسابدار است.
سختیهای رشته حسابداری:
۱)یکنواخت بودن:
رشته حسابداری، برای بسیاری از افراد، جذابیت زیادی ندارد. این رشته هیچ لحظه هیجانانگیزی حین کار ندارد. حسابداران هر روز با اعداد و ارقام سروکار دارند.
مسئولیت مدیریت مالی شرکت و سازمانها برای بسیار از افراد، کسلکننده و خستهکننده است. این رشته نیازمند دقت بالا و ذهن متمرکز است. اما با وجود تمام اینها، حسابداری برای بسیاری از افزاد دوستداشتنی است.
۲) استرس زیاد:
حسابداران باید مسئولیت سنگین امورمالی یک سازمان یا شرکت را برعهده بگیرند. همین امر باعث ایجاد استرس و فشار زیاد میشود. یکی از سختیهای این رشته دقت در محاسبات است. اگر یک ریال از حسابها کم یا زیاد شود موجب استرس و تغییر خلقوخوی افراد میشود.
استرس ناشی از حسابداری خواه ناخواه بر زندگی شخصی فرد تاثیر میگذارد. به گونهایی که ممکن است بعد از اتمام کار، فرد در خانه عصبی و تندخو باشد و آرامش خود را در ساعات دور از محیط کاری از دست بدهد.
۳)یادگیری مداوم:
یادگیری رشته حسابداری بعد از اتمام تحصیل تمام نمیشود. حسابداران باید مدام اطلاعات و دانش خود را به روز کنند. یک حسابدار حرفهای برای ارتقای شغلی و افزایش درآمد، مدام باید در حال یادگیری نرمافزارهای جدید باشد.
آیا رشته ی حسابداری سخت است ؟
اغلب افراد در مورد رشته ی حسابداری این تفکر را دارند که این رشته ریاضیات بسیار دشواری را شامل می شود در حالی که میتوان گفت رشته ی حسابداری به علم اعداد شبیه است و ضرورت یک حسابدار خبره بودن و داشتن دانش ریاضیات فوق حرفه ای نیست. اما، فقط به این دلیل که حسابداران در تمام روز سر و کارشان با اعداد می باشد، به این معنی نیست که حسابداری پر از معادلات پیچیده است. در واقع، معادلات ریاضی که در حسابداری مورد استفاده قرار میگیرد، نسبتا ساده است و هیچکدام از آن ها فراتر از ریاضیات سطح دبیرستان نیست.
حتی شما اگر اکنون در حال تحصیل هستید، محاسبات یا طبقات آماری که انجام می دهید، احتمالا دشوار تر و پیچیده تر از حسابداری است. بنابراین نتیجه گرفته می شود اگر شما در ریاضی مهارت چندانی نداشته باشید یا آن را به عنوان یک موضوع همیشگی در کارتان نپسندید، رشته ی حسابداری قابل فهم خواهد بود .
مدیریت مالی سخت تر است یا حسابداری؟
وظیفه ی یک حسابدار بررسی هزینه های شرکت و درآمد های سازمان ثبت اطلاعات مالی، تهیه ی صورت های مالی و گزارشهای مختلف مالی می باشد، درحالی که مدیر مالی شخصی است که وظیفه اش استفاده کردن از آن صورتهای مالی برای تحلیل، نتیجهگیری و پیش بینی آینده شرکت ها است. گاها پیش می آید بعضی حسابداران با کسب تجربه و مهارت در طی سال ها در سمت مدیر مالی بعضی از شرکت ها و سازمان ها قرار می گیرند.
به طور کلی میتوان گفت، امور مالی نیاز به برنامهریزی معاملات مالی آینده دارد در حالیکه امور مربوط به حسابداری در اطراف گزارش معاملات مالی که در گذشته بوده اند اتفاق میافتد در حالیکه این دو توابع مجزا هستند که نیاز به مجموعه ای از مهارت های متفاوت دارند،ولی هر دو در حیطه ی مدیریت دارایی ها فعالیت دارند و در برخی موارد این دو رشته یکدیگر را پوشش می دهند ؛ بنابراین بهترین ایده این است که در چارت های سازمانی این دو گروه، اغلب با هم گروه بندی شوند تا با برنامه ریزی های بهتر نتایج مؤثر تری دریافت شود.
حال این که بگوییم کدام سخت تر است بستگی به نوع علایق افراد مختلف دارد که هر فرد برای خودش معیار های خاصی تعیین می کند و علایق مخصوص به خودش را دارد و با توجه به ویژگی ها و مسئولیت ها و سختی های این دو رشته اشخاصی که نمیدانند در کدام رشته موفق تر خواهند بود با توجه به توضیحات بالا و علایق خود میتوانند بهترین تصمیم گیری را در خصوص تعیین رشته و شغل آینده ی خود داشته باشند.
سختی های شغل حسابداری :
در تمامی شغل ها حضور یک حسابدار خبره لازم و ضروری است در این میان حسابدارانی هستند که به طور تمام وقت کار میکنند و حسابدارانی هم هستند که به صورت نیمه وقت در سمت خود مشغول به کار هستند،ولی همانطور که در بالا اشاره کردیم رشته ی حسابداری معادلات پیچیده ی ریاضی را ندارد و از این نظر نمی توان گفت بسیار دشوار است اما اشخاصی که وارد این رشته میشوند و سپس در سمت شغلی حسابدار نیز فعالیت می کنند باید از حس مسئولیت ،امانت داری و راز داری بالایی برخوردار باشند و خالصانه برای بهبود و ارتقای امور مالی سازمان مورد نظر تلاش کنند،آن ها باید همواره به دنبال به روز رسانی اطلاعات و علم خود باشند تا از به وجود هر نوع مشکل احتمالی جلوگیری شود.
حسابدارانی که در بخش حسابداری یک سازمان فعالیت میکنند، امور مربوط به پیگیری و گزارش معاملات مالی شرکت را در زمینه های حسابداری سیستم حقوق و دستمزد دیگر کارکنان، حسابداری بهای تمام شده محصول، تجزیه و تحلیل سودآوری های شرکت، گزارش میزان درآمد، سیستم موجودی انبار شرکت، مدیریت بدهیها و مالیاتهایی که باید پرداخت شود و میشود، انجام میدهند.
معاملات مالی کسب و کار مورد نظر، با استفاده از مجموعه ای استاندارد از قوانین و اصول شناخته شده توسط حسابداران باید به مدیر ارشد مالی شرکت گزارش شود. بنابراین این شغل میتواند برای افرادی که علاقه مند به این رشته و سختی هایش باشند راحت و جذاب باشد و برای کسانی که به این نوع از فعالیت ها علاقه ای نداشته باشند سخت باشد.
افراد فارق التحصیل در این رشته نیز میتوانند وارد مشاغل حسابدار، آمارگر، تحلیلگر بودجه، مدیر پرداخت حقوق، خزانه دار و… شوند.
کلام آخر:
با توجه به مطالب گفته شده در این مقاله، درک کافی از سختیهای رشته حسابداری پیدا کردهاید. اکنون وقت آن است که با محک زدن خود، جواب این سوال که “ آیا رشته حسابداری سخت است؟” را بدهید.
به نظر من که عالییی
اونجا که نوشتین حسابداری در خانه برای خانوم ها راحته خیلی مسخره بود..مگه خانوم جاش تو خونست؟!ا
کسانی که رفتن رشته حسابداری میشه یکم اطلاعات بهم بدین
آره میشه
اول که باید علاقه مند باشی بهش
حوصله و دقت هم باید داشته باشی چون خیلی میخواد …..یکم سخته ولی خب یاد بگیری روان میشه واست
سلام من دوس دارم رشته حساب داری بخونم ولی با ریاضی میونه خوبی ندارم یعنی مباحث دروش راهنمایی و دبیرستان رو بلد نیستم بنظرتون به مشکل میخورم؟